icon

Ako zmeny hormónov ovplyvnili moje pocity v tehotenstve?

Včera o 19:48

Baby zmenila sa niektorej z vás psychika a nastavenie v tehotenstve? Vždy som bola dosť citlivá, som aj stresmeb, ale Od konca tehotenstva mávam sem tam také horšie dni, spôsobené zmenou hormónov, keďže od pôrodu doslova podľa cyklu (tesne pred ovuláciou, následne pred menštruáciou a počas menštruácie). Cítim sa tak vyčerpane a z toho doslova sem tam tak prázdne😅neviem to ani opísať. K tomu keď sa pridá nejaký stres alebo nejaké negatívne vonkajšie vplyvy, tak už je úzkosť na svete. Chvalabohu s tým viem už pracovať a ako príde, tak aj odíde, ale často sa nad tým zamyslím, že čo s tým. Je to na 100% hormonálne, opakuje sa to pravidelne v tých istých dňoch podľa cyklu, tak či existuje nejaké riešenie alebo či si len zvyknúť😅

marianarem
Včera o 20:53

@anonym_autor Niektorym babam pomaha napriklad vitex jahnaci alebo ine volnopredajne veci, mne napriklad nie. Priroda to s hormonmi u zien podla mna nevymyslela moc dobre, ja sa obcas citim uz ako zajatec hormonov, stale hore dole. Prichadzalo to postupne s vekom. Som samozrejme vdacna, ze som vdaka tomu mohla mat dieta, ale mohlo to byt trosku lepsie vymyslene a hlavne ten zaver po 40ke by mohol byt trochu kludnejsi po vsetkych tych rokoch 🙂