Tehotenstvo po mozgovej príhode

evinkag
6. aug 2014

Dobrý deň, chcem sa spýtať, či niekto nemal skúsenosť s niečím podobným:
Žena (nie konkrétna osoba) je 3 roky po mozgovej príhode. Berie silné lieky, jednak na psychiku, alebo proti epil. záchvatom. Momentálne je v 6.tom mesiaci tehotenstva. Lekár (neurológ) sa vyjadril, že to dieťa nebude v poriadku (pre silné lieky). Je nádej, že aj napriek tomu to dieťatko zvládne a narodí sa zdravé? ďakujem za všetky názory...

sisaha
6. aug 2014

@evinkag to ti nepovie nikto, ako to bude v tomto konkretnom pripade. Zena mohla ist na amniocentezu a vedela by na com je.

kiki68
7. aug 2014

v prvom rade by sa mali nasadit ihned ako zistila,ze je tehu alebo planovala dieta lieky,co by znizili riziko nejakeho poskodenia. Potom vela antiepileptik su lieky, tkore maju zaklad napr. fenobarbital,cize ked donosi zdrave decko fetacka na piku a heroine,tak nevidim dovod,preco by malo byt poskodene dieta,ktoreho mamicka sice uziva napr. fenemal,ale v nejakej nizkej davke. Ved ak nemala nastavenie liekov v priebehu tehu prvy mesiac,ked sa davaju vysoke davky,aby s avytvorila hladina,tak ja nevidim to nebezpecie tak velke. Ale su rozne typy antiepileptik a teda lekari by mali ihned vediet,ze co sa deje a take tehu sa musi konzultovat ihned s neurologom, nie v 6. mesiaci. Cize ak to neprerusili ihned,tak v 6 mesiaci uz nikto nic robit nebude, lebo bol cas dovtedy,aby zasadlo hoci cele konzilium a dohodlo sa,co dalej. Je tu viacero epilepticiek,co maju deti a su zdrave tie babatka,takze ak je tam problem tak ja si nemyslim,ze je to vinou liekov,ale proste niecim inym,na co sa predtym neprislo. Tiez si myslim,ze maminky epilepticky,zvlast ak je tam aj namneza mozgovej prihody musia byt extra sledovane, aby nevznikla nejaka dalsia zrazenina, alebo neboli zachvaty atd. By som rada vedela,kde ten neurolog do 6. mesiaca bol? akoze keby som tehu a som epileptik tak idem k neurologovi,ktoreho ma moj pes. Nic proti,ale podla mna tito lekari,co nevystudovali vo svajci,tak nie su nic moc. Ja sama mam neuro problemy od detstva a narazila som asi na jedneho naozaj kompetentneho ludskeho neurologa, ten ostatok bol uplne mimo, naco chodia na nejake konferencie,ci len vyjedat chlebicky,ked ich musim ja poucat,ze co a ako.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre