Ako zvládnuť neistotu o otcovstve počas tehotenstva?
Ahojte prosím dopredu o to aby ste ma nesúdili lebo sama viem akú strašnú hlúposť som spravila. Žiaľ pozadie celej situácie a dôvody prečo som niečo také spravila poznám len ja ibaže teraz už viem, že veci som mohla riešiť aj inak. Poučila som sa z toho tak ako nikdy v živote ale to už nezvráti to čo sa stalo. Prosím len o vaše rady pripadne ak niekto prežil niečo podobné čo ste robili. Som vážne zúfalá a najradšej by som sa videla pod zemou.
Nachádzam sa v dosť zložitej situácii. S priateľom sme sa dlho snažili o bábätko (4 roky) a nedarilo sa nám. Absolvovali sme aj umelé oplodnenie, ktoré taktiež nevyšlo. Nás vzťah za ten čas dosť ochladol a rozmýšľala som, že pôjdeme od seba nakoľko sme si prestavali rozumieť a žili sme spolu viacmenej ako spolubyvajuci a kamaráti. (Bolo tam ale oveľa viac veci, ktoré prestavali fungovať ale to rozpisovať nejdem) Sex sme mávali málokedy a z jeho strany neprichádzala tá prirodzená túžba po ňom a teda aj po mne. Cítila som sa veľmi zle a neatraktívne. Chýbalo mi to, že niekto sa ku mne správa pekne a váži si ma ako ženu. Tu som cítila skôr už len to, že som iba žena v domácnosti a nič viac. Toto obdobie trvalo príliš dlho a spravila som hlúposť a podviedla som ho. Bolo to s osobou, ktorú som veľmi dobre poznala a mali sme sa vážne radi nie len tak s hocikým. Žiaľ bolo to v 1. aj 2. plodný deň a pozor sme si nedávali. No nejakým zázrakom môj partner so mnou chcel sex a spala som aj s ním a tiež sa do mňa urobil. Poslednú menštruáciu som mala 4.11. (4 dni) plodne dni mi podľa menstruacneho kalendára začali 13.11. Ovulacia podľa kalendára mala nastať 19.11. Partnera som podviedla 13.11 (večer) aj 14.11.(ráno) a s partnerom sme mali sex 17.11. (Večer). Viete mi povedať či je veľká šanca že som otehotnela počas tých dni 13-14? Bojím sa, že ovulacia mohla nastať aj skôr a tým sa pravdepodobnosť ešte zvyšuje. Vážne neviem čo robiť a strašne si to vyčítam. Partner sa na bábätko veľmi teší a úplne ožil, celá rodina to isté a náš vzťah sa posunul k lepšiemu ale neviem žiť s touto veľkou neistotou každý deň. Viem že sa dajú spraviť DNA testy aj teraz ale sú strašne drahe a bojím sa toho že ak vyjdú pozitívne pre toho milenca že sa zrútim. Bábätko som si vždy veľmi priala ale nikdy by ma nenapadlo, že spravím takuto hlúposť a nebudem mať z tehotenstva žiadnu radosť. Zároveň neviem či vydržím počkať do pôrodu na DNA testy bojím sa, že ma to dovtedy zožerie. Partnerovi o tom povedať nemôžem nikdy by mi to neodpustil to viem na 1000%. Som zúfalá a neviem čo robiť. Je nejako možné, že to bude partnerove aj keď sa nám tak dlho nedarilo? Spermiogram mal vždy v poriadku a nikdy nám nič doktori nezistili ale aj tak mi to vŕta v hlave.
Otehotnieť vieš len počas plodných dní. Appka nevie, kedy si ich presne mala. Otehotnela si s tým, s ktorým si mala styk počas plodných dní. Ak s obomi, tak musíš len podstúpiť genetické testy aby si vedela na isto. Každopádne to povedz obom.
a s ktorým chceš zostať ty? keby si nebola tehotná ostala by so súčasným partnerom?
Tak ja na zazraky neverim, skor novy partner a jednoducho ste tam boli kompatibilny... test DNA sa da spravit aj s plodovej vody, len je to rizikovy zakrok a ty sa na babatko tesis tak ako tak. Blba situacia celkovo.
Citala som len nadpis.Klamstvo ťa vždy dobehne.
No tak ako sa tu nadava na muzov nevernikov, pekne zatlkaj ... Moj tip je na toho noveho zrebca, ze tam to slo hned, ak sa 4 roky s priatelom nedarilo. To byla privelka nahoda, ak by to bolo od priatela, ked predtym roky neuspesne.
Budes ako Bridget Jones v 3jke, dieta bude mat 2 otcov.
@anonym_autor Ak vas vztah tak velmi ochladol, ze si ho aj podviedla, myslis, ze prichodom dietata sa vsetko zmeni k lepsiemu? Uprimne pochybujem, resp. skor si myslim, ze to bude este horsie...prichod dietata casto zamava aj s tym najstabilnejsim vztahom, hovorim z vlastnej skusenosti. Nemas to jednoduche, ale asi by som bola uprimna k nemu a aj k sebe. Drzim palce.
Tak ja by som sa asi zbláznila z tej nevedomosti a chcela vedieť pravdu čím skôr. Neviem si predstaviť čakať niekoľko mesiacov a tváriť sa, že nič. A tiež si nemyslím, že váš vzťah sa zázračne zlepší po narodení dieťaťa. To je skúška aj pre vzťahy, ktoré dovtedy fungujú bez problémov.
Partnerovi to povedat nemôzes ? Si povinna
Osobne si myslim ze bude toho milenca, bola by to inak velka nahoda ze zrazu... ale bohvie. Testy DNA jednoznacne .
Asi pol roka dozadu tu bola uplne rovnaka tema, len miesto frajera to bol uz manzel. Ako to skoncilo nevieme.
Preco si si ale nedavala pozor s milencom ? Bolo Ti to jedno ?
Mala by si si dať spraviť tie dna testy lebo nebudeš pokojná. Ak to bude toho druhého priznaj sa priateľovi. Bude ťa to ťažiť každý jeden deň.
Nikdy by som neurobila takú vec, že sa budem tváriť akoby dieťa bolo partnerove a pritom byť nemusí. Hanbila by som sa sama pred sebou.
@anonym_autor s priateľom sa vám toľko nedarilo a myslíš, že zrazu teraz sa to podarilo? Podľa mňa nie, šanca tam je ale budme realisti. Osobne by som to nechala na osud a nikomu nič nehovorila. Dieťa je určite tvoje, je vytúžené tak si to užívaj. Zbytok príbehu sa možno časom vyrieši volako sám.
Môj tip je, že otec bude ten milenec.... byť tebou tak, poviem pravdu, lebo sa do klamstiev zamotas ešte viac. Tak stalo sa a musis niesť následky. Možno s dieťaťom ostaneš sama, no zvládneš
Tak ja na zazraky neverim, skor novy partner a jednoducho ste tam boli kompatibilny... test DNA sa da spravit aj s plodovej vody, len je to rizikovy zakrok a ty sa na babatko tesis tak ako tak. Blba situacia celkovo.
@anjelicek26 s partnerom sa nám podarilo už niekoľkokrát ale žiaľ nedopadlo to dobre (na mojej strane nastal problém). Nikdy sa nám ale nepodarilo aby to skončilo takto úspešne a teraz toto. Spravím strašnú hlúposť a hneď na ňu aj doplatím. Viem, že všetky máte pravdu ale je niečo úplne iné to reálne zažívať a som príliš zbabelý takto partnerovi zlomiť srdce. Viem, že to medzi nami veľmi ochladlo a rozmýšľala som, že od neho odídem ale na druhej strane nechcem len tak zahodiť niečo čo sme spolu zažili a chcem pracovať na našom vzťahu. Ibaže už je asi dosť neskoro. Nezodpovednosť ma dobehla. Stále sa modlim za to aby to nakoniec bolo jeho. Neviem kde som mala hlavu. Problémy dá takto neriešia.
@anjelicek26 s partnerom sa nám podarilo už niekoľkokrát ale žiaľ nedopadlo to dobre (na mojej strane nastal problém). Nikdy sa nám ale nepodarilo aby to skončilo takto úspešne a teraz toto. Spravím strašnú hlúposť a hneď na ňu aj doplatím. Viem, že všetky máte pravdu ale je niečo úplne iné to reálne zažívať a som príliš zbabelý takto partnerovi zlomiť srdce. Viem, že to medzi nami veľmi ochladlo a rozmýšľala som, že od neho odídem ale na druhej strane nechcem len tak zahodiť niečo čo sme spolu zažili a chcem pracovať na našom vzťahu. Ibaže už je asi dosť neskoro. Nezodpovednosť ma dobehla. Stále sa modlim za to aby to nakoniec bolo jeho. Neviem kde som mala hlavu. Problémy dá takto neriešia.
@anonym_autor vieš že ťa to môže dobehnúť neskôr a partner sa to dozvie ?
To chceš ako dlho tŕpnuť ? Chceš mu celý život klamať že to dieťa je jeho ?
@anonym_autor nerobila by som rizikovy dna test teraz, ale az po narodeni dietata a potom by som riesila, teraz len sa stresujes. Dieťa predsa chceš, rozist sa mozes aj potom. Teraz by som bola v klude. Podviedla si ho, ale aj on ma svoj podiel viny na tom, ries teraz len tehotenstvo a dietatko a tes sa. Po narodeni a teste DNA sa uvidi, co dalej.
@anonym_autor vieš že ťa to môže dobehnúť neskôr a partner sa to dozvie ?
To chceš ako dlho tŕpnuť ? Chceš mu celý život klamať že to dieťa je jeho ?
@maca1984 klamať mu urcite nechcem. Testy chcem dať urobiť ibaže teraz sa jednak bojím odberu plodovej vody, že to môže byt nebezpečne pre bábätko a odbery z krvi sú strašne drahe. Zároveň ak vyjde pozitívny výsledok pre toho milenca tak sa asi zrutim a nechcem tým ublížiť bábätku dosť že mu robím zle teraz týmito stresmi, ktoré prežívam. Ak vyjdú testy tak, že to nie je partnerove budem mu to musieť povedať to je jasne ale strašne sa toho bojím neviem si to ani len predstaviť čo to bude…o tom, že som ho podviedla mu určite hovoriť zatiaľ nechcem a nemám v pláne mu o tom povedať ani vtedy ak sa potvrdí, že bábätko je jeho. Lebo mne by sa možno uľavilo ale čo on?
@anonym_autor nerobila by som rizikovy dna test teraz, ale az po narodeni dietata a potom by som riesila, teraz len sa stresujes. Dieťa predsa chceš, rozist sa mozes aj potom. Teraz by som bola v klude. Podviedla si ho, ale aj on ma svoj podiel viny na tom, ries teraz len tehotenstvo a dietatko a tes sa. Po narodeni a teste DNA sa uvidi, co dalej.
@anonym_650b3a ďakujem pekne za milé slova.
Tvoja posledna veta ze Tebe by sa ulavilo ale ze co on..
Vsak prave preto ze ak Ti na nom zalezi treba mu to povedat. Jednak si mu uz ublizila a ani o tom nevie a este z neho robit hlupaka tesiaceho sa na dieta ktore nemusi byt jeho dalsie mesiace ? 🙄 mne to nepride naozaj fer a je mi ho luto . Vôbec Ta nehejtim skrz neveru, za nu môzu vzdy dvaja . Ale bola by som uprimna, zasluzi si aspon to. Nevedela by som sa mu pozerat do oci a na tu jeho radost
Vsak prave preto ze ak Ti na nom zalezi treba mu to povedat. Jednak si mu uz ublizila a ani o tom nevie a este z neho robit hlupaka tesiaceho sa na dieta ktore nemusi byt jeho dalsie mesiace ? 🙄 mne to nepride naozaj fer a je mi ho luto . Vôbec Ta nehejtim skrz neveru, za nu môzu vzdy dvaja . Ale bola by som uprimna, zasluzi si aspon to. Nevedela by som sa mu pozerat do oci a na tu jeho radost
@ivik4 ale ved kludne moze priatel byt otcom
@ivik4 ja viem…strasne ťažko sa mi na to pozerá ako sa z toho teší a je mi z toho stále do plaču…ale netuším ako by som mu to momentálne povedala fakt neviem
@anonym_650b3a ja viem
A ty by si dokazala mu to nikdy nepovedat keby si ona a dieta je nakoniec jeho ? Normalne sa pytam, nerypem. Lebo ja vôbec, mna by to zozralo zaziva 😐
@ivik4 po mojich zivotnych skúsenostiach, áno, ak by sa potvrdilo, ze partner je otcom, nic by som mu nepovedala. A teraz sa kludne tesit moze, kedze pravdepodobnost je 50:50. Ak by po narodeni som zistila, ze nie je otcom, tak by vznikol rovnaky cirkus ako by vznikol aj teraz, takze radim vyckat pravdy. Nestresovat sa v tehotenstve, este moze aj potratit a to nechce.
A za ziadneho muza ruku do ohna by som uz nedala.
@anonym_650b3a ja viem
A ty by si dokazala mu to nikdy nepovedat keby si ona a dieta je nakoniec jeho ? Normalne sa pytam, nerypem. Lebo ja vôbec, mna by to zozralo zaziva 😐
@ivik4 práve preto som rozmýšľala ísť na testy teraz…že ak by to nebol on povedať mu to čím skôr…ale bojím sa tých testov z plodovej aby neuškodili bábätku
@anonym_autor ajajaaaaaaaaaaaaaaaaaaaj... no... kedy a s kym si otehotnela , to ti nepovie tu nikto. dokonca v takomto kratkom rozmedzi ani vsemohuci...
nerozumiem , preco si to hned hovorila partnerovi,a rodine, ked nevies kto je otec... nesudim, len sa pozeram na pribeh... DNA testy su drahe, ok... ALE! treba mat na pamati nasledovne:
1. to dieta nie je IBA tvoje
2. nevies ako by sa zachoval milenec, pravdepodobne sampicko by neotvaral
3. podsunies kukucku nespravnemu? akym pravom?
4. nedufaj, ze to raz nepraskne, lebo praskne a mozno hned v porodnici
co poradit? no uz si to vykvakala pred tym ako si mohla zaujat stanovisko... to ze si ho podviedla neriesim, ale nie bez nasledkov...
a posledna otazka, prosim ta , kde si videla potencial aby sa milenej do teba urobil? a preco pre boha si nasledne na to liezla do postele s aktualnym partnerom ked teda si musela podla cyklu vediet, ze to moze byt problem
alebo... co by si robila, ak by si teda bola tehotna s milencom, lebo ten sex doma by nebol?
@ivik4 po mojich zivotnych skúsenostiach, áno, ak by sa potvrdilo, ze partner je otcom, nic by som mu nepovedala. A teraz sa kludne tesit moze, kedze pravdepodobnost je 50:50. Ak by po narodeni som zistila, ze nie je otcom, tak by vznikol rovnaky cirkus ako by vznikol aj teraz, takze radim vyckat pravdy. Nestresovat sa v tehotenstve, este moze aj potratit a to nechce.
A za ziadneho muza ruku do ohna by som uz nedala.
@anonym_650b3a ak by sa potvrdil partner určite by som mu o tom ani ja nikdy nepovedala to 100%..
@maca1984 klamať mu urcite nechcem. Testy chcem dať urobiť ibaže teraz sa jednak bojím odberu plodovej vody, že to môže byt nebezpečne pre bábätko a odbery z krvi sú strašne drahe. Zároveň ak vyjde pozitívny výsledok pre toho milenca tak sa asi zrutim a nechcem tým ublížiť bábätku dosť že mu robím zle teraz týmito stresmi, ktoré prežívam. Ak vyjdú testy tak, že to nie je partnerove budem mu to musieť povedať to je jasne ale strašne sa toho bojím neviem si to ani len predstaviť čo to bude…o tom, že som ho podviedla mu určite hovoriť zatiaľ nechcem a nemám v pláne mu o tom povedať ani vtedy ak sa potvrdí, že bábätko je jeho. Lebo mne by sa možno uľavilo ale čo on?
@anonym_autor trosku sa ale vzchop draha... ty aktualnemu nechces ublizit pravdou? ako klamstvom to bude menej bolestne? nakupi vybavicku, uz teraz sa asi tesi a nakoniec budes musiet s pravdou von? mozno hned, o rok, o dva whatever... raz to pride
DNA testy nech zaplati teda milenec
nemas potrebu mu hovorit, ze si ho podviedla, aj ked babatko bude jeho... no a ako asi tak zistis ci je jeho? a jasne, ze nehovor ak by bolo jeho.. a ked nebude? na to mas zaludok????????
máš dve možnosti.
1. interupcia - čo asi tvoj súčasný manž. nepochopí a váš vzťah to načisto pochová
2. bábo si nechať a veriť že sa bude podobať na teba a nikdy manž. neprezradiť čo sa stalo.
Nepríjemná situácia.
@anonym_autor ajajaaaaaaaaaaaaaaaaaaaj... no... kedy a s kym si otehotnela , to ti nepovie tu nikto. dokonca v takomto kratkom rozmedzi ani vsemohuci...
nerozumiem , preco si to hned hovorila partnerovi,a rodine, ked nevies kto je otec... nesudim, len sa pozeram na pribeh... DNA testy su drahe, ok... ALE! treba mat na pamati nasledovne:
1. to dieta nie je IBA tvoje
2. nevies ako by sa zachoval milenec, pravdepodobne sampicko by neotvaral
3. podsunies kukucku nespravnemu? akym pravom?
4. nedufaj, ze to raz nepraskne, lebo praskne a mozno hned v porodnici
co poradit? no uz si to vykvakala pred tym ako si mohla zaujat stanovisko... to ze si ho podviedla neriesim, ale nie bez nasledkov...
a posledna otazka, prosim ta , kde si videla potencial aby sa milenej do teba urobil? a preco pre boha si nasledne na to liezla do postele s aktualnym partnerom ked teda si musela podla cyklu vediet, ze to moze byt problem
alebo... co by si robila, ak by si teda bola tehotna s milencom, lebo ten sex doma by nebol?
@krasneleto no partner so mnou žije tak asi že sa pred ním nedá tajiť 4 mesiace, že som nie tehotná…a samozrejme, že som mu hneď nepovedala, že nemusí byt otcom…čiže automaticky sa tešil a chcel to povedať rodine…rodina sa to dozvedela len nedávno…
Čo sa týka “milenca” ten o situácii vie, postavil sa k nej zodpovedne a je pripravený na možnosť, že bude mať dieťa…vôbec sa z toho nesnaží vyvliecť ani nič podobne…práveže sa mi snaží byt oporou a momentálne je to jediná osoba s ktorou sa o tom môžem rozprávať.. ale napriek tomu si stále želám aby to bolo partnerove a nechcem už takuto sprostosť akú som spravila nikdy zopakovať.

@anonym_autor ahoj, poradit ti v tomto neviem, ale myslim si, ze aj keby je to dieta jeho a nepovies mu ze si ho podviedla, budes si to po cele tie roky vycitat a nebudes mat kludny spanok