Vaječný likér v tehotenstve
Baby aky mate nazor na vajcak v tehotenstve ?27t.t.
Skor si daj glg kvalitneho cerveneho vina ako tu sladku brecku
Alkohol, nie. Surové vajcia, nie. Osobne mám veľmi benevolentný postoj k "povoleným" potravinám pre tehotné, ale vajčák je potravina "v žiadnom prípade" aj pre mňa.
@dominik1303 urcite nie. ziadny alkohol.
Ja mam 21... a som iba v 6 tt ... no tak isto ziaden alkohol.... ani pivo ci vino.... 😀 obcas ma chyta chut na radler....no vzdy si poviem ... a fakt musis ? 😀 😀 a hotovo .... i ked viem ze by to zavazne nemohlo poskodit plod,.,. Ale...naco ? 😀
A vajecny liker je fakt zo surovich vajec... nespekulovala by som..... salmonela v tehotenstve...uff
Podla mna alkohol v tehotenstve skodi a aj male davky maju na babatko negativny dopad. Urcite by som to nepila, ani nic ine, co obsahuje alkohol, kym som tehotna.
@dominik1303 Ja som tiez zastancom - ziadny alkohol pocas tehu. Nechuti mi ani normalne, takze nemam ziadny problem ho uplne vynechat.
@dominik1303 odkedy som zistila,ze som tehu,tak som akykolvek alkohol vylucila... Naco? Telu aj tak nic prospesne nedoda..a babatku uz vobec nie. Cize ani pocas dojcenia nie....
A neurobila s vynimku ani na sviatky.
ja som tiez nechcela ziaden alkohol v tehotenstve, nechyba mi ani ako "netehu", tak tych 9 mesiacov nemam problem vydrzat, jedine, co som jedla v uplne prvych dnoch - tyzdnoch, ked som este nevedela, ze som tehotna, boli take domace puncove gulky a veru obcas sa zamyslim, ci sa nieco nestalo, ale maly je zatial zdravucky, tak snad nie 🙂 ale milovala som tie reci ostatnych - ved trochu si daj, poharik ti neublizi... mne nie, ale keby ublizil babu, tak kto sa potom o to dieta bude starat, ja ci ten dobrak? to som bola vzdy taka vytocena...a asi sa niektori ortodoxni palici domacej aj urazili, ze som odmietla ich delikatesu 😀
a inak, ak je velka chut na vajcak, tak sa da spravit aj zo salka a nejakej aromy a tym si zalepit pusu 😀
@dominik1303
Daj si do salka rumovu aromu ,trochu zried mliekom ak treba a je to🙂
a je to potrebne?
Ja tiez alkohol nemusim ani ked niesom tehu,a uz mam dve deti chvalabohu krasne a zdrave a obydve kojene skoro dva roky, len mamina my chcela urobit radost s vajecnym likerom len skoda ze nespravila bez alkoholu.
@dominik1303 Zlatá maminka 🙂 Moja mi zase dala čokoládový ako náhradu za vaječný, že tam nie sú vajíčka. No nič, tam si sadne fľaša na policu a nejaký čas posedí.
neviem ako nejake tlamolepy moze niekto voebc pit, bleee... especialne vajecny liker. Ako v tehu by som si to odpustila, da sa to nahradit kludne nejakym vajickom,co ma nejaku taku napln,ale je to nealko pre decka. Ked uz su teda chute. Aspon mne to vsetko chuti rovnako...

@dominik1303, ja len za seba, mne bolo jedno v kt. som tyzdni, ja som pocas celeho tehu a kojenia neprivonala ani len rumovym pralinkam. Ale surove vajicko je tiez riziko. Ak je bez vajec, len s aromou, tak toto riziko odpada. Alkohol pocas tehu v malom mnozstve neskodi, ale zavisi od tvojho postoju.