Zlé výsledky testov - Trizómia 13,18
Ahojte chcela som sa spýtať či má niektorá z Vás skúsenosti zo zlymi vysledkami na viacero genetickych chorob a vad.
Pri prvyh testoch v 12tt mi vyslo podozrenie na trizomiu 13 ( Patauov syndrom ) v pomere 1:220 , avšak pri druhých testoch v 15tt ( podla velkosti plodu ) my vyslo podozrenie na trizomiu 13 ( 1:240 ) , trizomiu 18 teda Edwardsov syndrom v pomere 1:7 a Smith-Lemli Opitzov syndrom len 1:5
som z toho zufala, na amnio pojdem mozno dalsi tyzden , pokial budem mat dostatok plodovej vody :(
@axnelez2 ahojte našla som túto diskusiu chcem sa iba spýtať čakali sme s manželom prvé miminko konečne po 2 rokoch sa nám zadarilo len bohužiaľ v 13tt sme sa dozvedeli, že miminku prestalo biť srdiečko.. v ten deň ako sme sa to dozvedeli ešte ráno
som bola na geneticke testy a vyšla mi trizomia 13 a 18 zlá. Chcem sa iba spýtať podarilo sa vám otehotniet znova a narodilo sa vám zdravé miminko ? Veľmi sa bojíme aby sa to nezopakovalo. Ďakujem za každu odpoveď 🥺

Nam dnes prisli vysledky z genetiky kde som podstupila odber choriovych klkov, diagnoza : edwarsov syndrom ... Preto som sa rozhodla tehotenstvo ukoncit ...viem ze je to zavazne postihnutie a nechcem trapit ani seba ani babo ...bolo nam povedane ze pravdepodobnost dalsej genetickej poruchy je uplne minimalna tak budem verit a snazit co najsilnejsie zvladnut toto obdobie aby mohlo prist to lepsie ...