Ako povedať rodičom o tehotenstve v napätých vzťahoch?
Ahojte,potrebujem radu a budem rada ak ma tu za to, čo napíšem neukameňujete.
Zistila som, že som tehotná, no problém je z mojou mamou. Keď sa neozvem ja, neozve sa ona.
Keď k nej neprídem, ona nepride vôbec .
Mám ešte 2 sestry a každá z nich má jedno dieťa. Keď má mama voľno, za nimi uteká, no na mňa nejak zabúda. Čo by ste robili ? Povedali by ste jej to, že bude babka ? Alebo mám kašľať na to? Áno, niekto si pomyslí že veď je to tvoja mama, no keby bola taká úžasná mama, nechova sa tak. 🥴
Dosť ma to aj trápi,ale nemienim byť stále tá PRVÁ.
A ďalšia vec OTEC... S tým tiež nemám najlepšie vzťahy,popravde ho neznášam, keď som bola menšia bol stále opitý, a agresívny na každého a nejako mi to ostalo už v pamäti a neviem sa s tým vyrovnať. To nebudem ani písať že mi nadával do k....
Oznámiť im to alebo nie ?🤷🏽 Ja sama neviem a preto žiadam o radu vás ako by ste sa k tomu postavili 🙏🏽 ďakujem...
@viera3488 Ide o to, aky chces aby mali vztah tvoje deti s tvojou mamou.
Ak ti to je jedno, tak oznam najblizsie ked sa budete vidiet - ked uz nezapries ze si tehu.
Ak sa odhodlas ze budes vztah babka- vnuca budovat, tak hodit hrdost za hlavu, mame zavolat, nenechat si pokazit radost.
Ona ta starsia generacia je divna 🙂 Aj moja mama sa vzdy stazovala na babku, ze nikdy nezavola, a musia sa vzdy ozyvat mladi. No a moja mama je teraz detto, ak nezavolam, tak sa neozve. Ale to neznamena, ze ma nema rada....a odporucam nastavit sa tak aj tebe.
Proste to prijmi, je taka, a ked chces mat vrucny vztah, tak ho buduj z tvojej strany.
@veselo_neveselo ďakujem za názor 😊
@veselo_neveselo my tiež nevieme akí budeme. Tak buď jej chcem zaovlať alebo nie a nebudem si klásť podmienky
Vyzerá že matka nie je ideálna ale babka môže byť dobrá. Povedz jej to keď sa na to budeš cítiť.
@viera3488 a so sestrami mas aky vztah?
Mozno, mozu byt prostrednik medzi tebou a mamou
Ale ja by som sa zariadila podla toho ake chcem mat tehotenstvo a dalsi zivot
Nepotrebujes sa nikomu prosit a nikomu dokazovat ze si prenho dost dobra
Ak sa to dozvie tak uvidis ako zareaguje
Ak tak ako cakas aspon budes vediet ze ju dalej nepotrebujes
A ja viem o com hovorim
Veď jej oznám, že si tehotná, že bude babka a hotovo.
Uvidíš jej reakciu.
Ja mám s mamou dobrý vzťah a niekedy sa kontaktujeme raz za mesiac.Je síce pravda, že sa ozývame na striedačku, ale tak informovať ju môžeš.
Všetkým veľmi pekne ďakujem za rady/názory 😊 . Rozhodla som sa že jej to oznámim,až keď sa na to budem cítiť a uvidíme aký bude výsledok. Či bude rovnaká babka aj pre moje dieťa,alebo sa rozhodne že bude babka len dvom deťom,nuž stať sa môže čokoľvek.
@viera3488 prosim ta. One nebude babka. Ona nou uz JE!
To ze je to u vas tak nastavene, ze picka kym sa ozves... no a? Odpise? Pomoze? Pride? Hadam ze ano.
Tak neries blbosti.
To ze tvoj otec uprednostnuje flasku a mama sa s nim nerozviedla... no to nola taka situacia, ze nechcela byt sama s tromi detmi
@kitycat už je to u nás úplne inak.. mama a otec sú od seba už dlhšie len ja mám stále v pamäti aký bol a nemám ho rada. A od mami neviem čo čakať. Pomohla RAZ odvtedy už nie, keď som potrebovala, vykašľala sa na mňa . Keď potrebujú sestry uteká a to nie len kvôli deťom. ;)
Bože to jak naši🙄🙏 tiež sa stále sťažujú že sa brat neozve, ale keď im poviem a vy mu nemôžete zavolať? Tak už oheň na streche🙏 že kto to kedy videl aby rodičia volali deťom🤦♀️ to deti sa musia rodičom ozvať prví🤦♀️ už si to pomaly vynucujú aj od vnučiek. Ale viem prečo je to tak - oni to tak mali u svojich rodičov a takto to prenášajú ďalej. Ale úprimne ja nechcem taká byť.
@viera3488 no po tom ako som prečítala aj doplňujúce info, čo si dala ohľadom vzťahu s mamou a otcom, tak nie, nepovedala som. Ja s mojou mamou mám tiež horšie vzťahy, aj keď ona sa to snaží teraz akosi napraviť, ale ja mám v sebe blok. My to máme zasa naopak posledných pár rokov - ona volá, ale ja nie. A tiež som jej akosi nevedela povedať, že bude babka. Dozvedela sa to od sestry. Malú chodí pozerať raz za čas, sporadické je to kvôli mne, ale tak čo už. Nebudem tu rozvádzať detaily, bolo by to na dlho, ale viem ťa veľmi dobre pochopiť. Ja by som takých ľudí ako tvoji rodičia už dávno dávno odstrihla úplne.

@mabenn viem že to neutajim,ďakujem za normálny názor 🙏🏽❤️😊