Zvažovanie interupcie po prvom dieťati
Tazko sa mi to pise...mam rocneho syna a dalsie dieta sme neplanovali...je tu niekto taky kto to podstupil ale potom este chcel mat dieta? Mam problemy zdravotne... chcem sa dat najprv do poriadku...
@zufalazena888 aj tu je moznost, skus sa na nich obratit... http://www.alexisporadna.sk/
@zufalazena888 pre lepsie rozhodovanie by som ja volila asi prehodnotenie celkovej situacie:
1. svoj zdravotny stav s konzultaciou u lekarov - Ty sama vies nakolko je tvoj stav vazny. Podla toho
jednaj, konzultuj kde treba.
2. vaz vztah s manzelom - rozumiete si, mate sa radi, vidis perspektivu vo vasom vztahu alebo to skripe, Preber si to v hlave, zvaz, zhodnot.
3. dieta kratko po prvom v zasade nie je ziadnou tragediou. Bezne to zeny zvladaju, prve roky su asi narocnejsie a potom pride vyhoda, ze sa deti lepsie spolu zahraju ako dve deti s velkym vekovym odstupom.
Takze, suma sumarum, odpoved ako sa mas rozhodnut je v tom, ze si zvazis vlastny zdravotny stav a zhodnostis svoje manzelstvo. Ak su tieto veci v poriadku, niet co vahat, dietatko si nechaj. Plus, este jednu vyhodu ma taketo vcasne tehotenstvo po prvom dietati ,skor budes pripravena na nastup nazad do prace, nestratis vela rokov doma, nebudes musiet prerusovat pracu kvoli dalsiemu tehotenstvu. Nie je totiz lahke vratit sa do pracovneho procesu po istej pauze. Vsetko ma svoje pozitiva aj negativa, odkladanie druheho dietata spociva prave v tom zlozitejsom navrate do prace. Aj toto zvaz.
Kazdy ma pravo rozhodovat sam za seba nikdy by som na potrat nesla je antikoncepcia ktora podla dobreho navodu musi fungovat. Nechcelq by som mat vycitky svedomia a budit sa v snoch ako ma dieta vola mama...PRECO SI TO SPRAVILA ??? Kazdy ma pravo na zivot aj na to nenarodene dieta. Ja mam dvoch dospelych synov a po 20 rpkoch sa mi narodila dcerka bola som a som stastny clovek ani len na sekundu som si nepomyslela ze by som si ju dala prec a to som porodila ako 43 rocna .Kolko zien nemoze mat deti babo sa mohlo dat na adopciu mohlo zit .... Skoda Ze Si To Vela Zien Neuvedomuje. MAT DIETA JE VELKY dar ja som nan cakala dlhych 20 rokov...
Mimochodom, mne sa narodili dvaja synovia do roka... Toho druhého som zistila až u doktora keď som sa bála tehotenstva a šla po ATB, a doktor sa tak čudne tváril a potom mi hovorí že som v 16tom týždni 🙂
S menším som bola už týždeň doma, keď starší oslavoval rok.. Absolútne neľutujem, každý myslí že sú dvojičky 🙂 tento rok budú mať 8a9 rokov 🙂
su zlatucky obaja mozes byt Na NICH pravom hrda SI MAMA s velkym M
@zufalazena888 Záleží aj od toho, aké zdravotné problémy máš, či je to také vážne, že si naozaj zúfalo donútená....Ja som otehotnela v šestonedelí a ver mi, že som to určite neplánovala 😀 Teraz som už babičkou a všetko som zvládla, mám krásnych zdravých synov 😉
@zufalazena888 Ja len jeden aspekt, necitla som diskusiu, mozno to tu uz aj zaznelo a sice keby boli tie zdravotne problemy ozaj vazne, tak ze by ta mohli eventualne ohrozit, sami lekari by tu interupciu navrhli a tlacili ta do nej. U nas totiz zdravie a zivot matky je jednoznacne na prvom mieste, ziadny odbornik by ta nenechal ohrozit dietatom. Kedze to vsak nerobia, je otazkou ci to iba ty tak subjektivne nevnimas, ako akusi vyhovorku.
A hlavne ked ste druhe, aj chceli - len neskor, cize nejaka uplne mimo rozpocet to nie je...premyslala by som nad tym...ono dat sa do poriadku je relevantna poziadavka, ale aj dieta ma pripadne narok na to iste..byt v poriadku..byt...A naopak interupcia vzdy v sebe nesie aj riziko ze potom uz dieta nebudes moct mat vobec, skratka je to tak, zeny do toho idu s tymto rizikom.
@orchidea123 ďakujem moc 🙂 no boli sme od 1a2 roka sami, ale zvládli sme 🙂 sú to lásky, nevedia byť občas spolu ale bez seba už vôbec nie 🙂
A za chvíľku príde aj neplanovana sestrička 🙂
Ja mam dve deti a už sme neplanovali a keď mala dcéra rok a pol tak som zistila že som tehotna dosť veľký šok lebo predsa už tri deti 😊 ale nedala by som si ho zobrať ani keby to manžel neprijal, sama sa budeš zodpovedať za svoje hriechy na poslednom sude. Ja to beriem tak. A teraz sa veľmi tesim keď sa národí ďalší chlapček. Keď som čakala druhé tak som sa bála ako to zvladnem ale s dvomi to bolo ešte ľahšie a krajšie ako s jedným a teraz sa už vôbec nebojim. A brala som lieky po ktorich sa nemá otehotnieť a ja som vtedy akurát tak sme boli na vysetreniach a plakali len aby bolo zdravé babo a potom som plakala od radosti že je zdrave
@adela232 to určite 🙂 neurobil sa do mňa, nespali sme spolu takto mesiac ani rok a predsa... vďaka tejto metóde som v 36týždni 😉 a to sa mi aj posunula menštruácia a sledovala dom plodné dni plus dni podle Jonášovej metódy...
Isté veci sa stať majú.. Tomu verím... Mne sa mesiace predtým snívalo že som tehotná 🙂 jej dušička sa pýtala na svet 🙂
Ja som otehotnela neplánovane so štvrtým dieťatkom. Najmladšia dcérka mala rok a pol, bolo to veľmi ťažké obdobie, aj keď som nikdy v živote nebola za interrupciu, v tej chvíli som veľmi chápala ženy, ktoré nad tým rozmýšľajú a nevedia sa inak zbaviť zbytočného bremena. Situácia bola u nás doma veľmi ťažké, navyše som v čase otehotnenia užívala lieky kvôli mojim zdravotným problémom. Ale na druhej strane som vedela, že nikdy by som nedokázala zabiť v sebe rastúci plod. Keď mal môj prvorodený syn rok, nečakane som otehotnela, zaskočilo ma to tiež, ale keď som začala krvácať, veľmi som si priala, aby som o dieťatko neprišla. Týždeň som ležala v nemocnici a za každú cenu, aj za cenu toho, žeby nebolo v poriadku, chcela som ho. Bolo moje. Ale osud to chcel inak. Nikdy som na ten prázdny pocit, keď som sa vrátila z nemocnice domov s prázdnym lonom nezabudla. Teraz, keď som dostala taký dar zase, potrebovala som čas na to, aby som sa s tým vyrovnala. Tri mesiace plaču a modlenia sa za moje nenarodené dieťatko, aj za to, aby som to zvládla, aj bez otca detí. Nikdy som to neoľutovala. Narodila sa mi krásna dcérka. Už nič neprekoná to prekvapenie, ako nečakaný darček s mojou milovanou dcérkou. Vždy jej hovorím, že Ježiško chodil po oblohe, uvidel tam krásne dievčatko, a hneď vedel, že mne ním spraví najväčšiu radosť na svete, preto ho vložil práve do môjho burška. Naozaj milujem každé jedno svoje dieťatko, či už prvé, druhé, tretie, štvrté, alebo aj to nenarodené, ktoré na mňa raz bude čakať na druhom brehu. Medzi dcérkami je malý vekový rozdiel, veľmi sa majú rady a sú tie najlepšie kamarátky na svete. Aj pani učiteľka v škôlke, keď sa mi narodila najmladšia dcérka , mi povedala, že nič viac som do života pre staršiu dcérku nemohla dať ako sestričku s malým vekovým rozdielom. Odvtedy často myslím na jej slová, lebo sú to tie najlepšie parťáčky a krásne sa dopĺňajú. Uvidíš, že aj ty raz budeš rada, že to osud za teba tak zariadil. Držím prsty, zvládnete to. Ste na to dvaja.
Nejde o to zeby som ho nechcela.vzdy som tvrdila,ze by som na potrat v zivote nesla.a to mam 15 rocneho syna z mladej nerozvaznosti v 17 a nechala som si ho ani na minutu som nezavahala.lenze z vekom prisli dalsie deti a aj zdravotne problemy.nevravim mohla som sa potrapit a is lezat lenze...5 mesiacov???co r malou ktoru este kojim???a na adopciu?tak to isto problem nebol v tom,ze ho nechcem,ale v tom ze treba zvladnut to tehotenstvo.najradsej citam zeny,ktore napisu no fuj ako si mohla,ty si matka...atd.kazda zena ktora miluje svoje deti a zvazuje potrat si svojim prejde.ale ako pisem z vekom ide aj zodpovednost a to hlavne za tie ktore uz mam.a mysliet nato ze by tu kolo mna behalo dalsie?tak nato sa musim snazit nemysliet a pomaly to pustit z hlavy
@simoncik pozri, stalo sa, bola si nezodpovedna ty aj partner a jednoducho si dalšie dieťa nechcela...vyhovorky typu ,,kojim 2,5 ročne dieťa,, su blbost na entu..lebo to nie je uz o potrave. Ako ja ta neodsudzujem - ved ja nechcene dieťa nikomu chovať nebudem len načo ten alibizmus....
Tak to by som chcela teba vidiet kam by si strcila 2a pol rocne dieta na pol roka ked by si ho nemala ku komu dat a kazda ma na ten svoj dovod aj svoje vyhovorky
@simoncik no šak maš svoju vyhovorku ved ja ti to nevyčitam len konšttujem ze minimalne jedna z nich je somarina. Čo ty vieš ako by tvoje tehotenstvo prebiehalo? To sa uz nedozvieš...lekari toho ,,naprorokovali,, aj ja som sa mala šetriť a lezať na posteli ale na to nebol čas - doma som mala muza po operacii a dalšie 2 deti, tahala som ťažke nakupy, domacnost a ešte do roboty......a čuduj sa svete donosila som aj ked lekar pozeral všelijako. Ale ved ja ti to nevyčítam...ja len konštatujem.
Hej lenze ty si mala v poriadku krcek nemala si rakovinu krcka maternice nie predrakovinove stupne ale rakovinu a k tomu este ani nie zahojeny po uplne cerstvej amputacii ale vies co takymto zenam ktore si nicim takym nepresli to je uplne zbytocne uysvetlovat sam lekar sa o tom so mnou ani len nebavil ale tak co uz sluzi ti ku cti,ze s tym nemusis zit
@simoncik a šak čo sa hned paprčíš? Som ti stupla na otlak... Tak si sa mala chranit do kelu a nie ze ist bez frcgumy a ešte po takom vaznom zakroku - interupcia tvojmu krčku tiež moc nepomohla, ved ho nasiliu rozťahuju a tkanivo z maternice vyškrabuju ,,nožom,,. ...Čo si myslíš, ze ja som človek, ktoremu sa problémy vyhybaju? Ja mam tiez problémy aj zdravotné a aj rodinne a to dlhodobé. Ja si zijem so svojimi problémamy a ty so svojimi. Každý ako vieme. Ja som ti napisala, ze ta neodsudzujem...mne to je vo vysledku jedno, reagovala som len na niektore tvoje dovody. Ked si sem išla ,,s kožou na trh,, tak holt musiš ratať aj s tým, ze nie kazdy prispevok sa ti bude páčiť.
@zufalazena888 ja mam 3 po sebe , tiez to bol sok....ale pozri ake mam zdrave baby..vsetko sme zvladli.. a viac menej sama .🙂
Nie kazdy len tvoj bolo to moje rozhodnutie a bolo spravne a rozhodla by som sa v danej chvili zase presne tak isto a nechapem zeny ktore tu idu ine presviedcat o svojej pravde ake je uzasne za kazdych okolnosti a za kazdych podmienok to dieta vynosit a porodit a tak ho nechat zit v brutalnych podmienkach kyd rodicia nemaju ani na zakladne potreby pre seba nie este pre male dieta a najradsej mam vyrok daj ho na adopciu to sa mi nozik vo vrecku otvara ja sa len snazim poukazat nato ze kazda zena sa ma pravo rozhodnut sama a nie sto prozieb o tom ako ho vynosit ako to zvladnut atd.
ALE TREBA MAT ZODPOVEDNOST AJ VOCI NENARODENYM DETOM!!!! Ja som na svoju dceru cakala dlhych 20 rokov a ked som po operacii krcka maternice NESULOZIM !!!! Aby som otehotnela !!!! Treba abstinovat ah v sexe!!!!
@simoncik daj ho na adopciu? No niekedy každá má na to gule!!! Pochybujem ze ty by si mala, alebo ktorákoľvek z nás čo tu komentujte...
A že vynosit a odložiť? Píšeš akoby to bolo len tak, 9mesiacov bez práce, v obmedzovaní, vypytivani sa okoliu, dieťaťa, x vyšetrení, možno pár hospitalizácii...
Načo písať takéto bludy.. Na adopciu dávajú väčšinou ženy závislé bez rodiny, bez zázemia alebo nejakých spoločenských hodnôt
Nie je objektivne aby sa k tomu vyjadroval niekto kto nemoze mat deti lebo tam je zaver dopredu jasny
@orchidea123 a načo abstinovat keď človek nemá zdravotné problémy?
To je proti prírode.. Ry musíš, to chápem, aj ti to moc prajem, nemás tie potreby a hodnoty úplne inak nastavené, ale inak...k čomu je dobré sem písať že treba aj abstinovat? Netreba...
@pemasinika jehooo aká fotka krásna!!! A mladí ľudia na nej ešte krajší 🙂

@zufalazena888 nebuď zúfalá... Sesternica mala obrovské problémy a šla do toho, a celé tehotenstvo aj po ňom úplne v pohode...
Keď to malinké prišlo do teba, nebude to len tak a je to aj znamenie...
Ja takto stala pred rozhodnutím pred časom, kliešť, borelioza, lieky (čo ja neuzivam) do toho arytmia, a do toho som zistila ze čakám neplánovane a už tretie, s novým partnerom, vtedy sme ešte ani spolu nežili, ja bola rok v práci a predtým sedem rokov doma s prvými dvoma a sama...
Interrupciu som zvažovala, bála som sa či nebudeš mať to malé následky a ako to ja rizdycham zdravotne ale trpela by som viac, keby idem na zákrok.. Teraz sme takmer mesiac pred pôrodom :#) a sme šťastní.. Tehotenstvo problémové, ale malá zdravá 🙂
Nenechaj sa ovplyvniť strachom...
Sú oveľa väčšie problémy a...ono sa to jednoducho vyrieši