icon

Vidíte na tejto fotke jedno alebo dve bábätka?

stratenanajdena
28. sep 2015

Ahojte maminy a cakatelky, prosim vas pekne, zda sa to iba mne alebo vidite na obrazku z UZ viac ako jedno babatko? dve fotky vytvorene tesne po sebe a na prvej vidim vpravo v hornom rohu (akoby za ciernou dutinou) babatko spredu (hlavicka a lava rucicka) a hned na druhej zozadu akoby stavce, hlavicku a svetle "ciarky" - nozicky. Totiz cim viac to pozorujem, tym viac neviem na com som. Podla mna sa pocas "fotenia" otocilo lebo aj to prve sa velmi rychlo stale hybalo. Prosim vidi este niekto okrem mna viac ako jedno dietatko ci nie? dakujem za vase nazory, DAKUJEM velmi velmi!
PS to dietatko ( aj ked vidno iba jeho cast) v strede v tej tmavociernej casti je iste a potvrdene doktorom... ;)

Vidíte na tejto fotke jedno alebo dve bábätka?Vidíte na tejto fotke jedno alebo dve bábätka?
denduska
10. okt 2015

@robin_claire môže byť zdravý aj živý, kľudne dorásť aj za 20.tt. Niekde medzi črevami keď sa usalaší, dlho ho nikto nemusí ani nájsť..je to veľmi maličká pravdepodobnosť, ale príroda je nevyspytateľná a často naša obmedzenosť v zmysle "to sa predsa nemôže stať" môže mať tragické následky.

robin_claire
10. okt 2015

@stratenanajdena nuz tvoje prispevky ozaj svedcia o skusenosti, lebo zial nic, co by davalo zmysel som este nepocula....
a preco prskas? ved tu kazes o rozdavani lasky

robin_claire
10. okt 2015

@denduska ja uz sa vzdavam, toto nema zmysel

robin_claire
10. okt 2015

@stratenanajdena neviem, ale momentalne si agresivna jedine ty. ale nechajme to, vid si co chces, a hura...nech ta v tom utvrdzuju....ja si nepotrebujem komplikovat zivot takymito uvahami, ak ty ano, je to tvoja vec
@densuska Keby taketo podozrenie vyslovil doktor a ta debata sa odvija od toho, tak dobre....ale tu to riesi x bab na zaklade nicoho...ale totalne nicoho

denduska
10. okt 2015

@robin_claire ja som reagovala len na to, že sa tu baby dušovali, že mimo nemôže byť, no môže. Pozri tu napr. - jedno v maternici, jedno mimo http://www.lifenews.com/2015/02/09/woman-gives-...

mircalla
10. okt 2015

@denduska plod moze prezit jedine v maternici, to je snad kazdemu jasne..to, co je mimo maternice je vsetko mimomarnicove tehu a zial nema sancu
autorka hlada plod mimo maternice.

stratenanajdena
autor
10. okt 2015

@mircalla nemas pravdu - nehladam ziaden plod mimo maternice. uz to nechajte prosim vas tak. nerieste to uz prosim, dakujem pekne.

denduska
10. okt 2015
robin_claire
10. okt 2015

@stratenanajdena tak este raz som si pozrela tu diskusiu.....1. nic ako 2 babetka v plodovom vaku nie je. 2. nie su tam 2 plodove vaky
mozes mi len prosim ta vysvetlit, co je na tom take strasne na NEVYDRZANIE cakat par dni (2 tyzdne) do dalsieho sono a preco to nemozes vydrzat, kym bude dalsie sono? ved si dospela zena. nie je to jednoduchsie, ako toto co robis? a aky to ma pre teba zmysel to tak urgentne riesit? lebo mne toto nejde do hlavy, ze dostanes obrazok zo sono, lekar tam vidi jedno dieta a ty sa kazdy den venujes a zozieras tymito teoriami. zbytocne. ja deti nemam ale pri tolkych detoch co mas, ako pises sa cudujem, ze mas na toto vobec cas

stratenanajdena
autor
10. okt 2015

@robin_claire dakujem. Ak si si vsimla, tiez vidim v tom ciernom plodovom vaku - ako som to v diskusii nazyvala - dutinke, len jedno. To tvrdim od zaciatku aj ja. Druhy rovnako ohraniceny vak ako ten prvy tiez nevidim. Akurat na druhej fotke nieco cierne na kraji pri tom obryse akoby babätka, ktory sa tam rysuje. Moze to byt cokolvek, nevylucujem nic, nevravim nic jednoznacne. Nemam nato vyhraneny nazor CO to je. ja totiz NEVIEM co to je. Cierna farba na UZ je vraj tekutina...
Na tom cakani nic nie je tak existencne strasneho, ked si presla celu diskusiu zas, mozno si si vsimla (ak nie tak nevadi) ze naposledy som pisala 29.septembra. Znova som napisala az 8.10., az ked sa ma spytali, ako som dopadla a tak si diskusiu vsimli aj ine zeny, ktore pridali svoj nazor (ci uz videli obrys babätka aj ked mimo dutinky alebo nevideli nic).
Ach jaj baby, preco toto musim vysvetlovat? Ved som pisala aj vcera, ze realne (take o ktorom som si ista tak ako aj doktor) tam vidim jedno babätko hoci vidim mimo v rohu obrysy dalsieho (alebo toho isteho a je to mizerny nekvalitny UZ). A ze som zmierena s tym ze tam je jedno.
Jasne ze pockam do UZ ved aj tak nic ine mi neostava. Na 4D som sa rozhodla nakoniec neist, pretoze som sa docitala, ake to je neprijemne pre babätko a zato mi to nestoji, hoc by som mala cakat aj dva mesiace. (Zasa je to vec pohladu, snad sa do mna za moj nazor nebude nikto uz navazat. Kto chce, nech si na 4D ide, neodsudzujem ho. Je to kazdeho osobna vec ako sa rozhodne so svojim babätkom).
Naozaj tu nie je mojim cielom nikoho presviedcat ani mu vnucovat moje nazory, len som tu na mk s vami chcela zdielat moje pocity a vypocut si vase nazory. A tiez som chcela vediet, ci som jedina, ktora tie obrysy vidi. Ale nie som. A toje vsetko, nic menej, nic viac. Pisala som ze utorok tu dam vediet ako to dopadne, myslim dalsi UZ, ale s najväcsou pravdepodobnostou sa ziaden sok vo forme prekvapenia konat nebude. Akurat nepisem ze na milion % a podobne istoty, ako ine vyjadrenia tu uz padli. Isty si je len jeden - Ten hore, a ja si rada pockam 🙂

melanka13
10. okt 2015

Ja teda veru neviem..vidim len jedno..no mam kamosku ktora cele tehu cakala jedno dieta..pri porode porodila ju a za nomu isiel brat..vsetci boli z toho mimo aj lekári aj rodicia....uvidis...

bajana
10. okt 2015

@denduska ale musíš uznať, že takto defektne usadený plod musí byť v nejakej dutine...a nie ako súčasť tkaniva na priereze snimku zo sona....a o to tu ide - nie o to, že to nemôže byť mimomaternicové tehotenstvo, ale o to, že autorka témy považuje štruktúru, ktorú vytvára tkanivo na priečnom reze, za plod...

stratenanajdena
autor
10. okt 2015

@bajana nic nepovazujem uz za nic, ziadnu strukturu, prosim vas nerieste to uz. Je to tolane bezpredmetne voci tomu, aby to jedno babatko, ktore mam potvrdene bolo zive a zdrave. Prave mi doslo velmi zle, takze budem rada, ak sa toto jedno udrzi. Naozaj mi tu nejde o nic ineho teraz. Dakujem ze to budete respektovat. Velmi vas prosim. Utorok napisem ze tam bolo stale iba jedno dietatko, alebo ze tam bolo este aj prekvapenie. Ved ono to je to vlastne jedno. Hlavne aby sa vyvijalo v dobrom prostredi, nic viac si nezelam. Teraz mi doslo tak zle, ze tato tema sa mi stala uplne bezpredmetnou. Chcem aby ste to vedeli. Snad ma pochopite. Dakujem vam velmi pekne za kazdy jeden vas postreh aj nazor, nech uz bol akykolvek. pekny vecer, idem skusit rozdychat tu nevolnost...

majkuska
10. okt 2015

No pre tie co sa neustale navazuju do stratenanajdena. Ak sa vam to nepaci nenavstevujte tuto diskusiu. Ona sa pytala a to ze to neustale opakuje nemoze za to ze sem chodia novi ludia taki ako vi neprecitaju diskusiu a hned splechaju takze jasne ze sa musi stale opakovat. A nieje sama co tam vidi 2. Je to jej diskusia ak vam nieco vadi tak neosocujte a nechodte sem . Nas to zaujima a zaujima nas aj utorkovy uzv.Nechapem zeny ale normalne sa mi ten MK hnusi ako sa v kazdej teme musi najst nejaka truba co zacne rypat a rypat a navazat sa hned. Inteligentne zeny sa vyjadruju trocha inac. Tie ak sa nestotoznuju s nazorom zakladatelky, svoje nie vyjadria inym sposobom.
Za dalsie co sa tyka mimomaternicoveho tehu ja osobne som videla tusim na spektre ako zena bola tehotna s dvojickami, obidve boli mimo maternice. Samozrejme ze to je riziko ale ta zena bola pod neustalym dozorom aby co najdlhsie vydrzala. V 27 tt jej urobili sekciu, obidve babetka prezili.Samozrejme ze u nas to nebolo ale v usa. U nas hned robia kyret a preto ste tak nastavene ze nlto nieje mozne. Pokracujte a podporujte neschopnost zdravotnictva na sk.
Tak mile navazatelky este raz vas prosim nechodte tu a nediskutujte ak vas to nezaujima, lebo nas ano a robte co chcete ale mna to zaujima a ja so zakpadatelkou v diskusii urcite pokracovat budem.

majkuska
10. okt 2015

@stratenanajdena hlavu hore vela sil ti prajem a nevsimaj si tie mrchy.

stratenanajdena
autor
10. okt 2015

@majkuska dakujem ti velmi pekne, si zlata. dnes poobede ma prefackal zivot, dozvedela som sa nieco co mi ho obratilo naruby, z mojho najsukromnejsieho zivota. ak to rozdycham, bude dobre. dakujem ze si taka citliva voci situacii aj ludom. nedakujem za tvoj nazor ohladom poctu, ale za tvoj pristup, normlany a slusny. popravde som sklamana aj ja na mk, ze v mnohych diskusiach sa stava presne to, co si opisala. a nie som jedina ktora to vidi, asi nas bude viac. bola som z toho najprv v soku, lebo z fora, ktore som predtym pouzivala a presla som odtial sem, som si povodne myslela, ze na mk su slusne a zrele maminy ale kdeze... su tu take aj onake (asi ako vsade).
Bez ohladu nato ale, dievcata, neprisla som sa sem hadat. ak chcete vediet co si myslim, aby ste mi nepripisovali moje myslienky take, ake sa pacia vam, napisem vam to. Viem, ze tam je jedno babatko. Podla tych fotiek co mi spravili, beriem ale do uvahy aj taku moznost ,ze je akasi (hoc uplne malilinka a aj keby najmensia) sanca, ze by tam mohlo byt schovane (aj ked nevidno vsetko) aj druhe (nevravim kde, ci in uterus aleb ecto), alebo ze je to naozaj LEN vadny UZ a jedna snimka je horsia ako druha (a to vam sem nezavesim radsej ani tie dalsie, kde na jednej je vidno dalsie babo z lavej strany hlavu a natiahnute ruky. Ukamenovali by ste ma tu zato...) Je pravda, ze to babatko sa strasne rychlo hybalo otacalo a doslova kmitalo, takze mozno fakt lietalo od kraja po kraj. a preto si pockam utorok na dalsi UZ.
A ano majkuska ma pravdu v tom,ze keby tu tisickrat nevznikali dezinformacie a keby si kazda precitala o co presne ide, tak by som nemusela vsetko dokolecka opakovat tisic a jeden krat.
Aj tak vam dakujem, aj za tie ine nazory. a nie je pravda ze som si ich nevzala k srdcu. uvazovala som nad kazdym. a vyvodte si z toho co chcete. pekny vecer a dobre si oddychnite.

tova
10. okt 2015

@stratenanajdena ty si si to "dvojca" domyslela a tajne po nom tuzis. Od prveho prispevku, utz... je jasne, ze je tam jedno dieta. Videla si uz ine utz? videla si utz realnych dvojiciek??? Sama pises, ze si sa s tym "zmierila" ze tam je len jedno dieta. Ved ty si nemala potvrdene dvojikcky a potom jeden plod sa prestal vyvijat. To druhe tam nikdy nebolo a bud rada ze nebolo mimo maternice ako si si ho tam domyslela, lebo cele tehotenstvo by mohlo dopadnut zle. To ze ti je zle od zaludka je noramlne.

perzefona
11. okt 2015

@stratenanajdena pocuvaj stratena... Mam mesacne dieta, ktore ako by si mohla vediet vacsinu dna prespi... TAKZe mam cas napisat dva komenty... To ty sa tu tvaris ako mas doma dve deti ci kolko a zapisala si tu 8 stran totalnymi bludmi... Takze o moje dieta sa neboj... Je o neho postarane viac nez dobre... Co sa tyka tych pohybov... ANO JASne zavidim strasne :D uz len ta blbost co si napisala ze sa hybe kazdy den medzi 8 a 9. Boze ved ten plod sa hybe cely den takze uz len to hovori o tom co za blbosti si nahovaras. A nakoniec ozaj z myometria robit dvojca. Dámy... Ci je plod vo vajcovode, bruchu hocikde... Vzdy bude v dutinke! Ktora sa tu nikde nenachadza. Tak uz to prosim ta pochop a prestan si tu nieco nahovarat a furt to riesit a bud rada ze tam mas jedno nakolko tehotenstvo s dvojickami je rizikove.

majkuska
11. okt 2015

@stratenanajdena kludne pridaj dalsie foto mna to velmi zaujima. Na ich komenty prestaneme reagovat uvidis ako tu prestanu chodit. A co sa ti stalo? Ale tu o tom asi pisat nechces co? A mimochodom aspon vidis ako si perzefona precitala diskusiu a zapamatala pocet tvojich deti 🙂 Ale ako som spominala nebudeme na nich reagovat a prestanu tu chodit. Bezohladu na to ci tam bude v utorok jejesnodno alebo dve ma to zaujima.Ale myslim ze keby boli dve tak dotycnym by riadne spadla sanka

robin_claire
11. okt 2015

@majkuska ty si tiez moc mudrosti nepobrala.....mozno si nieco nastuduj a nebudes podporovat ludi v ich hluposti

tajkoska
11. okt 2015

hlavu hore,uvidis na dalsom sone,povedz lekarovi,on ti da najrozumnejsie vysvetlenie,babo tam vidim aj ja,ale podla mna je to len zhoda s artefaktami fotky zo sona

perzefona
11. okt 2015

@majkuska akoze ked mi niekto napise, ze pri prvom tehu citil vtedy a pri druhom vtedy tak som to z toho vydedukovala... Ozaj nemam zaujem hladat niekde ostatne komenty ako tieto tehotenstva dopadli.... Ale kazdopadne ked stratena a asi nikdy nenajdena bude v 20 tyzdni a uciti normalny pohyb tak zisti ako to ma byt citit a ze urcite neciti v 12 tyzdni pohyb 1cm velkej nozicky a 20g plodu. Neboj sa urcite mi sanka nespadne.... Gynekologicka neni postihnuta..... Keby tam bol druhy plod v 12 tyzdni tak by ho videla a urcite by nevyzeral hentak....

andys11
11. okt 2015

Paneboze, kolko zakomplexovaných žien na tomto fóre. 😝 nevychovane, prehnane asertívne... cim ďalej, tym viac.pochybujem, ze v reálnom živote majú skutočne kamošky. Kto by sa chcel kamarátiť s babou, ktorá vam týmto spôsobom chrstne "pravdu" do tvare. Myslím, ze ta trojrocna rodičovská dovca je v niečom aj uplne naprd. Niektoré by sa radsej mali takto odbavovat v práci. Kazdy, kto robil/robi vie, zev každom kolektíve su aj mrchy 😝

robin_claire
11. okt 2015

@majkuska mne pada sanka len ze zien, co si neustale musia nieco nahovarat, vytvarat teorie a v niecom sa rypat jak male..este napise ze cakat na sono je na nevydrzanie....!!!!!
vies co je na nevydrzanie? cakat na vysledok amnio pri zlych testoch, cakat na vysledky vysetreni ked mas chore dieta, ci na vysledok krvi umelom oplodneni
dospejte niektore

lubka484
11. okt 2015

veru sa to tu zvrhlo na preteky v uštipačnosti!!! Kočky, treba vyraziť von medzi ľudí trošku sa vyvetrať. A aby som priliala olej do ohňa: Osobne poznám mamičku, ktorá ešte 2 dni pred pôrodom netušila, že bude mať dvojičky. Normálna, rozumná ženská, gynekológ s veľmi dobrým menom a stalo sa! Chlapci majú teraz 5 rokov... A hurááá aj do mňa... 😃😃😃

bajana
11. okt 2015

@lubka484 pointa tejto diskusie je inde...zakladateľka si mysli, že dieťa vidí, lekár nevidel...tvoja kamoska asi netvrdila, že čaká dvojičky, nie?

Viete mnohé sme tu písali svoje názory slušne, ale zdá sa, že pre mnohé iný názor=osočovanie, urážanie, čítanie bez porozumenia, atd

stratenanajdena
autor
11. okt 2015

@majkuska dakujem ti za povzbudive slova, si velmi zlata. nepotrebujem mat v sebe dve deti aby niekomu - komukolvek z mk s prehnanou agresivitou padla sanka. Ale viem a chapem ako to myslis. Staci mi aj jedno, len nech to prezije bez ujmy. vcera sa stala u nas rodinna "tragedia" a tu tak skoro nerozdycham. a mozno ani nikdy. nie je to na verejne forum tohto typu kedze niektore zeny maju pristup aky maju. a je to velmi bolestive a citlive, celu noc som nespala. z toho mi je zle a nie od zaludka a nie je to normalne... zial...
nech to len to babo vo mne prezije nech uz bude jedno alebo kolkokolvek.
a ano naozaj vo vsetkom co pises mas pravdu. DAKUJEM ti. utorok vecer ti dam vediet 🙂

stratenanajdena
autor
11. okt 2015

@tajkoska presne to tu tvrdim aj ja a zato mi tu stale nadavaju. Ale nic, deju sa aj horsie veci, prekusnut rozzurene zeny na mk je to najmenej. 😉

stratenanajdena
autor
11. okt 2015

@robin_claire vytahujes stare informacie, vies? treba brat do uvahy tie najakutalnejsie spravy a tam som pisala ze to v pohode vydrzim, ze cakanie na UZ nie je to najhorsie a ze to v pohode vyckam. to vy ma tu stale rozoberate. evidentne vas to zaujima v tom pripade, alebo ste povahy, ktore stale musia do niecoho a do niekoho rypat. ved ci budem cakat rok alebo den vas do toho nic. a ci budem pri tom trpezliva alebo nie - je tiez moja vec. najprv prve dni som bola taka nedockava, teraz uz druhy tzyden je to v pohode, fotky som prestala pozerat - skoda ze necitas riadne ked chces utocit, a idem si dalej svojim tempom v realnom zivote. ach jaj baby, rypete do toho, co neexistuje.

stratenanajdena
autor
11. okt 2015

@perzefona nededukuj, nevytvoris si tak v zivote problemy okolo seba. ano mas jedno dietatko a gratulujem ti k nemu. Som rada ze ti prespi a ze mas cas aj na oddych.
Napisem ti nieco o mne. Mam viac ako styri deti a viem co su to pohyby dietata. este aj pri druhom si to mozes kludne zmylit s peristatikou, ale ked uz budes mat stvrte, piate a viac, tak ver, ze ich budes citit skor a rozoznas, kedy sa ti krutia creva a kedy sa vlni babatko. a ak to aj nerozoznas, nevadi, ucitis ich neskor. ved nie kazda zena musi citi pohyby od 13 ci 14 tyzdna, a nie kazda musi byt rovnako citliva, na tom nic nie je, sme individualne. ale neber vsetky zeny na dvete podla tvojich tabuliek - ktore si si vytvorila na zaklade svojich skusenosti, lebo tak to na dvete nefunguje.
Este aby si to pochopila - ja viem, ze babatko sa hybe viackrat pocas dna, ale kedy je najviac aktivne a ja sedim alebo lezim ze ho aj naozaj citit, je ta vecerna hodina ako som uz pisala. tie predtym mali svoj cas zasa o jedenastej v noci ;)
mozno to zistis v buducnosti ked budes niekedy zasa tehotna, ze babatko ma svoj biorytmus uz v maminkinom brusku a ze sa vie pravidelne ozvat ked je aktivne hore 🙂
prajem ti peknu nedelu