icon

Tretie bábo. Zvládneme to?

martuska90
15. jan 2018

Baby...som v šokuuu..alebo neviem ako to nazvat..
V prvom rade anoooo!!!!! Vieeeem ze ked sme nechceli babo tak sme mali davat pozor!!!!! No s otehotnenim sme mali aj prvy aj druhy krat problemy...tak som si nejako myslela ze sa nezadari?
Nooo a buuum...dnes mala prist mrcha a na teste slaba //
Anoo ak budem tehu a dobre to dopadne (uz sme mali 2potraty😥😥) tak ho budem milovatt !!!!!! Ale ta panika...ze teraz sme sa prestahovali...splacame dom

Ako to zvlaaadneme jeden 4rocny druhy bude mat 9mesiacov...

Ste tu niektora co tak neplanovane otehotnela??
Zvladate to???

Dakujeem..vlastne som to len potrebovala zo seba dostat..

zeytin
25. jan 2018

@pieksamaki Neskutocne obdivujem svoju mamu, ze to zvladla, ovdovela, ked mala 39 a sest malych deti, najmladsi mal iba 5 rokov. Ale teraz je to krasne, ked sa vsetci stretneme u mamy aj s rodinami 😘

dorotelka
25. jan 2018

@zeytin aj ja ju obdivujem. Zena zvladne naozaj vsetko, ked ma vôľu. Tvoja mamina je toho tiez dokazom.

eliska4
25. jan 2018

Čítam vašu diskusia už pár dní a premýšľam či sa nepridám. Mám tri detičky 7,4,1 a už týždeń mi mešká. Veľmi by som si priala bábo a tak sa bojím, či som si to len tak dokladne nevsugerovala, že mi ani mrcha nedošla. V dob, keď mala prís´t, tak som mala bolesti brucha a akoby sa mali každú chvíľu spustiť. Cítim sa tak už týždeň a furt nič. Doteraz mi to nikdy nespravilo. Test bol negatívny tak neviem. Stále mám pocit, že mám všetky tehu príznaky ale asi si to len namýšľam. Manžel o ďalšom tiež už nechce ani počuť, dávame si pozor, takže by som nemala byť tehotná ale aj tak dúfam. Držte mi palčeky prosím nech je to bábo a nie nejaký zdravotný problém

kratulka
25. jan 2018

@dorotelka u nás je to komplikovanejsie

kratulka
25. jan 2018

@eliska4 drzim palce A ku tým bolestiam. ..Keď som čakala prvu dcéru som mala také kŕče akoby som mala dostat menzes A keďže 2 roky sme nemohli mať babo tak som sa zrubala ako poleno A ono som bola tehotná. .chvalabohu to na malej nenechalo žiadne následky

sticker
pieksamaki
25. jan 2018

@eliska4
Uvidis,do tyzdna,do dvoch.ja som si dala robit vysetrenia, ked maly trochu podrastol a bolo to okrem helikobaktera aj teda to dalsie tehotenstvo..

dorotelka
25. jan 2018

@kratulka z kazdeho problemu je nejake vychodisko.. nakoniec bude malickemu aj manzel rad. Drzim paste!

kratulka
25. jan 2018

@dorotelka Ďakujem

milhaus
25. jan 2018

Skoro týžden mi mešká, ak to bude ono, bude to tretie. Ešte som netestovala. Neviem ako sa s tym niekomu zdôverit, neplanovali sme teraz dalšie. Rastu mi prsia, zle mi nebolo ani pri jednom. Na buduci týžden sa chystám si kúpiť test.

dugyna
25. jan 2018

@2zuzanka2 nas sa moj tato pri tretej opytal ci nemame telku a jeho dvojca /moja teta/ mala vtipky si sa manzel nechce radsej podviazat....cize teraz pri stvrtej sme cakali komenty riadne...ale neboli nejako boli v pohode...svokrovci ym nevideli snimku zo sona a svagrne a svagrovia ani neverili ze si robime prcu...a ked sme povedali ze daslie dievcatko..z mojej strany ako pohoda ze vsak ci sme ine cakali 🙂 , svagor neveril a ze sa potom zaccal smiat, svokra mala zvlastnu reakciu ..ze a to fakt zase dievca..takze asi tak...

dugyna
25. jan 2018

@kratulka to ma velmi mrzi :( ze manzel tvoj to tak berie...mal by sa zamysliet nad tym ci si sama bola pri tom ..ked sa to stalo...mal by sa zamysliet co robil on...ked sa to stalo..a nie vrieskat a chovat sa ako...:( vela sil

dugyna
26. jan 2018

@milhaus prsia mne teraz pri 4tehu brutal hned ostali citlive tak neboli pri ziadnom tehu predtmy a mam ich lepsie ako silikony :P, len skoda ze po par mes kojenia bude o 4 poschodie nizsie

dugyna
26. jan 2018

@milhaus prsia mne teraz pri 4tehu brutal hned ostali citlive tak neboli pri ziadnom tehu predtmy a mam ich lepsie ako silikony :P

eliska4
26. jan 2018

Ja mám tiež strašne citlivé prsia, akoby som si ich natrela chilli papričkami 🙂. strašne sa bojím, že mi mrcha príde, už som sa normálne začala teši´t na bábo. Ja sa vždy hneď tak nadchnem. Tak uvidím. Už sa pozorujem ako nejaký hypochonder. Mám pocit, že mám všetky príznaky ale to je asi len z nervov. Dám tomu ešte týždeň a keď nič pojdem k doktorke. Kamoška mala negatívne testy až do tretieho mesiaca tak dúfam, že aj u mňa by to mohlo byť podobné a aj keď nebol test pozitívny, že tam poklad je

eliska4
26. jan 2018

tak u mňa bohužiaľ. Mrcha sa s týždenným meškaním dostavila... 😢

dugyna
27. jan 2018

@eliska4 tak to má mrzi

eliska4
27. jan 2018

@dugyna Ďakujem. Trochu som si poplakala a idem ďalej. Verím, že ešte raz sa budem tešiť z rastúceho bruška. Snáď...

caribe9
27. jan 2018

@kratulka takto podobne som to mala aj ja. Neplánovane som otehotnela napriek antikoncepcii a čakala štvrté bábo. A to mám jednu 6 ročnú, 2 a pol ročného, 16 mesačnú a už aj mesačne bábo 🙂 takže tri deti narodené v roku 2015,2016,2017. 🙂 plus ešte jednu staršiu prvacku v "puberte" . Keď som sa dozvedela že som tehotná skoro ma porazilo. Strašne stresy a tiež hlavne ako to povedať rodine, to budú zase reči a podobne. Oznámila som to až v nejakom 25 TT. Mala som malé bruško a ľahko sa to darilo schovať. Zobrali to v rámci možností v pohode. Skôr to bolo aj pre nich obrovské prekvapenie. No a hlavne je to tvoj život. Ty sa budeš o deticky starať tak nech sa iný nestarajú. Ja sa nimi teraz rada " chválim". A bolo to to najlepšie čo som mohla urobiť. Porodiť tieto štyri krásne deti. Malinká je poklad. Dokonale stvorenie. Lepšie dieťa si človek nemôže priať. Akoby vedela že mi to má uľahčovať. Som šťastná že ich mám a určite to tak bude aj u teba. Vôbec nejak nepociťujem rozdiel. Pre mňa je to ako predtým No s tým teda že môj muž ma na potrat neposielal a ani by to nikdy neurobil. Ani keby čakám šieste 🙂 pomaha vo všetkom čo treba .všetko dopadne a budete hrdá krásna veľká rodina. Držím palce

caribe9
27. jan 2018

@kratulka a zvládnuť sa to podľa mňa úplne v pohodicke dá. Ja mám tri detičky maličké a v teda živé striebra a zvládam to bez problémov. A aj čas pre seba mám keď chcem 🙂 bude to maznáčik nakoniec ako to naše štvrté. 🙂

kratulka
27. jan 2018

@caribe9 super teším sa...Ja už akosi si neviem.predstaviť že nie je to stvrte ...Len ten chod bude o hubu hlavne ako som.písala ta ZUS je cca 20 min... Mala toľko nevyjde bus chodi tak že či pešo čo busom. .jedno busom ešte snáď horsie. ..
uvidíme čo ...V najhoršom buginA + hlboký kočiar A davaj. ..drz sa máš čo robiť

ankakovacova
27. jan 2018

@eliska4 drzim ti palce aby si sa este tesila z dietatka nech vas Pan Boh pozehna

eliska4
27. jan 2018

@ankakovacova Ďakujem ti, snáď sa dočkám. Milujem svoje tri poklady a dúfam, že ešte bude aj štvrté z neba 🙂

eliska4
27. jan 2018

@kratulka
Ja som si kedysi nevedela predstaviť ani ako zvládnem tri. A teraz mám pocit, že to ide akosi samo. Čím mám viac detí, tým ľahšie to zvládam a to tiež najstaršieho mám v škole, prostredného v školke a auto využívam len v čase núdze. Síce som z toho behania občas na prášky ale manžel mi veľmi pomáha a mám v ňom obrovskú oporu. A na otázky typu či nepoznám antikoncepciu už vobec nereagujem. Všetky moje deti boli plánované a keby štvrté prišlo neplánovane, bola by som najšťastnejšia tehuľka na svete. Nikomu cudziemu do toho nič nie je. Začiatky budú určite ťažké ale neboj, to sa časom poddá a budeš zvláda´t v pohode. Ani nevieš ako ti závidím. V dobrom samozrejme. 🙂 Želám veľa šťastia a nech ste hlavne zdravučkí 🙂

kratulka
27. jan 2018

@eliska4 Ďakujem. ..To že mne nik nepomôže ani lem odviezť dieťa abo k lekárovi abo nič. .A auto v 99% prípadoch nemam A V súdnych prípadoch 100% nie je doma. . nejako no. ..musím to dať

milhaus
28. jan 2018

@dugyna no mrcha ešte stale nič, prsia stale svrbia. MM pracuje preč, dcera chodi do školy, je piatačka a syn ma 2, 5 roka. Teraz tu mm bol ale nič som mu nepovedala, už je zasa preč. Len som sondovala, o potrate nič nehovoril že ma bude lubit i keby bolo deti 6. Pride až 15. 2, ideme na krst svagrinej, zaroven su to aj krstny našich deti. Manželovi to dovtedy poviem ale nechcem aby to hned všetci vedeli, pri synovi to muž povedal dcere a hned to vedela cela dedina a to sa mi nepáčilo.

ankakovacova
28. jan 2018

@kratulka keby sa dalo s tvojim manzelom trocha sadnut a porozpravat ze to nie su len tvoje deti a domacnost nieco v tom zmysle nech sa proste zobudi a aspon v niecom pomoze a tvoji rodicia a surodenci alebo svokrovci ?niekedy cloveku dobre padne len ta otazka ci netreba nieco pomoct a vedomie ze nie sme vo vsetkom sami

cichlida
28. jan 2018

Tuto jedna pani v diskusii ma tri a caka trojcata 😊 skus sa jej opytat ako zvlada . .najlepsie rady su od ludi co to ziju

emao
28. jan 2018

mne sa teraz pred tromi týždňami narodilo tretie dieťa, moji dvaja majú 3 a 4 roky.. a zvladam, celý deň som sama s nimi, manžel je do večera v robote.. nemala som ani čas premýšľať nad tým, či to zvládnem a ani nad tým nepremyslam, keď chceš, tak zvladnes.. 🙂

kratulka
29. jan 2018

@ankakovacova nemám nikoho rodičia majú dosť svojich starosti. ..obaja po takých operáciách. ...bratia sú mimo mesta ďalší má svoje starosti ale dalsi svoju rodinu. ..sestra je mimo. ..svokrovci snáď už ani nevedia kde byvame A ako vyzerame. ...
A s mužom ..skoda námahy. .On chodí do roboty A tým padla debata. ...

kratulka
29. jan 2018

@eliska4 jo A to ze my cakame 4te nie tretie. .Už je to jedno...Ale. ..nechcela som