icon

Tehuľky - fajčiarky

helka193
1. okt 2012

Ahojte chcem sa spýtať či ste tu aj vy fajčiarky ktoré ste tehotné? Chcem upozorniť vopred na ostatné užívateľky aby sa tu neuskutočňovali hádky a spory, odsudzovania a pod. Ak fajčiarkou neisi a chceš odsudzovať tak prosím nekomentuj. Diskusia je len pre tehulky a ich nikotínovú závislosť.

inka1903
2. okt 2012

@kacicka01. Dobre pani ucitelka,vela do toho vidite nato ze som mdarka to dost dobre.a kazda si len napiseme svoj nazor a nemusi mi nikto davat do pravdi.a neviem co stoho robite taku vedu,cim viac. chceme nase deticky chranit tim je to horsie a ja nemislim vifajcit 2ocigariet dene,a len par obmedzit to.

domak2
2. okt 2012

@helka193 ved ale nikotin je jedna vec, co ale decht, oxid uhlicity a ostatny bordel co sa vylucuje pri horeni ( cohokolvek )
ja som prestala fajcit par dni potom ako som si spravila test, chut mam doteraz a nebolo to ani o silnej voli, lebo tu fakt nemam, ale proste som si predstavila toho maleho cervicka v sebe co si o mne asi musi mysliet, neviem asi mi to prislo proste sebecke.
no a @anjelicek26 k tomu videu mozem povedat len i lost my faith in humanity 😀 😀 😀

irin12
2. okt 2012

Blbe komentary necitam tato diskusia sa tyka aj mna 😉 Ahojte baby, fajcim od 15 rokov zaciatky boli max. 2 cigarety za den odkedy pracujem vyfajcim najviac 10 cig. za den aj menej. Kto sa hrdo busi do prs a pise, ze nema abstaky alebo neexistuju sa velmi myli. Ja som sa pokusala prestat fajcit milion krat............ slaba pevna vola stale tomu zabranila. Vydrzala som cca par hodin bez cigarety ale potom mi bolo jedno utekat do obchodu trebars aj 10 km........................... manzel nefajci................. Minuleho roku mi meskali kramy ................. po pozitivnom teh. teste aj manzel na mna doliehal aby som prestala fajcit, ze to velmi skodi............ prestala som zo dna na den, ale nie uplne dala som si 1 cigu potajomky aby mm nevidel. Tak velmi som si chcela zapalit nesmela som pri nom (my spolu aj pracujeme). Vznikla medzi nami hadka ja som mala este k tomu abstaky. O 2 dni neskor presne na koci 6.tt som potratila. Fajcim nadalej, tehotna niesom, ale manzel k tomu inak pristupuje a povedal ze ked budem chciet tak skoncujem s tym sama................. neviem na 100% ci kvoli tomu som potratila, ale nepomohlo mi to vobec prestat fajcit tolko z mojej strany

sisus123
2. okt 2012

baby ja mam asi stastie..ja som bola veelmi silna fajciarka..denne aj 30 cigariet a moja prva vec co som rano spravila je ist na balkon a fajcit🙂) A teras od kedy som zistila ze som tehu mi to nejako nechuti:((Nemam vobec potrebu si zapalit.

irin12
2. okt 2012

kto nezazil nepochopi radsej usmievava tehulka ako vrieskajuca hysterka 😀

irin12
2. okt 2012

nech nekomentuju superwoman 😠 😠 a ze fajcenie skodi blablabla, lebo stresy ovela viac

irin12
2. okt 2012

@sisus123 gratulujem 🙂 ako dlho?

sisus123
2. okt 2012

Zatial kratko,tri tyzdne🙂))ale aj to je pokrok aspon pre mna.)))
Ale ako tak nad tym premyslam,asi to zapricinilo to moje caste stretavanie sa so zachodovou misou🙂)

sisus123
2. okt 2012

@irin12 ja tri tyzdne uz..a ty si na tom ako??

puncova
3. okt 2012

@kacicka01 ja som sa nesnazila vyhovarat...ja nefajcim..prestala som, ale ak niekto chce, fajci aj cez tehotenstvo, ja s tym neurobim nic...aj ja som prestala, bolo to tazke a stale je, ale bojujem...len vravim priklad na sebe, ze ako to bolo inak zdielam tvoj nazor....

kacenamar
3. okt 2012

@helka193 hm...kava a ciga fakt malemu prospieva....davas mu do telicka od malicka hned pekne navyky..a potom sa rodia deti s astmou a s inymi dychacimi problemami...ja ti drzim palce, aby sa ti narodilo zdravucke a krasne babatko, ale predstav si opak...potom by zacali vycitky u teba, preco som neprestala, preco som fajcila....chces s tymto pocitom viny zit denno denne do konca zivota, ze si si poskodila vlastne dieta???? boze chran...ale aj taketo veci sa stavaju a fajciarkam dost casto. jednou cigaretou vdychnes do seba vyse 3000 roznych jedov....nielen nikotin...tak ak nevies prestat, skus si kupit elektricku cigaretu len s cistym nikotinom a bez ostatnych jedov....aspon od toho to malicke chran. nic v zlom, len rada.

evina57
3. okt 2012

Ahojte, u mňa to bolo tak, že pokiaľ som nevedela, že som tehotná, fajčila som. Keď som to zistila, chcela som hneď prestať ale nedalo sa 😒 Tak som si kúpila tie najľahšie cigarety aké mali - nejaké slimky 0,1. Od cca 3 mesiaca som nefajčila vôbec, proste sa to vo mne zaseklo, nechcela som predsa ubližovať nevinnému človiečikovi. Chuť na cigaretu ma chytila znovu v 7 mesiaci, neodolala som a dala som si jednu. Potom som začala, až keď mal malý 3 mesiace 😒

Držím všetkým pršteky, nech sa vám to podarí aspoň počas tehotenstva, veď máte krásny dôvod skoncovať s tým 🙂

kinna
Odpoveď bola odstránená
savanah111
3. okt 2012

@zuzuj no veru je to riadny kentus, ona nie je moja kamoska, len obcaschodi k mojim rodicom, len tak na pokec spolu s muzom..tak ju poznam odtial, tiez mi to vadi, a teraz ked ja nefajcim strasne mi smrdia cigarety, a neviem si predstavit, ako to musi smrdiet tomu babatku 😒 hroza, keby mohol, asi by jej aj nadal.. 😠 moj ocino je tuhy fajciar, a ked uz on povedal, ze to neni normalne, co s tym malym robia..moja mama ju na to upozornovala, a povedala jej, ze by nemala fajcit, este ked kojila, a ta tupa jej na to, ze ved to nevadi, ze on je zvyknuty!! 😕 skoro odpadla. A potom ked stratila mlieko, povedala, ze to preto, lebo dostala menzes, ale moze mi hovorit co chce, lebo viem, ze je to kvoli fajceniu, ja som mliecko stratila preto iste 😖 krava som riadna..ale aspon viem, ze by som to uz neurobila...nikdy!!

kacicka01
3. okt 2012

@puncova ved to nebolo Tebe 🙂 🙂

@inka1903 islo viac o nazor ako o pravopis.. Myslim, ze vela ludi pochopilo a ked Ty nie, s tym bohuzial ja uz nic nespravim.. Proste si v tom jednom prispevku napisala tolko hluposti, ze inak sa na to reagovat nedalo... Moj nazor.. A nie som ani ucitelka a madarske korene mam tiez 😉

helka193
autor
3. okt 2012

Koooookos ženy ja som rada že som tie cigy obmedzila na slimky a namiesto 10-15denne vyfajčím len tak ku káve, a ešte mi povedz ako káááva škodí dieťaťu, ako škodí mc donald dieťaťu a iné nezdravé veci??? !!! Bože keby som sa mala držať všetkých týchto TABU veci v tehotenstve tak som asi na infúzkach v nemocnici !!! Vy ste veľmi podaktoré premúdrelé ale až moc, ale ani jedna nenapísala názor na môj komentár či sa pozeráte aj na druhú stranu čo sa týka životného štýlu otca dieťaťa !!! To ste asi stratili reč, asi ked splodil vaše dieťa tak pred tým ako došiel domov vyfajčil si zopár cigaretiek , dal si dobre pivko, pozrel dobrý šport v tv a potom vás pretiahol, a to už nemá na dieťa žiadny následok, však??? Ked sa tu potrebujete osočovať a urážať tak chodte do inej témy, jasne som tam napísala že táto tema nie je pre vas. Ale pre ženy ktore maju ten istý problem, a vedia to pochopiť alebo poradiť a nie take ako su tu podaktore ktoré sa vysmievaju, urážaju, odsudzujú. Ja nepotrebujem medailu za to že fajčim a už vôbec preto nebola táto téma založená, založená bola z toho dôvodu či v dnešnej BIO dobe existujú aj ženy ktoré žijú tak ako sme žili ked sme my boli malé !!!

helka193
autor
3. okt 2012

@denaalubos pletiem preto lebo si sa tak vyjadrila !!!

kacicka01
3. okt 2012

@kinna diskusia je predsa vymena nazorov medzi ludmi na nejakú temu, ktora ma obycajne za ciel vyjasnit alebo vyriesit nejaky problem... neospravedlnuj sa preto za svoj spravny nazor a prispevok 😉 😉

helka193
autor
3. okt 2012

@kacicka01 Ak nevieš čítať tak neprispievaj. Prispievajte kolko chcete ale neodsudzujte a neosočujte tu 😠 ak máte potrebu sa hádať chodte inam.

kacicka01
3. okt 2012

@helka193 pozri, mala si v uvode rovno napisat, ze "mamicky, ktore sa 100%ne nestotoznuju so vsetkymi Tvojimi nazormi nemaju prispievat" alebo nieco podobne, zalozila si diskusiu na citlivu temu a cakala si, ze Ti sem pride niekto gratulovat k fajceniu pocas tehotenstva? Nikto predsa nikoho neosocuje, kazdy ma pravo vyjadrit svoj nazor. Ja som iba pridala ten svoj a svoju skusenost s dlhorocnym fajcenim a z jeho skoncovanim, to ze sa Ti nepaci FAKT, ze sa to da, ze zalezi len od toho, ci to ta fajciarka CHCE alebo nie urobit pre svoje babätko, a ze som to tu povedala nahlas, za to ja nemozem.. Trosku sa zamysli, ved nikto sa tu nechce hadat, ale proste su medzi nami mamicky, ktore to vnimaju inak, a pre ktore je prvorade zdravie dietatka a nemienia ho riskovat podobnymi vystrelkami ako je "vypalovanie si zobaka" .. To babatko, ktore nosis este nevie rozpravat a nemoze Ti na to nic povedat, nemoze sa vyjadrit, ci mu to skodi alebo nie, kedze v tehotenstve nefajcis iba Ty, ale spolu s Tebou i Tvoje miniaturne miminko.. Ja Ta neurazam a ani nikoho ineho, iba hovorim, ze mamicka by v prvom rade mala mysliet na babo a nie na seba.. hm?

helka193
autor
3. okt 2012

@kacicka01 A ty si si vôbec prečítala úvod???? Je to tam jasne a výstižne napísane, to že to podaktorým treba polopaticky rozpísať tak to mi je úprimne ľúto.

kacicka01
3. okt 2012

@helka193 Ano precitala som si uvod a prave preto som prispela svojou skusenostou a nazorom 😉

maminka30
3. okt 2012

@helka193 ahoj,som fajčiarka.....už keď sme sa začali snažiť o detičky a to ich mam 4 ale aj počas tehotenstva som prestala úplne fajčiť.vôbec mi to nechýbalo.veď som to robila pra to drobča v mojom brušku.-)teraz fajčím,ale len čo najďalej od mojích ratolestí.lebo sa mi hnusí fajčiť pri deťoch.a pravdupovediac,nepači sa mi keď vidím otecka alebo mamičku ako okolo nej drobčia detičky a ona si húli len take fukoty.veď ten nikotín škodí tým malým plúckam.ako povedal môj ocko.....Ty si nejaka divna fajčiarka 😀 takže asi tak,môj nazor

helka193
autor
3. okt 2012

@maminka30 a prečo by som mala byť divná fajčiarka????

helka193
autor
3. okt 2012

@maminka30 čo je divné na tom že som začala obmedzovať z 15 denne na cca cigareta ku káve??? , pri deťoch nefajčím, ked vidím tehotnú vonku fajčiť s bruškom tak sa mi to hnusí, ako som aj sama písala ked je tehotná fajčiarka tak nech sa apon neukazuje na ulici, a nech vydrží aspon na doma a tam nech si zapali a nech sa s tým nechvali pred všetkými, neznášam a neviem pochopiť ako dokáže matka ktorá ma na kolenách dieťa a pri tom huliť cigaretu, to je na tom divne???? no ja si myslím že na tom nie je nič divne.

maminka30
3. okt 2012

lebo sa mi nepači keď maminky a oteckovia fajčia pri svojich drobcoch ☹

helka193
autor
3. okt 2012

@maminka30 ale ja sa pýtam prečo si mňa nazvala divnou fajčiarkou???

helka193
autor
3. okt 2012

@maminka30 však ja neviem či ti stojím na kábli ale jasne som ti aj napísala čo sa mi na tehulkach nepáči a na mamičkach čo maju deti a kvoli tomu som ja divna fajčiarka že takéto veci odsudzujem???že nemám rada ked matke alebo otcovi sedi dieťa na kolenach a oni fajčia však to je nechutne, že tehotna s bruškom nema zábrany a fajči kade tade po ulici bez hanby, ked fajčí tak nech si huli doma a nie aby sa ukazovala a chvalila tým na ulici. Ja som z tých fajčiarok čo sa takýmto veciam bránia a nerobia to, tak čo je na mne divne?

maminka30
3. okt 2012

TO NIE TY ALE JA....SI PREčíTAJ MôJ PRíSPAVOK PORIADNE......môJ OTEC POVEDAL MNE

denisa87
3. okt 2012

@maminka30 akurat som chcela napisat,ze to tvoj otec povedal,ze ty si divna fajciarka, 😉