icon

Tehuľky - fajčiarky

helka193
1. okt 2012

Ahojte chcem sa spýtať či ste tu aj vy fajčiarky ktoré ste tehotné? Chcem upozorniť vopred na ostatné užívateľky aby sa tu neuskutočňovali hádky a spory, odsudzovania a pod. Ak fajčiarkou neisi a chceš odsudzovať tak prosím nekomentuj. Diskusia je len pre tehulky a ich nikotínovú závislosť.

helka193
autor
6. okt 2012

@bejbypd ty bývaš somnou a vidíš ma každý den ako sa správam a čo robim??? OTAZKA???

bejbypd
6. okt 2012

Helka popravde ,chvalabohu nebývam. Škoda debaty vyhýbaš sa pravde, hanbíš sa priznať, že fajčenie v tehotenstve dieťaťu jednoducho škodí to je prostý a jednoduchý fakt. Takže prajem Vám zdravé detičky a možno raz pochopíte, že ženy, ktoré Vás naoko odsúdili Vás odsúdiť nechceli, skôr Vás naviesť k lepšiemu riešeniu ako cigaretka ku káve v tehotenstve.

14petulka88
6. okt 2012

@bejbypd Samozrejme ze skodi tu nikto netvrdi ze neskodi tak isto ako ultrazvuk a pocuvanie srdiecka...tieto pristroje su vazne skodlive pre dieta a zaujima to niektoru matku? nie lebo nase lekarstvo tvrdi ze je to bezpecne...

helka193
autor
Odpoveď bola odstránená
helka193
autor
6. okt 2012

@bejbypd a vôbec sa nehanbim lebo hned na začiatku som písala že som nezodpovedný slaboch !!! Prečítaj si viac a potom píš a tak ako píše 14petulka88 tieto veci ako pristroj na počuvanie srdiečka si kupujete jedna radosť sono dieťatka to si viete predstaviť ako mu to ubližuje??? Asi nie lebo to odporúčaju doktori, trošku si prečítajte ako to všetko vplýva na dieťa a potom píšte a nerobte z nás NEZODPOVEDNE MATKY a píšete tu akoby sme sa o svoje deti absolutne nestarali jak keby sme bolI NARKOMANKY, SA SPAMATAJTE !!!

zuzulina11
6. okt 2012

@helka193 kladiem tu istu otazku co je predomnou....ked toto vsetko vies, preco sa podla toho nespravas????.....musim povedat ze bejbypd mi berie myslienky z hlavy...ja som tiez nebola vzdy za zdravou vyzivou, dokonca som velmi tvrdohlavo obhajovala svoje nazory presne tak ako ty...no casom ma jedna osoba prinutila trochu nad tym porozmyslat...zacala som sa o to viac zaujimat a zrazu som zistila ze tak ako som si myslela ze moje nazory su neomylne tak ani zdaleka neboli....narovinu som si priznala ze to ako som predtym zmyslala bola totalna blbost.....zahodila som moju tvrdhlavost a zacala postupne menit navyky...jednoducho som si povedala, na co mam cakat.....kym sa nieco nestane? potom uz bude neskoro.....ludia si ani zdaleka neuvedomuju aky velky vyznam v ich zivote ma strava...mne je az do placu ked vidim male deti v kocikoch ako si spokojne pochutnavaju chipsy alebo arasidove chrumky....nevravim ze jeme same super zdrave jedla.....bezne jeme aj klasicke jedla segedin, pecene maso...ale preco mam toto davat 14 mesacnemu dietatku ktoreho zaludok nema najmensiu sancu stravit taketo jedlo a do tela mu to nedoda aboslutne ziadne prospesne latky ci vitaminy.....nevravim ze nikdy tieto jedla nebude jest...ano bude ich jest, ked bude na to zrele, ked bude mat zrely zaludok, posilneny imunitny system...nevidim nic zle na zeleninovej polievke, kuracom masko ci zemiacikoch ale davat ich 4 mesacnemu dietatu??????? ktore este donedavna bolo v maternici ci jeho brusku prijmalo len mliecko...vies co to musi urobit s tym organizmom?

je mi luto ze ti zomrela maminka, neviem za akych okolnosti...ale ani to ta neprinutilo trosku prehodnotit ci to co si myslis ze je sprave je naozaj spravne?.....dnes je strasna doba, ludia sa zenu za peniazmi, nic nestihaju, nad nicim sa nezamyslaju a potom sa len cuduju preco kazdy koho poznali zomiera na rakovinu....a pritom by stacilo tak malo, zmenit trochu stravovanie a pristup k zivotu ☹

bejbypd
6. okt 2012

Helka myslím , že potrebuješ dospieť aby si bola schopná viesť rozhovor na úrovni. Predstav si kamarátov mám viac než dosť a som za nich vďačná, napriek tomu sa nepotrebujem chváliť luxusným bytíkom, ktorý ja nemám. Mám obyčajný dvojizbový bytík, na ktorý máme hypotéku ešte na 25 rokov, som normálna pracujúca a študujúca žena a matka, ktorá sa stará o domácnosť a o svoje dieťa najlepšie ako vie. Odjakživa som zvyknutá pracovať a ísť si tvrdo za svojím a preto, že mám svoj obyčajný bytík hrdo poviem, že ho mám aj mojou zásluhou nielen zásluhou mojho inak úžasného chlapa. Každopádne držím sa názoru komu niet rady tomu niet pomoci, kľudne si pochutnávaj na káve a cigaretke a buď najlepšia matka na svete v podstate mi to môže byť ukradnuté. Vieš ako sa hovorí každý sme strojcom svojho šťastia.

pancake
6. okt 2012

@bulva6 ono aj ak by tá matka prestala počas tehu, tak šupne dieťa do autosedačky, a zapáli si ked šoferuje. aj také som videla. a okná pozatvárané. ☹(

každy nech si narába so zdravím svojho dieťaťa ako chce. ale potom v neskoršom veku dieťaťa ak zistia u neho alergie či rôzne choroby sa rodičia čudujú že z čoho. ale nikto sa neprizná. 😉

silvia0201
6. okt 2012

@zuzulina11 definuj, čo je to zdravé jedlo?? alebo zdravá strava, ako ju ty nazývaš.

silvia0201
6. okt 2012

mám dosť s toho, čo som si tu prečítala. ja neviem ako môže niekto súdiť druhého. mali by sa tie ženy, čo tu odsudzujú druhé ženy, zamyslieť.
alebo napíšem to takto: ,, hoď do mňa kameňom, keď si mylsíš, že ty si bez viny"!!!!!!!!!!!!
fajčiť by sa nemalo v tehotenstve. je to škodlivé. to je holý fakt. ja som matka troch detí a pri všetkých som fajčila. nehanbím sa za to. som svojprávna žena a za svoje činy a skutky si plne beriem zodpovednosť na seba. sú matky ktoré tu vypisujú aké sú 100% matky, ale stavím sa, že reál je úplne iní..... na net sa toho zmestí strašne veľa.
neviem aké by boli ohlasy, keby tu hľadala pomoc matka, ktorá berie drogy, alebo je silná alkoholička, alebo HIV pozitívna matka.....

helka193
autor
6. okt 2012

@bejbypd Ja nepotrebujem dospieť, ja som dospela už hodne dávno. Mám dve krásne deti tretie na ceste, čo sa týka nášho bývania tak som samozrejme prispela aj ja so svojou prácou a rodinnou firmou. A ja sa nechválim len podotýkam. Pre svoje deti robím všetko najlepšie ako sa len dá, a ked si niekto nevie rozumne uvedomiť že ja ako silný fajčiar od 14.r. som teraz obmedzila cigarety akurat ku káve tak to mi je luto, keby ste ma poznali tak ako moji lekari tak by ste pochopili, že ak by som ja prestala zo dna na den tak by som viac uškodila babätku v brušku mojim stresom a nervami ako 1-3 cigaretami za den. Ja si vážim to že som to zatial dokazala obmedzit. A to sa neobhajujem len konšatujem moju povahu a každy človek má povahu inu. Nie každy je rovnaky a z vecami sa vyrovnáva jednoducho a rovnako. Ďalej liečim sa na Panicku poruchu z úzkostnými stavmi a počas tehotenstva musím strikne dodržiavať liečbu s Antidepresívami a pri tom lekari vedia že to môže uškodiť dieťatku no bohužial inú možnosť nemám, len sa modliť aby dieťatko čo nosím pod srdiečkom bolo zdrave tak ako moje dve. Pri Viktorii som tiež musela až do konca užívať lieky na panicku poruchu a panicka porucha vobec nie je o tom že je žena panikarka, je to asi najhnusnejšia psychicka porucha čo dokáže existovať !! Chvala bohu malinka je zdravučká a verím že aj tretie moje bambuliatko bude zdravučké.

helka193
autor
6. okt 2012

@silvia0201 Kokso takúto výstižnú správu som dlho nevidela, klobuk dole pred tebou. Také ženy by tu ukamenovali !! Len si zabudli prečítat všetky tieto 100% mamičky že ani ja sa tým nechválim a sama som priznala že som nezodpovedný slaboch, a udala som priklad že deti zdrave a chore a za to ma tu ukamenovali.

bejbypd
6. okt 2012

Helka ja Vám všetkým prajem zdravé detičky. Len vieš neexistuje nedá sa ale dá sa vždy a napriek všetkému to je môj názor. Nič viac nič menej. Hádať sa nechcem naozaj a fakt Ti želám pekné tehotenstvo a zdravé dieťa tak ako to želám každej budúcej matke. Každá máme svoj názor , odlišný a tým to hasne, to ale neznamená, že to čo som písala som myslela zle, bola to nazvime to konštruktívna kritika podložená faktami. Silvia áno odsúdila lebo napriek tomu, že som fajčiarka ja som to dokázala nefajčiť kvôli môjmu dieťaťu tak mám dať klobúk dole pred ženami, ktoré to nedokázali? trochu divné nemyslíš ? A čo je ľahšie podľa teba priznať si zodpovednosť alebo sa snažiť s tým niečo urobiť? asi priznať si zodpovednosť, že? lebo to mi vyplýva z Tvojho príspevku.

larosa
6. okt 2012

nejako som nepochopila niektoré mamičky, ktoré tu prispievajú?!
@zuzulina11 @bejbypd
veď hneď v úvode je napísané, že komu sa to nepáči nech nereaguje....proste si liečite svoju frustráciu, tým že poučujete?! to ako ste spokojné, keď napíšete niekomu, že nie je matkou ako vy?

helka193
autor
6. okt 2012

@bejbypd moje dieťatko je a musí byť už teraz v rukách božích a nie kvôli fajčenie-nefajčenie ale kvôli liekom ktoré musím užívať.

zuzulina11
6. okt 2012

@silvia0201 neviem co sledujes touto otazkou

svetllana
6. okt 2012

Ráno som si všimla túto diskusiu, ale podarilo sa mi ju úspešne ignorovať celý deň 😅 No predsa len sa chcem opýtať..nič útočné ani podobne, čisto moja osobná "zvedavosť" - Čo je pre človeka, v tomto prípade ženu silnejšia motivácia prestať fajčiť ako zdravie vlastného dieťaťa? Z môjho pohľadu, aj praktického (bola som pred tehotenstvom fajčiarka), je toto najlepšie obdobie, kedy prestať. Už nebude silnejšia motivácia ako zdravie našich detí 😉 Nečítala som si celú diskusiu, ale ak ste sa tu došli podporovať - ako to zvládnuť a vydržať, tak Vám tlieskam a siiilno držím palce!!! 😎 A ak ste si sem došli vzájomne masírovať svedomie, tak potom iba takto ☹ Kočky, kašlite na cigy, budete zeschlééé 😀 Pekný večer! 😉

helka193
autor
6. okt 2012

@larosa berieš mi slová z úsť . Asi tak to potrebujú a pritom si myslia že žena matka či fajčiarka či nefajčiarka sa rovnako stará o svoje deti rovnako ako nefajčiarka podotýkam v niektorých prípadoch ešte lepšie. Tak ako písala Silvia že net je net a realita je iná. Ja po mojích detoch nevrieskam, nie som na nich nervozna, nebijem ich,venujem im všetok môj čas, majú všetko čo potrebujú, aj ked fajčím nikdy nefajčím v ich blízkosti, čo sa týka stravy prečo by som nemala dať mojej 15mes.dcerke jesť arašidove chrumky, ktoré som ja ako malinká milovala??? čo je na tom nezdrave??? Preboha volakedy neboli telefony, internet a naše babky, matky nas vychovavali bez toho aby si niečo vygooglili a sme tu živé a zdravé, jedli sme to čo nám dali a či sme mali 3-4-5-6mesiacov nikto to neriešil tak ako teraz ked spomenieš že tvoje 6 mesačné dieťa jedlo polievočku alebo pribináčik tak ťa tu idu za to ukamenovať. Nebolo nikdy BIO a dúfam že všetky viete čo to je to BIO nič na tom BIO nie je je to len reklama. ...ale to snad všetky viete.

silvia0201
6. okt 2012

@bejbypd nikto ti nekáže dávať klobúk dole. nos ho hrdo, lebo ty si dokázala prestať a my ostatné nie. sme odsúdené na odstrel.... súdiť má právo len boh!! a nie ľudia.
ako som napísala na net sa toho zmestí strašne veľa.........

bejbypd
6. okt 2012

Larosa keďže je to verejné fórum a táto téma je verejná čo znamená prístupná všetkým uživateľom a naoko máme demokraciu každý má právo vyjadriť svoj vlastný názor, čo v tomto prípade nepovažujem za frustráciu... Každý musí počítať s tým že jeho názor a spôsob života nebudú všetci považovať za skvelý nakoľko predsa nie sme všetci rovnakí. A vieš že niekomu možno môže pomocť keď si prečíta, že iné ženy to zvládli nefajčiť v tehotenstve, že si môže povedať prečo by som to nezvládla aj ja.Ak to len jednej žene pomôže sa nad tým čo i len zamyslieť tak vtedy to za niečo stálo , od toho je predsa diskusia.

svetllana
6. okt 2012

@silvia0201 Ahoj 😉 Reagujem na túto vetu: "neviem aké by boli ohlasy, keby tu hľadala pomoc matka, ktorá berie drogy, alebo je silná alkoholička, alebo HIV pozitívna matka." Moja odpoveď - Sem s ňou, pomôžeme jej! Kto hľadá pomoc, ten ju dostane...Len musí najprv on sám chcieť 😎

silvia0201
6. okt 2012

@zuzulina11 nič. len by som chcela vedieť čo je to podľa teba zdravé jedlo.

helka193
autor
6. okt 2012

@zuzulina11 sleduje tým to čo si si práve prečítala a tak isto ako napísala čo vy sledujete vašími odpovedami larosa a presne vás vystihla.

bejbypd
6. okt 2012

Silvia neodpovedala si mi na otázku... A ver, že ho nosím hrdo a budem ho nosiť hrdo aj naďalej, hádam sa za to, že ja som to dokázala nemám hanbiť alebo čo. A vždy keď niekto nesúhlasí s názorom iných tak súdi? to veru nie áno odsudzujem to a príde mi nanajvýš normálne odsudzovať takúto vec lebo sa nebavíme o maličkosti ak napr. či dieťa raňajkuje chocapic alebo nesquik.

zuzulina11
6. okt 2012

dievcata jednu jedinu pravdu vam uznam ....a to ze som nikdy nemala kliknut na tuto diskusiu 😉

pekny vecer prajem

silvia0201
6. okt 2012

@svetllana áno to je pravda. ale napísala by si ty, keby si mala problém, keď vieš, aké budú odpovede???

helka193
autor
6. okt 2012

@zuzulina11 LEN BOH MA MOŽE SÚDIŤ .....človek na to moc nedostal !!!

bejbypd
6. okt 2012

Svetlana o tom to je keď niekto nechce pomôcť tak mu nikto nepomôže, musí si pomôcť sám otázne je ako...

helka193
autor
6. okt 2012

@zuzulina11 no tak to si nemala 😀

svetllana
6. okt 2012

@silvia0201 Ja som typ, ktorý si rieši veci sama v sebe, ani rodine či priateľom sa veľmi nezdôverujem, to je o povahe 😅 Ale už som tu párkrát čítala mamičky, ktoré mali rôzne problémy, za ktoré boli patrične "sfúknuté" ostatnými mamičkami, ale mne to bolo sympatické z toho dôvodu, že nabrali odvahu a priznali aj (častokrát hlavne) vlastné chyby. Ono takého človeka sa ani nedá odsúdiť alebo karhať, keď si je vedomý svojich chýb a chce ich zmeniť a naozaj aktívne na tom pracuje 🙂