Ako zvládnuť neistotu o otcovstve počas tehotenstva?
Ahojte prosím dopredu o to aby ste ma nesúdili lebo sama viem akú strašnú hlúposť som spravila. Žiaľ pozadie celej situácie a dôvody prečo som niečo také spravila poznám len ja ibaže teraz už viem, že veci som mohla riešiť aj inak. Poučila som sa z toho tak ako nikdy v živote ale to už nezvráti to čo sa stalo. Prosím len o vaše rady pripadne ak niekto prežil niečo podobné čo ste robili. Som vážne zúfalá a najradšej by som sa videla pod zemou.
Nachádzam sa v dosť zložitej situácii. S priateľom sme sa dlho snažili o bábätko (4 roky) a nedarilo sa nám. Absolvovali sme aj umelé oplodnenie, ktoré taktiež nevyšlo. Nás vzťah za ten čas dosť ochladol a rozmýšľala som, že pôjdeme od seba nakoľko sme si prestavali rozumieť a žili sme spolu viacmenej ako spolubyvajuci a kamaráti. (Bolo tam ale oveľa viac veci, ktoré prestavali fungovať ale to rozpisovať nejdem) Sex sme mávali málokedy a z jeho strany neprichádzala tá prirodzená túžba po ňom a teda aj po mne. Cítila som sa veľmi zle a neatraktívne. Chýbalo mi to, že niekto sa ku mne správa pekne a váži si ma ako ženu. Tu som cítila skôr už len to, že som iba žena v domácnosti a nič viac. Toto obdobie trvalo príliš dlho a spravila som hlúposť a podviedla som ho. Bolo to s osobou, ktorú som veľmi dobre poznala a mali sme sa vážne radi nie len tak s hocikým. Žiaľ bolo to v 1. aj 2. plodný deň a pozor sme si nedávali. No nejakým zázrakom môj partner so mnou chcel sex a spala som aj s ním a tiež sa do mňa urobil. Poslednú menštruáciu som mala 4.11. (4 dni) plodne dni mi podľa menstruacneho kalendára začali 13.11. Ovulacia podľa kalendára mala nastať 19.11. Partnera som podviedla 13.11 (večer) aj 14.11.(ráno) a s partnerom sme mali sex 17.11. (Večer). Viete mi povedať či je veľká šanca že som otehotnela počas tých dni 13-14? Bojím sa, že ovulacia mohla nastať aj skôr a tým sa pravdepodobnosť ešte zvyšuje. Vážne neviem čo robiť a strašne si to vyčítam. Partner sa na bábätko veľmi teší a úplne ožil, celá rodina to isté a náš vzťah sa posunul k lepšiemu ale neviem žiť s touto veľkou neistotou každý deň. Viem že sa dajú spraviť DNA testy aj teraz ale sú strašne drahe a bojím sa toho že ak vyjdú pozitívne pre toho milenca že sa zrútim. Bábätko som si vždy veľmi priala ale nikdy by ma nenapadlo, že spravím takuto hlúposť a nebudem mať z tehotenstva žiadnu radosť. Zároveň neviem či vydržím počkať do pôrodu na DNA testy bojím sa, že ma to dovtedy zožerie. Partnerovi o tom povedať nemôžem nikdy by mi to neodpustil to viem na 1000%. Som zúfalá a neviem čo robiť. Je nejako možné, že to bude partnerove aj keď sa nám tak dlho nedarilo? Spermiogram mal vždy v poriadku a nikdy nám nič doktori nezistili ale aj tak mi to vŕta v hlave.
@maca1984 klamať mu urcite nechcem. Testy chcem dať urobiť ibaže teraz sa jednak bojím odberu plodovej vody, že to môže byt nebezpečne pre bábätko a odbery z krvi sú strašne drahe. Zároveň ak vyjde pozitívny výsledok pre toho milenca tak sa asi zrutim a nechcem tým ublížiť bábätku dosť že mu robím zle teraz týmito stresmi, ktoré prežívam. Ak vyjdú testy tak, že to nie je partnerove budem mu to musieť povedať to je jasne ale strašne sa toho bojím neviem si to ani len predstaviť čo to bude…o tom, že som ho podviedla mu určite hovoriť zatiaľ nechcem a nemám v pláne mu o tom povedať ani vtedy ak sa potvrdí, že bábätko je jeho. Lebo mne by sa možno uľavilo ale čo on?
@anonym_autor akoze odber plodovej vody - nie je to vobec narocne - max financne ak sa to dobre spravi - robili mi ho pred 18timi rokmi a veda odvtedy pokrocila - kvoli zlym tripple testom...dieta je zdrave a je to maly pologenius, takze asi tak...
Podla mna sama vies ze dieta je toho druheho...zazraky sa nedeju, len si to nechces v sebe priznat.
@anonym_autor trosku sa ale vzchop draha... ty aktualnemu nechces ublizit pravdou? ako klamstvom to bude menej bolestne? nakupi vybavicku, uz teraz sa asi tesi a nakoniec budes musiet s pravdou von? mozno hned, o rok, o dva whatever... raz to pride
DNA testy nech zaplati teda milenec
nemas potrebu mu hovorit, ze si ho podviedla, aj ked babatko bude jeho... no a ako asi tak zistis ci je jeho? a jasne, ze nehovor ak by bolo jeho.. a ked nebude? na to mas zaludok????????
@anonym_2aa727 ak nepôjdem na testy počas tehotenstva určite pôjdem po pôrode a ak nebude jeho je jasne že mu to poviem…nebudem sa tváriť, že je naše spoločne keď to tak nebude…viem, že čím neskôr to budem riešiť tým horšie ale momentálne to inak nejde.
@krasneleto no partner so mnou žije tak asi že sa pred ním nedá tajiť 4 mesiace, že som nie tehotná…a samozrejme, že som mu hneď nepovedala, že nemusí byt otcom…čiže automaticky sa tešil a chcel to povedať rodine…rodina sa to dozvedela len nedávno…
Čo sa týka “milenca” ten o situácii vie, postavil sa k nej zodpovedne a je pripravený na možnosť, že bude mať dieťa…vôbec sa z toho nesnaží vyvliecť ani nič podobne…práveže sa mi snaží byt oporou a momentálne je to jediná osoba s ktorou sa o tom môžem rozprávať.. ale napriek tomu si stále želám aby to bolo partnerove a nechcem už takuto sprostosť akú som spravila nikdy zopakovať.
@anonym_autor tes sa z tehotenstva, ostatné vyriesis po porode testom DNA a teraz to nechaj tak, otcom moze byt tak partner ako aj milenec. Teraz nevyriesis, len skodis babatku aj sebe tym stresom. Uzivaj si vysnene tehotenstvo. ❤️
@anonym_autor tes sa z tehotenstva, ostatné vyriesis po porode testom DNA a teraz to nechaj tak, otcom moze byt tak partner ako aj milenec. Teraz nevyriesis, len skodis babatku aj sebe tym stresom. Uzivaj si vysnene tehotenstvo. ❤️
@anonym_650b3a ďakujem ♥️
@nyusika veci nie su len cierno biele v zivote, preto neodsudzuj, ak nechces byt sudena
@nyusika vsetci niekedy v zivote urobime chybu
tam je kratka doba medzi stykmi, skoda, ze nevies kedy si ovulovala, ja mam pri ovulacii bolesti takze viem, aplikacie presne nie su, ja napriklad ovulujem na cca 11 - 12 den cyklu, ono to moze byt kludne aj muzove, otazka je ci dokazes zit s tymto tajomstvom a koho by si bola radsej aby to bolo
Tak ja na zazraky neverim, skor novy partner a jednoducho ste tam boli kompatibilny... test DNA sa da spravit aj s plodovej vody, len je to rizikovy zakrok a ty sa na babatko tesis tak ako tak. Blba situacia celkovo.
@anjelicek26 ja na zazraky verim, ale toto skor bude tak, ako pises...
Poviem ti prípad z rodiny, mne blízkej osobe. S manželom sa im nedarilo dlho otehotnieť a ich vzťah ochladol. Ona ho podviedla a otehotnela. Dieťa si nechala. Celých 9 mesiacov bola na tom psychicky veľmi zle. Nevedela koho je to dieťa a manželovi nepovedala pravdu. Neviem kedy po pôrode si nechala spraviť test, netuším. Každopádne hneď tesne po pôrode to nebolo, lebo ešte sme sa pozerali na koho sa dieťa podobná či na manžela, alebo na milenca. Ona mala ťažkú popôrodnú depresiu, naozaj s ňou hormóny extrémne lomcovali a napokon siahla po fľaške. V čase potom vyšlo najavo (určite genetické testy) ale aj vzhľadom dieťaťa, že je manželovo. Ale ona už mala našliapnuté na seriózny problém s alkoholom-niekoľko krát v CPZ po jazde pod vplyvom alkoholu, napadnutie verejného činiteľa, odobratie VP, sedenia u terapeuta s návratom ku alkoholu. Po pár rokoch tohto trápenia sa s ňou manžel rozviedol, kde zároveň zistil, že síce dieťa je jeho, ale vôbec nebolo isté, že je jeho a ona ho klamala (ako to zistil neviem). Ošklbal ju skoro o všetko, v zásade všetko bolo jeho, čiže nedal jej nič. Dcéra ostala žiť s matkou alkoholičkou, má hraničnú poruchu osobnosti, od mladosti alkohol, tráva apd. Smutné sa na to pozerať. Tak len toľko. Pls ty vieš čo máš urobiť a ako to máš urobiť.
@nyusika súhlasím a vôbec svoje skutky neobhajujem…viem, že som spravila hlúposť a vôbec na seba za to nie som hrdá…ale takisto ma nepoznáš a preto nesúď dopredu ľudí keď nepoznáš celý ich príbeh. Viem, že čo som spravila je úbohé ale stalo sa to. Teraz to ľutujem a poučila aom sa z toho .. a príbeh vôbec nie je vymyslený..žiaľ.. najradšej by som aj ja bola keby to bol len vtip to mi ver
@anonym_autor bez ohľadu na všetko a všetkým jednoznačne DNA testy a povedať pravdu. Bude to kruté ale bude to tak. Ak je toho milenca je toľko situácii kedy sa v živote môže prísť na pravdu že s týmto adrenalínom dokáže žiť málokto. A nesudim vás. Stalo sa. Hlavne nech ma dieťa zázemie s reálnym otcom
v prvom momente to hned povedz partnerovy. zasluzi si vediet s kym to zije a rozhodnut sa ci s takou osobou chce zit dalej
@nyusika súhlasím a vôbec svoje skutky neobhajujem…viem, že som spravila hlúposť a vôbec na seba za to nie som hrdá…ale takisto ma nepoznáš a preto nesúď dopredu ľudí keď nepoznáš celý ich príbeh. Viem, že čo som spravila je úbohé ale stalo sa to. Teraz to ľutujem a poučila aom sa z toho .. a príbeh vôbec nie je vymyslený..žiaľ.. najradšej by som aj ja bola keby to bol len vtip to mi ver
@anonym_autor autorka, kedze to mas prezistene, aka je cena testov z krvneho odberu? Ja byt tebou, nech to stoji, co to stoji, dam si ich urobit teraz. Jedna prispievatelka tu mala dobry point ohladom stavov pocas tehotenstva a po porode. Mozes sa prepracovst k poporodnej depresii a nepomozes ani sebe ani dietatu. Pricom poporodna depresia sa vyskytuje aj mimo pripadov ako je tvoj. Neublizuj si a daj si spravit testy.
tak logický ak na to ideš...tak otcom bude ten milenec....
v prvom momente to hned povedz partnerovy. zasluzi si vediet s kym to zije a rozhodnut sa ci s takou osobou chce zit dalej
@anonym_d866a0 lebo tu vsetky na MK su bezpodmienecne 100% verne v kazdej chvili aj ked partner na nich kašle dlhodobo a nikdy nikoho urcite nepodviedli a nepodvedu a ani im to nikdy nenapadlo lebo su uzasne skvele a neomylne. A taktiez vsetci muzi su 100% uprimni verni a ani im nenapadne ist jednorazovo inde ak doma na nich zvysoka zena kasle dlhodobo
Osobne si myslim, ze dieta je milencovo.
Len jedna otazk autorka - preco si nechala milenca, aby sa do teba urobil, preboha??
@nyusika ona žije, všetci žijú , dieťa sa vychová. Ľudia robia horšie chyby ako toto
@anonym_autor je ťažké radiť, ale sama si povedala, že by ti to neodpustil. Neviem či by ťa chcel ten z tvojej novej známosti, ale myslím si že to bola nezáväzná zábava a vychovávať dieťa by nechcel. Nejde len o tvoje svedomie, ale aj o to dieťa, chceš riskovať že ho budeš vychovávať sama? Dala by si to, z rodiny by mal kto pomôcť? Ak sa priznáš a budeš musieť znášať dôsledky... A navyše nevieš či tvoj partner ti bol celý ten čas verný... Nie, že by ťa to ospravedlňovalo, ale veľa mužov je takých, že oni podvedú, ale partnerke nič neodpustia. Mysly na to, že tvoje rozhodnutie ovplyvní život tvojho dieťatka, ktoré za nič nemôže.
Hnusna situacia. Mas o co si si koledovala.
Kazdopadne. Partner sa tesi..... povedal rodine.... bude sa pripravovat na dieta.... hrdo sa chvalit a kratko po porode-nie je jeho.... vies si to ponizenie predstavit???? Fuuuuh.
To bude velke stastie ze dieta bude jeho.
máš dve možnosti.
1. interupcia - čo asi tvoj súčasný manž. nepochopí a váš vzťah to načisto pochová
2. bábo si nechať a veriť že sa bude podobať na teba a nikdy manž. neprezradiť čo sa stalo.
Nepríjemná situácia.
@anonym_7426f8 pise o novembri, ak sa nepomylila, ze to ma byt januar, tak na interrupciu je uz dost neskoro teda 🙃
@nyusika ona žije, všetci žijú , dieťa sa vychová. Ľudia robia horšie chyby ako toto
@anonym_ca58da nech hodi kamenom ten co je bez viny...... verim, že na rozdiel od cias Ježiša teraz su ludia taki, ze by hodili, lebo ani k sebe nie su uprimni. Len kamenovat druheho ale ja som naj
@anonym_7426f8 pise o novembri, ak sa nepomylila, ze to ma byt januar, tak na interrupciu je uz dost neskoro teda 🙃
@anonym_8a71be nepíše tt.
@anonym_ca58da nech hodi kamenom ten co je bez viny...... verim, že na rozdiel od cias Ježiša teraz su ludia taki, ze by hodili, lebo ani k sebe nie su uprimni. Len kamenovat druheho ale ja som naj
@anonym_650b3a nikto nikoho nejde ukamenovat, nebud traged...
piseme len, ze identicka tema tu bola vcera, ci predvcerom...akurat bola podana tak, ze KAMARATKE sa stala nemila vec...
cuze je to vymyslene a niekto sa nudi
@anonym_650b3a nikto nikoho nejde ukamenovat, nebud traged...
piseme len, ze identicka tema tu bola vcera, ci predvcerom...akurat bola podana tak, ze KAMARATKE sa stala nemila vec...
cuze je to vymyslene a niekto sa nudi
@nyusika stat sa to môže predsa viacerym

zakon schvalnosti je , ze dieta bude milencove... a ty si v prdeli... priznaj sa... mozno to znesie, mozno nebude treba do toho tahat ani milenca.. na druhej strane... muz ti vychova jeho dieta a on ani nebude vediet ze ma dieta? velmi sebecke a vypomsti sa ti to ...