icon

Ako prijať fakt, že čakám dvojičky?

16. jan 2025

Nedokážem prijať fakt, že čakám dvojičky. Som z toho veľmi smutná… netúžila som nikdy po dvojičkách, ako to vstrebat. Prosím ak je tu nejaká, ktorá mala podobne pocity nech napíše. Premylsam každý deň preco ja preco nie nejaká mamicka, ktorej sa nedari otehotnieť. Veľmi tazko to príjmam….

ivik4
16. jan 2025

@ciernysokol to si ale uplne zle pochopila,ona to myslela tak ze by sa tesila aj na 2

ciernysokol
16. jan 2025

@elenkaba citala som to 5x a vyznam zostava hrozostrasne rovnaky, neda sa to inak vysvetlit

alan1234
16. jan 2025

ja som mala 3, chceli sme 4te a nakoniec ze 1+1. Bol to sok, predychavali sme dlho a uz ked som sa zacala tesit jedno dvojca odyslo. Bola to bolest a vsetci sme plakali aj deti. Zeraz ked vidim dvojkocik tak mi je tazko a lutujem ze nie su dve….. mozno to to slabsie dvojca citilo, nemalo chut zit😵‍💫

ciernysokol
16. jan 2025

@ivik4 ja som aj čakala (dvojicky) a jednému prestalo bit srdce tiež som sa tešila lebo som chcela iba jedno (dieta) vždy. A tak mam iba jedno 🙃 ( a som stastna a usmievam sa) - nechapem, ako sa to da vysvetlit inak?? Ved je to napisane jednoznacne.

sisska96
16. jan 2025

@ciernysokol však keď nechcela 2. Tak čo.... nie každá ja nastavená na viac deti

ariannazara
16. jan 2025

@ciernysokol Ježiš zle som to napísala, ja som to myslela ze som sa tešila ze aspoň toto jedno prežilo a nie ze som sa tešila ze som chcela len jedno. Zle som to napísala. Ja som chcela práveže dve mame aj v rodine dvojičky. Ale bola som rada ze mam aspoň to jedno.

ariannazara
16. jan 2025

@sisska96 ja som to napísala trochu ako debil. Myslela som to tak ze som sa tešila ze aspoň jedno prežilo a bolo v poriadku. Vždy som chcela len jedno dieťa ale keď som čakala dvojičky tak som sa tešila, ale druhému prestalo bit srdiečko. Tak mam len jedno dieťatko. Ale určite som sa netesila ze jedno odumrelo🙄 bolo mi to veľmi ľúto.

majoranka24
16. jan 2025

@ciernysokol Presne toto som sa isla spytat, lebo som neverila vlastnym ociam, ci dobre citam!!!😳 To je strasne!!!

ariannazara
16. jan 2025

@majoranka24 hore som to vysvetlila, nepoužila som čiarky tak ten text vyznel ako vyznel ale tak som to určite nemyslela. Tak si precitaj co som napísala hore. Nič také som nemyslela, nedala som tam čiarky tak ten text vyznel blbo. Ospravedlňujem sa

natiba
16. jan 2025

Ahoj, no nevedela som, že už 2 deti máš, nenapísala si, myslela som, že budeš mať prvý pôrod a dve muchy jednou ranou, ale určite to zvládneš, ja čo som poznala dvojičky všetky dobre spolu vychádzali a boli nerozlucna dvojka, veľa zdravia.

kulumulu123
16. jan 2025

@lenicka298 mam kamošku ktorá dopadla podobne mala 2 deti druhé necelé 2r, chceli tretie posledné a to posledné boli 3cata... Takže naniesto 3 deti ich mala zrazu 5 🙈
Už sú majú 13r ale začiatky mála veru tazke 😨

domkakvet
16. jan 2025

Neboj sa, zvladnes to a dvojicky su velmi zaujimave, vela zien tuzi najma po dvojickach.

20erika07
16. jan 2025

Je tu mamička @boubatko ,ktorá ma 2x dvojičky +1 🙂 kukni jej profil, poprípade ju oslov ,určite ti pomôže sa na to pozerať inak😍 a neboj sa, zvládnete to na 100%, nájdete si systém, naucis sa novej organizácii. Určite to bude prvé roky poriadny zahul, ale nič netrvá večne a po ťažkých časoch prídu vždy lepšie 🍀 verím, že všetko dobre dopadne a hlavne, že budete všetci zdraví 💪

iv1rozali
16. jan 2025

Ja mám dvojičky. Prvý týždeň keď mi to povedal lekár som BOLA NA NERVY.Potom som sa už tešila. Hlavne nazháňaj si veľa kočíkantov ,a nastuduj všetky finty ako si zjednodušiť život.Napr.Ked som v noci kŕmila moje baby ...boli zabalené v zavinovačke ked sa zobudila jedna na papanie s flaše oprela som ju v postieľke o zohnutý vankuš a hneď som aj druhej dala fľašku .Takto ich nemusíš dvíhať na grganie ...odgrgnu si a dáš ich spinkať....svetlo som tiež nezapaľovala ...postieľka bola pri okne. Takto sa v noci vyspíš viac.Moje už majú 19.

misslilac13
16. jan 2025

Tak som sa cítila pred 6 rokmi, nechceli sme už viac detí (mame 2 starších chlapcov) a v tom sme zistili ze čakáme dvojičky. Akurát sme vybavovali hypo na kúpu domu, ktoré sme ale museli pozastaviť lebobsom ostala doma na rizikovom a manzel mal uraz v praci...bývali sme u našich a mama mi to dávala patrične vyzrat. Preplakala som od zúfalstva cele tehotenstvo, nedokázala som sa na nič pripraviť ani financne ani fyzicky. Kočík sme kúpili 4 dní pred tým ako sa narodili. Ale teraz som taká šťastná, že ich mám. Sú skromní, poslusni,šikovní, veseli stále sú spolu. Teraz mi je ľúto tých pocitov.

misslilac13
16. jan 2025

A nie je to až také ťažké, to si nacvicis. Teraz napríklad keď sa vyzliekame a obliekame v škôlke tak nám to ide rýchlejšie ako väčšine rodičov s jedným. V pôrodnici mali taky vojenský režim, ale doma veľmi dobre fungoval. Spinkali aj budili sa naraz aj papali. Keď jeden plakal, tak druhy vedľa neho ho vždy utesoval

marca12
16. jan 2025

Ako tu tak citam,tak sa len pekne utesuj tym,ze su len dve a nie 3,4. Uff trojicky to si uz ozaj neviem predstavit.

llull
16. jan 2025

No a teraz si predstav ze si ešte po sekcii a čakáš ci ti rupne jazva a vykrvacas. Čakať dvojičky je otrasné. To brucho je morbídne veľké a sú z toho len zdravotné problémy... Ani ja som ich nechcela a ľutujem ze som nešla na potrat v 1.trimestri

fliacik
16. jan 2025

@llull Strašne si kúšem do jazyka, nech Ti na toto nenapíšem niečo škaredé ☹

llull
16. jan 2025

@fliacik však mne je jedno, píš si co chceš.. Mňa dve deti v bruchu ohrozujú na živote, je to moja vec a môj postoj

ankare
16. jan 2025

Chápem Ťa. Všetko je ale tak, ako má byť. Držím palce!

misslilac13
16. jan 2025

@llull to nie je pravda, ja som čakala dvojičky a nebola som zase až taka veľká ako som si myslela a rodila som prirodzene, bez epiduralov a kadecoho a narodili sa presne za 1 hodinu od príchodu do pôrodnice. Vlastne to bol veľmi rýchly a jednoduchý pôrod. A neviem ako ta ohrozujú na živote?

marianarem
16. jan 2025

Mozno ti este budu robit velku radost. Kolegovi sa tiez toto stalo, ze tretie dieta boli dvojicky. Nakoniec ale boli najviac bezproblemove zo vsetkych deti, neboli s nimi ziadne tazkosti, obidve nadpriemerne inteligentne, multitalentove, ide im vsetko, coho sa chytia. Teraz su uz v puberte a aj tu maju v pohode.

llull
17. jan 2025

@misslilac13 gratulujem. Neviem, nečítaš? Píšem že som po sekcii. Môže mi roztrhnúť maternicu. Ja mam brucho obrovské už teraz a to som v polovici, boli ma jazva. Tie plody sú príliš veľké na gestacny tyzden

ciernysokol
17. jan 2025

@ariannazara to je dobre, ze je to len omyl. Esteze tak. Pekny den prajem

sisska96
17. jan 2025

@llull na čo majú také ženy viac detí....

misslilac13
17. jan 2025

@llull ale prosím ta, nemaluj čerta na stenu. Podľa mňa by si mala takýto pocit aj keby si čakala jedno, lebo inak by ti doktor hneď navrhoval potrat keby si bola na tom tak zle zdravotne

maryetta
17. jan 2025

Mam kamaratku ktora ma jedovajecne dvojicky chlapcov. Viem ze mi raz hovorila ake su tam aj rizika ale absolutne vsetko v poriadku. A aj samotny porod mala ako z filmu 😉
@llull tiez mam za sebou sekciu. Dalsie 3 porody. Jedno z toho malo 4kg. Porody vyvolavane. Prirodzene. Ano clovek ma v hlave cokolvek ale ....

zuzinabila
17. jan 2025

@llull zver sa blizkym, lebo z tohto sa moze vyvinut predporodna alebo poporodna depresia.

llull
17. jan 2025

@misslilac13 však on mi to navrhol v 1.trimestri ze je to na zvazenie