Ako prijať fakt, že čakám dvojičky?
Nedokážem prijať fakt, že čakám dvojičky. Som z toho veľmi smutná… netúžila som nikdy po dvojičkách, ako to vstrebat. Prosím ak je tu nejaká, ktorá mala podobne pocity nech napíše. Premylsam každý deň preco ja preco nie nejaká mamicka, ktorej sa nedari otehotnieť. Veľmi tazko to príjmam….
@misslilac13
@sisska96 no ešte nie, ale neminie ma to,takže zas budem bez dieťaťa od izolovaná zavretá, poznám to žiaľ dobre....
Mne trvalo roky, kým som sa s tým vyrovnala. My sme chceli druhé a zrazu sme mali tri. Keby boli prvé dvojičky tak by to bolo iné. Tehotenstvo a všetko nebolo jednoduché ešte aj doktor bol na mňa nepríjemný a vystrašil ma, ako keby som to naschvál spravila. A áno všetko je ťažšie s dvojičkami, ľudia čo ich nemajú si to idealizujú. Ja som bola v tehotenstve v nemocnici o staršie dieťa som sa nemohla starať a áno ešte treba väčšie auto väčší byt, viac peňazí, kočík je problém, viac treba prosiť o pomoc. A keď sa narodili, ľudia to stále komentovali buď to bolo super, alebo ma lutovali, že čo som si to vymyslela. Nedalo sa to zniesť. Koľkokrát aj cudzí ľudia komentovali, že aha dvojičky alebo koľko mám detí alebo sa pýtali či sú to dvojičky a či aj to tretie je moje... Teraz mi je to už jedno, ale už sú väčšie a už si to nikto nevšíma 🙂. Ja keď si to nevšimli tak som radšej ani nepriznala, že sú dve 😀.
@llull ale ved ta sleduju na gynde a keď sa im nebude niečo zdať tak pôjdeš ležať do nemocnice. Podľa mňa keby si tam nemala všetko dole v poriadku tak by si ani neotehotnela.
Áno, viem čo prežívaš.Vždy som plánovala 1 max 2 deti. Po prvom tehotenstve sme sa s mužom nakoniec rozhodli, že sa teda dáme na druhé. A boli to nakoniec dvojičky, na začiatku tehotenstva som to ťažko znášala,mala som všelijaké pocity, často som plakala, nevedela som si predstaviť budúcnosť. Po nejakom období tie pocity prešli,a začala som sa tešiť,a teraz som veľmi rada,že ich všetkých mám,a nedala by som ich za nič na svete.
@anna222 ďakujem ❤️
Vies co neboj sa dopredu. Ja som mala jednu dceru v 20tke bola 10 rokov jedinacik a potom druhu. Teraz maju 17 a 7.a sice sa moc lubia, uz teraz, ale stale.ma neskutocne potrebuju obe. Pretoze nemaju toho surodenca s ktorym by zdielali zivot.
Zaciatok bude blaznivy, ale zapriahni vsetkych. A hlavne nenauc ich vecer na uspavanie na tukach. Proste zapnes rozpravku napr a das o om istom case do postielok. Uvidis ked ich budes vidiet ako sa lubia. Zistis ze je uzasne ze nikdy nebudu samy. Vzdy budu dvaja. Dvaja v skolke, dvaja v skole. Nebudu pociovat tu beznadej ze su niekde samy. Kdekolvek pojdes nrbudrs musiet byt ty surodencom svojho dietata.
Ja napr musim stale riesit malu...lebo nema nikoho okrem velkej sestry a mna. Samozrejme vdakaBohu aj ocka... Aj starkych...ale ona by bola najstastnrjsia keby mala vekovo blizko sutodenca. Plus budes mat asi cisarak, co je super, lebo budes mat naraz dve deti. Jedno sestonedelie... A hlavne jednych 9 sibnutych mesiacov😂ktore treba prezit....neboj sa. Nastav sa tak, ze ore tvoje deti nrmoze byt nic lepsie ako to ze su dve. Mnohe mamicky po prvom uz ani druhe nemaju... A jr tu jedna mamicka fokonca dve tusim co mali dva krat po sebe dvojicky😂alebo 1 rocne a hned dvojicky. Takze toto je este super vec♥️🙏a hlavne 4 prve roky zivota su narocne tak ci tak. Ale potom nebudes mat doma smutne jedno dieta, ktore sa bude vzdy hrat chuda same (ako moje) aj ked oni to tak mozno nevnimaju😂
Ale budes mat dve a vzdy sa buduc spolu hrat.
@derdia súhlasím s tebou, aj moje dvojičky (dievča a chlapec) sú stále spolu, aj keď sa hrajú každý so svojim v izbicke tak sa spolu stále rozprávajú
@derdia len to, že ja už 2 detičky mám 😊 ale chápem podstatu, ďakujem ❤️
@derdia plus ja čakám jednovaječné a s ním spojených milión rizík… žiadna istota… dvojvajecne sú uolne bezpečne, mna asi viac stresuju tie rizika s tým spojené…
Veď aj ja mam 2 starších synov a potom sa mi narodili dvojičky, keďže sme si povedali, že no co už tretie dáme a zrazu dávame 4.
Načo sa stresujes zbytočne, ved ta sledujú a keď sa ti nebude niečo zdať tak pôjdeš na ultrazvuk pre istotu. Hlavne v kľude.
@misslilac13 máš jednovaječné dvojičky? Ja na kontroly chodím, ale každý krat odchádzam s niečim, že dnes to je tak, zajtra to môže byt inak 🤷♀️ to nieje môj výmysel
Nie , mam chlapca a dievča, ale celé tehotenstvo sa nedalo určiť ci majú svoj vak, svoj prívod atď. Až keď placenta vyšla tak sa dopísalo... Je to ako so všetkými tehotenstvami, na také veci nemysli .
@misslilac13 tak to nevies porovnať s jednovaječnými 😊 ja mám tiež 2 tehotentva za sebou a celých 9 mesiacov som ani nevedela že som tehotná, prirodzene a spontánne pôrody bez zranenia. Ale toto tehotentvo je od začiatku iné a nedá sa to porovnať s ničím. Ak ti nevedeli zistiť, ci sú jednovaječné a čakali si chlapca a dievča tak si mala nejakého neandertálca gynekológa? Veď jednovaječné sú vždy v rovnakom pohlaví………
@misslilac13 ako ja sa snažím myslieť pozitívne, ale lekári má vždy poslu proste s rizikami domov a je ti pre mna náročné čakať do ďalšej kontroly
@misslilac13 tiež nerozumiem, ako doktor nedokáže určiť, ci čakáš jednovaječné dvojičky, ak sú rozdielneho pohlavia. To sú jednoznačne dvojvajecne bez akýchkoľvek pochýb.
Nie, o to nešlo. Niekedy sa môže stať že jedno dvojča nemá prívod na pupocnu šnúru alebo dostatočne oddelený priestor a potom to vie vselijak dopadnúť. Ale rástli v poriadku takže hypoteticky odvodila z toho ze každý ma svoj priestor a všetko vyzera byt v poriadku ale s určitosťou to vedeli až po pôrode. Dokonca sa 3 doktori a primár na gynde nevedeli zhodnúť na termíne pôrodu. Bol to týždeň hore dole. Ale sú tu a sú zdraví,
@misslilac13 nie pri dvojvajecnych sa to nemôže stat, sú to 2 vajíčka 2 spermiami. Môže byt max placenta blizko seba, ale prekvapuje ma, že traja doktori ak vidia 2 rozdielne pohlavia nevedia. Zvláštne….
A moja doktorka je veľmi uznávaná pomohla uz mnohým ženám, ktoré nemohli otehotnieť. Ale to môj prípad nebol, akokoľvek ja na ňu nedám dopustiť. Je k nej poradovnik dlhy ako transibirska magistrala
@ku_uk vedeli ze čakám aj dievčatko, ale to sa ukázalo až nejako v 18. týždni ale niečo im tam skratka nesedelo.
@misslilac13 tak základy jej uchádzajú trochu 😬 keď sú 2 rozdielne pohlavia tam nie sú žiadne šance na pochybnosti. Ja mám presne to riziko, ktoré si opísala. Majú jednu placentu a jeden dostáva viac živin a druhý menej… preto sú tam obavy, od začiatku sú medzi nimy veľké rozdiely
Neviem bolo to dávno, mozno som to zle pochopila ja. Mala som vtedy hlavu plnu 999 problémov a ďalšie tehotenstvo bolo jedným z nich ale nevadi tu sme.
Lekári narobia najviac zla s tými blbými komentármi. Nejako sa treba voči tomu obrniť, alebo im rovno niečo povedať, aby ťa nestresovali. Poznám to, zažila som. Mám dvojičky. Hovor si, všetko je v poriadku, všetko zvládneme. Dve deti máš, aspoň si ich podelia a budú ti pomáhať. Bude všetko dobre, uvidíš. 🙂
Ja mám tiež jednovaječné dievčatá. A tiež ma tak karma dobehla. V bývalej práci chodila každý deň okolo mamička s dvojičkami a ja som si vždy hovorila že to by som nechcela a bum😃 a tiež sme riešili celé tehotenstvo váhový rozdiel.
Tvoj lekar ti hovoril o TTTS syndrome a moznostiach liecby?
@zuzulip a aký ste mali %rozdiel respektíve podľa dni? A ako ste dopadli? 😊
@beata_k TTTS sa nedá liečiť 🤷♀️ je tam len mozna operácia a odoberanie plodovej vody čo je tiež proste riziko poškodenia plodu
Ano, myslela som operaciu

@llull ale riziko je so všetkým a vždy, ved ta monitorujú určite viac ako s jedným a keď sa im nebude niečo zdať pôjdeš ležať do nemocnice.