icon

Vidíte na tejto fotke jedno alebo dve bábätka?

stratenanajdena
28. sep 2015

Ahojte maminy a cakatelky, prosim vas pekne, zda sa to iba mne alebo vidite na obrazku z UZ viac ako jedno babatko? dve fotky vytvorene tesne po sebe a na prvej vidim vpravo v hornom rohu (akoby za ciernou dutinou) babatko spredu (hlavicka a lava rucicka) a hned na druhej zozadu akoby stavce, hlavicku a svetle "ciarky" - nozicky. Totiz cim viac to pozorujem, tym viac neviem na com som. Podla mna sa pocas "fotenia" otocilo lebo aj to prve sa velmi rychlo stale hybalo. Prosim vidi este niekto okrem mna viac ako jedno dietatko ci nie? dakujem za vase nazory, DAKUJEM velmi velmi!
PS to dietatko ( aj ked vidno iba jeho cast) v strede v tej tmavociernej casti je iste a potvrdene doktorom... ;)

denduska
29. sep 2015

Ja som na vlastnej koži zažila pána, ktorý všetkých doktorov presviedčal, že má brušnú herniu a oni mu neverili. Bol to starší, ale vitálny pán, ako tvrdil, roky mal také divné problémy, chodil kade tade, nikde nič nenašli, potom si na internete vygooglil, čo by to mohlo byť (zriedkavý typ brušnej hernie). Sono brucha mu robilo viac šikovných lekárov, samozrejme negatívne a mali ho za, jemne povedané, totálneho blázna. Až nakoniec sa nad ním zľutoval jeden chirurg a povedal mu, dobre, spravíme laparoskopiu, aspoň si budete istý, že tam nie je ( a konečne dáte pokoj). Pichli, nafúkli a kukali - tá hernia tam skutočne bola. Doktor krútil hlavou, že sa musí ujcovi ospravedlniť, lebo si bol úplne istý, že si vymýšľa. Takže tak, nič nie je nemožné, čo sa má stať, stane sa a pravda vypláva na povrch 😉

stratenanajdena
autor
29. sep 2015

@denduska dakujem za odpoved. Ved to, kolko ich ma byt, tolko je, aj tak to nijako neovplyvnim. Bud tam su, alebo tam je jedno. Ale ta fotka mi neda spavat, to je pravda. A doktor pri uz videl jedno, to je holy fakt. Pozeral dokladne - povedali, ale len vag. UZ. Snad mi uz v 15 tt spravia cez brucho! potom dam vediet 🙂

denduska
29. sep 2015

@stratenanajdena sama som zvedavá, lebo toto je fotka ako z čias Dr.Quinnovej 😅 A len aby neboli 3 😀

stratenanajdena
autor
29. sep 2015

@denduska a vies ze by mi to vobec nevadilo ale skor by ma to potesilo?kludne aj tri. 😉 Ale aj jedno babätko ma samozrejme potesi, len nech je zdrave a nech tam vydrzi pekne do terminu! Nic viac si v skutocnosti nezelam. No a uz len ta moja zvedavost - nech viem na 200% na com som. Lebo ja istotu nemam kvoli tomu co vidim, hm... som z toho domotana...
PS: fotky su take, ake mi vytlacili, taky pristroj maju (zial).

mamina2388
29. sep 2015

moja dr. ti odkazuje ze mas ist na pohotovost, pretoze ona tam nevidi ine babo ale skor cystu alebo myom, co je horsie, a ze mas ziadat UZ riadny ...!

sofffia
29. sep 2015

Tu si niekto robi srandu, alebo co? Je tam len jedno dieťa, ani o polovicu viac... Ked sa tak zadivas na tie utz fotky, tak tam najdes podla akoze ,,stavcov´´ este aspon 3 babatka... napr. aj na lavej strane ...
Akoze ani sa ti nesmejem ani nic, ale toto teda nechapem.... vacsina lekarov fakt nieje az takych sprostých, aby na utz v 12 tyzdni nevideli druhy plod.

stratenanajdena
autor
29. sep 2015

@mamina2388 dakujem ti za ochotu! a prosim tvoja dr videla uz z 5.tt alebo ten kde je uz babo z 12tt? Uz si zistujem 4D UZ, mohli by to zistit aj tak prosim?

stratenanajdena
autor
29. sep 2015

@sofffia o nikom som nepovedala ze je spr.... Skus si pozriet celu diskusiu a potom sa prosim vyjadrovat, lebo mnoho veci som tu vysvetlovala, aj co povedal doktor z UZ aj moj postoj k tomu. Keby boli spro... tak k nim nechodim. Doteraz ma vzdy dobre vysetrili. Doma som na fotke zbadala nieco o com nie som presvedcena "co" to je. No nikdy predtym som to v predoslych tehotenstvach taketo nemala. To je cele.

rokkisu
29. sep 2015

Take "kopceky" a nerovnosti vidiet aj na lavej strane. Mozno je to zhoda nahod,ze to vyzera ako chrbtica,ale osobne si myslim,ze je tam jedno babatko. mozno tie "stavce" su nejake nerovnosti na stene maternice. Ak by to bol myom ci cysta,ja neviem,ale podla mna by si to gynekologicka na poslednom uz vsimla,pretoze to nie je az take male. Podla mna je to nejaka nerovnost steny maternice. Drzim palce,nech vse dobre dopadne.

wendy62
29. sep 2015

@stratenanajdena to v cervenom ramiku je uplne normalny ultrazvukovy obraz tvojho svalstva maternice. Bezny ultrazvuk neposkytuje 3D obraz, ale len prierez jednou plochou, takze si to mozes predstavit tak, akoby si zobrala kus hovadzieho stehna, niekde ho nahodnym smerom prekrojila a videla len tu prekrojenu plochu. Niekde by si tie vlakna masa prekrojila pozdlzne, niekde priecne ci sikmo, takze ten rez by mal na roznych castiach roznu strukturu - niekde hladky, niekde hrbolaty. Tie hrbolceky co vidis su zvacsene vlakna tvojich svalov. V tej oblasti ziadne babatko nijakym sposbom nemoze prezit, to je rovnake akoby si hladala babatko vo svojom stehennom svale - nie je tam sliznica do ktorej by sa vedelo uhniezdit a cerpat ziviny, nie je tam priestor kde by mohlo rast a nie je tam ani nijaka diera, cez ktoru by sa do tej oblasti vobec mohlo dostat. Ak chces hladat babatko, tak ho hladaj v tej ciernej oblasti - to je dutina tvojej maternice. Ale tam nevidim po ziadnom dalsom babatku ani naznak.

brisilda
29. sep 2015

tiez vidim len jedno babatko 🙂 to co sa ti zda ako druhe nebude placenta ? ............ no nech je ako je prajem bezproblemove tehulkovanie a rychly porod 🙂

jaruskatt
29. sep 2015

jednoznačne iba 1 😉

stratenanajdena
autor
29. sep 2015

@wendy62 tam v tej ciernej oblasti - dutine aj ja vidim od zaciatku len jedno. zeby to bol iba zachyteny obraz pohybu predtym, zeby mali taky spomaleny pristroj a ukazal by akoze este aj to, ako lezalo pred sekundou?...

tomasko27
29. sep 2015

Ja idem zajtra na sono.Som v 13tt.Toto bude tretie sono za tehotenstvo.To bude dufam take lepsie sono a tak vypytam foto,tak by mala byt kvalitna,aspon dufam.Budem platit 35 a som kukla tu stranku a vcene su 2fotky tak super.

wendy62
29. sep 2015

@stratenanajdena a preco si nahovaras ze by babatko lezalo vo svale??? Ved to nema logiku. Kde by sa tam mohlo mihnut? Ten sval nemizne len tak, ze sa posunie odrazu o 5cm vedla, to je tvoja maternica, to by si sakra citila keby ti tak poskakovala. Ultrazvuk je ako fotka, neukaze nieco co tam uz nie je.
Nechapem naco si to chces nahovarat? Sama sebe spravis zle, lebo potom ta lekar konecne presvedci ze ziadne druhe babatko tam nie je a nikdy nebolo, ale ty uz si tomu natolko uverila ze budes sklamana.

stratenanajdena
autor
29. sep 2015

@wendy62 z coho usudzujes ze som niecomu uverila? Ak by si ludia citali celu diskusiu, tak by toto netvrdili, lebo som viackrat pisala, ze sama neviem na com som. Skratka nieco na tej fotke je a snazim sa zistit "co". Tak to tak aj prosim ber(te), z fotiek (zial nizkej kvality, ale take mi dali) mi to pripomina babätko. Ja rozumiem, ze je to v oblasti, kde nie je ta cierna dutina. Aj to som spominala uz predtym, ze mi je divne, ze nie je v dutinke. Ale... nechce sa mi to tu vsetko vysvetlovat znova druhy a tretikrat. Je fakt dobre prejst si diskusiu aby clovek vedel, na co vlastne reaguje.
A co sa tyka sklamania, budem sklamana vtedy, ak sa tomu babätku jednemu nieco stane. Uz to v zivote nechcem zazit. A o tom jednom babätku s istotou viem, ze tam je.

wendy62
29. sep 2015

@stratenanajdena ja som si tu diskusiu presla a prave z tvojich odpovedi som ziskala pocit ze to tam vidis len kvoli tomu, ze velmi chces. Daj si napr. vyhladat na googli obrazky "sono baby" a uvidis ze taketo struktury v obraze maternice su uplne bezne. Pri dokladnejsom hladani by si taku strukturu nasla skoro na kazdom obrazku. Nehladaj problem tam kde nie je.

stratenanajdena
autor
29. sep 2015

@wendy62 no pozrela som si to v googli ale nenasla som ani na jednej fotke mimo dutiny ziadny tvar, ktory by vyzorom pripominal babätko. Iba neforemne struktury. Struktury vidim aj na starych fotkach z mojich predoslych tehu, ale toto som este nikdy nemala a nevidela, zeby to tak verne vyzeralo ako babätko. A nehladam problem, ale babätko 🙂 A vdaka za rady aj nazor.

bajana
29. sep 2015

@stratenanajdena súhlasím s
@wendy62 krásne ti to tam napísala a vysvetlila ty si len hudieš svoje...ano, všetkými prispevkami dávaš najavo, ako tam druhý plod skrátka vidíš a popieraš fakty, ktoré ti tu okrem možno 2 žien píše X ďalších...táto diskusia je úplne zbytočná, lebo ty ani nepripustíš fakt, že by tam bolo jedno dieťa....

brisilda
29. sep 2015

@stratenanajdena najlepsiu istotu budes mat ak pojdes k lekarovi a opytat sa ho na to 🙂 mal by ti vsetko dokladne poukazovat a vysvetlit 🙂 neviem kolke babatko v poradi cakas ale je fakt , ze ty tam to druhe babo proste vidis aj ked tam zrejme nieje ... Sustred sa na to jedno a ak by tam aj naaahodou boli predsalen 2 tak sa budes o to viac tesit 🙂

mamjka
29. sep 2015

@stratenanajdena no tak na toto som aj ja veľmi veľmi zvedavá 🙂 mne na sono pozeral a povedal že je tam foto mi netlačil a že aj keď by boli dne do 10 tt sa to môže zmeniť tak mi nič nevraví 🙂

stratenanajdena
autor
29. sep 2015

@bajana prepac ale necitas riadne co som pisala alebo si ma nepochopila - zial. Bajana to, co si ja nepripsutim alebo pripustim, nie je vecou, o ktorej mozes ty alebo ktokolvek iny rozohodovat. Viac zien ako dve pisali, ze tam cosi tiez vidia. Tak ako ja som tam cosi videla aj vidim a preto som sa pytala na ostatne nazory. Ja netvrdim s istotou ze tam je druhe dieta. Skus viac "pocuvat" a menej si domyslat. Tak sa ti nemoze dobuducna stat, zeby tvoje neuvazene slova mohli niekoho aj ranit...
Ak sa ti zda diskusia zbytocna, nikto ta nenuti pisat ani citat. Vyhladaj si v takom pripade uzitocne diskusie. ja som sa pytala na nazory a nie na kompletnu diagnostiku mojich tajnych myslienok. Dakujem.

kadan
29. sep 2015

kočky už to neriešte, stratenanajdena pôjde na ultrazvuk a podelí sa s nami o jeho výsledku 😉

dejna20
29. sep 2015

Som zvedava ako toto dopadne. To by bola riadna haluz, keby boli dve.

zuzka_puska
29. sep 2015

@stratenanajdena dobre,a teraz este podstata tejto temy - vlastne chces dve babetka, ci nie? Ci chces len jedno? Alebo preco tam vidis tie dve? Obcas sa v tvojich komentaroch stracam, a neviem, ci chces jedno, alebo dvojicky 🙂

zuzka_puska
29. sep 2015

@stratenanajdena a kolko deticiek uz mas?

yollanda
29. sep 2015

moze to byt aj hematom, aj zltkovy vak aj babo

stratenanajdena
autor
29. sep 2015

@zuzka_puska mam viac ako styri deti a viac zverejnovat nechcem. A preco tam vidim dve? Lebo tam vidim obrys druheho, takto to tam vidim. Netvrdim, ze tam urcite je, ale ja tam vidim tie obrysy. Na prvej fotke spredu a na druhej zozadu. A nie je to o tom co chcem. Ak by to malo byt o tom co chcem, tak chcem stvorcata 😀
Ja sa tesim aj z jedneho, len nech je zdrave a nech ho uspesne donosim! A ano, vlastne nieco chcem - vediet na com som! ;)

mamjka
29. sep 2015

@stratenanajdena klobúk dole 🙂 ja čakám naše siedme bábo 🙂 ale doma máme "len" dve 😒 zatieľ 😉

katyd
29. sep 2015

@stratenanajdena Tak už som zažila nahováranie si rôznych diagnóz, ale vytvoriť si hypotézu o druhom dieťati,keď je tam len jedno, ešte nie 🙂 Aspoň si originálna 🙂 Toto je dôkaz, že keď žena po niečom túži, tak ju nič nezastaví a vie si nahovoriť aj druhé dieťa v maternici. Nič v zlom, len nezačni o tom presviedčať doktora 🙂

stratenanajdena
autor
29. sep 2015

@mamjka ano pamatam si ta z "ducha na teste", a velmi som sa potesila, ked ti uz preskocil tyzden tehotenstva v tvojom profile na siedmy tyzden! velmi ti prajem aby sa babätko udrzalo a potom si ho ty podrzala v naruci! ja som do tohto 12. tt ani neverila ze som tehotna po tych dvoch stratenych, mna to uplne vtedy polozilo psychicky, znicilo. dovtedy vsetko fajn, len porody a porody a teraz dvakrat po sebe toto... 😢
Takze az ked mi v 12tt povedali ze sa hybe je zive a bije mu srdiecko (aj ked nepustil zvuk nahlas), tak som sa zacala viac zzivat s myslienkou ze som tehotna. Velmi vam to prajem nech ste obaja zdravi!!!
A ianc od prveho dna 13tt citim pohyby, kazdy den a viackrat za den. To sa mi este nestalo, nechapem!