icon

Tehuľky - fajčiarky

helka193
1. okt 2012

Ahojte chcem sa spýtať či ste tu aj vy fajčiarky ktoré ste tehotné? Chcem upozorniť vopred na ostatné užívateľky aby sa tu neuskutočňovali hádky a spory, odsudzovania a pod. Ak fajčiarkou neisi a chceš odsudzovať tak prosím nekomentuj. Diskusia je len pre tehulky a ich nikotínovú závislosť.

elzu
4. okt 2012

@14petulka88 Nás na gynekologii a pediatrii učili, že to není pravda...

helka193
autor
4. okt 2012

@timona a ty čo urobíš do budúcnosti pre svoje deti??? !!! sa spamätaj moja !!!

helka193
autor
4. okt 2012

@zuzulina11 vieš čo správi tých 80 % ??? to že sa postavíme s detmi pred matadorku a budeme dýchať ten zdravý vzduch...tu máš odpoved na tých 80 % a aká je doba!!!

helka193
autor
4. okt 2012

@elzu však lebo je všetko v náuke ako momentálne celý svet !!!

helka193
autor
Odpoveď bola odstránená
elzu
4. okt 2012

@helka193 Asi moc nerozumím tvé odpovědi, ale jak říkáš, zřejmě bych měla více studovat...nám jednoznačně vštěpovali do hlavy, že má-li žena sílu a vůli, má přestat okamžitě...

helka193
autor
4. okt 2012

@elzu však práve preto niektore ženy tu silu a volu nemaju zo dna na den.

elzu
4. okt 2012

@helka193 O to mi nejde...spíše o to, že jsem se několikrát konkrétně na tuto problematiku ve škole ptala, protože jsem vícekrát (a dokonce od gynekologů) slyšela, že ženy nemají s kouřením končit nebo mají končit pozvolně kvůli abstinenčním příznakům...ale není to pravda. Dokáže-li žena skončit, má skončit hned. Jenže ono to nejde jen tak, já vím. Nikotinismus je nemoc-závislost heroinového typu.

helka193
autor
4. okt 2012

@elzu 😔 presne tak ako si to nazvala 😔

elzu
4. okt 2012

@helka193 Jenže za žádnou nemoc není radno se schovávat...vždy máme možnost VOLBY, jak se k ní postavíme.

liave
4. okt 2012

kazdeho osobna vec ci fajci pocas tehu alebo pocas kojenia ci proste fajci...ja som bola veelmi tuhy fajciar!20 za den a aj viac...no ked som otehotnela s prvou dcerou tak mi cigaretky prestali chutit a na chut mi uz neprisli...no zienky poviem vam...ked sa dcera narodila a zomrela po 53 dnoch velmi som prehodnotila svoj zivot...vsetko od zakladov s azmenilo...ja som jej neublizila tym ze so fajcila ani nic podobne...zomrela pretoze bola chora 😢 fajcit som zacala opet ked som odchadzala z nemoznice podpisat umrnte listy...a fajcila som do chvile ked som si uvedomila ze chcem dalsie babatko...vtedy som si povedala ze do dalsieho tehu pojdem "cista" a tak sa aj stalo...prestaal som fajcit zo dna na den..napriek tomu z eviem ze moje fajcenie nemalo nic psolocne z jej smrtou ja som si chcela byt ista ze dam naozja do toho vsekto co mozem aby som dalsie dieta donosila v zdravi a ked nebude zdrave nakolko u dcerky islo o genetiku tak som si povedala ze apson tomu dietatku nebudem dymit do domceka ked uz nieje uplne ok...som na seba velmi hrda ze som uz 6 rokov cista a nech boli akekolvek problemy a verte ze ich nebolo malo a boli poriadne som rada ze somt o vzdy dokazala predychat aj bnez cigarety...a tym co pisali ze vzdy je abstak chcem odkazat ze to je blbost 😉 cigarety mi vobec nechybaju a nemala som ziadne abstaky 🙂 vsetko je to len o tom ako si clovek vazi seba ...takze zelam vela stastia a volu prestat a ked uz neprestat tak to nerieste,je to z mojho pohladu len taky alibizmus 😉 ale vela stastia vem zelam...

14petulka88
5. okt 2012

@elzu A ucili vas aj to ze ultrazvuk vazne skodi dietatu? Sposobuje prehrievanie plodu a znizuje imunitny system? V japonsku je dokonca zakazany a pouziva sa len vo vynimocnych pripadoch, a teraz mam povedat ze si zla matka lebo si absolvovala ten ultrazvuk? To mas tak isto ako aj z cigaretami.

elzu
5. okt 2012

@14petulka88 A říkala jsem někomu, že je zlá matka?

zuzulina11
5. okt 2012

@helka193 suhlasim ze nas ovplyvnuje aj prostredie v ktorom zijeme, no stale mozes ovlyvnit aj tento faktor....a je to tym aky silny imunitny system dietatu vytvoris...ak ho bude mat silny tak ma mensiu pravdepodobnost ze ochorie...a sposob akym ho mozes ovplyvnit je strava - to je tych 70% co som pisala ....vies ide prave o ten pristup...ano mozes si povedat vsak co- my sme tak zili a sme tu,alebo vsak co naco to budem robit aj tak zijeme v strese a v znecistenom prostredi a je to jedno ALEBO si mozes povedat tak budem sa snazit jest trochu zdravsie, viest deti k zdravemu zivotnemu stylu (pohyb,menej sladkosti, vyber jedla) a to nehovorim teraz o BIO strave- lebo mam na to taky nazor ze je to len cisty biznis...ale hovorim co ja viem o tom ze nebudem pchat svoje 1,5rocne dieta pribinackom,ale mu dam radsej cisty biely jogurt alebo nedajboze pchat ho parkami,alebo mu dam radsej jablko tu zo zahrady ako hrozno z Kostariky, alebo mu radsej upeciem doma nejaky kolacik ako mu dat Brumika....jednoducho je to na tebe aku moznost si zvolis...na to nie je treba citat mudre knizky ani mat VS, toto pochopi kazdy rozumny clovek.....

vies, ano cast zdravia ma v rukach genetika, cast prostredie, ale aj tak tu najvacsiu cast mame v rukach my sami ! ....ano som ta maminka co kojila svoje deti 2 roky a vybera im tu zdravsiu volbu jedla (este raz zdoraznujem ze nejeme bio vyrobky-som zasadne proti nim)...mam zdrave deti (klopklop) ....no ak by sa nedajboze nahodou nieco stalo , nemusim si nic vycitat, lebo viem ze som pre ne urobila vsetko co bolo v mojich silach ! 😉 a nerobim to preto lebo je to v mode,alebo preto ze mudre knizky pisu, robim to preto,lebo citim ze je to spravne 😉

no ale uz sa tu nebudem s tebou hadat a presvdiedcat ta, je to vsetko na tebe.... 😉

helka193
autor
5. okt 2012

@zuzulina11 každá tehotná žena vie kedy má všetkého dosť, a kedy má načo chuť. Ja som malinkej davala pribináčika ked mala 6 mesiacov, polievočky tak isto a podobne a dnes už papa všetko. A som veľmi rada tomu 🙂

slavka034
6. okt 2012

@helka193
tak ako píšeš....moja 16 ročná dcéra od 3 mesiacov jedávala kurací vývar so zeleninkou,,v 6 mesiacoch zemiačky s masielkom a v 10 si už trúfla na kyselú kapustu 😀 😀 a je tu živá a zdravá tak ako som písala nevieme čo je alergia a ani iné choroby okrem viróz pri zmene počasia...aj to len raz do roka

14petulka88
6. okt 2012

@slavka034 Tak! aj moje deti jedia vsetko od malicka a nic im nieje, okrem reakcii na ockovanie co mal syn su obe zdravucke 🙂

11simonka5
6. okt 2012

@helka193 mudro moja mudro...ke sa niekomu nieco nepaci nech sa stara do svojich veci...ja som tiez fajcila pocas celeho tehotenstva a Emmuska bude mat pol roka, ma dva zubky, a papa vsetko co jej dam...je uplne zdrava...a ako si napisala presne som vedela kedy mi staci a kedy mam dost....tak nech si kazdy mysli co chce a ty si rob zivot tak ako chces a veci rob tak ako citis...🙂)))

hrivushka
6. okt 2012

tehotna žena fajčiaca cigaretu, vedla nej jej asi 3-rocna dcerka. je to to najnechutnejsie co som kedy videla. 🤐 nech niči svoje zdravie, nie zdravie svojich deti. otras. a vy sa tu tym "chvalite" ze fajcite pocas tehotenstva? isla by som sa hanbit do kuta a nie pisat to ešte na forum.

bejbypd
6. okt 2012

Ahojte, mne jednoducho nedá nenapísať. Len pre začiatok už dobrých osem rokov som dosť silná fajčiarka takých 15 denne, čo nie je málo. Akonáhle som zistila, že som tehotná som sa cigarety nedotkla, prvú som si zapálila až keď som malú prestala kojiť, to jest po roku a pol a čuduj sa svete úplne kľudne som to kvôli svojmu dieťaťu vydržala a nebol to až taký strašný problém, aj teraz fajčím len na balkóne, keď som s malou vonku alebo niekde nikdy si nezapálim, zapálim si vždy len keď som sama alebo teda presnejšie bez malej. Ja skutočne nechápem ako sa s tým môžete doslova chváliť
ako fajčíte celé tehotenstvo a že máte zdravé deti. Skutočne si neuvedomujete koľko mamičiek sa dlho snaží o bábatko keď konečne otehotnie tak robí prvé posledné aby bolo dieťa zdravé a nakoniec vo veľa prípadoch ani zdravé nie je a vy si tu vypisujete aké ste dokonalé matky lebo fajčíte, pcháte do detí hocičo a oni sú napriek tomu zdravé...Ak Vám to nevie povedať Váš partner , manžel naozaj by ste sa mali hanbiť aké ste slabošky, že ani kvôli dieťaťu nedokážete prestať. Viete hovorím všeobecne, ale môžete naozaj ďakovať bohu, že máte zdravé deti, preto píšem Bohu lebo sebe určite nie. .Ja sama som nepatrila medzi nejaké tabuľkové mamičky, ale som šťastná a hrdá, že moje 5 ročné dievčatko, miluje zeleninu a ovocie, maximálne jednu sladkosť denne ak sa predtým poriadne naje, nevie čo sú chipsy, hranolky a je zdravá a mojou zásluhou lebo si vážim , že mám zdravé dieťa a robím všetko preto aby bolo zdravé aj naďalej. Po prečítaní Vašich príspevkov sa čudujem, že takto zmýšľajú dospelé ženy a navyše matky.

bulva6
6. okt 2012

ahojte.aj ja som dost fajcila..no ako som otehotnela,som hned prestala.takisto mi to odporucila moja gynekologicka,ze mam hned zahodit cigarety,nie menej fajcit,alebo jednu za den ako mnoho zien tehotnych fajciarok tvrdi...treba s tym seknut ihned,pretoze alkohol a cigaretovy dym sa dostane k babetku.samozrejme deci vinka,ci piva raz za cas nie je zly....mamicky,ktore fajcia pocas tehu,mozu byt naozaj rady,ze sa im narodi zdrave dieta,ale vonkoncom nemaju vyhrate,pretoze organizmus dietata to ma v sebe zakodovane a je len otazka casu,kedy sa nejaka choroba prebudi...a vtedy uz bude neskoro na vycitky....takze zeny kludne fajcite,ale ked nosite pod srdcom dieta prestante!preco by malo dieta vo svojom zivote trpiet kvoli matke,ktora sa nevedela vzdat cigarety???

helka193
autor
6. okt 2012

@bejbypd nikto sa tu nechváli že fajčí, a to že su ženy ktoré sa dlhe roky snažia otehotnieť a potom ako sa im podari a napriek tomu maju chore detičky, to ako som nechápala ako čo s tým máme my spoločné, my sme im tie detičky nerobili a nemôžeme za to že ich maju chudatka chore !!! A ešte to že mi ich pchame hoci čím, to ako čo má znamenať???!!! Ako ja neviem ale tvoja sprava mi dojde ako nezmyselna, akoby sme za to mohli mi že oni sa stravuju čo najzdravšie maju deti chore, potom ked sa narodia nepchaju do jedlo ( nie podla knižiek ) a aj napriek k tomu maju zdravotne problémy, tak nehnevaj sa ale tvoja sprava vyznela ako závisť, že nám fajčiarkam sa rodia zdrave deti a nefajčiarkam nie !!! Treba si uvedomiť že mi fajčiarka naozaj nemôžeme za to aké deti sa rodia a to by si mala pochopiť.

bejbypd
6. okt 2012

Helka prosím prečítaj si po sebe čo si napísala, keby aspoň trochu rozmýšľaš tak by si pochopila, že mojou správou som Vám trochu chcela prehovoriť do aspoň nejakého svedomia , ktoré určite máte a vôbec nie Vás tehotné fajčiarky obviňovať z toho, že sa rodia zdravo žijúcim ženám choré deti. Len som myslela, že by ste mohli pochopiť aké je dieťa vzácne a že nie všetky ženy majú to šťastie mať zdravé deti a vy tehuľky fajčiarky napriek tomu, že to šťastie máte si to tým, že sa nevzdáte cigariet nevážite. Tak naozaj neviem čo je na tom nezrozumiteľné a ako zrozumiteľnejšie som to mala napísať. Načo obhajovať veci, ktoré škodia aby ste si hladkali ego? A závidieť Vám, tebe a ostatným naozaj nie je čo, a nie som závistlivý človek...Skôr neviem pochopiť tú ľahkomyselnosť a argumenty za fajčenie v tehotenstve, ktoré nemajú nič spoločné s racionalitou a už vôbec ich jednoducho ani nepovažujem za argumenty. Dúfam, že teraz si už pochopila čo som chcela napísať , ale pravdepodobne je to ako hádzať hrach na stenu.

helka193
autor
6. okt 2012

@bejbypd a ty si myslíš že naše deti nevedia čo je ovocie a zelenina??? a čo je na zlej strave kuraci vývar zo zeleninkou a zemiačiky s masielkom???!!! ked píšeš že ich pcháme hocičím, ty nevieš čo je poriadna polievka, maso na štave, poriadny guláš, poriadne rezne, omáčky všetkého druhu, cestoviny, ovocie , zelenina, sladke, slane, sol cukor?? to je jedlo ak by si nevedela tak neviem čo je natom že čo do nich pcháme !!!

zuzulina11
6. okt 2012

mne je az smiesne ako tvrdohlavo tu presadzujete nazor "fajcim-mam zdrave dieta...nefajcis-mas chore dieta"...fuha, to asi idem pisat ministrovi zdravotnictva nech do kazdeho baby boxu co sa dava maminkam v porodnici pribali aj krabicku cigariet...ako zaruku toho ze maminky budu mat zdrave deti...baby vy aj rozmyslate nad tym co tu pisete ???? presne ako tu pise bejbypd ...vy dakujte bohu ze mate zdrave deti po tom co na nich dorabate...to ze su teraz zdrave neznamena ze budu stale....moje deti boli 6 mesiacov vylucne kojene, so stravou sme isli opatrne...6 rocna dcera dnes zje v podstate vsetko-nema problem.takmer so ziadnym jedlom (a to takmer do 3 rokov jedla ten "hnus" co tu niekto nazval)...14 mesacny syn (stale kojeny) papa stale osobitne jedla (ktore mu nestiham niekedy ani do pusy davat-je to poriadny papkac)....a prekvapim vas ! su zdrave ! uf to je ale prekvapko co? nefajcim, zdravo/normalne sa stravujeme a deti su zdrave.........aj napriek tomu to neberiem ako samozrejmost !! zdravie je krehke-jeden den ho mate druhy den nemusite.....no ako som predtym pisala ak sa nieco stane, viem ze som urobila pre svoje deti vsetko co som mohla....

tymto koncim moje prispievanie v tejto diskusii a idem sa venovat zmysluplnejsej cinnosti....

helka193
autor
6. okt 2012

@bejbypd Ale my dobre vieme že dieťa je vzácne a je to dar , nám to nikto nemusí písať.

bejbypd
6. okt 2012

Vieš helka práveže ja veľmi dobre viem čo je poriadne jedlo, keďže som sa nezdravo až do dospelosti stravovala, veľa soli veľa sladkého , mastné jedlá a podobne a vieš prečo lebo moji inak skvelí rodičia ma od detstva krmili párkami , chipsami a hranolkami nič z takých jedál mi nezakazovali lebo mi chceli dopriať, jednoducho bola taká doba vtedy sa o tom ako ktoré jedlo škodí nevedelo. A vieš čo je následkom? To že som mala v tele minimum vitamínov, nedostatok železa a môj žalúdok bol v dosť zlom stave. Našťastie už som ok práve preto, že viem hlavne že nič netreba preháňať...A možno by si sa čudovala aj moja dcéra vie čo je jedlo a hlavne ešte keď som ju mala v brušku nemusela vdychovať všetok humus z cigarety, ktorú som si našťastie vedela odpustiť, pretože akonáhle som zostala tehotná tak som nebola zodpovedná len za svoje zdravie ale aj za zdravie svojho dieťaťa v brušku.

bejbypd
6. okt 2012

Helka keď to veľmi dobre viete prečo sa tak nesprávate? jednoduchá otázka...

helka193
autor
6. okt 2012

@zuzulina11 ja veľmi dobre viem čo je zdravie a nikto ti tvoj názor a akože naše prekvapenie že máš zdravé deti neberie. Mne matka zomrela ked som mala 18r. pred mojími očami, viem čo je život-zdravie a nikto ma nemusí poúčať o zdravom životnom štýle !