Ako povedať mužovi o neočakávanom tehotenstve?
Ahojte. Chcem sa len vyrozprávať. S manželom mame jedno dieťa. Tak sme chceli, tak sme sa dohodli.a zvážili, že druhé by sme vychovať síce zvládli a postarať sa, ale nezvládla by som tehotenstvo, pôrod a poporodne obdobie. S manželom sme sa bavili, že ak druhýkrát otehotniem, tak podstupim interupciu. Je to ťažké. Aj pre mna bolo, pretože po druhom dieťati stále miestami túžim, aj keď viac je veci proti ako za. Dnes som sa dozvedela, že som tehotná. Neviem, ako o tom povedať mužovi. Bojím sa, že vážne budwm musieť postúpiť interupciu, bojím sa, že budem mať zas ťažké tehotenstvo a všetko okolo, popôrodnu depresiu. Nezvládnem ani jedno ani druhé. Nemám sa s kým porozprávať, ako mám tuto situáciu riešiť. Teraz si budete myslieť, ze som blbá a nedali sme sa pozor. Mala som antikoncepciu, ale začalo mi z nej byt neskutočne zle. Druhu som neskúšala. Prosím tak toto tu neriešte.
Veľmi sa bojím jeho reakcie. Čítala som tuto v skupine, že existuje injekcia. Kde sa na Slovensku dá podstúpiť aby som nemusela bytm uspatá? Nechcem byť hospitalizovaná.
@personality tak otázka neznela
@autorka
Povedať mu pravdu.....bolo mi zle z antikoncepcie a otehotnela som.
Neexistuje injekcia,ale tabletka u nás ale nieje legálna/povolená
Čo ti na to povedať? Máš situáciu,kde máš len dve možnosti,a ty podľa toho,ako píšeš,nechceš (nezvládnes )ani jednu. No ale iná neexistuje,buď si dieťa necháš alebo nie. Interrupcia u nás tabletkou nie je povolená (len v prípade,keď je spontánny potrat )čiže máš zrejme mylné informácie.
Bojíš sa mužovi povedať o tehotenstve z akého dôvodu? Že ťa bude nútiť ísť na interrupciu alebo nechať si dieťa?
To nikto z nás ti nemôže povedať,rob to,alebo to. Obe rozhodnutia sú závažné a v podstate na celý život,čiže skutočne toto sa nedá len tak "z voleja"na fóre MK. Nikto z nás nie je v tvojej koži,a za svoje rozhodnutia budeš niesť dôsledky iba ty (a manžel)
Chapem ze sa to bojis muzovi povedat. Sak si to kvalitne po💩. A nie len sebe ale aj ludom okolo plus jednemu nenarodenemu dietatu. Zena a matka ktora dieta ma a napriek tomu sa rozhodne pre interupciu z takychto dovodov je uplna chudera. To len na okraj aby si vedela co si za cloveka.
K tvojej otazke, proste mu vyklop jednou vetou ze si tehotna. Cim skor tym lepsie. Dalej sa zariadis aj podla jeho reakcie. Dopredu ti nikto nepovie ako on zareaguje a co bude najlepsie riesenie.
Vieš čo? Ja druhé dieťa nechcem, netúžim po ňom, nezvládla by som to psychicky....ALE...ak by som ostala tehotná...nedokázala by som ísť na potrat...viem, že sa to vylúčuje...ale nie je nič krajšie, ako cítiť, že v tebe rastie nový život....
Ak máš dobrý vzťah s manželom....prečo sa bojíš jeho reakcie? nechápem....
Stále nedokážem pochopiť prečo sú ženy tak hnusne zákerné, prečo sa staráte do iných 🤔 Prečo riešite kto sa má dať sterilizovať, koľko má kto detí,kto má aký vzťah,kto si má dieťa nechať.Prečo radšej neriešite seba a svoje životy.Každá sme tu plnoletá a rozhodnutie je na nás.
Každá poznáme svoje limity čo zvládneme.
Autorka tu na MK pochopenie nenájdeš,tu ťa jedine ukameňujú ak si dieťatko ten ,,dar" nenecháš.
Ak chceš radu, pochopenie, podporu tu ju určite nenäjdeš
@bebebosorka pretoze ona sem dosla po radu?
🫵🤦🤦♀️🤌🤌 Toto nikdy nikdy nepochopím... ,, už máme dieťa a ďalšie nechceme no ostala som tehotná,, ... A antikoncepciu neužívam lebo mi je z nej zle a inú som už neskúšala,, Pane bože koľko máš rokov? Keď vieš že decko už nechceš daj sa sterilizovať alebo nech tvoj starý ide na vazektomiu alebo teliesko , kondóm.... Je toľko spôsobov ochrany a ty sa tu teraz polemizuješ. AK RAZ už nechcem tak sa aj dostatočne chranim!!! A keď nechceš nič z toho ta NESEXUJ 👍
Nemusíš byť hospitalizovaná ak podstúpiš interupciu ráno prídeš a niekoľko hodín po zákroku ideš domov alebo je aj potratova tabletka. Keby ste sa chránili nemusela si toto riešiť teraz. Do budúcna určite zvoľ stejny prístup... tvoj starý bude mať z teba radosť😂
@really8 áno po radu a nie preto aby ju niekto urážal😉
ako napríklad ty..... nazvať ju chuderov? prečo 🤔
@bebebosorka lebo podla mna je.
@really8 To je tvoj názor
@bebebosorka ano to je moj nazor a? Vsak vsetci sem piseme svoje nazory😂 ty tiez nebudes najostrejsia ceruzka.
@really8 Dievča zamysli sa trochu nad sebou
@admin
Čítaš vôbec komentáre k diskusiám?🤔
Je podľa teba v poriadku, že sa tu ženy urážajú navzájom....
Antikoncepciu si vysadila a manzel o tom snad vedel, vsak?
Cize ste sa obaja nijak nechranili a dohodli sa ze ked otehotnies tak pojdes na interupciu? Cize kazdy mesiac vlastne len cakate ci sa zadarilo ci nie?
V tom pripade by nekal byt prekvapeny ze si tehotna a uz sa len musite dohodnut ci plati dohoda o interupcii alebo sa dohodnete inak ;)
Tiez si myslim ze interupciu psychicky ponesies velmi tazko.
@really8 Len preto, že moje vnímanie je trochu iné, len preto že nepotrebujem nikoho uraziť,len preto lebo nemám potrebu presadiť svoj názor?Len preto že sa dokážem vycítiť do problému toho druhého bez posudzovania a osudzovania????Áno v tomto som iná
@bebebosorka mozes mi dat prosim ta pokoj? Ty pises uplne z cesty.
@really8 A čo urobíš keď ti nedám pokoj?Teraz buď hustá....
Chcela si ma vyprovokovať,nevyšlo.... snažila si sa ma uraziť nevyšlo🤣
Čo teraz?
@bebebosorka nic, si mi ukradnuta😂 iba sa bavim na tebe
Čo sa týka hormónov a depky, po MA v 11.tt som mala strašné depky, pripisujem to hormónom. Neviem si predstaviť, ako by som sa cíila po UTP a následnej hormonálnej búrke + výčitky k tomu. Keď muž nechce dieťa, má podstúpiť vazektómiu. Prečo je to zas na pleciach ženy.
Nuž ako ste si zamiesili tak máte. Rozhodnutie je na vás a nik vám s tým nepomôže. Buď chceš alebo nie a nič medzi tým neexistuje.
Ak si presvedčená o tom že tehotenstvo a všetko okolo toho bude hrôza, tak tak to aj bude. Skôr by si ty mala navštíviť psychológa a začať inak uvažovať.
odporucam psychologa ak nie aj psychiatra na nasledujuce obdobie. Dostala si sa do problemu ale vsetko sa da riesit, nie je nutne hned prepadavat uzkostiam. 🙂 chce to teraz pozbierat trochu odvahy, sadnut si s manzelom a zacat hovorit ze si zmenila nazor na dietatko a uvidis, co ti povie. a tak ukazat tehotensky test (je to jednoduchsie ako to povedat ;) ) ste partneri, je potrebne aby ste sa rozpravali.
z toho co pises si krehka osobka a preto sa neboj poziadat o pomoc ci uz manzela, psychologa, psychiatra aby si nasledujuce obdobie zvladla. je to tazke ale vdaka ich pomoci ti bude lepsie, nenechavaj si vsetko pre seba, to je to najhorsie co mozes pre seba urobit.
@really8 hej, prisla si po radu, ale rad je malo, takych, co nie su vysmievacne a stylom, ze sa kritozuje nieco, co uz proste nezmeni, napriklad sposob otehotnenia a tak. Autorka uz ma dost aj bez tych ustipacnych komentatov. To nie su rady. Ani pochopenie. Ani sucit. Len si tu zeny dokazuju, ze su "lepsie". Som na MK tusim od roku 2007 a v tych casoch som veru nasla dost rad, aj podpory, ale taketo komentare, to len poslednu dobu. Ze clovek tu pride sa podebatit, vyplakat, poradit a odide este viac zdeptany, nez sem prisiel. Nuz, nova doba.
Toto su take sproste kecy. Ked si dieta nechcela, mala si sa chranit. Normalne mu to povedz, jazyk ti hadam neodpadne. A ak upt.. no neviem , to sa potom dokazes pozerat na to dieta, co mas doma?
@nevenka ❤️🫶❤️
mne to pride ze podvedome to dieta chces. Tehotenstvo nebude jednoduche ak uz mas skusenosti z tazkeho predosleho. Poporodna depresia sa tiez da liecit a byt pod lekarskym dozorom. Pozri ak ste dieta nechceli mali ste sa chranit obaja. Toto, ze dalsie dieta nebude nie je len na zodpovednosti zeny. Ano nebolo ti dobre z liekov. Aj to sa stava. Nuz zrejme medzi vami riadne ale riadne viazne komunikacia. Poviem to sprosto :on sa zabavi, ty mu podrzis, vystrieka sa bez kondomu a je na tebe aby dieta a dalsi zavazok nebol ? Ako sorry ale za toto ste zodpovedni OBAJA - nie len on. Ty mas teraz co ? Znasat nasledky a ist na potrat lebo to nie je zasah do tela zeny ? Ak citim spravne, ze to dieta chces tak by si neskor mala depresie z toho, ze to dieta si dala prec. Plus taketo situacie sa este mozu opakovat. Stane sa. ze antikoncepcia zlyha. Vazenemu panovi manzelovi navrhni, ze ak mas ist na potrat nech on ide okamzite na sterilizaciu. Jemu to s hormonami nespravi nic. Len operativne sa spravi jeden smyk. TO asi suhlasit nebude lebo sa poserie od strachu. Ale na potrat ty mas ist ? Nech ide na sterilizaciu, ty az po sterilizacii na potrat a mozte byt spolu a sexovat do konca zivota bez deti. A treba mu to povedat uplne normalne. Bojis sa coho ? Ved ta hadam nezmlati. A ako som vyssie napisala - argumenty mas tak smelo do diskusie. Je to tvoj manzel a teda ste si seberovni - nemas sa coho bat. Dieta si si nespravila sama. Bol pri tom aj on a ked ho spravil tak teraz sa bude starat aj o to druhe. Plus opakujem sa - z jeho strany sterilizacia ako navrh a uvidis ako otoci, ze to zrazu nepojde...
si nezodpovedná, už to mal vedieť, snáď to s manželom vyriešite k spokojnosti, veriť ti už ale nebude

Aj ja som mala hrozne tehu poporodnu depresiu nik si nevšimol to plus obdobie tetanie depresii uzkosti neskor dostala som.z toho citim sa ok pristupila som ma druhe tehu s tym ze muz ma.musi sledovať ohladpm.mojich stavov.ak daco sa zmen vyhladat lekara .....druhé tehu okrem unavy mi zatiaľ nic nie je som 8tt o tom je vztah ze s dvajaa podporuju a pomáhajú teraz týždeň a pol som musela.lezat lebo som troslu krvvacala takze robil všetko sam....manželstvo manželstvo je o spolupráci porozumeni podpore..