Zubné pasty v tehotenstve
Ahojte.Chcem sa poradit ,ze ci mozem v tehotenstve pouzivat vsetky zubne pasty,alebo su aj dake ktore sa nesmu pouzivat?Nemam na mysli homeopaticke pasty tie nie! Ale klasicke pasty ,lebo v lekarni povedala jedna predavacka ze nevadi a druha ze vadi.Zubny krem z florom vo velkom mnozstve ze je jedovaty,ale na druhej strane nebudem studovat pomer floru a inych latok....Takze ak mate daktora skusenosti alebo viete poradit ci by to mohlo uskodit plodu(dietatu)tak napiste.Vdaka.
@petrisorkaa ak budes mat normalnu otazku tak urcite dostanes super odpovede. ak napises podobnu otazku ako je tato tak dostanes vela odpovedi podobnych mojej
@anuskaaprazko super ako sa do mna pustate len preto ze ja napisem ze otazka je "bez mozgu"
@dana_l nie, pustame sa do teba preto lebo okolo seba len prskas a urazas... neviem co ta k tomu vediet ale je mi ta uprimne luto
@anuskaaprazko povedz mi uprimne, nezamyslela si sa nad touto otazkou? ze co to vobec je za otazku? ak nie tak "sorry"
@julu1984 ja ti fandim , ze si chces pozistovat . Ak chces tak si precitaj aj nieco o kozmetike http://www.priateliazeme.sk/spz/aktivity/projek... , mne to dost pomohlo, aj ked som vyhodila polovicu detskych kremikov co som v navale hormonov pokupila 😀 Davam si pozor aj na vlhcene obrusky, plienky, spreje, opalovacie kremy, strava a podobne. Inak sa akurat zacinam zaujimat aj o zubne pasty pre malu, takze idem do dalsieho badania 🙂 Pri tom kolko chorob sa teraz vyskytuje , tak si vobec nemyslim, ze sa obavas neopravnene 😉
@julu1984 odpoviem ti este raz. prosim ta vynechaj vsetky zubne pasty. su to cista chemia a nie su zdrave ani pre teba ani pre tvoje buduce babatko.
a vsetkym ostatnym mamickam ktore suhlasia s touto otazkou posielam tu istu odpoved. dokonca pridam - prosim vas nedavajte zubne pasty svojim detom. ved to je strasne co vsetko je v tych zubnych pastach. ake nasledky im to moze priniest
@dana_l nie, vobec mi neprisla divna, ak jej v jednej lekarni povedali tak a v druhej inak tak to moze byt matuce, preto sa pyta na viac nazorov... V jednej teme som asi 10tim babam hovorila ze paralen sa v tehotenstve moze, a ani raz som nereagovala podrazdene, hoci je to info, ktoru vycitas lahko z pribaloveho lataka...
To ze @julu1984 sa snazi neohrozit svoje dieta je chvalihodne a nazyvat ju dementnou alebo sprostou alebo bez mozgu mi pride velmi hrube a netaktne od teba.
To ze tehotenstvo nie je choroba je sice pravda, ale obmedzenia bohuzial iste ma... Ak je zena zodpovedna tak si ich pozistuje a bude sa podla nich riadit.. Nic v zivote nie je samozrejme, ani zdrave donosene babatko a pchat do seba vsetko za radom a potom si nadavat je blbost...
Dalsia vec - to ze zubnu pastu neje, neznamena ze sa z nej nic nevstrebava do organizmu, takisto sa vstrebava z pletovych veci cez pokozku - ale to urcite taka inteligentna osoba najmudrejsia na svete ako ty musi vediet...
Kopec liecivych gelov a masti sa nemoze pouzivat ani pri dojceni ani v tehotenstve prave preto.
@dana_l ty zrejme odpovedas na vsetko a vsetkych ktorych mozes podupat. Inac by si reagovala keby mi to mas povedat do oci tomu verim 🙂 Ta stranka tu je na to,aby sa tu mohla buduca mamicka spytat na to na co chce. A nie na to aby tu spiclovali podrazdene zeny ze kto da teraz otazku a aku?! a potom im to natreme!Ale tym ze tu prislo zopar negativnych odpovedi to ta nastartovalao a cakas kedy vystrelit bojovy sip. Ver mi ze na taku "sprostu"otazoku ako je ta moja ako vela ludi nevie odpoved!
konecne som sa dozvedela na co zomriem. nepijem, nefajcim, nemam nadvahu ani ine zdravotne problemy. takze ak to nebude z toho ze ma zrazi auto tak na 100% zomriem lebo pouzivam farbu na vlasy.
@julu1984 neodpovedam na vsetky. ty si moja prva odpoved po rokoch. lebo taku prepac este raz, ale hlupu otazku som uz davno necitala. len dufam ze o par rokov si i sama uznas ze to nebola prave najmudrejsia otazka a mohla si problem vyriesit i bez toho zeby si sa tuna pytala.
@anuskaaprazko nerozpravame sa o liekoch ale o zubnej paste. lieky su ina kategoria. 😉
@anuskaaprazko palec hore 🙂
@dominika1988 no to som sa upokojila. uz som si myslela ze budem raritou vo svete. lenze ako citam tak sa to nepovrdilo. takze ja budem prva potvrdena
@anuskaaprazko prosim ta porad jej tiez nech prestane pouzivat vsetky ine kozmeticke veci lebo niektore su skodlive a teda nevhodne. si super zena ze sa snazis takto pomahat mladym tehotnym mamickam ktore to inak nezvladnu
@dominika1988 ale budem. ved ked sa to stava "tak casto" tak sa i o mne bude pisat 😉
@danielahamar najlepsie by isto bolo, keby sa poniektore tehulky dali do porodu zabalzamovat do nejakeho BIO sveta a urcite nekychat.. lebo uz aj o tom to tu bolo... 😀 😀 😀 zeny preberte sa !!!
@dana_l prepac, ale mohla by.si prestat reagovat? Tvoje rozhorcenie na otazku autorky si dala jasne na javo, maj rozum a prejdi do inej,menej"blbej"temy.
ja som bola tiež dosť citlivá na všetko na začiatku, skúmala som každú jednu hovadinu, bála som sa čokoľvek jesť, piť, používať...na všetko sa dá nájsť dôvod, prečo to v tehotenstve nepoužívať...potom mi už mama povedala, že mi šibe, svokra to isté, chceli mi vziať notebook....🙂 a asi mali pravdu, veď tak isto si zuby umývali normálne, vyrastali na dedinách, kde bolo všetko prírodne nepasterizované považované za zdravšie ako to čo je pasterizované,jedli všetko a žiadne umelé vitamíny by ich ani nenapadli a sú tu, aj deťúrence sú tu, tiež si farbili vlasy...a to si myslím, že vtedy boli o dosť agresívnejšie výrobky...neodsudzujem strach o to, či neublížiš dieťatku, ale asi sa treba uvoľniť a nerobiť z tehotenstva paniku...ale bola som rovnaká 🙂 teraz sa aj ja snažím byť okej a neriešit deci piva, párky, paštiky, bryndzu, syry, farby na vlasy, coca colu....
@willy_wonka vsak ja som uz odisla 😀 😀 😀
mne zubrka sama od seba povedala, ze elmex gel ani pocas tehotenstva ani pocas kojenie nemam pouzivat. elmex pasta je v pohode
@kikaski no práve o to ide, že až vlastná rodina "Ti" musela povedať, či si ok, ked sa také veci pýtaš, už som si ozaj myslela, že tehu berie mozg. bunky, ale asi nie teda 😉 a je to fajn, že jedna z mnohých si aj ty, čo je ok, aj ked časom, ale ok 😀
@cicamica1980 myslis ten gel na floridaciu zubov vsak?