Ako prekonať citové odlúčenie pred pôrodom?
Ahojte, potrebujem sa vyrozprávať a počuť nejaké rady alebo neviem. Som aktuálne v 35tt, doma 2rocna slečna. Pri malej som si toto tehotenstvo ani nejako neuzila, nebolo kedy 😀 Teraz už mám doma aj muža, má pár dni voľna, potom HO mu poskytli, keďže nemáme v okoli nikoho, aby bol už pre mna k dispozícii ak by čosi… Len ja neviem či hormóny alebo čo, ale ako keby mi všetko a všetci liezli na nervy :/ Mala má denne svoje výbuchy (obdobie vzdoru) a ja som už unavená z tých nekonečných detských požiadaviek, maly samozrejme už sa aj dosť bolestivo ozýva niekedy.. Na muža nemôžem zle povedať, snaží sa pomáhať, starať, odľahčovat čo sa dá.. Tak by som si chcela s nimi tie dni užiť ale ja neviem.. Najradšej som, keď idu von, nech mám klud.. Predtým som bola aj tak naladená na pôrod, že to nejako dám, pár hodín (snáď) a bude maly pri nás, teraz sa ako keby na to netesim, neviem si to ani predstaviť, že bude druhé dieťa.. Ja nechápem :/ Ako zmeniť toto nastavenie? Tak by som si chcela tieto dni s nimi užívať, mala je zlata, minule mi zaklopala na bruško že “bratcek, doma si?” 😀 a ja som sa len pousmiala… mám taký pocit, ako keby som sa od všetkých citovo vzdialovala, že si len plním povinnosti… :/ Ďakujem za prečítanie!
Myslím si,že tie pocity sú úplne normálne a prirodzené tesne pred pôrodom .Hormóny, vyčerpanie, únava a pocit z neznámeho robí svoje. Je to podľa mna prirodzené a máte nato právo. Tehotenstvo, malé dieťa, rodina, domácnosť dá zabrať aj netehotným ženám. Veď práve teraz by ste potrebovala viac oddychovať a čerpať sily na blížiaci sa pôrod a dve detičky. Viem, že to nie je úplne reálne, ake treba si nájsť čas aj na seba (trošku aspoň)oddych, zmenu nejakú a odbúrať aj stres a únavu. Určite v tom nie ste sama.To prejde určite. Jecto psychicky aj fyzicky náročné obdobie a hormóny si robia čo chcú.
Držim palce, nech všetko dobre dopadne a tešíte sa s bábätka a budete si opäť užívať rodinku.
Nemám druhé dieťa ale mala som to veľmi podobne. Už je to trochu lepšie , snáď sa to aj tebe napraví do pôrodu
to je podla mna chvilkove, proste stres pred porodom, sustredis sa na seba, co je uplne v poriadku...porodis, zmeni sa to
ja len tolko. drz sa. priprav sa ale ze ani porodom sa to nemu si zlepsit. sestonedelie byva zahul ale aj nemusi.
to co citis je normalne. si v uplnom poriadku. je to narocne a tazke. zivot nie je reklama na niveu alebo pampers. je normalne ze citis aj taketo stavy. neboj raz to prejde. netlac na seba. co mozes vypustaj, rob co najviac pre teba prijemnych veci a nevycitaj si to.
Mila autorka, vitaj v klube 😂 ! My mame doma dvoch beťarov. Jeden bude mat 5 a druhy ma 1,5 roka - ten sa ľúbi kludne hodiť o zem, keď nie je pi jeho! Tiez o užívaní tehotenstva nemôže byť ani reči teraz pri dvoch malých 🙂
A veru uvažujem rovnako. Tak rada by som si užila ten čas s deturencami a nie vždy mám dosť trpezlivosti. Ked ich mm prejaví ci vezme oboch von, aspom niečo v klude porobím. K tomu toto blble počasie, von sa riadne íst nedá.
Napriek tomu ich ľúbim a užívam každú peknú drobnost dňa. Akceptujem a toleruje sa takú aká teraz som, to prejde zas. Skus mat pomoc aspom prve dva mesiace kým sa rozvoji, ak budeš kojit teda. Nech ma muz čas vtedy na starsieho. Stačí, kým sa zosuladite a bude zase trosku lepšie. Neklad na seba vysoké požiadavky, si isto dobra mama. Hlavu hore, už len chvíľu a bude fajn. Drzim palce a prajem všetko dobré ❤️
ďakujem veľmi pekne zienky, ukludnili a povzbudili ste má… dnes som vstala tak pozitívne naladená, hrala som sa s malou, kým neprišla kríza, že ona chce ísť von naha 😀 ale to už riešil muž ráznym fyzickým úkonom (rozumej - zdvihol dieťa zo zeme a oblecene zapol do sedačky v aute) a kým som ja ešte predychavala jej stavy, mala si už veselo v aute spievala ako keby 20 minútový cirkus kvôli mikine neexistoval .. 🙈 ale potešil má aj muž, ktorý po vystúpení z autá skonštatoval, že je z nej normálne fyzicky unaveny, takze si vravím Ha! A to si doma len pár dni! Takze áno, asi len je toho na mna veľa a musím prepnúť režim zo sústredenia sa na tie excesy a zamerat sa na čas keď je zlata, milá a doma je pohoda 🙂 A vecer sa niekde schovať a byt len sama so sebou a drobcom a neriešiť domacnost a pradlo a neviem co.. A asi príde znova aj to naladenie, jeeej bude nás o jedného viac 🙂 Ďakujem ešte raz krásne.

Myslím si,že je normálne to všetko čo popisuješ v tvojom príspevku. Tvoje telo sa postupne pripravuje na pôrod, si unavená, podráždená ,máš obavy ako to zvládneš s dvoma deťmi atd.
Čo ti poradiť?už len pár týždňov a rodíš .veľmi rýchlo to zbehne, skús sa premôcť, povenovať sa dcérke ,potrebuje ťa....po narodení druhého dieťatka už bude toho času pomenej