icon

V akom veku ste otehotneli?

lagunasa
22. máj 2012

ahojte.
Patrala som a takuto temu som tu nenasla. Nechcem byt nezdvorila, len ma to zaujima.
Kolko ste mali rokov ked ste otehotneli a ako dlho vam to trvalo? Napr. Prvy krat som otehotnela v 18 hned na prvy krat alebo konecne som otehotnela v 35 prvy krat po 5 rokoch snazenia. Ak budete chciet, mozete uviest aj rok ak to bolo davnejsie.
Zaujima ma skor statistika ako tazko ide v akom veku otehotniet.
Dakujem za vsetky vase prispevky!

tarajkova
23. feb 2013

v 35 roku života, na prvý šup, 2 mesiace po vysadení antikoncepcie,ktorú som brala skoro nepretržite 13 rokov....

pinkpet
23. feb 2013

Ve 30 též natošup

kotcheva
23. feb 2013

Koukam, ze jsem tu skoro babicka 😉 otehotnela jsem ve 36 po IVF

cukriiicek
23. feb 2013

@briketa v poriadku 🙂 Mladé maminky si tiež majú možnosť ešte užiť život až až,moja mamina má 54r. prvé dieťa mala v 20r. a nevie si to vynachváliť má velké deti a môže aj cestovať aj sa zabávať aj sa vzdelávať,veku sa hranice nekladú 😉

briketa
23. feb 2013

@cukriiicek ale celkom urcite nie je to iste "uzivat si" v dvadsiat-nieco a patdesiat-nieco. Mysel aj telo su na uplne inych vlnovych dlzkach. je to porovnavanie neporovnatelneho

lea1333
23. feb 2013

v 29r 😉

cukriiicek
23. feb 2013

@briketa určite nesúhlasim s tvojim vyjadrením,každý je starý tak ako sa cíti takže určite oponujem vyroku mysel a telo je na uplne iných vlnových dlžkach.Výzorovo,obliekaním,a myslou by predbehla hocijakú 20tku nuž niektoré ženy nevedia proste prehltnúť to že mladé baby majú detičky (myslím to všeobecne už podla rôznych príspevkov).Každý by sa mal pozerať do svojej kapusty.

lubina
23. feb 2013

prve v 32 r a druhe v 36 r

zuzka444
23. feb 2013

ja mam 23 🙂..mali by aj skor len sa nam nedarilo heh a uz len cakame kedy sa nam nasa laska narodi 🙂

briketa
23. feb 2013

@cukriiicek to skor ina kategoria nemoze prhltnut ked ma niekto iny nazor ;) ked chces tahat za ten koniec. V 54 nejdes na studacke vecery avangardneho umenia, nestravis semestralne prazdniny s partiou studakov s ruksakmi cez Alpy. Nechodis na semestre do inych krajin a uzivas si so studakmi z celeno sveta. Nie si chrumkava dvadsiatka, slbodna a bez zavazkoov. Si kdesi inde... nezavisiac od toho ako dobre vyzeras v patdesiat-styroch sa nemozes porovnavat s dadsiatkou. Neplet hrusky s jablkami.
Ja mam u prdele ked ma niekto deti v 18 , sam si zije svoj zivot. Ja som napisala svoj nazor , svojim pohladom.

Darmo sa v patdesiatich citis na dvadsat. Ak sa spravas a obliekas ako dvadsiatka, jedine sa tak mozes dobre strapnit.

cukriiicek
23. feb 2013

@briketa Tak si prečítaj ešte raz svoj príspevok kde bola narážka na to že asi mladé mamičky nemajú možnosť už nič prežiť tak deti je správne si spraviť iba keď je žena ,,usadená,, a finančne zabezpečená a prežila hento tamto..A na tvoj príspevok to že mladé matky možno nemajú za sebou precestované a prežité to čo ty tu vypisuješ tak myslím že ani jedna by to nevymenila za svoj poklad či už v brušku na ceste alebo doma v postielke takže k tomu len tolko.Hovorila som príklad o svojej mamine a nemám dôvod presviedčať cudziu osobu 😉

Každý je tak starý ako sa cíti ako som už písala,a strápnila si sa jedine ty pretože som dala príklad moju maminu niekde som sa o ničom takom nezmienila že sa správa a oblieka ako 20tka prepáč ak má žena +50 si má dať na seba kostým a trvalú?Keď už tu ideš lamentovať nad tým,tak je jedna moderná žena,inteligentná ktorá sa dokáže aj zabávať s mladými aj starými bez nejakých okolkov,dokáže sa vo svojom veku aj vzdelávať,cestovať a všetko čo k životu potrebuje,a písala som všeobecne o tom ako si vie aj matka neskôr užiť život každý svojim spôsobom.Táto konverzácia nemá absolutne význam iba mi to berie čas.Pekný večer

memek
23. feb 2013

29 na prvu plnu davku 🙂, predtym som brala 11rokov HAK cilest z toho posledne 3roky Evra naplaste, potom som ich vysadila aby ked sa rozhodneme mat babo nech nema 6ruk a dve hlavy 🙂 asi pol roka sme si davali bacha a tak sme si raz povedali v tom najlepsom ze ideme na to uz nic nestrazime co sa ma stat stane sa. den na to mi doki hovori na prehliadke ze mam prave plodne dni, co som nevedela 🙂 a uz som sa len smiala ze toto ked vyjde na prvy sup... a za chvilu rodime

briketa
23. feb 2013

@cukriiicek uplne vsetko prevracias.
Keby mi malo vadit, ze mladulinke kocky uz maju deti, musela by som sa najprv citit znevyhodnena oproti ich pozicii. Ja sa naopak citim vo vsetkom zvyhodnena, nema mi co na nich prekazat.
A trvala a kostymy padli len z Tvojej strany 😉
Ty si sa obula do mojho slobodneho vyjadrenia

lovela1
23. feb 2013

prvýkrát v 29.r po 10 rokoch snaženia a úspešnom IVF,druhýkrát spontánne, taktiež po10.r snaženia v necelých 39 .rokoch

loxa
23. feb 2013

prve 20ročná neplánovane , po pôrode sme tomu nechali voľný priebeh , otehu som 4 mesiace po narodení prvého synčeka🙂

sussie259
23. feb 2013

ja v 28 a hned ako sme sa zacali s manzelom snazit 🙂

zuzkaremiaska
23. feb 2013

prvé v 24.rokoch, druhé v 33.rokoch, žiaľ, neúspešne, potom v 34. rokoch úspešne!!!

michaela_2
24. feb 2013

@opica89 aha tak to potom jo, ale na profilu máš nastavený aktuální věk - 28 😀

michaela_2
24. feb 2013

@briketa až bude mé dceři 15, mě bude 36 ne 50 😀 ........samozřejmě že dítě máš na celý život, ale od určitého věku už nepotřebuje neustálou péči, takže co se týká kariéry a cestování, to už člověk může zase začít.............navíc jsem si myslím celkem dost užila ještě před jejím narozením - do 21-22let se dá něco stihnout 😉 takže za mě je tento věk optimální, můžeš si něco prožít ( discotéky, bary, víkendy s kamarádama, já byla třeba i půl roku v anglii).......no a výhodu pro miminko v tomto věku zase je, že jsem mladá maminka ( tělo je v tomto věku připraveno na dítě nejlépe, takže máš větší šanci na minmimalizaci problémů a rizik). A myslím si, že třeba ve 37 letech rozhodně nebudu trapná když si půjdu dát po práci vínko do baru ( zatímco nějaká jiná maminka, poleté domů za svými malými dětmi 🙂

nina8888
24. feb 2013

@zemruska to je tažká otázka, ked mi prišla prvý krat som mala 12 a od vtedy mi chodila nepravidelne... tak som v 15tich začala brat HA ale raz som vysadila ked som mala 17 a menzes 2-3 mes neprisiel az po veeela veeela vyvolavačkách u lekára a teraz ked som vysadila tak zase neprislo proste mi to nechodi neviem cim to je ani som to nezistovala zatial lebo som brala HA ale tak teraz som v 7tt tak uvidime ked bude vsetko v poriadku ci sa to potom upraví alebo nie ...

pissskotka
13. mar 2013

Ve 20ti jsem otěhotněla a v 21 byl Daneček na světě...hned na prvý pokus bez snažení...určitě je to někdy těžké, ale to je si myslím v každém věku...bez ohledu na to..zda má žena prvé dítě ve 20ti lebo ve 30ti..ale druhé až tak za 3roky minim. 😉

gabriella84
13. mar 2013

první dítě jsem měla když mi bylo přesně týden 19let druhé v 25letech a třetí čekám letos v září 🙂 to mě je 29 let 🙂 A nikdy jsem nelitovala toho že mám dceru tak brzo i když jsem zustala sama. Všichni jsou moje zlatíčka. 🙂

janesafari
20. mar 2013

Ve 24 sem otěhotněla,co sem si zapoměla vzít tabletku antikoncepce(z té zapomenuté pilulky mám 10 letou slečnu)...a ted ve 34 plánovaně 6 týdnů po vysazení antikoncepce... 😀 ...v červenci k nám přibude chlapeček... 😵 PS:Tak do tří let chceme ještě třetí dítko,tak snad i pak to půjde tak rychle.. 😉

gergeja
20. mar 2013

ja som otehotnela v 24, porodila v 25 a teda neplanovane 🙂 ale mame kraaaasnu a zdravu dcerku 😉

pajuska87
20. mar 2013

Své první dítko ve 23 letech a teď v 25 letech čekáme druhé 🙂

yaizi
20. mar 2013

ja som otehotnela v 36, porodila som v 37, do 34 som brala antikoncepciu, asi 1 rok sme si dávali pozor, a potom sme to nechali na náhodu. Nestresovali sme, že sa nedarí, v podstate sme nemali dobré obdobie, čo sa týkalo nášho vzťahu, možno preto, ale nemali sme hlavu v smútku... Mám 40, 3 ročnú krásnu dcérku, ktorú si užívam... 🙂

sofiadurovic
20. mar 2013

V 32 chvala bohu na prvy krat ale s inym partnerom s prvym sa nam nepodarilo 7 rokou ☹

ajina17
20. mar 2013

Já otěhotněla v chvilku po 19-tých narozeninách a porodím také v 19-ti 🙂

yaizi
20. mar 2013

@michaela_2 nemyslím si, že máš pravdu ☹ kariéra aj cestovanie v každom veku je také ako si to zariadiš... a ešte...keď bude mať moja dcéra 15, ja budem mať 52 a tak isto nebudem trápna, keď si pôjdem sadnúť do baru na vínko, ako ty v 37.... musím dať za pravdu "briketa"... do pôrodu som prežila toho dosť, užila som si ... a výhoda užívania si do 37 ???... keď som sa išla zabávať, cestovať, nemusela som stresovať čo je s malou, či mi spí, či je všetko v poriadku... toto je z môjho uhla pohľadu...

alyssa.anna
20. mar 2013

v 28