Zvýšené riziko Downa
Ahojte mamičky. Mate niektora skúsenosť s horším výsledkami krvi, kedy ste sa báli, že by Vaše dieťatko mohlo mať Downov syndróm? Som v 16.tyzdni,mam 37r. Krvné testy ukázali zvýšene riziko na Downa 😔 Teraz musíme čakať na výsledky druhých odberov. Lekárka mi síce vravela, že nemam zatiaľ podliehať panike, snažila sa ma upokojiť, že sa občas stáva, že sú horšie výsledky skrz vyšší vek matky... Ale ze druhé výsledky zatiaľ bývali u iných mamiciek už dobre. Ešte si pri tom aj pre šťastie zaklopal. A aj sono dopadlo v poriadku. Nosná kosticka, ktorá u Downiatok chyba, u nášho dieťatka sa našťastie nachádza. Len ta krv nie je v poriadku. Napriek upokojovaniu mam obrovský strach 😔 Čakat niekoľko dní na výsledky v neistote...ak by vyšli tiež zhoršené, vraj bude odporučeny odber plodovej vody 😔 Prosím, prešla ste si niečím takýmto niektora? Ze Vám prvé testy dopadli horšie? Ako dopadli druhé testy? A ak ste prekonali odber plodovej vody...pocula som o mnohých rizikách pre dieťatko 😔 Zvládli ste to v poriadku?
@halci My už medzičasom mame za sebou aj druhé krvné testy, ktoré našťastie už boli v poriadku a aj veľký Uzv, ktorý dopadol tiež na jedničku a nepotvrdili sa žiadne odchýlky ☺️ Bolo povedané, že prvé vyšli skreslené skrz môj vek 🤷♀️ Som si pripadala ako dôchodkyňa 😁😁😂😂😂 Hlavne sa nám ale ulavilo a tak sa už len tešíme na to kopkajuce klbocko v brušku 😍
@akvarelka dobrý podvečer takže dnes sme boli na kontrolu na Sone v BB nám povedali ze sme zdraví na 95% odporučili mi odber plodovej vodí ale ja sa toho bojím ale ešte zajtra ideme ku panovy Dr do Martina takze uvidíme co nám tam ešte povedia
@veronika1223 Juj, tak predsa dobre spravy
🤗✊ Verím, že aj pán Dr.bude mat pre Vas pozitívne správy ✊✊🙏 Ak aj on sa vyjadri, že je všetko v poriadku, tak myslím, že by bolo zbytocne riskovať odber vody 🤔🤷♀️ Ale to je samozrejme len môj pohľad, rozhodnutie je len a len na Vás, ako sa rozhodnete - pre pokoj duse 😉 V každom prípade naďalej pevné držím palčeky, nech je všetko aj naďalej v absolútnom poriadku
✊✊😘
@akvarelka takže on nam povedal ze mame všetko dobre vyvinuté ale tiež odporučil odber plodovej vody ja sa toho veľmi bojím je tam riziko a za ďalšie nám dali trisomy test za 350e neviem co mam teraz robiť :/ ale keby sme to mali tak je to vidieť nie?
@veronika1223 Ak aj toto vyšetrenie dopadlo dobre, tak nerozumiem, prečo Vás tlačia na odber vody🙄🤷♀️ Ja by som zrejme nešla 🤔 Ved keby sa aj niečo zlé potvrdilo, tak čo ďalej???? Vziať by som si to maličké sotva dokázala dat 🙄🤷♀️ Žiaľ, toto sú rozhodnutia, s ktorými sa musíte popasovať 😔Držím moc moc palčeky ✊✊✊Snad Vám poradia nejaké mamičky 🤔
@akvarelka ďakujem veľmi pekne ❣️😥
@veronika1223 ako to dopadlo?

Pri druhej dcere som mala zle vysledky krvnych testov. Bola som na amnio. Dcera je zdrava. Ale bolo to narocne tehotenstvo, preeklamsia+vyvolavany porod v 37 tt.