Vadia ovčie kiahne v okolí ak už som ich raz mala?

madamebutterfly
29. aug 2011

Babenky, ako mala som sice mala ovcie kiahne a teraz som tehotna a sestrine deti ich maju taz obe a chcu k nam prist. Kazdy mi vravi ze pokial som ich mala som imunna ale predsalen je to virus, nemozem tym ulizit babatku ked pridem do styku s ludmi co ho maju?

nice202
29. aug 2011

Nákazlivosť začína posledným dňom inkubačnej doby (t. j. ešte počas obdobia bez príznakov) a končí premenou poslednej vyrážky na chrastu.

bridget
29. aug 2011

Pri prekonani kiahni sa v tele vytvoria protilatky, ktore chrania organizmus pred opakovanou infekciou. Takze zdravy clovek by opakovane ochoriet nemal, lebo organizmus si s virusom dokaze poradit a infekcia neprepukne. Je pravda, ze existuju aj vynimky, ale tie su velmi zriedkave, ked sa aj osoby s pritomnostou protilatok mozu znova infikovat. Tu sa vsak jedna o imunodeficientnych pacientov, prip. seniorov.
Po prekonani ovcich kiahni sa vírus varicelly usídli v nervových uzlinkách pozdĺž miechy a tam pretrváva po celý život. Pri oslabeni imunitneho systemu z roznych pricin (napr. stres) sa moze reaktivovat a vyvolat sekundarnu infekciu - pasovy opar.

stanislavao
29. aug 2011

Ked maju deti ovcie kiahne, mna skor zaraza, ze vasa sestra s nimi chce niekam chodit. je to infekcne ochorenie a maju byt doma a nie chodit po navstevach.

minnie55
29. aug 2011

Ak si ovčie kiahne prekonala, máš doživotnú imunitu, bábätku ublížiť nemôžeš, buď úplne pokojná 🙂

halienka
29. aug 2011

Nemalo by sa nič stať, ale ...vždy je tam to 0,001% kedy sa niečo stať môže , chce to tvoja sestra riskovať? Načo? Nemôže počkať 2 týždne a prísť až potom? 😅 Ja toto nejako nechápem, keď sa chorí ľudia a deti vláčia po návštevách...

ani3012
29. aug 2011

načo dráždiť hada bosou nohou?

cicimotinka
29. aug 2011

Každý prípad je iný... malý mal 3 vyrážky, doktorka povedala kiahne, ja som povedala komár... po cca 14 dňoch som dostala kiahne ja (podotýkam, že 2x v živote)... a po mne druhý raz malý a poriadne... týždeň horúčky, dostal atb a vyrážky sa nedali ani spočítať... len na chrbátiku som narátala 300... pýtala som sa na pohotovosti, ako je to možné... doktor mi vysvetlil, že neočkované deti, ročníky 70-te a skoršie a ľudia nad 80 rokov v dohľadnej dobe zrejme budú môcť dostať kiahne aj viackrát... objavili sa nejaké nové kmene, odolné voči súčasnýmm vakcínam... takže moja skúsenosť - ja aj malý po 2x... ale tiež si myslím, že by sestra s deťmi nemala nikam chodiť... infekčné ochorenie nie je vhodné na návštevy...

alena76
29. aug 2011

ahoj-dcera mala sedem mesiacov, ked som ju dala "naockovat" kiahnami od kamaratky.bola som vtedy si v 2-3 tom mesiaci tehotenstva..kiahne som v detstve prekonala. samozrejme som sa vopred pytala detskej lekarky..povedala,ak som si 100 % ista, ze som mala kiahne v detstve, som dozivotne imunna a babatku v brusku sa nic nestane..obe moje deti su v poriadku a velmi sikovne 😉
inak, mozno uz nie netereky nie su infekcne . ak uz maju chrasty a teda skoncili stadium pluzgierikov, nie su infekcne
a ak si v druhom alebo tretom trimestri tehotenstva, je to uplne v pohode 🙂

monika15
29. aug 2011

Ja osobne by som urcite neriskovala pretoze nikdy nevies ze co virus urobi plodu.....
urcite nie........

berus222
29. aug 2011

nas maly ich mal pred asi 2 mesiacmi a aj dr mi hovorila, ze mne nic nehrozi ako tehotnej.

zuzana17
29. aug 2011

Keď som bola tehu, tak sme mali v domácnosti kiahne, pýtala som sa dr, či to nemôže ublížiť bábu. Keďže som bola v 3.trimestri, povedali mi, že sa nemusím báť. No ale človek nikdy nevie. Ak sú deti choré, tak nech nikde nechodia, nech berú ohľad na teba, keďže si tehotná.

duracelko
29. aug 2011

☹ ☹ ja som dostala varicellu počas tehotenstva v 32.t mi to vyvolalo pôrod, synček mi takmer zomrel dostal zápal plúc, na veľlké štastie on ovčie kiahne nedostal. som velmi nahnevaná že sa počas tehotenstva netestujú protilátky na tuto chorobu. počula som že niektorý ludia čo prekonali ovčie kiahne v detstve ju dostali aj druhý krát napr. od svojich detí. ja by som neriskovala a tehotná by som s ludmi čo majú tuto chorobu radšej v kontakte nebola.

mamkaivka
30. aug 2011

ak si ovčie kiahne prekonala si imúna a a bábu to neublíži, ja som bola v 6mesiaci tehotenstva, keď moje tri slečny mali kiahne a narodila sa mi štvrtá zdravá slečna

acikaa
30. aug 2011

minuli rok moj syn prekonal kiahne a ja som bola tehotna-porodila som zdrave dievcatko.V minulosti som uz kiahne mala.

petralienkabalogh
30. aug 2011

Ovčie kiahne sú tak či tak nebezpečné hlavne v prvom trimestri tehotenstva! Ide o infekčný vírus a napriek tomu že si už ovčie kihne prekonala tak hrozí infekcia pásového oparu,pretože pásový opar spôsobuje ten istý vírus ako ovčie kiahne!!! Ohrozený sú hlavne ludia so zníženou imunitou a ak choroba prepukne,ohrozený je aj plod. Je to čerstvá informácia lebo podobný problém som riešila v júli tohto roku. Vela šťastia.

olajcova
31. aug 2011

Ahoj, ja som ovčie kiahne ako dieťa mala, ale manžel aj s dcérkou ich dostali ked som bola tehotná s druhou dcérkou 😠 takže 2x 14 dní som sa mordovala snimi, ale ked pani doktorka uvidela môjho manžela tak mi radila sa sním 2 týžne nestretávať pre istotu 🙄 neriskuj, teraz mala staršia dcéra taký vírus že to vyzeralo ako mutácia ovčich kiahni zase.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre