icon

Vyšetrenia v Kochu a následná maródka

lucilaines
1. mar 2018

Ahojte kocky, chcela by som sa porasit s tymi, ktore maju skusenosti s vysetreniami v sanatoriu Koch. Momentalne som v tretom mesiaci a rozmyslam, ze odidem od svojho gynekologa a zacnem chodit na poradne a neskor aj porod sem. Lenze mam taku mensiu komplikaciu. V praci som v skusobnej dobe a uz teraz som niekolko tyzdnov PN, kedze mam strasne nevolnosti, vraciam viac ako 10 krat za den a chodim na infuzie. Ak sa do prace na konci tretieho mesiaca vratim ako tehotna, viem, ze ma vyhodia. Preto by som potrebovala PN potiahnut az do materskej. Viem, ze to nie je idealne, ale bobuzial sa to takto vyvinulo a nakolko mam az 6 mesacnu skusobnu dobu a veducu poziciu, je to zo strany zamestnavatela aj pochopitelne, ze si musi najst nahradu cim skor. Chcem sa preto spytat, ci s tym nahodou niektora nemate skusenost, ze by sa s lekarmi dalo dohodnut, vysvetlit im situaciu a ako su ochotni vyjst v ustretny v takychto otazkach.dakujem za kazdu radu.

lianka123
1. mar 2018

chod k Vackovej do Kochu, ona je velka fanynka PNiek

mirola
1. mar 2018

u Kocha 4 roky spat moja kamoska ochrnula na epiduralke, 4 roky sa s nimi sudi, zatajuju skutocnosti, lekarska sprava zmizla atd... nesla by som tam ani zadarmo. Poznam viac ludi, ktorí maju s nimi zle skusenosti. Ja jednu tiez, kedysi davno .. prebrala som sa z narkozy a zaziva mi dokoncili zakrok, ze ved to rychlo zbuchame. Zakrok bol velmi bolestivy a spravili ho omnoho rychlejsie aby mi nemuseli davat dalsiu narkozu...

evitka83
1. mar 2018

@lucilaines dohodni si vopred nezavaznu konzultaciu s nejakym doktorom u kocha a vysvetli im o co ide, na zaklade toho sa mozes rozhodnut. Ja som tam zacala tiez v tehu chodit, kvoli porodu. Bola som v nejakom 28 tt na konzultacii, aby som si checkla doktorku, povedala som jej co si asi predstavujem a celkovo dostala nejaky feeling. Doktorka bola super, s rozumnymi argumentami, chapava. Zostala som. A za konzultaciu som neplatila na zaklade rozhodnutia doktorky, aj ked by som mala.

majusqa77
1. mar 2018

..a preco si myslis, ze ta pnka zachrani pred skoncenim pp v skusobnej dobe?

barbara_lux
1. mar 2018

@mirola myslim, ze tam maju taky natresk, ze im je uplne fuk, ze ty tam uz nechodis. Autorke temy odporucam ist sa normalne popytat do kochu ale tiez si myslim, ze ju mozu aj tak vyhodit ked je v skusobnej

mirola
1. mar 2018

@barbara_lux pytala sa na skusenost... ja som jej na to odpovedala... to, ze sa stala nejaka "chyba" je normalne, ludske aj ked smutne.. to ako sa oni potom uz k tomu postavili o niecom svedci.. nemaju tam odbornikov z inych specializacii, nech sa stane cokolvek je nutny prevoz do inej nemocnice... teda prichadza boj o cas.. navyse stopit lekarske zaznamy a marit vyjadrenia sudnych znalcov a tym predlzovat proces, tiez vypoveda o charaktere kliniky...
ale zas "trafea hus" vzdy zagaga... vsakze ...

misinka26
1. mar 2018

@mirola každá má právo sa rozhodnúť kde chce mať svojho lekára a kde chce rodiť ... a na margo tvojej známej kto hovorí, že sa to nemôže stať aj v štátnej ??? ja som v Kochu rodila a som nadmieru spokojná, je to najlepšia pôrodnica a najlepšie investované peniaze 🙂

A teraz pre zakladateľku: kľudne si vyber lekára a dohodni sa s ním, nie je nič výnimočné mať PN celé tehotenstvo 🙂 Držím palce 🙂

misinka26
1. mar 2018

@lucilaines A ešte ti poradím napísať do skupinky : https://www.modrykonik.sk/group/5760/
tam ti poradia 🙂

barbara_lux
1. mar 2018

@misinka26 kolko krat si tam ty rodila?? Poznas lekarov, ktori tam pracuju? Narodilo sa ti dieta s vaznou diagnozou tam?? Mne ano takze mi nerozpravaj tieto kecy co ti "kamaratky rozpravali".. rodila tam tri krat moja sestra, moja naj kamoska aj sesternice. Ja poznam konkretnych ludi s konkretnym porodom a nie bachorky. Ak aj ty tak ta poprosim aspon meno lekarov ktori ta zazivo operovali. To urcite pomoze viecerym maminam. A co sa tyka epiduralu to je zial fakt, ze tam je vzdy riziko a aj to podpisujes ze si toho vedoma ale tiez by som bola velmi zvedava, ktora z ich anesteziologiciek to bola.A autorka sa pytala na pn takze si uplne mimo..

misinka26
1. mar 2018

@barbara_lux 😂😂😂 toto asi nebolo mne 🤣🤣

lucilaines
autor
1. mar 2018

Ahojte, dakujem za nazory, hlavne napad z nezavislou konzultaciou, to ma vobec nanapadlo a asi to vyskusam..nemyslim si, ze ma pn ochrani pred vypovedou ( aj ked tak trocha dufam🙂), ale viem, ze vypoved v skusobnej mozem dostat aj tak..ale nemocenske, ktore by som mala vyplacane ak by som bola na pn ci uz zamestnana alebo po ukonceni PP je vyssie ako podpora, na ktoru by som do materskej musela nastupit bez PN..a nakolko mi je naozaj zle, vobec mi nevadi byt doma a dodrziavat len povolene vychadzky..

barbara_lux
1. mar 2018

@misinka26 ano sorry 😉

mirola
1. mar 2018

@misinka26 ako som uz uviedla “chybovat je ludske” postoj je druha vec.. ano moze sa to stat aj v statnej aj kdekolvek inde.. s tym rozdielom, ze potom ju len prevezu na ine oddelenie a riesia vzniknutu urgenciu... jej ochrnutie je nasledok dlheho casoveho intervalu, ktory vznikol prevozom do nemocnice kde ju mohli operovat. Bohuzial, keby bola na antolskej alebo na kramaroch.. dnes by chodila, mohla drzat svoje dieta na rukach, citila nutkanie na moc, mohla pracovat, mohla mat dalsie deti... a milion inych aktivit. 4 sudno znalecke posudky sa zhodli v tom, ze pochybila klinika tym, ze sa dlho rozhodovali ako dalej riesit vzniknutu siuaciu a prevoz trval prilis dlho, kde prislo k opuchu a tym poskodeniu miechy a stavcov.

meluela
1. mar 2018

@barbara_lux ja som tam mala tiez skusenost s vaznym zanedbanim starostlivosti. to ze si ty a tvoj okruh znamych mala stastie na dobru smenu este neznamena ze v inych pripadoch nemohlo dojst pochybeniu

misinka26
1. mar 2018

@mirola Pozri koli jednemu pripadu nemozes odsudzovat celu nemocnicu... to by ostatne nemocnice kde umreli rodicky alebo ich deti boli uz davno zavrete... nik ju nenutil tam rodit a ani si dat epi, pri ktorej je male riziko ale je... vobec sa nesnazim ospravedlnit toto pochybenie ale ja sama mam s porodom v kochu len tie najlepsie skusenosti a preto budem vyjadrovat svoju pozitivnu skusenost...

barbara_lux
1. mar 2018

@mirola stav tvojej znamej ma uprimne mrzi musi to byt hrozne naozaj ale bolo by fakt dobre byt konkretna kedze vela mamin si vybera lekara tak.aby vedeli o kom je rec. Ja reagujem na to co si napisala ohladom neodbornosti personalu a ze nevedia riesit komplikacie.. vedia. Vies napriklad kolko.mam zomrelo.pri porode v statnych nemocniciach? Kolko.deti ma dozivotne postihnutie vdaka neodbornosti/zlemu pristupulekarskeho personalu v tychto nemocniciach? V porovnani s Kochom..

mirola
1. mar 2018

@barbara_lux
@misinka26 obe mate pravdu... ja sa ju nesnazim popierat. Momentalne som tehotna a taktiez mam strach zo svojho porodu, keby som bezvyhradne “doverovala” statnej nemocnici nepriplacam si starostlivot u lekara a nezazmluvnujem si ho, ze ma to bude stat rovnako ako u kocha. Ja len ze som si vybrala nemocnicu preto, lebo keby sa nebodaj stalo nieco neocakavane, nieco co nie je gynekologickeho charakteru, tak len zavolaju na ine oddelenie a do 5 min je pri mne lekar, pretoze ta moznost do 5 min byt pri mne tu je. Kdezto.. kym by ma od kocha previezli do nemocnice trvalo by to minimalne hodinu a dietatko by zostalo v uplne inej budove ako matka. Proste pre ma je toto obrovsky argument na to, aby som porod riesila v nemocnici so sirokym spektrom odbornosti . Neviem konkretne meno lekara. Ale napisala som jej a ked mi posle Vam poslem

barbara_lux
1. mar 2018

@mirola drzim ti palce aby si nic take nemusela riesit. A o tom ci bol lekar v pripade komplikacii z ineho oddelenia za 5 min mozme tiez polemizovat.Zial napriklad diagnozu mojej dcerky prevazaju aj z Kramarov do Kramarov! Ano citas spravne.. neexistuje ziadne prepojenie dfn s porodnicov ziadna chodba tunel.. normalne pre teba musi prist sanitka a dieta v boxe previest tych par sto metrov.. takze aj preto mi pridu argumenty o kochu nerelevantne. Verim, ze budes patrit k tym co nikdy neokusia kvalitu statnych nemocnic. Ja ma z nich doteraz traumu a vzdy ked tak s dcerkou musim chodit sa desim toho co tam.zazivam.

maciatkolulu
1. mar 2018

@mirola prepanajan aj s tymi argumentami,ked sa stane cokolvek sa prevaza.... do kelu a ked bola Sulekova, Zochova,Bezrucova,boli to top porodnice a ked sa nieco dialo,tak sa prevazalo. Pri epiduralke a spinalke hrozi nebezpecenstvo ochrnutia to vie aj laik. A autorka sa nepytala na skusenosti ako take,ale na poskytovanie PN.... apropo ja som.bola extra spokojna. Muz pri sekcii pritomny a aj bezprostredne po na izbe az kym som.nezaspala a moznonaj potom s malym bol hned.
@lucilaines ja som bola PN cele tehotenstvo, sice bol dovod,tretia sekcia plus ine faktory,ale dr sa ma rovno opytala,ci chcem. Dr ondackova.ostat pn. Takze chod na konzultaciu a nevidim problem,to ci ti to pomoze v akusobnej dobe neviem...