Ako zvládnuť odlúčenie v tehotenstve?
Milé dámy, môj chlap dostal ponuku na prácu v zahraničí. Môžem byť úprimná a priznať že by nám to veľmi pomohlo finančne, aj budúcnosť by bola ružovejšia, ale mám obavy že ostanem doma sama.
Momentálne som v piatom mesiaci a keďže mám dlhoročné problémy s platničkami, už toho veľa nezvládam a som stále unavená.
Mám veľké obavy z toho, že by som na dieťa a domácnosť mala ostať sama. Je to moje prvé, neviem ani čo čakať a ako plánovať, preto nie som schopná zaujať stanovisko. Moja mamina ešte pracuje, ale viem že by mi pomohla ako by mohla, ocina už nemám a svokrovci sú cez hodinu cesty, čo by pre nich bolo náročné, čiže s tým nepočítam.
Momentálne má dve možnosti, 3 týždne preč a týždeň doma, alebo cez týždeň preč, v sobotu ráno by prišiel a v nedeľu okolo obeda znovu odchádzal.
Neviem ako sa mu mám vyjadriť. Rozumiem, prečo to chce, ale sú aj dôležitejšie veci ako peniaze.
Čo by ste robili v podobnej situácii?
Ja som zažila finančnu tiesen a som silná a schopná. Takže ja by som partnera podporila.
@anonym_autor nesúhlasila by som. Nezakladali som si rodinu na to, aby dom potom bola na všetko sama
@bebebi
Ďakujem za názor.
Nebojím sa až tak toho, že by som bola sama, ale že by toho bolo na mňa príliš veľa.
Ono by to zase snáď nebolo na 10 rokov. Viem že prvé roky života sú formujúce, ale pamätať si to malá nebude.
@anonym_autor v žiadnom prípade by som na to nepristúpila. Dieťa, hlavne to prvé, je riadna záťaž. Pamätám si ako som panikárila, keď malý dlho plakal bez príčiny, tak sme s mužom utekali na pohotovosť (nič to nebolo). Alebo keď som strácala mlieko, malý bol hladný a bolo po 22:00 a všetko zatvorené. Muž nasadol do auta a utekal ku kolegovi po umelé mlieko….teraz už mám dve deti väčšie, už by som toľko nevystrájala ale vtedy to bolo ozaj náročné a bola som neskutočne vďačná, že v tom so mnou niekto je.
@anonym_autor
Zvládnuť by si to zvládla, ženy toho zvládnu veľa. Ale zničená rodina by mi nestála za žiadne peniaze. Ten stratený čas vám už nikto nikdy nevráti. Držím palce, nech sa rozhodnete správne!
Nešla by som do toho. Zdravie máš iba jedno a keď ti odíde tak ste v prdeli. S platničkami nie je sranda
Ja som zažila finančnu tiesen a som silná a schopná. Takže ja by som partnera podporila.
@barka1
Ďakujem za názor.
Snažím sa na to pozerať presne takto a chcem ho podporiť. Len tým, že je to prvé dieťa, skutočne neviem čo mám čakať.
@anonym_autor v žiadnom prípade by som na to nepristúpila. Dieťa, hlavne to prvé, je riadna záťaž. Pamätám si ako som panikárila, keď malý dlho plakal bez príčiny, tak sme s mužom utekali na pohotovosť (nič to nebolo). Alebo keď som strácala mlieko, malý bol hladný a bolo po 22:00 a všetko zatvorené. Muž nasadol do auta a utekal ku kolegovi po umelé mlieko….teraz už mám dve deti väčšie, už by som toľko nevystrájala ale vtedy to bolo ozaj náročné a bola som neskutočne vďačná, že v tom so mnou niekto je.
@martyzpp
Ďakujem za názor,
tohto sa obávam, že príde situácia, ktorú určite zvládnem sama ak budem musieť, ale bolo by to veľmi náročné. Určite prídu situácie, keď budem panikáriť, najmä ak budem doma sama a nebudem vedieť čo skôr. Zase nechcem aby to malo dopad na malú alebo náš vzťah.
@anonym_autor
Zvládnuť by si to zvládla, ženy toho zvládnu veľa. Ale zničená rodina by mi nestála za žiadne peniaze. Ten stratený čas vám už nikto nikdy nevráti. Držím palce, nech sa rozhodnete správne!
@sss777
Ďakujem krásne,
Máš úplnú pravdu, peniaze rodinu určite nevyvážia. Verím že sa rozhodneme správne, to asi ukáže len čas.
@sss777
Ďakujem krásne,
Máš úplnú pravdu, peniaze rodinu určite nevyvážia. Verím že sa rozhodneme správne, to asi ukáže len čas.
@anonym_autor zvažovala si aj možnosť odísť s ním?
príde v sobotu ráno a hneď v nedeľu okolo obeda by išiel preč? bol by doma 24 hod. - to je veľmi málo. Tento spôsob určite nie.
nemáte deti školopovinné , nech sa po niečom poobzerá, možno by ste tam mohli byť aj spolu.
@anonym_autor a moznost ist do zahranicia spolu a fungovat tam ako rodina neexistuje? Co ta tu drzi? Najblizsie tri roky sa asi do prace nechystas, ocividne sa nejedna o pracu na druhom konci sveta takze navstevy s rodinou mozu fungovat.
Tiez som poznala rodiny "Ono by to zase snáď nebolo na 10 rokov"...lahko sa zvyka na pekne peniaze, realne ti chlapi su potom v zahranici nonstop, nevrati sa robit za tisicku, pribudne druhe, tretie dieta a bum rozvod, lebo zena doma psychiatria sama s detmi a muz len maka a posiela peniaze...
Nešla by som do toho. Zdravie máš iba jedno a keď ti odíde tak ste v prdeli. S platničkami nie je sranda
@doriiis
Ďakujem ti, ja sa snažím s tými platničkami tváriť hrdinsky, ale určite ma to limituje. Cítim to už teraz, po pôrode to asi nebude o veľa lepšie.
@anonym_autor zvažovala si aj možnosť odísť s ním?
@anonym_ea54dc
Pfu, momentálne skôr nie. Minimálne zo začiatku mi asi bude lepšie v prostredí ktoré poznám, keď už sa mi celý štandard zmení, nech mám aspoň v niečom stabilitu.
príde v sobotu ráno a hneď v nedeľu okolo obeda by išiel preč? bol by doma 24 hod. - to je veľmi málo. Tento spôsob určite nie.
nemáte deti školopovinné , nech sa po niečom poobzerá, možno by ste tam mohli byť aj spolu.
@deti95060810
Veď práve, tie víkendovky mi prídu trochu kontraproduktívne.
Asi by som prvé mesiace bola radšej doma, ale ako myšlienka do budúcna, aj keby len časovo obmedzene to znie celkom pozitívne.
@anonym_autor a moznost ist do zahranicia spolu a fungovat tam ako rodina neexistuje? Co ta tu drzi? Najblizsie tri roky sa asi do prace nechystas, ocividne sa nejedna o pracu na druhom konci sveta takze navstevy s rodinou mozu fungovat.
@sissy27
Úprimne, takto som nad tým doteraz nerozmýšľala. Pár mesiacov po pôrode by to mohla byť dobrá cesta.
Drží ma tu len pocit stability, že to tu poznám a mám tu rodinu a známych, ale ako píšeš, na tie tri roky by to mohlo byť fajn a potom by čas ukázal čo ďalej. Vrátiť by som sa predsa domov mohla hocikedy, ak by to nebolo dobré.
Išla by som do toho jedine v prípade, že na slovensku nedokáže zarobiť tak, aby ste vyžili. Iba za to, aby sme sa mali finančne lepšie by mi to nestálo. Nevybuduje si vzťah s dieťaťom, vzťah medzi vami upadne a smerujete k rozvodu.
Tiez som poznala rodiny "Ono by to zase snáď nebolo na 10 rokov"...lahko sa zvyka na pekne peniaze, realne ti chlapi su potom v zahranici nonstop, nevrati sa robit za tisicku, pribudne druhe, tretie dieta a bum rozvod, lebo zena doma psychiatria sama s detmi a muz len maka a posiela peniaze...
@sisa_s
Presne takto to nechcem, bez ohľadu na to, myslím že nám to jedno dieťa bude akurát 🙂
Ale rozumiem čo tým myslíš, šéfa by mu robil známy čo je tam 14 rokov a chce dokončiť ešte ten jeden kvôli dôchodku zo zahraničia. Takže je celkom možné že by sa to natiahlo, s myšlienkou zabezpečiť si aj dôchodok
Išla by som do toho jedine v prípade, že na slovensku nedokáže zarobiť tak, aby ste vyžili. Iba za to, aby sme sa mali finančne lepšie by mi to nestálo. Nevybuduje si vzťah s dieťaťom, vzťah medzi vami upadne a smerujete k rozvodu.
@anonym_90595f
Ono by to finančne pomohlo, nemuseli by sme úplne rozmýšľať čo si môžme dovoliť a čo nie, ale zase existenčné to nie je. Úprimne, počas materskej to bude určite ok, obávam sa ale toho keď skončí materská a budem mať rodičovský príspevok, to už nebude tak veselé. Ale áno, vzťahy sú veľa dôležitejšie ako peniaze.
@anonym_autor nesúhlasila by som bez ohľadu na financie a pomoc s deťmi a domácnosťou. Ja som sa vydávala preto, lebo chcem mať prítomného manžela a moje deti potrebujú denne svojho otca, ktorý sa im venuje každý deň. To si ani neviem predstaviť takto žiť dlhodobo. Praca je aj na Slovensku. Za toto to nestojí.
@anonym_autor nesúhlasila by som bez ohľadu na financie a pomoc s deťmi a domácnosťou. Ja som sa vydávala preto, lebo chcem mať prítomného manžela a moje deti potrebujú denne svojho otca, ktorý sa im venuje každý deň. To si ani neviem predstaviť takto žiť dlhodobo. Praca je aj na Slovensku. Za toto to nestojí.
@konikkon
Ďakujem, to je pravda, tiež som sa nevydávala s cieľom žiť sama s deťmi a mať sponzora môjho životného štýlu. Na úkor vzťahu ti nebude mať zmysel
Zažila som si to, keď muž odíde. Už sme mali 2 deti, boli sme relatívne zabehnutí. (Deti vtedy 5 a 2r). Po 3 mesiacoch skončil. Nezvládal to nik z nás psychicky, muž to, že deti rastú a on to nevidí, ja to, že 3 týždne je sakra veľa byť sama s deťmi a hlavne, čo si málokto uvedomí - budeš jediná dospelá osoba v byte, keď sa niečo stane, si s tým okey? Požiar, vyrobenie,… - to je celkom hodne na psychiku, aj keď sa nič nedeje. A deti väčšinu mesiaca mali kontakt s otcom len videohovor - to je sakra málo (až mi idú slzy, keď si zas spomeniem).
Dlho sme fungovali potom v štýle 4 dni bol v práci 3 doma. To bolo už lepšie, pre všetkých prijateľné ale vôbec nie ideálne, takmer nás to stalo po tom všetkom manželstvo, proste sme sa odcudzili - to sa stáva vo vzťahoch na diaľku, až príliš často. A tak nakoniec (2 roky po všetkých udalostiach) sme predali byt, kúpili druhý, blízko manželovej práce a je to neporovnateľné, úplne super, či vzťah ja- manžel, deti -manžel a samozrejme aj ja a deti, keďže nepočujem len “mama” ale idú aj za otcom.
Tým chcem povedať, radšej menej peňazí (v konečnom dôsledku to môže byť aj viac, než keby je preč) ale rodina má byť pohromade vždy vždy vždy! Pri najhoršom o pár mesiacov vezmeš ty brigádu na víkend/večer… Dieťa vám beztak zatrasie neskutočne vzťahom, tak by som neprilievala olej do ohňa, kým netreba.
@anonym_autor mala som aj mám to rovnako najprv týždeň preč víkend doma v nedeľu odchod teraz aj niekoľko týždňov preč ....keď na mňa prišiel pôrod bola som sama doma moja rodina ďaleko jeho tiež ale prišli svokrovci ...popravde bol to masaker hlavne prvé dieťa a nikto nikde
Zažila som si to, keď muž odíde. Už sme mali 2 deti, boli sme relatívne zabehnutí. (Deti vtedy 5 a 2r). Po 3 mesiacoch skončil. Nezvládal to nik z nás psychicky, muž to, že deti rastú a on to nevidí, ja to, že 3 týždne je sakra veľa byť sama s deťmi a hlavne, čo si málokto uvedomí - budeš jediná dospelá osoba v byte, keď sa niečo stane, si s tým okey? Požiar, vyrobenie,… - to je celkom hodne na psychiku, aj keď sa nič nedeje. A deti väčšinu mesiaca mali kontakt s otcom len videohovor - to je sakra málo (až mi idú slzy, keď si zas spomeniem).
Dlho sme fungovali potom v štýle 4 dni bol v práci 3 doma. To bolo už lepšie, pre všetkých prijateľné ale vôbec nie ideálne, takmer nás to stalo po tom všetkom manželstvo, proste sme sa odcudzili - to sa stáva vo vzťahoch na diaľku, až príliš často. A tak nakoniec (2 roky po všetkých udalostiach) sme predali byt, kúpili druhý, blízko manželovej práce a je to neporovnateľné, úplne super, či vzťah ja- manžel, deti -manžel a samozrejme aj ja a deti, keďže nepočujem len “mama” ale idú aj za otcom.
Tým chcem povedať, radšej menej peňazí (v konečnom dôsledku to môže byť aj viac, než keby je preč) ale rodina má byť pohromade vždy vždy vždy! Pri najhoršom o pár mesiacov vezmeš ty brigádu na víkend/večer… Dieťa vám beztak zatrasie neskutočne vzťahom, tak by som neprilievala olej do ohňa, kým netreba.
@anonym_d9f345
Ďakujem, že si to takto rozpísala, som rada, že ste to v konečnom dôsledku ustáli.
Je fakt, že rodina má byť spolu, tak sme si to aj my predstavovali.
Naposledy sme sa rozprávali o tom, že by šiel takto preč na rok, ale aj to je relatívna doba
@anonym_autor mala som aj mám to rovnako najprv týždeň preč víkend doma v nedeľu odchod teraz aj niekoľko týždňov preč ....keď na mňa prišiel pôrod bola som sama doma moja rodina ďaleko jeho tiež ale prišli svokrovci ...popravde bol to masaker hlavne prvé dieťa a nikto nikde
@tinka3435
Uff, ako si to zvládla? Vlastne, ako to zvládate naďalej takto?
@anonym_autor akoze ten turnus nic moc, keby bol mesiac prec a mesiac doma ok,ale takto nic moc. Navyse ti nema kto pomoct poriadne. Po porode je fajn nezostat celkom sama na vsetko. A este tie platnicky...Akoze asi sa to moc neoplati vo vasej situacii.
@anonym_d9f345
Ďakujem, že si to takto rozpísala, som rada, že ste to v konečnom dôsledku ustáli.
Je fakt, že rodina má byť spolu, tak sme si to aj my predstavovali.
Naposledy sme sa rozprávali o tom, že by šiel takto preč na rok, ale aj to je relatívna doba
@anonym_autor dokázala by som to aj hlbšie rozpísať, ale to by bolo aj na knihu, aké to bolo hrozné celé.
Avšak ak odíde, nebol by to rok. Vždy to tak začína, že niekto odíde na rok, alebo na 2. Málokedy sa vrátia, už im to nevyhovuje byť doma, zvyknú si na ten život byť preč. Ak bude na tom trvať, tak mu zahraj na city, cez dieťa.
@sissy27
Úprimne, takto som nad tým doteraz nerozmýšľala. Pár mesiacov po pôrode by to mohla byť dobrá cesta.
Drží ma tu len pocit stability, že to tu poznám a mám tu rodinu a známych, ale ako píšeš, na tie tri roky by to mohlo byť fajn a potom by čas ukázal čo ďalej. Vrátiť by som sa predsa domov mohla hocikedy, ak by to nebolo dobré.
@anonym_autor
Nic v zlom podla tvojich komentarov ty sa nehodis na takyto sposob zivota pendlerov
si domased akceptuj ze budete cely zivot platit hypoteku
Nie nesúhlasila, vidím to u viacerých v okolí, aj v rodine. Muži si zvyknú na svoj kľud, na svoj systém,... Ešte si ani neviete reálne predstaviť, čo obnáša mať dieťa.
Mám 2 s väčším vekovým rozdielom. S rodinou to mám pri oboch deťoch podobne, ako Ty. Nehovoriac o tom, že toto druhé mám extrémne náročné. Často plače, v noci aj cez deň. Cez deň všade vylezie, musím ho mať
non-stop na očiach. Takže som ozaj rada, keď príde muž z práce alebo staršie zo škôlky a môžem si dať aspoň v kľude sprchu. A to Ťa nechcem strašiť. Nehovoriac
o tom, že prvé dieťa, je skúškou pre vzťah.

@anonym_autor nesúhlasila by som. Nezakladali som si rodinu na to, aby dom potom bola na všetko sama