Celý deň únava a večer nespavosť v tehotenstve

carla232
3. nov 2017

Ahojte babulky poradte mi..
Sme v 10.tt
A uz dlhšiu dobu sa mi nedá spať..
Ráno mi je Do plaču ak musím vstávať do roboty..moja prva ranna myslienka je "ze boooze a dávam výpoveď!!!!! 😂😖😢😠...
A prissaham by som najradsej plakala.no,do roboty este chvíľku chcem chodit pretože si robim vodicak ktory ak dorobim pojdem oddychnut domov,kedze náš tata je dlho prec.
Ale to je niečo strašné a večer ľahnem o 8ej do postele a ešte aj o 11ej o polnoci kukam na telku,už som skúšala aj vypnúť telku ze hádam ma to omrzi a zaspim..no nič nie a nie zaspať baby nemate nejaké overené domáce praktiky ako zaspať v čas? Jasneze bez tabliet som tehul..takze by som bola rada ak by mi moje kolegyne tehulky alebo ktoré s tým mate skúsenosť pomohli..ďakujem.

bajjka
3. nov 2017

Ahoj ja som mala ten istý problém a keď som aj zaspala po dlhom trápení zachvilu som sa zobudila a zas problém zaspať nepomohlo mi nič ;( jediné na týždeň mi pomohlo keď sme boli pri mori na dovolenke tam som spala ako bábätko ;))

carla232
autor
3. nov 2017

Ajja keď prídem z roboty a mam voľno ďalší deň alebo ak dva dni voľno no ja uz o 9ej spim aj ked ďalší deň nevstavam....ale ked do roboty idem neviem spať....

vevericka124
3. nov 2017

Skus knihu miesto telky ;)

carla232
autor
3. nov 2017

@bajjka a ja keď sa zobudim aj na toaletu večer lahnen a do sekundy spim ďalej ale zaspať mam neuveritelby problem

carla232
autor
3. nov 2017

@vevericka124 to by som prečítala celu knihu do rána hahahah

vevericka124
3. nov 2017

@carla232 som myslela aj ja, ale zaberali, pri malej lampe a za chvilu mi klipkali oci

candii
3. nov 2017

Skus si dat caj s medovky lekarskej a magmezium ja som v 27tt pomaha mi to

carla232
autor
3. nov 2017

@candii ja beriem magnesium ale nejak mna vobec neuspava..skusim cajik teda....

carla232
autor
3. nov 2017

To teple mlieko nepomaha?
Idem skúsiť

ajuskael
3. nov 2017

Neviem či poteším ale asi nie. Mne absolutne nič nepomáhalo, ale aspoň ten pocit že aj iný má podobné problémy troška dodá útechy. Po pôrode nespavosť prešla. Treba len vydržať A tešiť sa na bábo.

carla232
autor
3. nov 2017

Ja sa na drobceka tesiim neuveritelne...len do roboty nie hahaha

deti95060810
3. nov 2017

ja som mala problémy aj po pôrode....nie hneď, až o niekoľko týždňov....bola to hrôza....
ako tehotnej mi lekárka predpísala nejaké lieky, veľmi slabučké, boli to pre deti od 3 rokov na ukľudnenie...tie pomohli. Ale pýtaj v lekárni homeopatiká....
Mne dcéra zle spávala, nie a nie zaspať tak sme vyskúšali večer prechádzku. unavila sa, a rýchlo zaspala... možno pomôže.

maminuska
3. nov 2017

Dievčatá ja som v 33 týždni , v piatom tehotenstve, ale to čo teraz zažívam je jedna veľká katastrofa. Nespím celé noci, do toho sa mi pridal syndróm nepokojných nôh a teda aj keby som už aj spala, tak zas mi nedajú nohy spať.
Jediné moje šťastie je, že nepracujem na TPP ale som sama sebe paňou . Ráno však musím vstať kvôli deťom a vychystať a rozviesť do školy a škôlok. Potom si na dve hodiny zdriemnem a potom idem do svojej kancelárie. Keď je to akútne zostávam doma a pracujem z domu .
Zažívala som to v každom tehotenstve , ale teraz je to fakt brutál.

pininka
4. nov 2017

Aj ja som to mala, cele tehu, vecer som zaspala jak zabita, o druhej som sa zobudila a uz som vacsinou nezaspala,alebo ak aj hej, tak uz mi trebalo vstavat so starsimi detmi do skoly. Vsetko mozne som skusala,nic nepomohlo, tak som si vzdy poobede zdriemla,inak som bola.ako matoha.

littleslovak
4. nov 2017

Ako tu uz bolo spominane, prechadzka podvecer, na noc caj z medovky. A hlavne oddych od mobilu, pocitacu ci telky. Skratka taku hodinku pred spanim ziadne svietiace obrazovky. Velmi pomahaju ritualy, tzn to uvarenie caju o rovnakej hodine. Spravenie vecernej hygieny o rovnakej hodine a ist si lahnut s tou knizkou napriklad. Nepojde to mozno hned ale telo rychlo pochopi, ze to je vecerny ritual pred spanim. Ked zacinas hlavne treba ist si lahnut unavena, tzn snazit sa prve dni pravedilneho rezimu neist si zdriemnut cez den aj ked by ta lamalo na spanok. Ale rovnaky cas vstavania a lihania si do postele robi zazraky. Drzim palce.

oslo1
4. nov 2017

Ahoj, ja msm presne to iste, cez den ako matoha, vecer zaspim a o polnoci sa zobudim a koniec.
Nic mi nepomoze.
Ale, tuto noc som sa tiez zobudila, k tomu aj extremne hladna. Tak som si uvarila cerstvu zeleninovu polievku s rezancami, najedla sa a zalahla. Zobudila som sa rano o siedmej vyspata.
Tak si asi odlozim polievku na polnocnu veceru. 🙂

janinamojka
4. nov 2017

@carla232 no neviem co poradit,asi skor len.utesit,ze nie si sama v tom je to bezny problem.v tehotenstve..Ja som bola prve tyzdne.tak.unavena ze by som.pol.dna.prespala,nastastie som.na rizikovom takze do prace nechodim,ale mam.dve deti,takze spat sa neda,skoro rano do skolyskoly vypravit,navarit,upratat..muz je dlhodobo v zahranici,som aj dva mesiace sama doma..a vecer.odpadnem unavena do postele,ja sice zaspim ale uz o desiatej som hore,prvy krat...potom o polnoci opat...a vacsinou o pol tretej sa zobudim ,musim na malu ale.zaspat uz neviem..potom.by som rano spala ale uz treba vstavat k detom...a tak cele.dni dookola.Tiez si idem robit vodicak,aby mi to aspon.kus ulahcilo zivot kedze som sama vacsinou ale bojim sa aj toho lebo to budr rychlokurz a neviem ako zvladnem kazdy den aj dve tri.hodky jazdit alebo sa ucit...Neboj,co ti viem zarucit je ze zhruba v tom 13-14 tt budes mat trosku viac energie cez den..

janinamojka
4. nov 2017

@maminuska ja som toto mala pri druhom tehu,taky nepokoj v nohach aj v chrbte,to sa neda ani opisat..bola som vtedy u homeopatky,dala.mi nejake lieky,to.mi pomohlo.vtedy...

sin_dy
4. nov 2017

Skus caj s valeriany, ten velmi pomaha. Je vhodny pocas tehotenstva aj dojcenia, mam to nastudovane ;)

kristinatina86
4. nov 2017

Ja som nemohla spávať celé noci počas tehu, dokonca som nespala vobec, uz som myslela, ze skončím na psychiatrii, nepomáhalo nic. Byt celu noc hore, unavena a nemôcť spat je psycho, neprajem nikomu. Raz som isla spat k rodičom a prespala som celu noc, vtedy sa to upravilo, zrejme zmenou prostredia.

janickacrazy
4. nov 2017

@carla232 Ja som tiež nemohla spávať v tehu, ale teda nikdy by ma nenapadlo ísť si ľahnúť o 20:00, ved to je strašne skoro. Neskúšala si ísť si ľahnúť tak o 23:00? Možno budeš viac unavená a rýchlejšie zaspíš. Pomáha aj prechádzka podvečer. Ja som chodila spať o polnoci a vstávala som ráno o 4, mužovi som uvarila niečo na ranajky, išla som sa prejsť vonku, susedia boli zo mna na mrtvicu, asi si mysleli, že som šialená, ale mne to bolo jedno. Inak sa mi narodilo potom aj také bábo, čo vstávalo ráno o 4 od narodenia do 2 rokov, takže asi tak. 😂

carla232
autor
5. nov 2017

Ďakujem baby ste ozaj zlateee...skúsim voľačo vymysliet

carla232
autor
5. nov 2017

Babyyyy Heeeelp neuveritelne ma boli zub...hoci ma dnes 3boleli postupne a teraz jeden velmiiiii...paralen spm si dala asi o 1ej poobede...ale mam pocit ze vôbec nezabral ano vtedy...
Ale mam este MIG 400,a je v pribalovom letaku ze sa moze do 6eho mesiaca brat v tehotenstve po konzult.s lekarom,ale mna teraz boliiiiiii...užívali ste? Zajtra sa chystám k zubarovi,ale je to v madarsku takze ma caka 4hodin cesty...a dovtedy musim vydržať...môžem uzivat ten MIG 400????

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre