icon

Zlé výsledky triple testov. Mate skusenosti?

tina7729
15. dec 2011

☹ dnes som dostala vysledky triple testov a mam ich pozitivne ☹ Downov syndrom tam mam 1v 130 ( v termine ), Riziko NTD tam je 1v 17000 a v poznamke je ze Riziko Downovho syndromu je vyssie ako je ocakavane len podla veku matky (1 v 930) ☹
bojim sa strasne a som v koncoch,v stredu som objenana do nemocnice a tam sa uvidi co dalej. Mam 30 rokov som prvorodicka.

adacelkova
25. aug 2016

Ahojte baby prave som sa dozvedela vysledky s triplle testou su negativne a doktor vravel ze vsetko je v poriadku iba ze ho potrebujem zopakovat robili aj vam dva krat tento test mam sa bat iba som teraz vystresovana DAKUJEM 😒 😔

adelakk
25. aug 2016

@adacelkova mne vysiel opakovane zle a nakoniec vsetko dopadlo dobre.tieto testy su nepresne, treba ich brat s rezervou.dolezitejsie su vysledky z ultrazvuku.

nika21081985
5. sep 2016

ja som mala tiez zle vysledky na Downov syndrom a mame zdrave dievcatko

cukruska1920
16. dec 2016

Ahojte...Vyšlo mi vysoké riziko downa 1:8 bola som na genetike a dala som si spraviť trizomy test a teraz čakám na výsledok...Bojím sa strašne...Myslíte že mi taký zlý výsledok mohol vyjsť aj kvoli tomu že som od 10-14tt krvácala? Bola som aj v nemocnici s hematomom...Prvé testy mi nerobili a tieto v 16tt vyšli hrozne....Čo myslíte?

majulino
16. dec 2016

Sestra mala triplle testy zlé, rovnako jej zistili rubeolu, a neviem čo ešte. Narodilo sa jej krásne zdravé dievcatko

katrin21
16. dec 2016

@cukruska1920 jasne, to vraj velmi ovplyvnuje vysledok...

cukruska1920
16. dec 2016

@katrin21 dufam ze to tak bude a vysledok z trizomy testu bude v poriadku

michaela8088
23. dec 2016

Ahojte zienky, mozno bude moj prispevok trochu od veci, ale posudte samy. S manzelom sa nam po dlhsej dobe skusania podarilo, a ja som otehotnela. Nie som uz najmladsia, a moj lekar mi hned na zaciatku odporucil Nifty test- na zistenie gen. poruch. Je to vysetrenie vhodne uz od 10. tyzdna len z mojej krvi, ziadne pichance do brucha, 99% spolahlivost a teraz mam pokoj. Viem, ze je mala (aj pohlavie to zisti) v poriadku a mozem si naplno uzivat tehotenstvo. Neviem si predstavit cakat do neviem kedy (pri zlych vysledkoch triple) na ultrazvuk a stresovat seba aj manzela.
Nieco malo infosiek o Nifty som nasla aj vo fore, ale nic moc a preto som sa rozhodla sem prispiet. Tak si z toho vyberte a mozno to niekomu pomoze 🙂 Pekne sviatky.

kaciatkotn
27. dec 2016

@cukruska1920 Ahoj, už más výsledky z triszomy testu?Pýtam sa, preto, lebo som podobný prípad ako ty. Tiež mám riziko na downa 1:8, zajtra ráno idem na krv na trizomy. Nevieš, koľko sa čaká na výsledky?Držím ti palce. Daj prosím vedieť. pa

cukruska1920
27. dec 2016

@kaciatkotn ano mam....den pred vianocami som mala výsledok....Negatívne....🙂 držím palce

kaciatkotn
27. dec 2016

@cukruska1920 jeeej, tak to ste mali krásne Vianoce 🙂 takže už teraz nič neriešiš?nepôjdeš na amniocentézu?

cukruska1920
27. dec 2016

@kaciatkotn nie naco

dafne_b
11. jan 2017

@cukruska1920
@kaciatkotn baby nechcem vas strasit, ale trisomy test vam nezisti spolahlivo vsetky geneticke choroby, je to test len na najcastejsie trizomie, ktore sa vyskytuju (Down, Edwardsov a Patauov syndrom). Ak vam vyjdu aj napriek dobremu trisomy testu zle vysledky z tripple testov, tak vam moze genetik odporucit amniocentezu, ako napr mne - odporucal mi ju Dr. Krizan, ktory vie o com hovori a je v oblasti genetiky naozaj kapacita a pritom trisomy test schvaluje a bol aj jeho garantom pri uvedeni na SR. Takze som na amnio bola, nie je to nic hrozne a pokial mate naozaj strach ze babatko by nemuselo byt ok treba tam radsej ist (krvacanie v tehotenstve moze byt aj znakom genetickej choroby babatka - moje predchadzajuce tehotenstvo tak skoncilo, plod mal downov syndrom, krvacala som od 12.tyzdna.....) Ale ako hovorim nechcem nikoho strasit, len pripajam aj svoju skusenost. Snad pomoze.

emilia25
11. jan 2017

Prvy krat mi zle vysledky vysli pri 2 rodenom teda vyplasena vystresovana uplakana som bola riadne este aj muz somnou plakal ale potom ma skor uz len utesoval isli sme na odber plodovej vody maly bol uplnom v poriadku na jednej strane je dobre ze robia tieto testy len keby boli nie tak skreslene staci ze k splodeniu doslo iny den ako v polke a vsetky testy vijdu zle lebo iny termin sa uz bere krv.pri 3 tak tam som uz bola v uplnom poriadku lebo som vedela za 1 meria sa kosticka na nose co je prvy znak aj bez tychto testov za 2 uz som vedela ze vysledky su opet skreslene a v rodine nie su zname taketo poruchy.aj ked uz len pre potvrdenie a aj pre urcenie pohlavia som opet isla na odber plodovej vody ale uz nie zo strachom placom ale uz s istotou ze je vsetko v poriadku tak ako na sone.kolko sa stalo pripadov testy poriadku a babo malo ds alebo opacne vysledky zle a dietatko zdrave.

cukruska1920
11. jan 2017

@dafne_b moje bábätko je zdravé.....Potvrdil to aj morfologicky ultrazvuk....Takže ďalej neriesim

dafne_b
12. jan 2017

@cukruska1920 ok budem ti držať palce nech všetko dobre dopadne. Ja mám inak tiež termín v máji 😉

veva82
25. apr 2017

@cukruska1920 ahoj a platila si aj ty 350€ za testy?

cukruska1920
25. apr 2017

@veva82 všetci platia...Tie testy neprepláca poistovna

lily111
25. apr 2017

Ja prve baby 1:83,polomrtva od strachu som isla na amnio, mam zdravu dcerku, druhe baby 1:42,dr grochal v martine potvrdil ze vsetko je v poriadku a syncek je tiez ok,takze mam vdaka Bohu dve zdrave krasne deti

veva82
25. apr 2017

@cukruska1920
@lily111 dakujem dievcata. Mne navrhli trosomy test no 350€ sa mi zda dost,alebo amniocentezu. Do zajtra idem rozmyslat co si dam urobit. A k Dr Grochalovi tiez planujem ist len dnes som sa nedovolala :( budem skusat zajtra.

veva82
25. apr 2017

@lily111 ja som mala teraz 1:65 a este nejaku hodnotu krvnu ms-afp 0,38 a ze to je velmi nizka hodnota.

laguardia
25. apr 2017

Ahojte, ja som mala tiez relativne blbe vysledky na Down syndrom..ale zalezi to aj presne od tt v ktorom to beru- podla toho je urcene rozpatie vysledkov, ktore si v norme pre dany tyzden.Mne od zaciatku tvrdili ze maly podla prveho sona je o tyzden starsi nez bol v skutocnosti (co som vedela) a podla toho aj brali vysledky v danom tyzdni (podla nich), cize neboli v norme, ale keby boli posudzovali dany tyzden, v akom som realne bola, boli by ok.Videla som to na tom papieri tie rozpatia pre kazdy tyzden.Napokon som bola na amnio, vystresovala som sa, no maly bol vdaka Bohu v poriadku.Takze tieto testy treba brat trochu s rezervou, spolahliva je len amniocenteza a mozno dnes uz aj tie nove testy z krvi matky, co v r.2012 este neboli.

dzejnicek
26. apr 2017

Ahojte,
Ja som mala rovnako pozitívny screeningovy test na DS s pomerom 1:180 čiže som dostala odporúčanie na AMC, alebo Trisomny test. Zvolila som neinvazívnu metódu a výsledky boli cca do týždňa. Je to určite drahšie ale do budúcna budem postupovať rovnako už v skoršom týždni a vyhnem sa tripple testom nakoľko ten stres a pocit beznádeje a neustáleho premýšlania - Čo ak.. naozaj za to nestojí...

veva82
27. apr 2017

@dzejnicek a mala si aj ind hodnoty nizsie? Lebo ja som mala pomer 1:65 no mam aj nejaku krvnu hranicu velmi nizku co babatko vylucuje jeho geny do mojej krvy.Toho sa obavam viac ako pomeru 1:65 . V stredu ma tiez caka trisomy test,tak som zvedava a uz som aj k MUDr Grochalovi objednana

kotatko12345
14. jún 2017

Ahojte.mne dnes Dr povedal ze testy su negativne len ze jedna hodnota je zvysena....zajtra idem na 3D.strasne sa bojim.

macica1706
7. aug 2020

Ahojte.chcela by som vediet ci mate niektora skusenost ako ja...pozitivne vysledky triple testov na DS 1v200(v termine),nasledne som si dala spravit trisomy test kde mi vysiel DS v pohode ale vysoke riziko trisomia 13.Teraz musim podstupit amnio.,mam hrozny strach s toho ze mi potvrdia jeden alebo druhy syndrom...mate niekto skusenost ze amnio aj po triple aj po trisomy vysla dobre?dakujem❤

laguardia
7. aug 2020

@macica1706 ahoj, ja som mala to riziko v triple testoch 1:150 na DS, bolo to v r. 2012, tie druhe testy sa tusim vtedy este nerobili.Poslali ma rovno na amnio,bala som sa tiez velmi, ale dopadlo to ok, vysledky hned na druhy den a mam krasneho zdraveho syna🙂Drzim palce, nech Ti to dobre dopadne, drz sa.

macica1706
7. aug 2020

@laguardia jeej taketo odpoveda teraz potrebujem❤dakujem

zuzincekkk
13. jan 2021

@macica1706 ahoj, prosim ta ako si dopadla? Dufam, ze vsetko je v poriadku ❤ Ja som na tom podobne. Vysledky z tripple testov pozitivne na DS. Dala som si robit Niffty test a tam vysiel DS v pohode, ale riziko trizomia 18. Dnes som bola na amniocenteze a o 2 dni budem mat vysledok. Pisem preto, ze som nikde nenasla podobne info az dnes to co si napisala.

macica1706
23. jan 2021

@zuzincekkk ahoj.tak nam sa narodil 29.12.2020 krasny syncek ktory je zdravi a nic mu nie je🙏🍀❤u mna sa ten chybny chromozom odlucil do placenty a nie do plodu nastastie,preto mi vsetky vysledky z krvy vychadzali ze su pozitivne na trizomiu.maly sice prestal rast v 9mesiaci a narodil sa 2800g a 45cm ale je v poriadku a to je dolezite❤drzim ti palce aby aj u vas vsetko dobre dopadlo