icon

Ako riešiť starostlivosť o mačky počas tehotenstva?

8. máj 2026

Dlhé roky som žila sama iba s mačkami. Mám tri dve slečny a chalana. Starám sa o ne od malých začiatok ktoré bolo treba kŕmiť vychovať. Teraz majú 7 rokov. Ja som si medzitým našla nového partnera ktorý však ich v dome nechcel tak majú svoju volieru kde žijú. Sú tam spokojne.volieru čistím sama. Muž sa o ne nestará. Čistím im záchod (kúpila dom im samočistící) lenže samozrejme nie vždy Don chodia. Momentálne som zistila,že som tehotná a nedokážem už ich čistiť. Muž absolútne odmieta tam chodiť a čistiť to on. Mne lekárka zakázala s nimi kontakt a ja teraz neviem čo robiť. Vyhráža sa mi,že ak nezačne im čistiť volieru vypustí ich a je mu to jedno,že sú to moje mačky. Ako by ste to riešili? Vedel dobre,že mám tri mačky a,že ak budem raz tehotná starostlivosť padne aj na neho.

Strana
z2
minenkaa
8. máj 2026

@anonym_autor prečo nemôžeš čistiť mačkám voliéru?
Ja by som nechcela nikoho čo mám mačky
Ty sú vedela,že nechce mačky a prečo si si ho zobrala a vedela si ,že starostlivosť bude len a len na tebe ,prečo to chces od neho

anonym_c8f39b
8. máj 2026
@minenkaa

@anonym_autor prečo nemôžeš čistiť mačkám voliéru?
Ja by som nechcela nikoho čo mám mačky
Ty sú vedela,že nechce mačky a prečo si si ho zobrala a vedela si ,že starostlivosť bude len a len na tebe ,prečo to chces od neho

@minenkaa pre riziko toxoplazmozy sa maju tehotne vyhybat styku s macacimi exkrementami

minenkaa
8. máj 2026
@anonym_c8f39b

@minenkaa pre riziko toxoplazmozy sa maju tehotne vyhybat styku s macacimi exkrementami

@anonym_c8f39b a to je problém dať sú rukavice a respirátor,inaknono ta nákaza nie je vôbec vysoká

a0
8. máj 2026

Skús ich niekomu darovať, prípadne sa ti o ne niekto nepotará z rodiny do pôrodu? Mama/sestra,...

anonym_c8f39b
8. máj 2026
@minenkaa

@anonym_c8f39b a to je problém dať sú rukavice a respirátor,inaknono ta nákaza nie je vôbec vysoká

@minenkaa to ja neviem ci je problem, pytala si sa preco nemoze

anonym_b9bb3b
8. máj 2026

@anonym_autor toto nemyslíš vážne, si tehotná, toxoplazmóza sa prenáša nielen mačkami, ale aj inými cestami, ale vždy sa môžu umyť ruky. Ty nemôžeš čistiť mačky, lebo si tehotná? Nie si jediná tehotná na svete, čo má mačky, daj si respirátor a voňavku do neho. Panebože, daj ich niekomu normálnemu, prosím, chudery mačky.

anonym_9d81e6
8. máj 2026

Vedel že starostlivosť padne aj na neho? Ako to vedel?dohodli ste sa?ty už si vedela dopredu, že sa nebudeš môcť o ne starať?

autor
8. máj 2026

Mám rizikové a doktorka mi neodporúčala k nim chodiť. Muž pred tým povedal,že ak by som otehotnela,že sa o ne postara

autor
8. máj 2026
@anonym_b9bb3b

@anonym_autor toto nemyslíš vážne, si tehotná, toxoplazmóza sa prenáša nielen mačkami, ale aj inými cestami, ale vždy sa môžu umyť ruky. Ty nemôžeš čistiť mačky, lebo si tehotná? Nie si jediná tehotná na svete, čo má mačky, daj si respirátor a voňavku do neho. Panebože, daj ich niekomu normálnemu, prosím, chudery mačky.

@anonym_b9bb3b mám rizikové tehotenstvo a doktorka mi to zakázala. Muž o Tom vedel a súhlasil,že ich bude čistiť a teraz to odmietol. Keby nemám rizikové čistím ich ďalej ale je to moje prvé a posledné tehotenstvo

anonym_b9bb3b
8. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_b9bb3b mám rizikové tehotenstvo a doktorka mi to zakázala. Muž o Tom vedel a súhlasil,že ich bude čistiť a teraz to odmietol. Keby nemám rizikové čistím ich ďalej ale je to moje prvé a posledné tehotenstvo

@anonym_autor a dôvod? Nenapísala si dôvod, čiže musíš ležať? Nemôžeš sa pohybovať? Mačky chodia po vonku a žerú myši?

minenkaa
8. máj 2026

Musíš si vybrať čo je pre teba dôležitejšie

anonym_761578
8. máj 2026

Domace macky otestujes na toxoplazmozu u veterinara a vybavene, kde to podla teba maju dostat medzi tym. Ze si das rukavice a nejes tymi rukami potom od hovienok je snad samozrejmost aj mimo tehotenstva. Ze muz toto nejde za teba robit, ked on macky nechcel, chapem tiez. Ziskat toxoplazmozu z neumytej zeleniny je o 90% vyssie riziko, ako akakolvek macka...

rozculena
8. máj 2026
@anonym_autor

@anonym_autor vedel o tom a sľúbil,že to bude čistiť on.
No tak teraz vidíš,ako sa na neho môžeš spoľahnúť vo vážnych veciach.Oklamal ťa.
Myslím,že takto sa k tebe bude správať stále.
Ja by som ako "mačkárka" nemala vzťah s niekým,kto nemá rád mačky.....

autor
8. máj 2026

Nemôžem lebo mam mať kludovy režim lebo často krvacam. A nebudem riskovať keďže bábätko bolo vymodlene

brrunetkaa
8. máj 2026

Si si super muža vybrala. Chválim. Vie, že na mačkách ti záleží a máš ich roky ale panko ani prstom okolo nich nepohne a vypustí ich radšej…. Juj to je nádherný rešpekt obojstranný a pomoc v dobrom aj zlom ❤️

anonym_b9bb3b
8. máj 2026
@anonym_autor

Nemôžem lebo mam mať kludovy režim lebo často krvacam. A nebudem riskovať keďže bábätko bolo vymodlene

@anonym_autor tak to chápem, myslela som, že nemôžeš čistiť kvôli obavám z toxoplazmózy. Nemôžeš si k mačkám niekoho zaplatiť? Nejakú študentku, čo príde raz denne vyčistiť? Alebo požiadať mamu, sestru, brata, kamošku?
Tvojho muža ani nekomentujem, to sa ani nedá.

anjelicek26
8. máj 2026

Tak si zavolaj upratovacku, co to bude robit... alebo nejaku susedu, studentku, proste je to docasna sluzba, co treba spravit kazdy den.

anonym_9d81e6
8. máj 2026

No ak ste sa dohodli,tak to je iná situácia
To by ma tiež naštvalo
Chlap má dodržať slovo a nie to este, keď žena je tehotná s problémami

cyberk
8. máj 2026

wow uzasny priatel, gratulujem, urcite bude skvely otec! radsej ta necha potratit, alebo necha macky vypustit ako by sa mal prekonat a pohnut prstom! skvely vyber partnera <3

anonym_761578
8. máj 2026

Su ludia, co proste maju k urcitym zvieratam odpor. To, ze ziju vonku a nechcel ich doma ti to malo jasne naznacit a vlastne to vies aj sama. Ja by som takto nezniesla psa a urcite by som ho nechcela v dome, nechcela by som byt oslintana, ten pach a hovna zbierat uz vobec nie... je to moje pravo... aj tak musite najst kompromis a teda napriklad zohnat externu pomoc, zaplatit na dobu, kedy sa to tebe neda robit.

anonym_0e15ed
8. máj 2026

Daruj tie macky preč.

moonlight1210
8. máj 2026

Najviac zo vsetkeho by ma stvalo, ze je klamar.
Ze bez problemov mi da slub, ktory vie, ze nechce dodrzat, ale zaroven vie, ze mu to v tej chvili pomoze ziskat, co chce, tak ho bez rozpakov da a zaklame mi do oci.

Daju sa macky vyriesit niekym, koho si dohodnes, alebo ho poprosis. Na vsetko sa da najst riesenie.
Ale to nie o tom, ze mas teraz hladat urychlene riesenia na situacie, ktore nemali nastat, keby partner nezaklamal dopredu.

Ze on vedome spokojne vie klamat, je celkovo pruser na cely spolocny zivot.
Lebo to znamena, ze sa na neho mozes spolahnut, ale len do momentu, kym sa mu nieco zase nebude chciet dodrzat.
Takze sa vlastne nemozes spolahnut.

Lebo vlastne nikdy nevies, co to zrovna bude.
Take “prijemne” bomby vo vztahu. Nevies kde a kedy vybuchnu a aky problem preto prinesu.

yellowunicorn
8. máj 2026

Tak dúfam, že si pripravená že za taký rok tu budeš zakladať tému ako sa chlap nestará o dieťa, ako si na všetko sama a podobne.

Nevyžiadaná rada zadarmo 😉 priezvisko dieťaťa sa nedáva po priateľovi 🙂 ušetríš si veľa stresu v budúcnosti 🙂

anonym_10e818
8. máj 2026
@moonlight1210

Najviac zo vsetkeho by ma stvalo, ze je klamar.
Ze bez problemov mi da slub, ktory vie, ze nechce dodrzat, ale zaroven vie, ze mu to v tej chvili pomoze ziskat, co chce, tak ho bez rozpakov da a zaklame mi do oci.

Daju sa macky vyriesit niekym, koho si dohodnes, alebo ho poprosis. Na vsetko sa da najst riesenie.
Ale to nie o tom, ze mas teraz hladat urychlene riesenia na situacie, ktore nemali nastat, keby partner nezaklamal dopredu.

Ze on vedome spokojne vie klamat, je celkovo pruser na cely spolocny zivot.
Lebo to znamena, ze sa na neho mozes spolahnut, ale len do momentu, kym sa mu nieco zase nebude chciet dodrzat.
Takze sa vlastne nemozes spolahnut.

Lebo vlastne nikdy nevies, co to zrovna bude.
Take “prijemne” bomby vo vztahu. Nevies kde a kedy vybuchnu a aky problem preto prinesu.

@moonlight1210 je možné aj to, že len zmenil názor. Tebe sa nikdy nestalo, že si niečo myslela, že zvládneš, ale realita bola iná?
@anonym_autor vedela si, že mačky nemá rád, chcel ich vonku, a aj tak si s ním zostala. To, že ti niečo "sľúbil" a nedodržal, je síce smutné. Ale vedela si, že mačky rád nemá, mohla si s tým počítať, že sa môže aj toto stať.

autor
8. máj 2026

No po tomto nemám ani chuť aby dieťa malo jeho priezvisko. A rátam,že nájde xy ďalších výhovoriek takže ako sa zachoval on tak sa zachoval aj ja. Jednoducho od neho odídem a vezmem si všetko a ešte mi bude musieť zaplatiť. Ale keď sa spamätá bude už neskoro

anonym_fc308b
8. máj 2026

@anonym_autor Kks. Rukavice na ruky a ideš. Odkiaľ by akože tie tvoje mačky mali toxo ked sú len vo voliere?

gribka1
8. máj 2026

Problém je, že sa na jeho slovo nemôžeš spoľahnúť, a keďže mačky nie sú extra problém, tak neviem, ako sa zachová pri tých vážnych. Raz keď niečo sľubim, tak si neviem predstaviť, že sľub nesplním. To bude teleso ten chlap. A ináč je k tebe milý, starostlivý? Keďže si v rizikovom.

anonym_b9bb3b
8. máj 2026
@anonym_autor

No po tomto nemám ani chuť aby dieťa malo jeho priezvisko. A rátam,že nájde xy ďalších výhovoriek takže ako sa zachoval on tak sa zachoval aj ja. Jednoducho od neho odídem a vezmem si všetko a ešte mi bude musieť zaplatiť. Ale keď sa spamätá bude už neskoro

@anonym_autor rázne mu daj najavo, že jeho správanie je cezčiarové a že ťa veľmi sklamal. Takto sa rešpektujúci muž nespráva, ty si už urobila ústupok, že si mačky odstránila do voliéry kvôli nemu. On ti sľúbil dočasne im čistiť wc, čo nesplnil.
Rešpekt a kompromisy nefungujú len jednostranne, že ty budeš rešpektovať jeho a on ťa bude klamať a zavádzať.

anonym_3a1572
8. máj 2026

To dieta bolo vymodlene az tak, ze si ho mala s kretenom? Uz vtedy, ked macky zavrel do voliery, by mi blikali kontrolky. Prosim ta, daj ich niekomu, kde budu mat normalny zivot.

anonym_b9bb3b
8. máj 2026

inak fajn, že sem ženy píšete ako doma žijete, inak by sta sa ani nedozvedeli, že máte doma kreténov

Strana
z2