icon

Tretie dieťa - áno či nie

denisse1311
1. apr 2016

Ahojte mamicky, cakame 3. Dietatko neplanovane som v 7. Tyzdni a ptezivam velmi tazke obdobie. Ci di ho nechat ci nie. Mame doma este dve malicke deti manzel stale v praci pomoc ziadna. Rozmyslame o potrate z hladiska financnej a z tej ze mi je tak zle ze sa nedokaxem o deti postarat ledva chodim. Stale rozmyslam ci ano alebo nie. Dakujem za vase nazory.

tobnuf
1. apr 2016

Myslim si ze v 21 storoci je XY prostiedkov ako sa chranit pred nezelanym tehotentvom a predpokladam ze pubertiacka nie ste co nevie ako zena otehotnie.. 🙂

jeennyv
1. apr 2016

Pre mna neplanovane otehotnenie je najvacsi drist na svete, to, ze to zenska neplanuje, neznamena, ze tak je to aj po biologickej stranke...po prve z kazdeho sexu moze byt dieta to si treba uvedomit a po druhe, ked sa dostatocne nechranim tak pravdepodobnost dietata je este vacsia....cize je neskoro potom uz plakat, ked sa nieco stane...cize v prvom rade ked mam uz par deti, uvazujem dopredu co a ako a ci chcem dalsie...co sa tyka situacie...ako baby vravia tazko povedat, tazko s dietatom ci s detmi, ale este tazsie bez neho a s vycitkami...pre buducnost lepsie sa chranit a poriesit si manzela, ze je na vsetko sama, proste ked je rodina vacsia pomahat sa musi...coo na sex nie je unaveny, ale na pomoc ano...ja osobne som z takychto tem trosku nevrla, lebo to je ako rozlialo sa mlieko, tak co teraz.....

mandala77
1. apr 2016
zuzana1404
1. apr 2016

@mandala77 Boh nám dal slobodnú vôľu - rozhodujeme sa sami.
Inak by naše rozhodnutia boli len robotickým plneniami a to On nechce.

evittam
1. apr 2016

@zuzana1404 Prepáč, ale predpokladám, že ty bez toho "On" neurobíš nič - či? Aj tvoje 4 deti sú jeho? Prosím ťa, nepleť sem niečo čo sem nepatrí.....Teda aspoň môj názor. A tú slobodnú vôľu ti určite nedal niekto koho nazývaš "Bohom", ale tvoju vieru ti neberiem - len mi prídeš trošku moc fanatická. Ak sa mýlim-tak prepáč. 🙂

evasil
1. apr 2016

Ja verim ze nic nie je nahoda ci dietatko alebo tato diskusia ktora pevne verim ti pomoze sa spravne rozhodnut a vy budete prezivat krasne radostne vianoce s malym dietatkom prajem vam vela vela sil a zdravicka

jajka257
1. apr 2016

@zuzana1404 no a to mi vysvetli, to ze synovi nekupite, je z dovodu, ze nemozete alebo nechcete? Ci sa najskor meditaciou opytas tam hore?

cvongo
1. apr 2016

@evittam No ja som poznala takú, ktorá si pri krájaní zeleniny nožom odrezala skoro ukazovák pred posledným článkom prstu a aj tak tvrdila, že to ON tak chcel . Takže, musíme len rešpektovať, že niektorým tento spôsob myslenia vyhovuje, len škoda, že oni z 98 % nerešpektujú to naše.

evittam
1. apr 2016

@cvongo No veď presne to....ale čo už. Ja nikoho neodsudzujem a ani mu jeho vieru neberiem. Len fanatizmus je trošku o niečom inom..... 😉

tiny77
1. apr 2016

Baby, je to citlivá téma. Tehotenstvo, vierovyznanie. Každý máme nejakého Boha. Niekto trojjediného, niekto nový model audi, niekto nabúchané svaly z posilky... Ži, a nechaj žiť.

zuzitko74
1. apr 2016

@cvongo Nie, nečakám od teba až taký cynizmus, aby si niekomu narovinu povedala, že by šiel na potrat. Preto to ostatné považujem za zbabelé obkecávanie toho, čo vlastne nechceš povedať.

Baby, do ktorých sa tu púšťaš aspoň majú odvahu povedať narovinu, čo si myslia. Aj keď vedia, že ich niektorí okamžite onálepkujú, pokrčia a zahodia do koša ako stredoveký prežitok.

zabka1987
1. apr 2016

Ja cakam tretie a mladsi nema ani 2 a starsi tiez len 5 bude mat .Prve tyzdne som umierala lebo som si to tak jednoducho nastavila v hlave , muz odisiel do roboty no nic treba varit upratat s detmi ist von a ina moznost nie je tak sm sa schopila a slo to lebo muselo . Grcala som do 18tt , uz je to fuc ale dalo sa to uplne, medzitym som si aj rameno vyklbila a tu som . Dokonca starsieho si nechavam vealkrat doma zo skolky lebomi je lepsie ked je doma a dvaja sa lepsie zahraju. Este mam pred sebou polovicu ale niekedy aj zabudnem ze som tehotna pri tom ako nad tym nemam cas uvazovat . mame rezim tak to ide a nepomaha mi nik napriek tomu ze tu mame na krok vsetkych starych rodicov . aj som rada , lebo by som iba zlenivela

jajka257
1. apr 2016

@cvongo chi, aj ja poznam zopar takych🙂 nuz, my mame doma v tomto nastastie jasno....a sme presvedceni, ze my sa rozhodujeme podla aktualnej situacie. Ja zas celim otazkam , kedy dalsie. Moja odpoved je, ked mi vyplatis hypoteku. Ale financie su len krytie, ja som skoro umrela aj s malou a moj muz povedal, ze keby nahodou, tak on moj zivot riskovat nebude, ze mna uz pozna a nenecha zomriet svoju lasku a matku svojej dcery.

Niekto pisal, ze nahodou sa neda. Tak su ludia, co sa podari aj cez 4 opatrenia a teraz co?

cvongo
1. apr 2016

@zuzitko74 Ja sa nepúšťam do nikoho, ak si si nevšimla, toto bola snad normálna diskusia. Ak ti príde v poriadku, tvrdiť niekomu, že je vrah a nevedieť o ňom vôbec nič, beriem to. Ja nebudem nikomu, koho nepoznám hovoriť, aby išiel na potrat, prepáč.

sue
1. apr 2016

@zuzitko74 ja zas nerozumiem ako niekto bez celkového poznania situácie dokáže napísať, že "nechoď na potrat, keď si ho necháš, budeš šťastná"...pretože žiadna z nás do toho naozaj nevidí....

O tomto môže rozhodnúť zo 60% zakladateľka a zo 40% muž... (on menej, lebo nie je tehotný, nebude rodiť a ani šestonedeliť)...

anina63
1. apr 2016

až keď sa ti po rokoch ozve svedomie....a to ver,že sa ozve,bude neskoro ľutovať
pridávam sa ku všetkým,ktoré sú proti UP

zuzitko74
1. apr 2016

@jajka257 Každý má ten svoj štandard inde, aj svoj pocit životného šťastia.

zuzitko74
1. apr 2016

@cvongo Veď o to ide, nehovor jej aby išla na potrat - ani medzi riadkami.

zuzitko74
1. apr 2016

@sue Poznáš nejakú matku, ktorá ľutuje, že nešla na potrat a nechala si dieťa? Ja nie.

briketa
1. apr 2016

Tri deti su mne jednoduchsie ako dve, moji maju 10, 6 a 5. Su hraci team a vystacia si aj sami kamkolvek ideme. Ked sme niekde len na vikend, beriem najstarsiemu najlepsieho kamarata, aby mal seberovneho. Pomoc nemam ziadnu sme od rodiny na opacnom konci zemegule. Muz robi 6 dni v tyzdni tak ze odchadza pred osmou a prichadza po osmej. Nemam problem zvladnut deti. Sme zorganizovani, kazdy ma svoje pravidla a tak dokazeme mat aj vela zabavy, lebo su vyslovene radostou ich mat <3

sue
1. apr 2016

@zuzitko74 mam vo svojom okoli par matiek, ktore nad poharom vina ci kavy povedia, ze "no mali sme viac premyslat, viac pocitat...takto je to zbytocne tazke, komplikujeme zivot sebe i detom, nemozeme robit to, co by sme chceli".
Samozrejme, ze ziadna nepovie, ze radsej som mala ist na potrat...ale trapit sa trapia 😐

zuzana1404
1. apr 2016

@evittam Už som bola označená všeličím, aj touto nálepkou - fanatička - čo je pre Teba fanatizmus ?
Čo z mojich slov Ti ukazuje, že som fanatička?
Áno moje deti sú aj Božie, samozrejme, že sú naše, ale sú pokrstené a vychovávam ich vo viere.

zuzitko74
1. apr 2016

@sue Myslíš si, že keby sa mohli rozhodnúť znova, tak by na ten potrat išli? Že sú nešťastné lebo majú viac detí? Povedala by si to takto?

Nepýtam sa tak preto, že by som chcela rýpať, ale preto, lebo niekedy človek potrebuje dostať otázku na rovinu, aby si vedel upratať postoje.

evittam
1. apr 2016

@zuzana1404 No presne to, že tvoje deti sú "božie"..... Naše dve deti sú moje a môjho muža to je všetko a vidím to reálne ako to je. 😉

zuzana1404
1. apr 2016

@jajka257 Nekúpime, lebo na neho momentálne nemáme a nie je to taká priorita, že by to trebalo akútne riešiť.
Ja nemeditujem, ak Ti je viera alebo ja na smiech - ok, môže byť.

hipuska
1. apr 2016

Ja mam tiez 3-7,6,4. Bola som sama na vsetko, so svokrou si nerozumiem ale nemenila by som. A urcite sa to da zvladnut. Treba pevnu ruku a dobry rezim a vela lasky. A zase na druhu stranu, 3 deti nie je vela, ja si mysli. Ze vela je 5

zuzana1404
1. apr 2016

@evittam Ja to vidím tiež reálne, tak ako to je.

stankabk
1. apr 2016

@evittam :D no "nase" deti su tiez "Bozie", a ja aj som a ani nechcem, aby to bolo inak. 🙂

suz20
1. apr 2016

@denisse1311 my sme tiez neplanovali a dva mesiace som to predychavala.mam trojrocne a rocne deti.tiez som rozmyslala,ze si to dam zobrat ale viem,ze by som si to vycitala...teraz som v 14tyzdni a ked som videla prvy ultrazvuk strasne som sa zacala tesit.

25evita
1. apr 2016

ahoj, mam tri male deti.Posledne sa nam narodilo minuly rok v lete. Manzel tiez robi stale a pomoc nemam kedze som sa prestahovala daleko od rodiny. Necitala som tu komentare, co ti pisali ini... Mozno sa teda budem opakovat... Netvrdim, ze to nie je tazke, ze budes stale stastna a usmata a plna radosti a nadsenia. Ze si nebudu ludia na teba ukazovat prstom a hovorit... Uz som naozaj zazila hocico... Ale NEBOJ SA kazdym dnom to bude lahsie... deti su radost a raz ked budem stara a mozno aj ty budeme vdacne, ze ich mame tolko... Aj ja ked som cakala tretie vela citala, vela hladala, mala moznosti, ale nakoniec som sa rohodla a nelutujem, Este to najmensie bolo najlepsie a mali si tiez zvykli, maju ju ako babiku... Popremyslaj, daj si cas a sama budes vediet co mas urobit. Tolko by som ti napisala, ale by ta to asi nebavilo citat 🙂 Hlavu hore 🙂