Ako utajiť tehotenstvo na rodinnej oslave?
Ahojte, zistila som, že som tretí raz tehotná.Prvé tehotensvo bohužiaľ skončilo missed abort v 3.mesiaci.Následne po pár mesiacoch som opäť otehotnela a mám skoro 2 ročného synčeka.Chceli sme byť opatrní a nehovoriť to skoro.No svokra mala oslavu narodenín a keď som odmietla alkohol, že si neprosim, hneď vykríkla s posmešným tónom:,, čo si nebodaj opäť tehotná?! " ako zamrzelo ma to, keďže vedela o potrate a napriek tomu to musela takto na plnú hubu vykričať. Bola som vtedy len v 9.týždni. No a opäť bude podobná oslava a opäť nebudem piť alkohol.Mám hrôzu z toho, že sa opäť rodina príliš skoro dozvie o tehotenstve, som len v 4.týždni.Stať sa môže hocičo. Nejaké rady ako tomu zabrániť? Už som myslela aj na to, že si nechám naliať víno a len raz si z neho akože odpijem, a poviem, že nemám chuť. Som z toho nešťastná a v strese týždeň pred oslavou. Nejaké nápady, ako to ustrážiť? Na oslavu ísť musím.
Povedz, ze mas este opicu zo vcera a das si len vodu 😅😅
4.tyzden...to neznamena nic. Si len " trochu tehu" a stresu ako v hodine porodu. Ty sa nevies povzniest nad prkotiny❓do mna tiez svokra zvykla rypat zvlast s jej oblubenym... Si smiesna😅100 krat som si nechala a ked som 101 krat na nu zrukla - No tak som smiesna, skoro sa prepadla dk pivnice. Treba sa za seba postavit, nikto iny to neuroibi.
@ahhola ach, to mi otvara nozik vo vrecku. Moja zacinala kazdu vetu: my, madari
Tiez som na 101.krat narodnostne poznamky zrusila
no tak ešte môžeš jej bokom ked budete samé jej to vysvetlit, že to že si prišla o dieta ta boli zranuje, nechceš to hovorit ešte . ani zverejnovat , hádam v tej žene je kusoček ženy aby to pochopila .. je to risk ale otazne je čo máš na vyber
Tak povedz, že máš žalúdočné ťažkosti alebo ti doktorka elektronicky predpísala atb po telefóne. Hádam nemusíš svokre vysvetľovať svoj zdravotný stav. Zbytočne to komplikujes. Čím jednoduchšie vysvetlenie, tým lepšie.
Ďakujem všetkým za tipy, aj tým, ktoré to poňali pasívno-agresívne ako to zvykne moja svokra.A myslím si, že 4.týždeň tehotenstva nie je ,,nič" a ,,trochu tehu". Hlavne keď sa to napíše osobe, ktorá už má za sebou potrat. Viem aké je to krehké obdobie, vďaka.Pekný deň a áno, sme na fóre, čakala som aj také komentáre.
Beries ATB, povedz, ze mas infekciu mocovych ciest alebo nieco ine si vymysli. ESte mozes podpichnut, ze mas chorobu medovych tyzdnov, ci jej dojde 🙂
@adri266 presne toto iste som chcela napísať, aby povedala he berie antibiotiká na zápal z toľkého sexovania s jej synom 😅
Jeeej, vsak uz jedno dieta mas, nemozes byt tak precitlivela, mojej kamoske sa naridilo mrtve dieta, cize sme nemali pred nou hovorit o deckach, pokial sa jej nepostastilo druhe? , vies co vsetko sa stava ludom, ake urazy, nehody, choroby? Trochu zmyslu pre humor ti tiez neuskodi. 🌸 Ked si strnula a lahkodepkova, mozno je to cervene sukno ore svokru.
Ďakujem všetkým za tipy, aj tým, ktoré to poňali pasívno-agresívne ako to zvykne moja svokra.A myslím si, že 4.týždeň tehotenstva nie je ,,nič" a ,,trochu tehu". Hlavne keď sa to napíše osobe, ktorá už má za sebou potrat. Viem aké je to krehké obdobie, vďaka.Pekný deň a áno, sme na fóre, čakala som aj také komentáre.
@autorka pripadas mi tu ako ďalšia kandidátka na témy typu nemám rada svokru. Fakt neviem, co zo seba robíš zbytocne obeť. Bud tam nechod a ostan doma alebo sa normalne ozvi, ze jednoducho nemáš chuť piť a bodka. Alebo keď nevieš otvoriť usta, vezmi si pohár, glg si odpi a zvyšok potom vylej
Vziat auto a povedat, ze musis soferovat este .
Ja som Inak v tejto situacii bola a riesila som to tak, ze sme pripili, iba som v tom akoze namocila jazyk, za mnou bol kvetinac, nikto sa nedival, svihla som to tam 😂 Pripadne ides s drinkom na terasu a fuk obsah pohara kdesi medzi kvetiny. Alebo prelej muzovi 😀
Vsak ak ti vzdy ked ides k dr. strazi maleho, tak 3 dni pred oslavou jej ho tam supni, ty si zbehni na masaz a vratis sa ze mas atb
Uprimne, za mna tento STRES, ktory prezivas je podstatne horsi pre to male, ako to, ci tvoja rodina bude, alebo nebude vediet, ze si tehotna. Rozumiem, ze mas za sebou zlu skusenost a z toho prameniaci strach. Ale mas aj skusenost pozitivnu - vasho synceka. Doveruj osudu, ze vsetko bude, ako ma byt. Info o tehotenstve a reakcia rodiny, nemaju ziaden vplyv na to, ci toto tehu bude, alebo nebude uspesne. Dievcata ti radia dobre - ak na tej oslave byt musis, skus si natrenovat asertivitu. Svokru si evidentne poznas, maj pripravene odpovede na jej pripadne utoky, aby si ju uzemnila a dala jej najavo, ze do vasich sukromnych veci ju nic nie. A ty sa daj medzicasom do kludu a prijmi obe varianty- A: nikto si nevsimol, ze nepijem, B: vsimli si a vedia o tehu. Doveruj sebe a tomu drobcovi, ze to zvladnete. Len tak ostatnych (najma svokru) odzbrojis.
Povedz ze mas silnú migrénu a vzala si si lieky.
Kludne chod. Pri pripitku sa usmievaj a tvar sa, ze ho pijes. Ked bude mat poznamky. Hod na mu pohrdavy kysly vyraz a pogulaj ocami do stropu a pokrut hlavou, ze ci je sisi. Mozno jej to dojde a zahanbi sa.
@laskonkaq Tiež mi napadlo, že sa môže vyhovoriť, že si vzala tabletku od bolesti.
A preco jej vopred pred oslavou nepovies, ze si opat tehotna a ze sa bojis, aby sa nestalo to co.s prvym a ze by si bola rada, keby sa zdrzala poznamok. Niekedy povedanie pocitov ludi odzbrojuje, najma takych neempatickych dabilov ako sa ona zda byt
Ľahni do postele,že máš teplotu.😛sem tam zakašli a máš.🤣
Aha,pozerám dátum,že už je po🤣
A ako si to teda vyriesila?
A ako si to teda vyriesila?
@beata_k ahoj, bohužiaľ ešte pred oslavou som začala krvácať a tehotenstvo skončilo v skorom štádiu.
To ma veľmi mrzí autorka 😔😔😔
To ma veľmi mrzí autorka 😔😔😔
@pikachu999 ďakujem, aj mňa to hrozne mrzelo, vraj to bolo biochemické tehotenstvo.Budeme skúšať dalej❤️
Och to ma mrzi. Prajem vela stastia do buducna.

4.tyzden...to neznamena nic. Si len " trochu tehu" a stresu ako v hodine porodu. Ty sa nevies povzniest nad prkotiny❓do mna tiez svokra zvykla rypat zvlast s jej oblubenym... Si smiesna😅100 krat som si nechala a ked som 101 krat na nu zrukla - No tak som smiesna, skoro sa prepadla dk pivnice. Treba sa za seba postavit, nikto iny to neuroibi.