Budem môcť kojiť, aj keď nemám prsia?
Trochu chúlostivá téma .. našťastie máme možnosť diskutovať anonymne.
Som v 5 mesiaci a ako tak ten čas letí, tak ma napadlo že či vôbec budem schopná svoje dieťa kojiť z "prsníkov". Ja som proste plochá. Myslela som si že sa mi v tehotenstve aspoň trochu zväčšia a pripravia na kojenie ale nevidím žiadne zmeny. Možno sa zväčšia neskôr? Netuším.
Ste tu nejaké baby čo ste to mali takto?
Ja sa obávam že mne sa proste ani nebude mať kde to materské mlieko vytvoriť. Ak by to nešlo prirodzene , tak jedine umelé mlieko. Ešte ma aj napadlo že keď kážu doniesť so sebou do pôrodnice aj odsávačku , tak či mi ju vôbec bude treba... 🙄😬 Budem sa možno aj hanbiť v pôrodnici a bude mať mrzieť keď nebudem kvôli tomu schopná nakŕmiť môjho malého anjelika materským mliekom :/
Aj nulky prsia sú vhodné prsia na kojenie. Môžeš mať mlieka ze nakrmis celú pôrodnicu a naopak žena čo má veľké nemusí mať ani mililiter. Nemá to s veľkosťou nič. Ono trosku sa zväčšia keď už budeš pred pôrodom a keď sa naplnia mliekom. Prsia sú stvorené na kojenie na výživu mláďat to je ich prioritná funkcia, že si z toho muži urobili súčasť erotiky je ich vec. Prsia sú zdrojom obživy a príroda to zariadila tak ako mala. Akákoľvek veľkosť je dobra veľkosť
@anonym_autor netráp sa tým. Nezávisí to od veľkosti. Dnes sú umelé mlieka na super úrovni. Švagriná prsia veľké, nešlo jej vôbec kojiť. Ja prsia Acka a kojila som 2 roky vkuse.
Prsia, ked sa naleju mliekom, budu vacsie... plus 60% mlieka sa tvori POCAS kojenia, teda dieta saje a mlieko sa dotvara... moc sa nad tym nezamyslaj, bude dobre
@anonym_autor dojcenie nie je otazkou velkosti prs... hlavu hore a ked to nepojde, su aj UM
Ja som presne ten pripad. Pred a pocas tehotenstva uplne plocha. Ale ze uplne. Asi 3-ti den po porode, ked mi nabehlo mlieko, som sa rano zobudila ako po plastike 😀. V zivote som take velke prsia nemala. Kojila som normalne.
Ja som bola ako doska 😃 po nabehu mlieka sa mi nenormalne zvacsili prsia. Po takom roku som bola znovu ako doska 😃😃😃
Ja som plochá tiež, ale že naozaj plocha, to nie je ani do ruky...
Odokojila som jedno dieťa 2.5 roka a druhé rok. 🙂 Samozrejme, tie naliate "prsia" ( :D ) boli už aj trochu do ruky. Bude to ok! 🙂
ja som bola z kosicka A kosicek D :D takze nic nie je dopredu stratene. Paradoxne nadpriemerne vyvinute kamosky mali smolu a nekojili. Ale netreba to prezivat, ked to nepojde tak je dostupne UM.
Pár hodín pred pôrodom som mala nulky. O 1 ráno som porodila o 6 som mala prsia ako melóny 🤣 len bradavky mi ostali stále malé. Ale áno, koníka som, 3 deti a každé do 2,5 roka
Nejde o veľkosť prs, ale o prsné žľazy, kde sa mlieko tvorí. Dcéra ani nepotrebovala nosiť podprsenku kojila 3,5 roka. Jej dieťa nikdy nepilo "umelé mlieko". Kamarátka to isté.
Ja mám a vždy som mala lentilky pod kobercom a dojčila som jedného rok a pol, druhého dva roky. Mlieka som mala na rozdávanie, nevedela som čo s ním 🤭. Práveže mám pocit, že kamošky s veľkými prsiami mali väčšie problémy. Dôležité je naučiť sa dojčiť, nie veľkosť pŕs.
Z mojich -AA po naliatí mlieka sa stali Cčka, mlieko pre celú dedinu 😂 nekojila som, prešla som naspäť na mínusové letisko.
neboj sa, este je skoro na sledovanie prs, ved tie sa nalievaju po porode, postupne dojcenim ako tu uz pisali.. este ti poviem, ze z mojej skusenosti, mensie lepsie.. ja mam prsia obrovske, dojcit som vobec nevedela, nepomohla odsavacka, nepomohlo nic... problem dieta chytit prilozit, o tom, ze som sa den po porode nespratala do ziadnej podprsenky ani nehovorim..
@anonym_autor na veľkosti nezáleží, mám to podobne ako ty. Kojila som 9 rokov, dva roky dokonca dve deti naraz. Mlieka bolo dosť.
Nestresuj. Ja som dojčila 65 mesiacov /2deti/ a pokojne by sme pokračovali, keby nebolo treba ísť do škôlky a práce. Áčkové prsia sa mi naliali tak, že som bola šťastná, že to nemám navždy.

@anonym_autor
Ahoj, netrápila by som sa tak veľmi, nijako si tým nepomôžeš. Kopa detí vyrástla na umelom mlieku z rôznych dôvodov a nie je to žiadna hanba keď matka kojiť nemôže.
Švagriná plochá ako doska odkojila 2 deti. Daj tomu čas a možno budeš sama nakoniec prekvapená 🙂