Uvoľňujú vám miesto v autobuse?
Ahojte tehulky, zaujimalo by ma, aku mate skusenost v MHD. Uvolnuju vam ludia miesto bez toho, aby ste niekoho poziadali? Ja som momentalne v 31 tt a zatial mi uvolnili dvakrat (byvam v BA)... Tak ma len zaujima, ako ste na tom vy 🙂
Ja som bola pocas tehotenstva na striedacku v Ba a vo Viedni. V Ba mi nikto nikdy neuvolnil miesto, vo Viedni takmer vzdy...
ked som bola mlada, tak nadomnou v buse stala zena,obezna s velkym bruchom..... a ja som bola v rozpakoch-som slusne vychovana a nevedela somci je tucna ci tehotna a nechcela som ju urazit, keby nebola, a zase keby bola, tak ju chcem pustit sadnut....Ale co som sa jej mala spytat? Ste obezna alebo tehotna?.......kym som sa rozhybala, tak vystupila,a mna to dodnes mrzi.
Dievčatá nie je to o kraji alebo o štáte, je to len o ľuďoch 😉 zmeska roznych týpkov proste na zemi žije 🙂
stalo sa mi, že žena sa robila že ma nevidí a neuvolnila, ale 16-ročný puberťák sa na do mnou zlutoval a pustil ma sadnuť si.
@erienka ja len tolko ze nie je dobre vopred ocakavat problemy... Ak to podvedome ocakavas, ze Ta nikto nepusti si sadnut, tak sa to tak pravdepodobne aj stane, sama si to privolas 🙂
ojoj, to nehrozi mna raz jedna zaba odstricila ked som chcela sadnut vedla nej, ze to drzi frajerovi...aknozny 20tnik tak som pekne podakovala s tym, ze si isto raz spomenie🙂
no mne za cele moje tehotenstvo uvolnili miesto hadam 5 krat - a to uplne babicky ☹ , co mi az bolo neprijemne, sadnut si na ich miesto Stredna a mlada generacia mala uplne na haku. Ja som cestovala MHD kadzy den do prace aj z prace. V zime som to chapala, mala som este male brucho a cez tie zimne bundy to ani nie je vidno. Na matersku som isla v juli, takze to uz som mala riadne brusisko, naozaj neprehliadnutelne. Vtedy som si povedala, ze maleho budeme odmala ucit, ze strarym ludom a buducim maminkam ma uvolnit miesto 🙂
no ja som cez tehu musela prestat cestovat busom... zeny sa tvaria ze nevidia, nikto sa nepostavi... jednu takuto cestu som skoro odpadla v buse, zaludok niekde v krku... no otras.. z cloveka tesie, brusisko ako slon, ale nik sa nepostavi ani keby co bolo... ked som musela isla som vlakom a taxikom... inak som sa nechala vozit autom..
ja keď som bola tehu tak som chodila busom do školy juuuj radosť vtedy cestovať stále som sedela ešte aj v škole 🙂 🙂
hm..z cesty preplneným busom nemám skúsenosť, ale inak všetko super, všetci sa ma pýtali, ako sa mám, v obchode predavačky mi nakladali košík, všade samé úsmevy. a Ešte to bolo aj ok s predajom, keď som mala bruško plný stánok ľudí, predala som viac ako inokedy. Takže ja mám samé super skúsenosti. Neviem či to bude tým, že to bolo v španielsku..veľmi sa mi tomu nechce veriť.
ešte jeden zážitok na ktorý nezabudnem cestovala som vlakom a využila som ešte posledný krát študentskú zľavu ...a čo sa nestalo prišiel pán sprievodca kontrola lístkov on odíde a o sekundu ma zavolá von z kupé...pozrel sa na mňa a po tichu povedal že študentská zľava neplatí a že ma nebude pokutovať 😀 super aj takýto ľudia sú....
Ja mam aj negativne aj pozitivne skusenosti. Pustili ma sadnut si ludia ci pomohli s kocikom ludia o ktorych by som to nepovedala. Ale pocas tehu som sa snad aj do porodnice viezla postojacky. A to som tie brucha nosila na jar a v lete. Ci ma nechali stat aj s dietatom. Obcas aspon maleho niekto zobral na kolena. Len sme blbe ked sa nevieme ozvat.
V pamati mam stale jeden negativny zazitok. Cesta na kramare. Trolejbus ma tak vysoke schody ze som maleho radsej z kocika vylozila a dala najprv jeho do autobusu potom kocik. Babky po mne zazerali. Ked sme vystupovali to iste. Sa tam jedna pohorsovala nado mnou ze to je strasne a co nikomu nepoviem ze mi ma pomoct. Teta bola asi najmladsia v trolejbuse. Vek tak okolo 50. To som z nej nechapala. Akoze co som mala podla nej urobit.
no, za dve tehotenstva sa mi stalo zema dvakrat pustili ku pokladni dopredu v obchodaku a trikrat uvolnili miesto v mhd🙂 ke
nie nepustili ma ale ja som za obidve tehotenstva ani raz nesla v ziadnom verejnom dopravnom prostriedku 😀 za to som to velice vyuzivala na parkovanie na specialnych placoch pre tehotne dokonca este to nebolo na mne ani vidiet a ja som si parkovala na velkom parkovacom mieste blizko pri vychodovych dverach garaze 😀
ked som šla rodiť do porodnice s taškou, šla som trolejbusom, nikto ma nepustil sadnúť 😉 ale mne vlastne nič nebolo, to tehu som znašala super, citila som sa dobre, tak mi to vlastne vobec nevadilo ... a pravda že aj bola zima, zababušena v kabate, možno len nevstali aby ma neurazili, ved to poznate, ako sa stavaju tie trapasy, že - bruško maš už krane velke, kedy budeš rodiť? - rodila som pred mesiacom 😅
ja som bola prijemne prekvapena, ale takmer vzdy sa nasiel niekto, kto uvolnil a to som chodila v spicke. Obvykle to boli zeny v strednom veku (zrejme si to este pamatali) a potom starsi muzi. A to som mala pocit, ze mi ani brucho nevidno pod zimnou bundou.
síce som šla len pár krát, ale púšťali ma sadnúť si hlavne staré babky... zato naopak... ked som chodila na poradne, alebo na glukozovy test... vsade sa vyskytli oteckovia, ktorí sedeli, jak žabiaci na prameni, a tehotné vedla nich museli stát... a vooobec ich nenapadlo uvolnit miesto... 😖
to je hrozne ako sa ludia spravaju ☹ raz sa to aj proti nim otoci, ci priamo alebo nepriamo 😝
ja som zazila iba chodenie s kocikom v mestskych busoch hlavneho mesta Kanady a nikdy, naozaj nikdy sa mi nestalo, ze by mi niekto neuvolnil miesto. tu je nastupovanie s kocikom jednoduchsie, lebo vodic znizi cely autobus, aby bol bezbarierovy, takze sa da velmi lahko nastupit. a ludia iba videli ako som nastupovala a uz si vstavali. vobec neboli znechuteni a este sa aj milo prihovorili 🙂
No ja tiež nemám dobrú skúsenosť s cestovaním v MHD počas tehu. Teda začala som chodiť na buse do poradne až pri konci tehu, keď už som toľko nevládala prejsť. Žiadna ochota, nikto ma nepustil sadnúť, dosť ma to mrzelo, nakoľko ja som ten typ, čo púšťa každého staršieho, a pod.
Dievcence,naco nam narastli usta? Ked su ludia nevsimavi idioti,tak sa opytam,ci ma niekto pusti.nie? Zas sa nemusime tvarit ako tehu trpitelky 😀 to,ci sa najde rozumny clovek,co pusti miesto,je uz ina vec :-/ hanbit sa mnohi mozu za svoju vychovu.par trapasov mam tiez za sebou.nasraty dedo "pusti ma" .no reku nepustim,prepacte je mi zle,som tehotna.jedine,ze by vam nevadilo,ze sa tu povraciam...... Opity chlapik,strasne aktivny pomahat mi s kocikom-skoro som ho zozrala za ziva,ked sa chytil kociku.no ale mal pravdu: "pani,ked vam ja nepomozem,tak nikto.ved pozrite,ako vas vsetci ignoruju." Bohuzial mal pravdu ☹ .babicky,take tie starenky z rozpravky su strasne zlatunke a mile 🙂 niektore damy v strednych rokoch "viete,aj moja dcera caka babatko/ ma babatko" tie su tiez mile.semtam nejaky pubertaci,obcas vysokoskolaci.a hlavne mlade mamicky,alebo tehulky 🙂 jedna druhej pomaha.niekedy prisla pomoc s kocikom alebo uvolnenie miesta hned,nenutene.inokedy na otazku "prosim vas,mozte mi niekto pomoct?" som v plnom buse nedostala odpoved.ked zreval autobusar,ci sa fakt nikto nenajde ochotny a ze ci sa ma on trepat od volantu cez vsetkych ludi,tak sa niekto zlutoval a pomohol.no trapne,trapne,trapne.asi nas je malo vychovanych,co pustame starych,tehotnych a co pomahame,ked treba........smutna realita dnesnych dni.treba byt vzdy pripravena vypytat si pomoc alebo miesto na sedenie
@erienka su tri skupiny cestujucich - slusni, zamysleni a zadubenci. Slusni pustia hned, zamysleni po poziadani sa zacnu ospravedlnovat a hned pustia a zadubenci navela pustia ale tvaria sa ze im clovek zjedol veceru. No a potom starki ktorych clovek radsej ani o nic neziada lebo pri prudsom zabrzdeni by dopadli este horsie nez tehotna zena. Nastasie vacsina zadubencov si uz kupila auta, takze skor clovek narazi na tych, ktori si nevsimli ze si tehotna alebo im to proste nedoslo. Treba sa ozvat, najlepsie si vyhliadnut pekne bezpecne miestecko kde sedi mlady muz alebo zena a poziadat ho o miesto. Je to dolezite pre bezpecnost babatka, lebo tie autobusy jazdia vselijako. Z mojej skusenosti najviac pustaju zeny okolo 30-50, take tie materske typy ktore vedia co je to byt tehotna + slusny mlady muzi po 25 ...
Ja teraz bojujem aj s kocikom, uz ma nebavilo doprosovat sa pomoci, tak som si kupila golfac ktory zdvihnem sama, ale niekedy ponukaju sami pomoc ludia. No a potom v autobuse stredna generacia vacsinou automaticky uvolni miesto ze si aj sadnem ked nie je velmi plno, ale zazila som uz par krat totalnu ignoranciu ze som ledva vopchala kocik do prazdneho autobusu, lebo jedna mila dama s dcerou sedela na jedinom mieste pre kocik (sklapatelne sedadla) a nedoslo jej to. Po dvoch zastavkach som jej povedala a ona sa posunula o JEDNO! miesto ... no co uz, ked je niekto blby, co uz s tym ...
Tady v Italii neni autobus prizpusobeny na kocarek..takze jedine dite do klokanky a pokud povoli ridic, kocarek slozit 😅

ja som cestou do roboty a z roboty mala vacsinou stastie, ze som nastupovala na prvej, resp. ale ked nahodou nie, tak nikto sa nehrnul mi miesto uvolnit...