Veľkosť bábätka podľa ultrazvuku

maciak410
1. júl 2021

Ahojte dievčatá, stalo sa aj vám niektorej, najprv mi na dvoch ultrazvukoch písali že je bábätko väčšie ako podľa MS a na poslednom je už zrazu o 5 dní menšie ako podľa MS.

dominika_sk
1. júl 2021

@maciak410 no, doktor o 2-3 mm nepresnejšie odmeral obvod brucha alebo stehennej kosti a tabulky mu prepočitali niečo rozdielne. Hadam si nemysliš že sa toho da držať?!

maciak410
autor
1. júl 2021

@dominika_sk tiež si myslím že nie len som sa zľakla že má najprv presviedčali že je väčšie čo mi nesedelo a zrazu povedia že menšie, bruško rastie ale teda nevyzeram NATO že som v 30 týždni.

hennyinnsbruck
1. júl 2021

Plus minus 2tyzdne su normalne a ako pise
@dominika_sk tam o mm zle odmera a babätko ma inu velkost 🤷🏼‍♀️

any_soj
1. júl 2021

@maciak410 otázka je čo presne je "najprv" a čo "potom" - v prvom trimestri je veľkosť viacmenej konštantná pre všetky deti, plus ľahko merateľná - podľa toho sa upravuje dátum pôrodu, ak je tam veľký rozdiel, napríklad pri veľmi dlhých cykloch. V 30.tt je už údaj len orientačný. Pri každej zmeranej časti tela to vyhodí že na aký deň tehotenstva približne to sedí a potom z toho počítač vyhodí priemer. Mne napríklad teraz vychádzala hlava o 2 týždne väčšia, stehenné kosť presne, kadečo rôzne, záver že väčšie o týždeň. Dva týždne predtým bolo väčšie o deň, zas predtým väčšieho týždeň... Závisí aj napríklad ako je dieťa otočené. Aj ten isty lekár ak spraví dve merania za sebou, nevyjde to isté.

maciak410
autor
1. júl 2021

@any_soj na ultrazvuku v 13 a v 20 týždni mi napísali že je väčšie o týždeň teraz som bola na ultrazvuku v 30 a už dali o 5 menšie preto som tomu nerozumela že ako je to možné polohu má KP

any_soj
1. júl 2021

@maciak410 aj moja mala KP 🙂 tie skoršie sú presnejšie.

maciak410
autor
1. júl 2021

@any_soj a otočila sa ti? Viem že ešte je skoro môže sa otočiť 🙂 a ja by som skôr povedala že čím neskoršie ultrazvuk vo vyššom štádiu tehotenstva tým presnejšie, mne toto napr doktor nevysvetlil

any_soj
2. júl 2021

@maciak410 vraj pri kp je to ešte ťažšie merať. Asi preto, že najpresnejší ukazovateľ takto neskoršie je stehenné kosť. A tá sa napríklad našej Julke veľmi zle hľadala. Môže sa ešte otočiť, má čas 🙂 Naša sa neotočila, akurát sme v pôrodnici. Teda už na šestonedelí.

maciak410
autor
2. júl 2021

@any_soj gratulujem 🙂 a ako si rodila pri tejto polohe teda ak sa môžem opýtať

any_soj
2. júl 2021

@maciak410 ja cisárskym (a bolo pre mňa veľmi ťažké to prijať), ale môže sa aj prirodzene. Len nám pred rokom zomrela dcéra v 38.tt, všetko bolo v poriadku, aj podľa pitvy, takže pri tejto polohe nechceli ísť do prirodzeného, keďže má viac komplikácií. Plus sono ukázalo pupočník pri krku.

maciak410
autor
2. júl 2021

@any_soj Preboha to je ako možné keď bolo všetko v poriadku

any_soj
2. júl 2021

@maciak410 nezistili, ale rozhodne to nie je bežné, neboj 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre