icon

Zlé výsledky triple testov. Mate skusenosti?

tina7729
15. dec 2011

☹ dnes som dostala vysledky triple testov a mam ich pozitivne ☹ Downov syndrom tam mam 1v 130 ( v termine ), Riziko NTD tam je 1v 17000 a v poznamke je ze Riziko Downovho syndromu je vyssie ako je ocakavane len podla veku matky (1 v 930) ☹
bojim sa strasne a som v koncoch,v stredu som objenana do nemocnice a tam sa uvidi co dalej. Mam 30 rokov som prvorodicka.

Strana
z6
zuzincekkk
23. jan 2021

@macica1706 tak to je super, ze mate zdraveho chlapca! My zatial podobne. Amnio vysla negativna a zrovna dnes som bola u pana Dr. Grochalu a povedal, ze babo je ukazkove. Tak len tolko, ze aj Nifty sa mozu pomylit. Geneticke sa to hned nezdalo, ale chcela som mat istotu. Dakujem pekne za odpoved🙂

macica1706
23. jan 2021

@zuzincekkk my sme v 11tt mali aj nosovu kosticku,ziaden problem v tehu som nemala okrem zlych vysled.z tripple testu nasledne trosomi a na amnio mi dr.povedal ze krasne aktyvne babo vidi,hned mi padol kamen zonsrdca aj ked do konca tehu som mala strach co ked nahodou malemu nieco bude.no ta ulava ked som ho videla zdraveho🙏🍀❤drzim vam palce🙏tehulky by nemali byt takto stresovane🙏

majkadca
6. apr 2021

Ahojte ženy, prosím viete mi poradiť? Dnes mi volali od môjho gynekológa že sa musím objednať na genetiku znova lebo ze mi to tam nevychádza kvôli menštruácii. Viete mi povedať čo to znamená? Keď som sa pýtala sestričky čo to znamená povedala že nevie. Nervy mam už v háji toto je moje prvé tehotenstvo a mam 33 rokov. Zatiaľ boli všetky utz aj krvné testy v poriadku. Ďakujem vám.

dubaj18
20. máj 2021

@majkadca ahoj,mne dnes vyslo to iste…Mozem sa spytat ako si pochodila?Ako to prebiehslo na tej genetike?

majkadca
20. máj 2021

@dubaj18 ahoj jasné.. No na genetiku som bola v Trenčíne.. Tam som mala len konzultáciu kde mi odporučili amniocentezu alebo trisomy test. Samozrejme ze amnio je presnejšie ale bála som sa tak som si dala u svojho gynekológa urobiť tie testy. Do 5 dní mi volali ze všetko je negatívne a pre môj pokoj v duši som sa objednala ešte k Dr. Grochalovi a ten malého pokukal a povedal ze nevidí žiadne abnormality že malý je v poriadku aby sme sa nebáli. Ja mam ešte aj kontraindikáciu lebo sa liečim na epilepsiu tak sme chceli mať istotu. Odľahlo nám až v 20 tt takže už som sa pustila do vybavicky a izbičky. Ako ti vyšli tie testy?

dubaj18
20. máj 2021

@majkadca jeej to je uzasna a pre mna aj povzbudiva sprava 😍 velmi sa s vami tesim 🍀 ja vysledky neviem.Volali mi z gyn ze sa mam obj na genetiku ale zevysledky este nemaju,ze to im len z labaku volali ze tam je nejaka odchylka.Ze v utorok rano pred tou genetikou sa mam stavit po vyskedky.
A to ti kedy potom gynekolog robil druhe odbery na triple?a keby sa rozhodnes pre tu amnio tak ti ju spravia hned tam alebo ako?

majkadca
20. máj 2021

@dubaj18 na tej genetike som bola v utorok dátum neviem ale viem ze to bol utorok a na trisomy mi brali krv v pondelok. Tam sa musíš dopredu objednať u tvojho gynekológa. Ale oni sa snažia aby to bolo co najskôr aby ste vedeli ci je všetko v poriadku. No a ta amnio viem ze keby som im tam na genetike povedala ze chcem ísť tak ešte behom toho týždňa by mi ju robili. Ale ja som chcela menej invazivnu formu preto sme si zaplatili tie trisomy. Viem ze teraz je ta amnio robená inak ako kedysi a riziko potratu je malé aj keď je. Len ten pocit s tej veľkej ihly.. Joj.. Ale neboj sa ja som sa strašne bála tie triple testy nie sú dobré veľmi často majú falošnú pozitivitu a zbytočne nas vystrašia. Viem čo prežívaš prežila som si to isté ale buď pizitivna.. Ja som si stále hovorila ze budeme zdraví a spolu to zvládneme. Manžel mi bol veľkou oporou.

majkadca
20. máj 2021

@dubaj18 a kde chodíš na gynekológiu.. Vidím že si z Ilavy 😀

dubaj18
20. máj 2021

@majkadca ja chodim do dubnice k mokrasovi
Dakujem za odpovede.Dufam ze aj my budeme ok a ze je to len falosny vysledok ❤️

majkadca
20. máj 2021

@dubaj18 neni zač.. Držím palce aby všetko bolo dobré 🙏💓

dubaj18
20. máj 2021

@majkadca dakujem velmi pekne.Na tej genetike mi budu robit aj nejake vysetrenia ako sono alebo tak? 😔

majkadca
21. máj 2021

@dubaj18 nie na genetike mi nerobili nič bola to len konzultácia. Tam ti povedia čo a ako a co ti odporúčajú podstúpiť. Je to čisto na tebe môžeš odmietnuť.

Strana
z6