Zmiešané pocity z druhého tehotenstva
Ahoj maminky 🙂 pisem sem snad prvykrat. Potrebovala by som asi poradit, alebo podporit. Dnes som uz podobnych diskusii citala niekolko. Takze.. Som mlada maminka, mam 20 rokov a skoro 13m synceka 🙂 neskutocne ho s priatelom lubime. Zaciatky boli tazsie, kedze som mala ist na VS, mamina do mna vkladala nadeje, ale mmt je z nej hrda babka 🙂 malinky Davidko je velmi samostatny, uz sam zacina chodit, je to neskutocne zlaticko a som neskutocne rada, ze som sa vtedy nerozhodla inak. Kedze je tak samostatny, premyslam uz dlhsie nad pracou, aspon na par dni do tyzdna, aby som mala dost casu aj na Dadulka 🙂 taktiez som sa zacala o seba viac starat, cvicit.. No a tu to prislo... Meskali mi moje dni, uz 11 dni, tak som sa vcera odhodlala urobit digitalny test, ktory mi ukazal aj v akom tyzdni som. Zrazu sa tam objavilo velke plusko a po chvile 2-3 co znamena, ze som v 4-5tt. 😨 Za inych okolnosti by som bola velmi stastna, ze cakam babatko. Svojim sposobom aj som, vzdy ked na to pomyslim, usmejem sa. No mam z toho zmiesane pocity, predsa mam len 20 rokov, sice o malinkeho sa staram prikladne, ale obavam sa toho. Uz som si zacala hovorit, ze ked budem mat 40, maly bude mat 20, stale budem mlada a malinky uz obstarny 🙂 druhe babatko som uz akosi nemala v plane aspon nie teraz. Preto by som potrebovala asi nejak podporit, poradit ☹ rozmyslala som aj nad prerusenim tehotenstva za co sa hanbim a hrozne mi je to luto aj priatelovi. Koniec koncov, malinke za to nemoze, ale my, hlupi dospelaci 🙂 prosim pordte ak mate skusenosti, s takymto niecim ☹ neviem co robit
@krissmac este ti poradim zapajat partnera, lebo fakt nevies ako bude. Moja starsia nemavala koliky a do polroka aj dobre spala. Prve tehu som mala bezproblemove aj porod v pohode. Pri druhom som uz posledne 3 mesiace prelezala, aby som neskoncila v nemocnici. Prve 3 mesiace spaval maly 2-3 hodiny dokopy za celu noc a cez den po par minut. Vyzerali sme s muzom ako matohy... teraz uz spi viac, ale je 5-10krat za noc hore😩. Ale zvladla som to a to som milovnicka spanku, hoci boli stavy absolutneho zufalstva a unavy...
A su baby, ktore maju druhe za odmenu a uzivaju si to ☺
Aspoň to budeš mat tak pekne naraz jedno male popri druhom 😊👍 tes sa, vychutnávaj si detičky 😊 My mame dve, chceme tretie,priznám sa ale , ze mala ma rok a pól a mne sa zdá este skoro na otehotnenie. Ale zase keby sa stalo , určite sa moc budem tešiť 😊 Pribudne ti další taký úžasný človiečik akého uz mas doma 😀 A oni budú dvaja , hneď im bude veselšie 😊
@krissmac ak ti este mozem poradit - nauc si maleho, aby sa ako tak dokazal sam napapat, dost ti to pomoze. bagrovat lyzicou zvladne, ty len poutieras, spraces.
a neviem, ci sa ti to podari, ale tiez by ti pomohlo, ak by sa odplienkoval, ale je este malicky... mne sa to nepodarilo, bohuzial ma stale plienky. trochu som dufala, ze by sa mi to tento rok mohlo podarit, v maji mal 2 roky, ale na jar som ho s velkym bruskom uz nevladala dvihat na wc, na serbel nechcel, aj na wc sa vzpieral, nechcela som, aby ma dokopal alebo buchol do bruska, v juni sa mala narodila a teda v lete som mala ine starosti ako nedat mu plienku a striehnut, aby nespravil mlacku ☹ neviem, ci sa ti podari to stihnut, mozno ak by ti mal kto pomoct. aj ked ja sa smejem, ze prebalujem ako na beziacom pase, uz by to krpcovi mohlo nejako dopnut 😒
Zo začiatku to bude ťažké nájsť si systém a zvyknúť si na ďalšieho člena rodiny. Ale ja by som to brala keby som bola na tvojom mieste. Ja keby bola možnosť tak by som mala dieťa v 23-25len nebolo s kým 😁. Neboj zvládnete všetko ženy sú silne len potrebuju trosku pochopenia od poloviciek a naberieme druhý dych 😀
Dakujem este raz velmi krasne od vas vsetkych! 😊 vsetky mate pravdu.. Dakujem za rady, napady, povzbudenia... Urcite vam dam vediet ako sme dopadli 🙂 skusim maleho Davidka este nejak vycibrit kym sa jeho surodencek nenarodi 😊 prajeme vam vsetkym krasny den a hlavne nech su vase deticky stale zdrave a nech posluchaju !! 😚
ahojte baby, som prečítala asi celú diskusiu a ja Vám ďakujem 🙂 som v podobnej situácii s menšími rozdielmi 🙂 malý má 14m, ja 25 a vydatá :D kedže ešte stále kojím menzes som vôbec nemala a ostala som tehotná (ja s pcos) ale už neverím že mám :D to len taká moja úvaha do tmy :D
@krissmac a tebe všetko dobré, nech všetko dobre dopadne
@angelina91 ahoj 🙂 tak sme na tom podobne 😁 az na tie rozdieliky.. A co sa tyka menzesu, mne nabehol pomerne rychlo po porode, aj cez to, ze som kojila 🙂 a dakujem krasne, aj ja tebe zelam vsetko dobre, hlavne pevne nervy a zdravia babenku aj tebe 😊
@krissmac ja mam 40, mam 7-rocne dieta, este by sme velmi chceli druhe. Pre teba asi nepredstavitelne, uz asi musim byt starena v tvojich ociach 😀 Skor to zial neslo, nepytajte sa nikto preco. Ale veru, nedbala by som mat teraz 20-rocne dieta - v podstate uz fakt partak. A ked poviem ako casto myslim na to, ze sa zrejme nedozijeme vnucat alebo ak ano, nepohrame sa s nimi. A ako casto myslim na to, kolko dlho tu este pre syna budeme na tomto svete. Nelutujem svoju minulost. Ale ak by bola moznost zmenit tuto jednu vec, asi by som to spravila.
40-rocna zena nie je o nic pripravenejsia na materstvo nez 20-rocna. Samozrejme, ak je rodina ako-tak pripravena. Jasne, mat dve deti s nejakym studentom, ktory si v piatok vecer chodi resetovat hlavu a neuzivi rodinu, by nebolo rozumne 🙂
Ale vidim, ze uz si sa trosicku ukludnila, tak drzim palce, nech vsetko dobre dopadne, deti su pozehnanie 🙂
@yennn ahoj 🙂 ja mam maminu v tvojom veku :D vobec ta neberiem ako "starenu" 🙂 na dietatko nikdy nie je neskoro.. Ja deti milujem, obzvlast to svoje 🙂 samozrejme, bala som sa ako to zvladnem, kedze som bola (aj som) velmi mlada.. To je proste taka vec, obdobie zivota, ktore sa neda naucit a pripravit sa na to.. A bala som sa, ze dopadnem ako moja mamina pri mojom otcovi 🙂 tiez som mala v hlave kopec veci.. Co moje plany? Co skola? Co bude s pravom? Kedze od zs som chcela studovat pravo.. Nie kvoli rodicom, ale kvoli tomu, ze ma to bavilo a velmi bavi stale.. Kedze nie som z tych co sa kazdy vikend potrebuju zabavat, bolo pre mna lahsie si zvykat na to, ze som stale doma 🙂 ja som bola skor workoholicka, milujem pracu s ludmi :D a kvoli tomu som si hladala uz aj pracu aspon na par dni do tyzdna, aby som mala dostatok casu aj na syna a videla jeho kazdodenne pokroky, ktorych je neurekom den co den. Vzdy som chcela mat aspon dve deticky, ale neratala som s tym, ze to bude tak skoro. Teraz som stastna, ze mam syna, ze budem pri nom co najdlhsie, a ze som neuprednostnila svoju karieru pred rodinou 🙂 zelam ti/vam vela stastia, nech sa vam podari aj druhe babenko a vobec nie si "stara" na to, aby si dala zivot druhemu cloviecikovy, ked po nom tak tuzite 🙂

@krissmac juu ze ďakujem.