Bezpíznakové tehotenstvo
Ženy, mamičky.. viem, že v Amerike je celkom časté nevedieť o tehotenstve 😀 ale rada by som vedela, či sa to stáva aj tu u nás / v blízkom okolí, alebo je to nejaká rarita, že žena sa dozvie v 7-8 mesiace že čaká dieťa
poznám jednu, čo o tom nevedela 6 mesiacov. Potom zacítila pohyby a šla k doktorovi, že čo to je :D
Ja som mala bez priznakov, teda skoro, kazde jedno tehotenstvo, ale teda neprisiel mi menzes a to mi stacilo, aby som si spravila test. Kebyze mam menzes, tak ani neviem, ze som tehotna, lebo vyrazne nevolnosti som nemala a unava a obcas zle od zaludka, to sa da vysvetlit aj inak ako tehotenstvom. No a potom pohyby okolo 17-20 tyzdna...a potom velke brucho...nechapem, ako to nemoze do tak neskoreho stadia nevediet, to uz ake IQ musi byt, nic v zlom. ..🙄🤔😅
Vies co, ja som si myslela, že je to nemožné... Bola som tehotná 2x a nešlo mi to do hlavy, ze žena nevie, necíti, ze je tehotná.. No moja sestra to naozaj nevedela.. Do 5. mes vôbec netušila, že je tehotná, len si zo srandy urobila test, lebo meškali jej krámy mesiac (co nebolo nič nezvyčajné)...Takze áno, existuje aj také 🤣
7-8. mesiac sa mi zdá veľmi nepravdepodobné, ale do toho 5. nemusí žena vedieť, ak každý mesiac v čase menzes krváca. Ja som to tak mala v prvých mesiacoch, ale mne začalo bývať zle a o dieťatko sme sa snažili, tak som začala tušiť. Moja sesternica naopak nemala absolútne žiadne príznaky, na to, aká je štíhla, jej ani bruško do 6. mesiaca nebolo vidieť, ale teda menzes nemala. No ak sa to spojí u jednej ženy....je tu na MK mamina, ktorá to zistila až pri pohyboch a to bolo tretie dieťa.
Igora Kmeťa žena🙂myslela si, že je v prechode tuším to zistila v 6 m.Moja kamarátka v 4 m
až tak ďaleko nie... mne meškal menzes, ale tak aj som zabudla pri ostatných deťoch že sa niečo deje. Inak žiadne príznaky - ani len prsia sa nezväčšovali ani neboleli. Nič. tak som to nechala tak... potom som išla k lekárke že čo by to tak mohlo byť... 15tt
Známa do 20 tt nevedela lebo mala menzes.... až keď mala pohyby tak zašla k lekárovi.
Mozno starsie zeny, ktore si myslia, ze su v prechode a ani nemyslia na tehotenstvo. Alebo zeny, ktore maju zdravotne problemy a menzes maju hore dole, niekedy vynecha aj par mesiacov. Mozno obeznejsie zeny, na ktorych to nevidiet, ale ja som pri prvom v 20tt nevyzerala, ze som tehotna a to som mala 60kg. Ja osobne nikoho nepoznam z okolia co by to nezistil.
Zalezi na vahe, veku, polohe dietata. Naozaj je toho vela. Niektore zeny si myslia, ze su v prechode, poznam jednu, co mala nejaku diagnozu a menstruaciu mala tak raz do roka. Lekar tvrdil, ze je neplodna a naozaj roky bola. Potom zrazu bum a bola tehu. Zistila to velmi neskoro , v 5 mes. Druhe dieta sa podarilo rovnako. Tiez to zistila velmi neskoro. A to bola chuda pomerne.
Moja mama mi rozpravala o takom pripade. Ona ked bola mala, zhruba pred 50 rokmi, u nich v dedine porodila zena do latriny mrtve dieta. Bola uz v prechode a riadne obezna, tak si tehotenstvo ani nevsimla. A ked na nu prisli porodne bolesti myslela si, ze ma nejaku silnu hnacku. Porodila na latrine.
U nás v meste žena 48rokov.Myslela si že je v prechode,začala priberať tak nabehla do fitka a s fitka ju brala záchranka na pôrodnú sálu.Nevedela celých 9mes.ze je tehotná.Dieta bolo tak otočené že necítila vôbec pohyby.Byvala kolegyňa zistila až v 7mes.Menzes mala do 5mesiaca normálne,bola pri sebe a myslela si že pohyby sú črevá 🙈 až keď jej dva mesiace neprišla menštruácia zistila 😁

Však musí cítiť pohyby 😅