icon

Ako riešiť starostlivosť o mačky počas tehotenstva?

8. máj 2026

Dlhé roky som žila sama iba s mačkami. Mám tri dve slečny a chalana. Starám sa o ne od malých začiatok ktoré bolo treba kŕmiť vychovať. Teraz majú 7 rokov. Ja som si medzitým našla nového partnera ktorý však ich v dome nechcel tak majú svoju volieru kde žijú. Sú tam spokojne.volieru čistím sama. Muž sa o ne nestará. Čistím im záchod (kúpila dom im samočistící) lenže samozrejme nie vždy Don chodia. Momentálne som zistila,že som tehotná a nedokážem už ich čistiť. Muž absolútne odmieta tam chodiť a čistiť to on. Mne lekárka zakázala s nimi kontakt a ja teraz neviem čo robiť. Vyhráža sa mi,že ak nezačne im čistiť volieru vypustí ich a je mu to jedno,že sú to moje mačky. Ako by ste to riešili? Vedel dobre,že mám tri mačky a,že ak budem raz tehotná starostlivosť padne aj na neho.

Strana
z2
anonym_7a1ed8
8. máj 2026

Toto vyzera na riadnu obsesiu, naco 3 kocky❓ ja mam jedneho psa, na dvore, naco by mi boli +dvaja dalsi, este stenata od matky, kym sa niekde umiestnia pochopim, ale naco ti to bolo, za 7 rokov si mohla mat auto, co si vrazila do miciek. 🐱🐱🐱

anonym_414196
8. máj 2026

Keď budeš od neho odchádzať, nezabudni na mačky. A to hovorím ako niekto, kto má cicu a mačky milujem, ale rešpektujem, že k nim niekto nemá vzťah.

petamich
8. máj 2026

Jediny problem vidim v tom, ze ti to povodne slubil, tak nech zaplati nejaku susedku tinedzerku, ktora bude chodit cistit.

Ja osobne mam k mackam odpor a uz duplom k macacim exkrementon, tiez by som sa neprekonala, ani z lasky k manzelovi. Nemyslim si, ze clovek sa ma z lasky obetovat a robit nieco, co sa mu hnusi, ak on sam si tie macky nekupil, nevybral...asi ich doteraz len do istej miery respektoval.

moonlight1210
8. máj 2026
@anonym_10e818

@moonlight1210 je možné aj to, že len zmenil názor. Tebe sa nikdy nestalo, že si niečo myslela, že zvládneš, ale realita bola iná?
@anonym_autor vedela si, že mačky nemá rád, chcel ich vonku, a aj tak si s ním zostala. To, že ti niečo "sľúbil" a nedodržal, je síce smutné. Ale vedela si, že mačky rád nemá, mohla si s tým počítať, že sa môže aj toto stať.

@anonym_10e818 nie je zmenit nazor ako zmenit nazor.
Na to pozor.

Ak das slub, istu dobu spolu zijete (minimalne tu par mesiacov) a slub stale plati (ocividne tu platil preto, lebo ho nebolo treba doteraz dodrzat), no potom pride na jeho dodrzanie a zrazu slub uz neplati, to je dost sproste.

Hlavne ked si druha strana splnila svoju cast dohody. Macky sli von do voliery, starala sa o ne sama, kym mohla.
Ked doslo na jeho slub, dost neomalene ju odmietol.

Moralne by bolo, keby napriklad pomahal hladat ine riesenia. Ako kompenzaciu.
Nie nesetrne ju odmietol, ze on nedodrzi slovo a hotovo.

Tu akosi nevidim, ze on cokolvek navrhol. Okrem toho, ze jej odporucil, ze si ma poradit sama.
A dokonca ju vydiera, ze ak si sama neporadi, jednoducho je ublizi tym, ze jej macky vyhodi.

Tento pan si zastania nezasluzi v ziadnom bode obhajoby.

Navyse by ma od neho neprekvapilo, ak by takto benevolentne nakoniec zaobchadzal aj s inymi slubmi. Lebo “zmena nazoru” a zazracne presne v dobe, ked ich treba dodrzat.
Na zmenu nazoru ma pravo kazdy. Ale zase netreba s zaobchadzat ako s hrackou.
Slub by mal mat svoju hodnotu.

majlo1234
8. máj 2026

Macky ziju vo voliere?? Ja neviem, ci toto je realne. Kludne im mozes cistit, ale cele je to divne

anonym_7a1ed8
8. máj 2026
@anonym_autor

No po tomto nemám ani chuť aby dieťa malo jeho priezvisko. A rátam,že nájde xy ďalších výhovoriek takže ako sa zachoval on tak sa zachoval aj ja. Jednoducho od neho odídem a vezmem si všetko a ešte mi bude musieť zaplatiť. Ale keď sa spamätá bude už neskoro

@anonym_autor nebud si taka ista s tym platenim, aby si neskoncila s 30€ alimentami... Ak ste doteraz fungovali, tak prehodnot, ci zahodis vztah kvoli kockam.

anonym_10e818
8. máj 2026
@moonlight1210

@anonym_10e818 nie je zmenit nazor ako zmenit nazor.
Na to pozor.

Ak das slub, istu dobu spolu zijete (minimalne tu par mesiacov) a slub stale plati (ocividne tu platil preto, lebo ho nebolo treba doteraz dodrzat), no potom pride na jeho dodrzanie a zrazu slub uz neplati, to je dost sproste.

Hlavne ked si druha strana splnila svoju cast dohody. Macky sli von do voliery, starala sa o ne sama, kym mohla.
Ked doslo na jeho slub, dost neomalene ju odmietol.

Moralne by bolo, keby napriklad pomahal hladat ine riesenia. Ako kompenzaciu.
Nie nesetrne ju odmietol, ze on nedodrzi slovo a hotovo.

Tu akosi nevidim, ze on cokolvek navrhol. Okrem toho, ze jej odporucil, ze si ma poradit sama.
A dokonca ju vydiera, ze ak si sama neporadi, jednoducho je ublizi tym, ze jej macky vyhodi.

Tento pan si zastania nezasluzi v ziadnom bode obhajoby.

Navyse by ma od neho neprekvapilo, ak by takto benevolentne nakoniec zaobchadzal aj s inymi slubmi. Lebo “zmena nazoru” a zazracne presne v dobe, ked ich treba dodrzat.
Na zmenu nazoru ma pravo kazdy. Ale zase netreba s zaobchadzat ako s hrackou.
Slub by mal mat svoju hodnotu.

@moonlight1210 akože netvrdím, že nemášv niečom pravdu. A ani si toho chlapa nezastávam. A autorke som už písala,.že vedela, že mačky nemusí a napriek tomu sa rozhodla s ním mať aj dieťa. Podľa mňa je toto dosť podstatné, že ona mačky má rada, on nie. A preto sa nečudujem, že im čistiť nechce. Ja tiež mačky nemusím, a preto takého muža som nevyhľadávala. Dokonca ani chlapa so psom, a to mám psy rada. Ale tomu už musíš tiež vždy už všetko prispôsobovať, takmer ako dieťaťu.

minenkaa
8. máj 2026
@anonym_autor

No po tomto nemám ani chuť aby dieťa malo jeho priezvisko. A rátam,že nájde xy ďalších výhovoriek takže ako sa zachoval on tak sa zachoval aj ja. Jednoducho od neho odídem a vezmem si všetko a ešte mi bude musieť zaplatiť. Ale keď sa spamätá bude už neskoro

@anonym_autor a vy nieste manželia?

autor
8. máj 2026
@anonym_3a1572

To dieta bolo vymodlene az tak, ze si ho mala s kretenom? Uz vtedy, ked macky zavrel do voliery, by mi blikali kontrolky. Prosim ta, daj ich niekomu, kde budu mat normalny zivot.

@anonym_3a1572 skúšala som ale nikto si nevezme obyčajnú čiernu mačku ktorá má 7 rokov

anonym_754937
8. máj 2026

@anonym_autor neporadím ti len škoda, že až teraz tvoj muž ukázal svoj skutočný charakter. Chudák.

moonlight1210
8. máj 2026
@anonym_10e818

@moonlight1210 akože netvrdím, že nemášv niečom pravdu. A ani si toho chlapa nezastávam. A autorke som už písala,.že vedela, že mačky nemusí a napriek tomu sa rozhodla s ním mať aj dieťa. Podľa mňa je toto dosť podstatné, že ona mačky má rada, on nie. A preto sa nečudujem, že im čistiť nechce. Ja tiež mačky nemusím, a preto takého muža som nevyhľadávala. Dokonca ani chlapa so psom, a to mám psy rada. Ale tomu už musíš tiež vždy už všetko prispôsobovať, takmer ako dieťaťu.

@anonym_10e818 ano, ja by som tiez vahala nad vztahom s niekym, kto nema rad moje zvieratka.
Lebo bud ma berie celu, akebo nech necha tak.
Nemoze si zo mna vyzobavat ako z kolaca, co sa mu hodi a zvysok mi potom hodit to tvare, ako moj(!) problem.
(Alebo chybu, alebo ma dokonca chciet menit na obraz svoj - co tu tiez nie raz na mk citam. Ale casto z pohladu toho, kto vztah chce zacat, ale je tam nejake ALE. Co nie je problem. Problem je ten, ze tu chce rady, ako toho cloveka prerobit, aby jemu zacal vyhovovat.).

Druha vec je, ze vznikne nejaka dohoda, aby to funguvalo obojstranne. Kompromis.

Ale ten plati len do momentu, kym druha strana nema dodrzat svoju cast dohody.
To je nefer.

anonym_10e818
8. máj 2026
@moonlight1210

@anonym_10e818 ano, ja by som tiez vahala nad vztahom s niekym, kto nema rad moje zvieratka.
Lebo bud ma berie celu, akebo nech necha tak.
Nemoze si zo mna vyzobavat ako z kolaca, co sa mu hodi a zvysok mi potom hodit to tvare, ako moj(!) problem.
(Alebo chybu, alebo ma dokonca chciet menit na obraz svoj - co tu tiez nie raz na mk citam. Ale casto z pohladu toho, kto vztah chce zacat, ale je tam nejake ALE. Co nie je problem. Problem je ten, ze tu chce rady, ako toho cloveka prerobit, aby jemu zacal vyhovovat.).

Druha vec je, ze vznikne nejaka dohoda, aby to funguvalo obojstranne. Kompromis.

Ale ten plati len do momentu, kym druha strana nema dodrzat svoju cast dohody.
To je nefer.

@moonlight1210 môj pohľad je ten, že ten chlap môže mať tých mačiek plné zuby. A vtedy sa tie sľuby už veľmi ťažko plnia. Nemal jej sľubovať, to je pravda. Ale niekedy veci toleruješ, akceptuješ, no časom začnú prekážať stále viac. A to nehovorím len o mačkách, ale všeobecne.

autor
8. máj 2026

On ich má rád dokonca sám dovliekol ďalšiu macku

moonlight1210
8. máj 2026
@anonym_10e818

@moonlight1210 môj pohľad je ten, že ten chlap môže mať tých mačiek plné zuby. A vtedy sa tie sľuby už veľmi ťažko plnia. Nemal jej sľubovať, to je pravda. Ale niekedy veci toleruješ, akceptuješ, no časom začnú prekážať stále viac. A to nehovorím len o mačkách, ale všeobecne.

@anonym_10e818 ja to beriem. A je tu fakt, ze on sa netajil nechutou k mackam.

To by bola pre mna napriklad vystraha. Lebo moze byt super skvely a vyzerat, ze ku mne pasuje, ale ak su pre mna moje zvieratka podstatne, raz ta jeho nechut k nim nas vztah urcite nastrbi.

Ja by som napriklad ani na ten kompromis, ze macky budu vonku, nepristala. Lebo ked si niekto kladie podmienky uz pred vstupom do vztahu, tak ten vztah nebude dobry.
Ako mlada-blba by som povedala, ze treba robit taketo kompromisy, ked sa dvaja lubia.
Z pohladu ostrielanej harcovnicky zivotom hivorim, ze to je predzvest, ze vztah skor nebude fungovat, ako bude.

minenkaa
8. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_autor ale no,toto už vymyslas

moonlight1210
8. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_autor waw. Tak to je dost zaujimave info.

Takze jeho neochota vyplyva nakoniec cisto z lenivosti (pohodlnosti) sa pravidelne starat o zvueratka? Aspon urobit tych par zakladov okolo nich?

minenkaa
8. máj 2026
@moonlight1210

@anonym_autor waw. Tak to je dost zaujimave info.

Takze jeho neochota vyplyva nakoniec cisto z lenivosti (pohodlnosti) sa pravidelne starat o zvueratka? Aspon urobit tych par zakladov okolo nich?

@moonlight1210 to vážne si myslis ,že takuto info čo dala je pravda?

anjelicek26
8. máj 2026
@minenkaa

@anonym_autor ale no,toto už vymyslas

@minenkaa suhlasim...najprv toxoplazmoza, potom zrazu zakaz lebo krvaca a vlastne o toxoplazmoze ani slovo, teraz muz nosi dalsie macky... isto...

anonym_b9bb3b
8. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_autor no super infosky davas, nemohla by si vsetko napisat naraz a nie takto jednovetovo davkovat?

moonlight1210
8. máj 2026
@minenkaa

@moonlight1210 to vážne si myslis ,že takuto info čo dala je pravda?

@minenkaa neviem. Mne sa tu extra uz nechce s nikym hadat o to, ci klame, ci nie. Pokial zo mna tym nechce vymamit peniaze. 🙂

Vacsinou co napisem, je univerzalne platne aj na ine pripady ( ktore uz realne byvaju). Nie je nutne, aby tento konkretny bol cely pravdivy.

Aj ked je fakt, ze v poslednej dobe to tu asi pisu za poplatok brigadnici. Lebo viacere diskusie su take, ze cim viac info lezie z autora, tym vacsi bizar to cele zacina nakoniec byt. 🙂

A mozno zlty slonik ma suchoty. Tak si vymysla pribehy.

autor
8. máj 2026
@anonym_b9bb3b

@anonym_autor no super infosky davas, nemohla by si vsetko napisat naraz a nie takto jednovetovo davkovat?

@anonym_b9bb3b neviem prečo by som tu mala všetko naraz napísať. Keď som tu raz napísala tak tu boli sprosté komentáre. Keď nenapíšem všetko naraz zle je keď napíšem postupne zle je.

anonym_b9bb3b
8. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_b9bb3b neviem prečo by som tu mala všetko naraz napísať. Keď som tu raz napísala tak tu boli sprosté komentáre. Keď nenapíšem všetko naraz zle je keď napíšem postupne zle je.

@anonym_autor no asi ze to dost meni situaciu, ked napises malo a potom doplnas to, co malo byt napisane na zaciatku. A ten dovod preco nechce cistit hajzle je aky?

kitycat
8. máj 2026

@anonym_autor priezvisko daj TVOJE!

minenkaa
8. máj 2026
@kitycat

@anonym_autor priezvisko daj TVOJE!

@kitycat ak sú manželia a dohodli sa na muzovom, nehrozí

lucia147852
8. máj 2026

Ty mas omnoho väčší problém ako to, že nechce čistiť mačky. Ty čakáš dieťa s klamárom a egoistom. To budeš mať ešte veselé s ním.

anonym_2cc10d
8. máj 2026

toxoplazma nieje len cez macky a iste nie domace macky ... troska o tomn treba poprecitat nez ta druhy zacnu strasit ... ja som macke cistila a prd som chytila a niesom jedina na svete,,, ako tehotna by som sa musela zavriet do nafuknutej bubliny a jest len bio produkty a dychat prefiltrovany vzduch ..lebo dnes vadi uz uplne vsetko

anonym_2cc10d
8. máj 2026

niesi to ty ta..co byvala v byte a ked s manzelom postavili dom kazal ti sa ich zbavit?

anonym_3a1572
8. máj 2026
@anonym_2cc10d

niesi to ty ta..co byvala v byte a ked s manzelom postavili dom kazal ti sa ich zbavit?

@anonym_2cc10d Podla mna to je ona. Aspon vieme, ako chuderky macky skoncili. Presne takto som predpokladala, ze to bude.

anonym_b631b9
Autor odpoveď zmazal
windblue
9. máj 2026

@anonym_autor no tak nehnevaj sa ale pri takomto prístupe by letel u mňa z domu on. Vedel do akého vzťahu ide, ze sú v ňom aj macky, to ze ich nemá rad je jeho problém má ta akceptovať aj s nimi. S takýmto jeho prístupom to bude u vás doma všetko ako on chce, už teraz nemá k tebe žiadny respekt, keď nevie spracovať a zariadiť sa keď potrebuješ pomoc. Zamysli sa nad tým, či ho do budúcna vôbec potrebuješ, macky sú jedna vec, ale čo nastane s dieťaťom? Tiež bude robiť len to co chce a ty sa zariad? Držím palce nech sa podarí vyriešit situaciu, mozno skus sa popytat v rodine a u znamych ci by nevedeli pomoct a aj by som to potom partnerovi oplieskala o hlavu: pozri oni mi pomozu narozdiel od pána tvorstva co len sedi na zadku a frfle...jo btw trosku si nastuduj o toxoplasmoze reálnejšie info, nie je to tak ze chytis od každej macky, ak chodíš pravidelne na veterinárne ošetrenia s nimi tak ta šanca je veľmi nizka

Strana
z2