Výbavička - ktoré veci sa oplatí kúpiť a čo je blbosť?
Ahojte, aké veci ste potrebovali pri starostlivosti o babatko? A ktore ste zase kupovali zbytocne? Myslim to celkovo oblecenie, krmenie, kupanie spinkanie atd.. a kedy ste zacali kupovat vybavicku? 🙂
@evaachesa
@prettiness ja som presne z toho dovodu kupila monitor - prevencia. Lebo co keby sa zopakovalo to co pri mne....mala som 2 roky, v postielke som ofialovela a prestala dychat. Funkciu monitora splnila moja milovana neboha babka, ktora si to všimla, inak by som tu už nebola. Vtedy sa nevedelo že je to syndrom nahleho umrtia, spankove apnoe atď.....babo proste zaspalo a už sa neprebralo 😢 Takze dakujem za tuto vymozenost. Moj muz ked pocul rozpravanie mojho tatka ako ma triasol dole hlavou aby som zacala dychat a letel v pyzame do nemocnice, tak nevahal vysolit peniaze na monitor ani minutu pri oboch detoch.
@romiada och boze, az mi slzy vyhrkli pri tej predstave 😥 ja som zazila taky sok na navsteve u kamaratov .. sedeli sme v obyvacke a zrazu zacal hrozne pistat monitor hore v izbe ... obaja vyskocili a utekali ako o zivot .. malu nevedeli chvilu prebrat ale nastastie po par sekundach zacala plakat ... nieco strasne 😨
Mile buduce mamicky, som prvorodicka a viem, ake bolo tazke kupovat vybavicku, hlavne ked sa stretnete aj s takymi vecickami, o ktorych ste predtym ani nepoculi. Dcerka je novembrova, takze moje skusenosti a rady su zamerane hlavne na jesen a zimu. Napr. uplne zbytocne sme kupili zvlhcovac vzduchu, kameru nad postielku, detsku vahu (aj tak vzdy ukaze iny vysledok, je zbytocne draha a v poradni vam babo pravidelne vazia), antirefluxny vankusik, cumliky (kupte iba jeden, ak by ho babo nechcelo, nech vam zbytocne nezostanu cumliky na krku ako nam). Na kupanie vam bohate staci detska vanicka, detske mydlo, teplomer do vody a uteraciky (najlepsie s kapucnickou). Nenahraditelny bol pre nas monitor dychu, kedze som sa bala zaspat a ten mi daval pocit istoty, takze som potom spala aspon na jedno oko 🙂. Super su aj kolieska na postielku, kolotoc a mantinel (iba ak mate dieta, ktore sa hadze o postielku),no zbytocny je baldachyn (je sice pekny, ale zbytocne vam zavadzia), frote plachty (malej na nich bolo teplo). Dalsie skvele veci su nepremokave prebalovacie podlozky (prebalovaci pult je uplne zbytocny), vlhcene utierky, tetra plienky, zavinovacky (hlavne tie s 2 alebo 3 stuhami, z tych, ktore mali len jednu stuhu na prevezovanie sa mala velmi lahko vysunula von), spaci vak, nepremokavy zimny overal, hunaty overal a zimny vak. Co sa tyka oblecenia zbytocne nam boli ponozky (mala ich neznasala a vzdy sa jej ich podarilo nejak stiahnut), preto aj leginy a teplaky. Namiesto nich sme nosili poldupacky. Dalsie zbytocne oblecenie boli tricka, nekryju dobre chrbatik. Nenahraditelne boli tielka, body s dlhym aj kratkym rukavom, dupacky (len bavlnene, tie teple mala neznasala, takze nam boli zbytocne) a polkosele (len tie na cvoky, nie na stuhy, tie si babo lahko vyzlecie). Svetriky boli najlepsie s gombikmi, aj pulovre a mikiny na zips sa dobre nosili (mikiny, ktore sa navliekali len cez hlavu boli tiez velmi neprakticke na obliekanie). Je dobre mat rozne hrubky. Celkovo je dobre vyhnut sa obleceniu, ktore sa zle prevlieka cez hlavicku. Ked bude mat babo 14 dni, je potrebne mu zacat davat vitamin C (Cebion bol skvely) a vitamin D (takmer kazdy lekar vam nanuti Vigantol, no urcite ho nezacnite pouzivat, kazda mamicka, ktoru poznam nanho len nadavala a zacala pouzivat iny, ma vela vedlajsich ucinkov, hlavne zapchu, napr. my namiesto neho pouzivame Devit a sme s nim maximalne spokojne). Skvely je aj Pupik (gel, ktory sa natiera na brusko pri naduvani alebo zapche). To je zhruba vsetko z mojej strany. Dufam, ze pomoze 🙂.
@prettiness ahoj a ako si sa zachovala keď prestalo bábo dýchať?
@mamcotka rychlo som ho vybrala z postielky a trochu s nim zatriasla, nastastie sa prebral bola som v takom soku ze aj ked ovladam prvu pomoc v tej chvili som nevedala co robit...
@prettiness veď to. Môj syn keď mal 2 mesiace mal horúčku 41,2 skoro som zosalela schmatla som ho a oblečená s ním vliezla do sprchy a sprchovala a druhou tradíciu rukou volala pohotovosť. Mal zápal obličiek.. a raz mi spadol zo šmykľavky ba do bezvedomia. Nevedela som ho prebrať.. som ho dala dolu hlavou a triasla s ním..tiež som rozmýšľala či neabsolvujem prvú pomoc ale v tej panike by som zrejme všetko zabudla

@dracikdrahosko ,,odsavačka soplíkov na vysávač je super,malý ked vedel už chodit a mal zrovna soplíky tak si sám vysával 😅