icon

Záťažový test na cukrovku

25. júl 2021

Dievčatá, viacrodičky. Absolvovali ste tento test pri každom tehotenstve,alebo nie? Ja sa pri tomto (štvrtom) už nechystám nakoľko to nie je povinné a rozhodne tehotenskú cukrovku nemám. Lekár bol s vaším rozhodnutím ok?

Strana
z2
zuzanka.zuzu
Autor odpoveď zmazal
konikkon
25. júl 2021

@rivini tieto matky lekárky, čo vyštudovali čítaním článkov na Googli 🤷‍♀️

mabenn
25. júl 2021

Ja som nebola ani pri prvom. Je to tvoje slobodne rozhodnutie, moznost, nie povinnost. Lekar to ma akceptovat. Mne sa nepacil sposob testu.

rivini
25. júl 2021

@konikkon ja nemam informacie z googlu. Nezijem na Slovensku-moja lekarka tento zatazovy test rutinne nerobi, prave preto, ze ak je mozne vylucit rizika, netrebs organizmus zatazovat cukrom a zbytocnymi odbermi...

barus26
25. júl 2021

kedy už ženy pochopia že ta tehu cukrovka nie je z toho, že by ste žrali na kilá sladké ???? Ide o to, ze telo si s tým cukrom tak nevie poradiť a teda ja pochybujem, že neprijímate žiadne sacharidy… Ale ak ste si take iste, že to nemáte tak načo sa pýtate tu? tak nechoďte, ohrozíte bábätko… Lebo fakt je to veľká robota vypiť jednu žbrndu a podstúpiť odber krvi…

hviera81
26. júl 2021

povazujem sa za zenu s dobrou postavou, vzdy som sportovala a aj na tom zdravom stravovani mi vzdy zalezalo. nehovorim ze som si nedala ziadny kolac, ale nezjedla som cely plech, ani celu tabulku cokolady.
a cukrovka mi vysla.
este tym ostatnym, co tu pisu, ze aj tak nejedia to co by sa v tehu cukrovke nemalo, tak si skuste pozriet zlozenie sunky: cukor, zlozenie chleba: cukor, zlozenie hocicoho co jete, zial vela veci, o ktorych si nemyslime, ten cukor obsahuju. plus aj vela ovocia, jogurty (okrem bielych) ten cukor zvysuju.... btw, aj med, aj kokosovy cukor, aj vsetky tieto nahrady.... to len pre info.

ale samozrejme, odmietnut sa ogtt da. len sa pytam, ci to je naozaj lepsie, ako radsej prist na to, ze moje telo v dosledku hormonov ten cukor nedokaze spracovat, a preto ho musi spracovat telo babatka, a tych par mesiacov sa fakt obmedzim, lebo babo.

hviera81
26. júl 2021

este pridam, ze narast hmotnosti som mala 6 kg do toho 24tt, kazdy odber krvi som mala ok (hodnoty nalacno mam aj teraz uplne ukazkove), a ani v moci som nemala nic, co by tomu naznacovalo

hviera81
26. júl 2021

@rivini je to presne ako pises. ked tvoje telo nespracuje ten cukor, posuva ho babatku aby jeho pankreas ten cukor spracovalo. ale ked nezistis na zatazovom teste, ci to tvoje telo vie spracovat, tak babatku ten cukor potom posuvas na spracovanie dalsie asi tri mesiace ☹

Strana
z2