icon

Toto sa nemôže v tehotenstve

macickarebeka
1. sep 2013

http://www.vladozlatos.com/blog/clanky-o-zdravi...

Potraviny a jedlá, ktorým sa treba počas tehotenstva vyhýbať
•Ryby (obsah olova a iných toxínov - spôsobujúce neurologické defekty dieťaťa)
•Cukor, koláče, zákusky, Šišky a iné sladkosti, ktoré spôsobujú zdravotné problémy dieťaťa i matky.
•Ovocné džúsy (môžu spôsobovať alergické reakcie)
•Sójové potraviny (okrem fermentovaným: miso, tempeh, natto a sójová omáčka)
•Káva a silný čaj
•Orechy (môžu spôsobovať alergické reakcie)
•Umelé sladidlá
•Fluórová a chlórová voda
•Potravinám ktoré nafukujú: čerstvé pečivo, chlieb, kvasnice, strukoviny, cibuľa, pór, hrušky,
•Smažené potraviny na rastlinnom oleji
•Limonády
•Žiadne konzervy alebo údeniny
•Nestravovať sa vo fast foodoch a v rýchlych občerstveniach
•Plesňové syry, majonéza, tatárska omáčka, priemyslové dresingy
•Surové živočíšne potraviny: mlieko, mäso, údeniny, vajcia, morské plody
•Južné ovocie (kiwi, grep, ďalšie) môžu spôsobovať alergie
•Príliš časté solenie a zvýšená konzumácia soli
•Mlieko

Budete to dodrziavat? Dodrziavali ste to?

flopo
3. sep 2013

@macickarebeka ak by som toto vsetko pocas tehotenstva mala dodrziavat a nejest,tak mozem ist hrat do filmu twilight saga namiesto Belly 🙂 🙂 🙂

majdus
18. sep 2013

tak ja by som najskor umrela, keby som neobzuvala mandle, ked ma palila zaha 😎 aj ja som jedla vsetko s mierou......aspon som sa snazila...a odkedy pali zaha, tak "nemam chut" do seba nieco tlacit, aby mi to netieklo zase hore krkom. 😀

fatulienka
15. okt 2013

ja som vypustila kavu...ale inak jem vsetko...aj kiwi???ma vela vitaminu C..mne chuti...ale vyhybam sa potravina co ma naduvaju..banany strukoviny a kapusta..a hlavne sa bojim hub....ked som cakala prve dieta..jedla som kysle uhorky..a mam zdraveho synceka..a teraz som velmi na sladke...takze uvidime...

vevesh
15. okt 2013

@macickarebeka nie nedodrziavala, pri prvom tehu som zjedla vsetko, pri druhom co sa dalo, ale aj tak to bolo o chvilu von.. 😖 .jedine co som davala pozor bolo surove maso a macky (kedze som mala vysoke riziko nakazenia sa toxo..) a riadila som sa pocitmi mojho tela...(pri druhom tehu som denne zjedla kilo mandariniek , a vsetko bolo v poriadku)

zita19
15. okt 2013

@macickarebeka Ked to tak citam, zoznam povoleneho by bol kratsi... 😀

bibsy
16. okt 2013

ved si vymenovala vsetko co bezny clovek je..okrem bryndze a taveneho a plesnivého syra mozes podla mna vsetko....aspon moj nazor

katka_kol
16. okt 2013

tiež si myslím, že telo si vypýta, čo sa mu žiada. Jasné, že sú jedlá (surové mäso, plesňové syry,bryndza..), ktoré vieme, že môžu byť rizikom, tak tým sa treba vyhýbať, ale v ostatnom nevidím problém. Veď to by sme inak nemohli nič. Vo všetkom je niečo dobré ale aj niečo nie až tak dobré. A keď sme to mohli jesť pred tým a dokázali sme zdravo otehotnieť, tak kde je problém?

babika131
26. nov 2013

No skvele,tak podľa tohoto by som nejedla nič. No aspoň by som pri prvom možno nepribrala 28 kíl. 😀 No ja tieto veci teda nedodržiavam ani teraz,samozrejme určitým veciam sa vyhýbam ale nie bežným potravinám a malinovkám.

mackoromanocka
26. nov 2013

ten článok na ktorý odkazuje ten link, musel písať chlap, alebo nejaká žena čo v živote nerodila :D :D :D
ako môže niekto napísať takúto p*******

ivvaa
2. dec 2013

@macickarebeka To čo je za hlúposť!?! Gynekológ mi povedal, že žena môže všetko bežné jesť, sú to len blbé povery...

k_a_j_k_a
2. dec 2013

@macickarebeka a co chces jest? Ved nic neostalo. V tom zozname je snad vsetko 🙂. Naskor kazu vsetko vynechat a nasledne brat umele vitanimy. Boze, uz fakt nevedia, co vymysliet. Treba sa riadit samym sebou. Na zaklade toho zoznamu by som v zivote deti nemala mat. A mam dve zdrave deti, kt. nic nechyba a nemaju ziadne alergie. Prve ATB. mali v 2,5r a 4r. Inak len obcas soplik, aj to za tri dni je po nom.

nikuska265
2. dec 2013

Chcela by som vidieť jednu ženu, tehotnú ženu, budúcu matku, ktorá by tieto kraviny všetky dodržiavala. Bola by som zvedavá, čo teda akože môžem jesť? keby som toto všetko vylúčila,aké živiny a látky by som vlastne posunula svojmu dieťatku? Všetko s mierou a v kľude. Pri prvom tehu som jedla a pila všetko (mám namysli samozrejme nealko 🙂 ) , aj orechy, aj citrusové plody, aj ryby, aj kávu 1-2 denne a naša dcérka je zdravučká ako ryba. A teraz, nič nemením, jem všetko na čo mám chuť, všetko s mierou,ale doprajem si jednoducho na čo mám chuť. pohybu mám dosť pri malej, na čerstvom vzduchu som habadeeeej, vitamíny, radšej prírodné z ovocia a zeleniny ako z umelých doplnkov.......

adulka1979
3. dec 2013

Ahojte. Ja som vynechala kávu, plesňové syry, vnútornosti. Čítala som, že nie sú vhodné ani tavené syry. Ako je to , poradíte prosím? Lebo potom fakt neviem, čo si dávať na chlieb okrem masla.
A ešte by ma zaujímalo, aké tehu čaje ste pili? Nemám chuť stále piť len vodu, občas si dám aj minerálku, ale nechcem ju často.

rebeka7501
3. dec 2013

ja som bola tehotná a nie chorá.

miku1
3. dec 2013

Jedla som všetko. Dokonca aj syry aj bryndzu, proste všetko. Bola som tehotná, nie chorá.

oktobermimi
3. dec 2013

Sójové potraviny sú jediné čo som nejedla pretože údená makrela bola na raňajky s hermelínom a chrumkavým rožtekom a kávou to najlepšie 😀 😀

oktobermimi
3. dec 2013

@nikuska265 možno sa môže jesť tráva na pastve 😀

gabika_tkacikova
3. dec 2013

ja som jedla vsetko a to ze existuju potraviny ktore by sa pocas tehotenstva jest nemali som sa dozvedela az po porode 🙂 a plesnive syry, konkretne niva - tak za to by som pocas tehotenstva aj vrazdila, nehovoriac o fantastickom udenacovi. kavu som moc nepila lebo mi nechutila 🙂

leanax
3. dec 2013

@macickarebeka pane bože to je čo za hlúposť? ja som všetko z toho jedla a v pohode, mám dve krásne zdravé deti... nevydím tam pečienku, to by sa nemalo pokiaľ viem a cigarety, alkohol, drogy... ved tehotné majú chute od výmyslu sveta a hlavne sladkosti idú vtedy na dračku... 😀 tehotenstvo nieje choroba 🙂

miku1
3. dec 2013

@leanax Jasné, že tam nie je pečienka, drogy, alkohol, cigarety.......to zrejme v tehotenstve neškodí 🙂 Keby som toto vedela, začnem drogovať, chlastať a aj za cigaretku by som si dala, možno by som potom mala zdravšie a krajšie a vydarenejšie deťúrence 🙂

leanax
4. dec 2013

@miku1 ta asi tak 😀 mne až sánka spadla, keď som to čítala, že čo nemôžu tehotné... akože čo už dnes nevymyslia 😒 , ja som aj kávu v pohode 2x denne pila aj doktor mi to povolil a pri dcérke som sa objedala hroznom a pomarančmi a mandarinkami 😢

miku1
4. dec 2013

@leanax Ja som na tom bola podobne, pre kúsok grepu by som aj vraždila 🙂 Bryndzové halušky som robila pomaly každý mesiac. Niekedy mám pocit, že som urobila veľmi dobre, že som neskúmala, nehľadala, nečítala vôbec nič týkajúce sa tehotenstva ako čo môžete, čo nemôžete......jednoducho som počúvala svoje telo a čo si vyžiadalo to aj dostalo 🙂 Pretože keď čítam takéto somariny, tak rozmýšľam kto niečo také môže napísať 🙂 Pretože normálny človek to asi nebude.

kinna
Odpoveď bola odstránená
kolinia
4. dec 2013

@macickarebeka :D blbosť, ja som jedla takmer všetko, vo fast foodoch sa však nestravujem ani dnes, keďže som ako tehotná štátnicovala, tak som mala denne ľadovú kávu a čaj každý deň tiež..... takže pokoj, všetko s mierou, resp. také, že sladkosti atď., no bez tých som nejak nemohla existovať 🙂 pribrala som 16 kg a malá je zdravá, aj ja som ok 😉

mimi8814
8. dec 2013

na pochopenie vyssie spominaneho zoznamu je potrebne precitat si viac ako jeden clanok od tohto autora. Keby ste tak urobili tak by ste vedeli ze rybami mysli velke morske ryby ako losos, tuniak a to kvoli obsahu tazkych kovov ktore pocas svojho zivota stihli absorbovat z znecistenych mori, napriklad take sardinky su uplne v poriadku. o cukre, umelych sladidlach konzevach a fastfoodoch kazdy vie ze zdrave nie su, je na kazdom ako bude pristupovat k svojmu zdraviu a zdraviu svojho babatka a ci bude alebo nebude konzumovat tieto akoze potraviny... surove zivocisne potraviny... hadam ziadna mamicka nebude riskovat ze dostane salmonelozu, listeriu...atd. Vravite ze by ste umreli od hladu, ale to je skor nedostatok fantazie alebo malo informacii o moznostiach stravovania. 😉

klaudia2708
8. dec 2013

@macickarebeka
no cipana .... nepapám akurát plesnivé syry ryby mi nejak nechutia teraz, grepy, kiwi, jahody, arašidy, snažim sa nie veľa udenín a pijem čaje ako šípkový, lipový, medovku, sem tam kamilkový, a chutný je jablkovy .... čo sa týka džúsov veľmi nie ale mineralky ochutené lubim ... inak sa snazim zdravo no ehm ... :D

alenocka78
10. dec 2013

Takže mám žiť zo vzduchu? ani ten nie je v mestách najčistejší a najzdravší. 🙂 ja papkám všetko na čo mám chuť ale s mierou,už sa teším na Vianoce, na rezne a šalát,koláčiky a všetko čo k tomu patrí. 😉

sylvie
26. dec 2013

no ja som napríklad s tymto clankom celkom stotoznena.. nejde len o to, ze vam narodi zdrave dieta, ale aj to aky bude jeho zdravotny stav neskor pocas zivota a to tiez ovplyvnuje strava v tehotenstve..
to fakt nepoznate ine potraviny? a co zelenina, ovocie (nase), maso, pohanka, pseno atd.. jedine co ma v tom clanku prekvapilo, boli tie potraviny ktore nafukuju..

jarkaleskova
26. dec 2013

@sylvie rada by som videla tvoj celotyzdnovy jedalnicek a nemyslim to vobec ustipacne,ale fakt ma zaujima,co si robis na ranajky,desiatu,obed,olovrant veceru a hlavne,kde beries inspiraciu na rozmanitost...lebo z toho,co si napisala,by som si vedela zostavit jedalnicek na paru dni a potom by to bolo stale to iste...vsetky extremy su skodlive a myslim,ze aj tento clanok...myslis,ze ked sa budes takto striktne stravovat,dieta menej ochorie? rada by som pocula Tvoj nazor trebars o 10rokov,ked mi napises,ze ani raz ste neboli u lekara...potom to malo vyznam...

petkaa28
27. dec 2013

Fakt dobrý zoznam :DD a umrem od hladu :DD