icon

Uvoľňujú vám miesto v autobuse?

erienka
20. mar 2013

Ahojte tehulky, zaujimalo by ma, aku mate skusenost v MHD. Uvolnuju vam ludia miesto bez toho, aby ste niekoho poziadali? Ja som momentalne v 31 tt a zatial mi uvolnili dvakrat (byvam v BA)... Tak ma len zaujima, ako ste na tom vy 🙂

Strana
z4
hexena
20. mar 2013

@erienka neuvolnovali a ked som poprosila tak este boli drzi a vynadali mi (ba)

hexena
20. mar 2013

ale musim povedat, ze ked som uz chodila s kocikom, tak tam bola uz vacsia ochota pomoct, aj sami sa casto nukali

eemmaa
20. mar 2013

Ja ked som bola tehu tak má nepustil nikto a raz ked som si sadla ku dverám a ďalej v buse bolo este voľné nadrzovku sa nadomna postavil dedo a tak má vrazdil pohľadom že až. A ked pochopil že sa nepostavim tak si išiel sadnúť na voľný flek a podotýkam bola som v poslednom štádiu tehu 🙂

billam
20. mar 2013

@erienka v BA ti veru málokto uvoľní miesto ☹

stardust
20. mar 2013

Mne v Nemecku nikto neuvolnil miesto ako tehotnej. Aj tak som najradsej stala pri dverach, aby som mohla co najrychlejsie vystupit, ked sa hlasil zaludok k slovu.

erienka
autor
20. mar 2013

zajtra idem MHD-ckou z Petrzalky az na Kramare v case dopravnej spicky, tak idem vyskusat asertivny pristup a jednoducho niekoho poprosim, aby ma pustil si sadnut, lebo co si tu clovek nevypyta, to nema. Tak som zvedava 🙂

vonicka
20. mar 2013

Mne v BA skro vzdy uvolnili miesto a ked mi raz neuvolnili, tak ich vyzval sofer. Ze sa skor nepohne ako ma niekto pusti 🙂 S pomahanim s kocikom je to tak 50:50, raz sa vsetci tvaria, ze nic nevidia a inokedy mi chce pomahat este aj stara babicka.

pulsatilka
20. mar 2013

ja som s tym nemala problemy...dokonca sa mi aj ospravedlnili, ked si vsimli neskor 😉....len ja som mala stastie LEN na ludi cca 40 a vyssie... ☹ ☹ ... (Prg., CR)

erienka
autor
20. mar 2013

ale je zaujimave sledovat, ako polovicka osadenstva autbusu strasne zaujato hladi do okna a druha polovicka zasa cumi do smartfonov 😔

riave
20. mar 2013

Mne teda ani raz nikto neuvolnil za cele tehu a s kocikom to iste, nikto zadok nezdvihne. Naposledy sa zdvihol autobusar aby mi pomohol hore a zahlidal po celom buse, ze co to vezie za ludi... 😒 ked som vystupovala, to iste...iba taka babicka sa zdvihla, ale to som jej pomoc odmietla, a zase pomohol autobusar. Akoze des toto...a studenti sa robia ze nevidia... 🙄

lucinka311
20. mar 2013

Absolutne nie, ani v tesne pred porodom, ked z ma fakt bolo lahsie preskocit, nez obist 😀 a ani teraz s kocikom sa nehrnie nikto pomoct 🙄 ....dokonca po mne "deduško" hulakal na celú zastávku, ked som mala malého v satke, ze ho tam udusim 😖 (v tej chvili som na to aj chcela urobit - jemu! 😠 )...toť zážitky z nr 🙂

pulsatilka
20. mar 2013

s kocikom...len vynimocne nepomozu...mladi, stari, zeny, muzi...niekedy mi az padla sanka, aky "typek" mi ide pomoct 😀

bubelko
20. mar 2013

@erienka mne tu vo svajciarsku (v zürichu) tiez nikto neuvolnil miesto. a s kocikom sa mi dokonca stalo, ze som sa nedostala ani do elektricky, kedze ludia neboli ochotni sa posunut dalej do vozidla 🙄 a posledna skusenost v autobuse - na mieste pre kociky boli kufre a dotycny dochodcovsky par sa tvaril, ze vobec nevidi, ze stojim s kocikom vo dverach a ze tie kufre, by si mali dat inam 😠

erienka
autor
20. mar 2013

@bubelko fiha, podobnu skusenost tu ma "stardust" z Nemecka. By som cakala, ze v tychto krajinach je to naopak...

bubelko
20. mar 2013

@erienka no je to moja skusenost a hoci su vseobecne slusni a uctivi, tak v podstate si kazdy hladi svojho. a takto sa to podla mna odzrkadluje 😒

blumka
20. mar 2013

mne zatial vzdy, ci som sla s detmi alebo s kocikom to ma pekne pustili na to "kocikove" miesto, alebo teraz v tehu sa mi dokonca stalo ze mi dali na vyber ci chcem okno alebo ulicku 😅 zatial som o miesto prosit nemusela, akurat som parkrat zhucala do autobusu, na konkretneho cloveka, ci by mi nepomohol hore s kocikom, ale sa mi nestalo zeby niekto odmietol 😉

miub
20. mar 2013

@erienka
Ja som cestovala z aj do prace dennodenne (BA Ruzinov) a sama som bola milo prekvapena, ze ma vzdy pustili sadnut. Aj ked som nechcela sediet, tak mi to prikazali 🙂 ze vsak stat nemozem 🙂 takze ja len pozitivne skusenosti. Naozaj, asi 2 krat za celu dobu ma nepustili.... A to som sa cudovala, lebo som stala nad mladym muzom (zrejme zenatym lebo mal obrucku) a div som ho s tym bruchom neprilahla 🙂

rebeka25
20. mar 2013

Nechodim busom tak to neviem ako by nas Lucenec dopadol ci by ma ludia pustili alebo nie , ale napriklad ked som cakala na Langos v rade dostala som ho ako prva 😅 pani povedala ze predsa ma nenecha s tym brusom cakat vyse pol hodiny, (na priehrade robili bozske langose stale tam na necakalo asi 20 ludi mnami 😉 ), v obchode ma casto pustili ludia do predu, alebo ked som sa kocikom potrebovala dostat do obchodu kde boli schody vzdy sa nasiel niekto kto mi pomohol.Ale... na druhej strane som zhrozena ked cakam u gyndosa a tam mlade baby sediace na tych par laviciach co tam su a ani jednu nenapadne ma pustit s bruskom sadnut , dneska sa jeden pan tak ponahlal cez mesto ze ked som okolo neho prechadzala na uzkom chodniku tak ma plecom oplieskal o stenu, a ani Bu ani Mu 😠

josenka
20. mar 2013

@erienka Určite vyskúšaj. Keď som bola tehotná a starší syn mal rok, tak som takému puberťákovi povedala, však nás pustíš sadnúť. Pustil a asi sa aj hanbil. 😉

kikushka2386
20. mar 2013

Podobnu skusenost mam aj ja.ale to nie len v Ba.mna ani s malou na rukach az po niekolkych km ma pustili.horko tazko aj to starsiu uz nikto nepustil tak musela stat....skoda reci....dnesna doba...

pingu1
20. mar 2013

mna raz v elektricke pustil dedko sadnut, kt. mal barlu. tak som sa schuti zasmiala a pekne podakovala. to som tehu nebola

lalai
20. mar 2013

najsmutnejsie na to je ze mna v buse chceli pustat sadnut hlavne babicky, mladsie generacie na mna len zazerali .. ale pravda skoda reci

lesana88
20. mar 2013

Ja mam skusenosti aj pozitivne aj negativne. Aj ma pustili sadnut v mhd, aj v rade v tescu pred seba....no tiez sa mi stalo, ze sa dedo v supermarkete predieral ulickou nervozne a sotil do mna...asi to nebolo umyselne, ale ludia by si mali viac vsimat druhych okolo seba..l

jankastubka
20. mar 2013

Na mne to cez bundu az tak nevidno, takze asi by nikto sam od seba v buse na to neprisiel. Ale v daka bohu ma povacsine manzel vozi.

pulsatilka
20. mar 2013

este jedna skusenost....mne ako tehulke...odpustili aj pokutu 😀 , ked som zle zaparkovala a dostala som len napomenutie 😅

zuzi0911
20. mar 2013

no ked som bola tehu tak malokedy,rraz sa stalo ze som stala pri prednych dverach a niekto kto sedel v strede busu mi uvolnil. raz som sedela na ztp sedadle a pani co mala preukaz ztp mi hovori aby som jej uvolnila miesto ak nemam preukaz,ked som sa postavila hned mi kazala sa posadit a vyhodila ineho 😀 no malokedy stretnes takeho

helencek
Autor odpoveď zmazal
kattrin5
20. mar 2013

Ja zijem v usa a mozem povedat ze nebol den kedy by mo niekto neuvolnil. Takmer vzdy vo vlaku ci v metre mi niekto uvolnil miesto.

cecil36
20. mar 2013

Ja som chodila obcas na kramare busom z petrzalky (fakt vynimocne) a veru nik ma nepustil, kym som sa neozvala sama. A to som chodila uz s velkym pupkom. 😒 Vsetci sa tvarili, ze som stihla ba az priesvitna 😀

sympa1
20. mar 2013

pamatam doteraz ako som chodila rano v preplnenom autobuse do poradne a skoro odpadavala ako mi bolo zle...moje bruško bolo aj v 9 mesciaci (v zime pod bundov) skoro nevidiet tak som si to odtrpela....a este horsie som raz cestovala...v plnom buse starsia 4 roky mladsia 1 rok ..tu som drzala na rukach aby ju neupucili ludia , plus tasky v rukach a druhe dieta pri mne...neuveritelne..ta lahostajnost...

Strana
z4