Zle vypočítaný termín pôrodu

swojska
19. dec 2012

😢 ...ked so otehotnela nahlasila som posledny termin Menstruacie, skor taky orientacny...lebo som si nebola ista...vsetko bola ok, v 5mesiaci som isla na prenatalnu diagnostiku, kde doktorovi vyslo ze krpec je tak o o dva tyzdne vatsi, ale ze lepsie vatsi jak mensi...moja doktorka mi naposledy tiez povedala ze je daky privelky, tak som si to skusila cele preratat a dala som jej skorsi termin PM.na zaklade toho zhikla ze to uz som mala davno chodit na kramare,,kde som teda isla s 2tyzdnovym omeskanim...tam som zazila, ze ma nemaju kam dat, maju plno, na monitor ma objednali 2,januara a termin mam 5teho.pytam sa ze podla coho teda mam vediet spravny termin porodu, podla mna podla ultrazvuku...a on ze podla posledneho terminu PM, ale podla ktoreho?..a ze ultrazvuk nieje vobec smerodajny...a nech pan doktor co mi robil prenatalnu diagnostiku, si riesi svoje geneticke problemy a nie gynekologiu...a ze teda zasa informacia o tom , ze mam dieta akesi privelke....tak co stresuju...mate stym niektora skusenost

vicsstef
19. dec 2012

najpresnejsie sa to da zistit podla uzv v 12tt

dejka77
19. dec 2012

@swojska Ja ti poviem takto, mne na zaklade prveho ultrazvuku posunuli termin skoro o 2 tyzdne. Pravdepodobne to bolo tym, ze babo bolo male. Ked som bola na druhom ultrazvuku v 20tt tak bolo tiez male, pre porovnanie malo velkost ako moja dcera v 12tt a to mala pod 3kg ked sa narodila. Nakoniec som rodila 2 dni pred tym druhym terminom co mi vypocitali a syn mal takmer 4kg. Tym chcem povedat, ze vaha/velkost asi nie su smerodatne. Ako ti napisala vicssstef, najpresnejsie ti povedia podla uzv v 12tt.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre