icon

Ako nepribrať zbytočne kilá počas tehotenstva?

22. feb 2022

Ahojte, chcem sa opýtať akým cvičením ste si udržiavali postavu počas celého tehotenstva? Je lepšie začať s jogou alebo pilatesom? Ja som doteraz pravidelne 4 roky posilňovala ale myslím že teraz v tomto období by som skúsila niečo ľahšie ale aj aby som nepribrala zbytočné kilá navyše ale iba tehotenské bruško. Ja sa po skončení nevolností fyzicky cítim už aj na posilňovanie ale aj tak. Prípadne zvoliť menšiu záťaž v posilňovaní? Ďakujem

thereisabear
22. feb 2022

Cvičiť je určite fajn, ale podľa mňa to s priberaním veľa spoločné nemá. Skôr ide o stravu, ani tam to však nie je stopercentné. Sú baby čo jedia piate cez deviate a chudnú a tiež také, čo nejedia takmer nič a aj tak priberajú. Aj keď jasné, najlepšie je jesť zdravo a s rozumom.

nikpa
22. feb 2022

Postavu počas celého tehu si neudržis, telo sa jednoducho mení, prispôsobuje, pripravuje na pôrod. Samozrejme, že pokiaľ sa nebudeš zbytočne prežierat tak po pôrode keď sa stiahne maternica, po pár mesiacoch ani nemusí byť vidno, že si rodila. Ja som pri oboch tehu cvičila jogu + niečo na boľavý chrbát. Pri druhom skoro do pôrodu. S posilňovanim nemám skúsenosti ale keď je tvoje telo na to zvyknuté asi horšie je prestať, akurát to treba prispôsobiť. A asi by som sa na názor opýtala aj gynekológa na poradni.

bolarazjedna
22. feb 2022

Z pilatesu a z gravidjogu schudnúť podľa mňa nebudeš. Ak nemáš zdravotné komplikácie a cvicila si pravidelne pred tehotenstvom, nie je dôvod s tým prestať, akurát necvic brušáky a zatazuj sa natoľko ti je ešte prijemné.
Ak prestaneš cvičiť, pravdepodobne priberies viac, ako tie ženy, ktoré predtým necvicili.

Avšak musíš si pamätať, že tvoje telo teraz ovládajú hormóny, v tele sa ukladá aj určité množstvo tuku, čo bude dôležité v čase kojenia. Nemôžeš sa úplne brániť každému kilogramu. Niekto si dáva pozor na stravu a predsa priberie 20kg, iná zas je jedno cez druhé a predsa ide rodiť s +6kg.

autor
22. feb 2022

@bolarazjedna u mňa to je tak že ja som musela začať posilňovať aby som pribrala lebo som stále mala nízku váhu

autor
22. feb 2022

@thereisabear so stravou nemám problém lebo som zvyknutá jesť veľa ovocia, zeleniny, bieleho mäsa a strukovín a toto sa odporúča aj v tehotenstve len ma zaujímala nejaká aktivita lebo prechádzky alebo beh ma veľmi nebavia

stanulienkat
22. feb 2022

To je klise, ze pocas tehotenstva budes automaticky ako velryba. Ked sa budes zdravo a normalne stravovat, nemas sa preco vyzrat. Samozrejme ze k tomu patri aj sladke, sem tam aj nezdrave. Ja som pribrala 8-9 kil. A nie, nedavala som si pozor na hmotnost. To len niektore mamicky si myslia, ze musia jest za dvoch a 3 male rezniky s majonezou je normalny obed.

louise
22. feb 2022

Ja som pred oboma tehotenstvami cvičila aerobik 3x do týždňa. Po otehotnení so staršou som cvičila už len 2x do týždňa a trénerka na mňa dohliadala, aby som robila len cviky, ktoré neuškodia. Pri druhom tehotenstve som vzhľadom na tenšiu jazvu po sekcii nemala dovolený aerobik, ale denne som si dávala hodinové prechádzky. Oba razy som pribrala do 10 kíl. Ja pohyb milujem, takže keď človek chce, nájde si svoju cestu.

mogaa
22. feb 2022

V prvom rade v tehotenstve sa veľmi nedá spoliehať na váhu, nikdy nevieš či si len viac zavodnená alebo sú to kg naviac....niekto priberie počas tehotenstva 7kg a ostane mu 5 ktorých sa nevie zbaviť, iný priberie 15kg a po pôrode mu ostanú 3kg ktorých sa ale do mesiaca zbaví....hormóny a zavodnenie v tehotenstve robia veľmi veľa

dadis
22. feb 2022

Je uplne normalne v tehotenstve pribrat okolo 12 kg.

kiki68
22. feb 2022

Asi uplne nevies co robit, takze pilates nebude super cesta. Ta sa dost robi vela brucho a to her v tehu kontraproduktivne. Takze lepsia je tehu joga, tu mozem odporucit a ked tak gymnastika pre tehotne. Posilnovanie bez trenera, co ma skusenosti by som tiez vynechala. Prave skrz to, ze si mozes spravit viac skody ako uzitku. Pretoze v tehu nastava vyosenie, ktore sa potom zase da dokopy, je to tym taziskom, ktore sa bruskom meni. A nepribrat zbytocne sa da strazenim si jedalnicka ( nezrat sladke, chipsy a taketo blbosti). Ale ze nenaberies kila vody do tela, to uz neovplyvnis. Ja som nabrala tu vodu. Ale zase ta vola do par tyzdnov po porode prec

jaroe
22. feb 2022

Neviem, či sa to dá nejako ovplyvniť. Ja som pri každom tehu pribrala 10-12 kg, nič špeciálne som nerobila. Niekto priberie aj cez 20 a to sa nemusí nutne prežierať. Podľa mňa je to buď alebo....

luci_ba
25. feb 2022

ja som posledných 5 mesiaxov tehotenstva preležala z dôvodu rizikového tehotenstva. Jedla som to čo dovtedy ale trošku viacej som mala chut na sladké, čo som si aj dala. Pribrala som 14 kil, teda myslim ze môžem ďakovať mojmu telu ze to nebolo viac. Čo tym chcem povedať je, že do istej miery priberanie vieš ovplyvniť, ale tvoje telo sa zariadi tak ako potrebuje

basska_b
25. feb 2022

To neovplyvnis. Telo si robi aj zasoby na kojenie. Dolezite je obdobie po porode. Kojit aspon pol roka ci rok, cvicit, vyhnut sa sekcii...

luccija
25. feb 2022

Snažiť sa jesť tak ako dovtedy.Ja som nemala žiadne chute žiadne prejedanie práveže som viac dbala o stravu a aj tak pribrala 15 kg a dieťa bolo mini🙂

luccija
25. feb 2022

A po pôrode prišla únava nočné kojenie stále som bola hladná a prišla som na chuť sladkostiam a pribrala ďalšie 3 kg napriek veľa nachodenym km s kočíkom.Takze som sa ťažko zbavovala kg a úplne ich nezhodila nikdy.To, čo niekto má v tehotenstve, že má na niečo stále chuť a pociťuje hlad som mala po pôrode...

skarleta_kaizerova
19. jún 2022

Celé tehotenstvo som behala, chodila na prechádzky, cvicila jogu, chodila na túry, snažila sa jesť dobre a pribrala som 15 kg. Par týždňov po pôrode ani nebolo vidno ze som rodila. Podľa mňa cvičenie na to vplyv nemá inak by som pribrala menej. Bola som skutočne aktívna až do samotneho pôrodu.