Čakám druhé dieťa a som nešťastná
Ahojte. Syn ma 2 a pól roka a ja som zostala tehotná. Síce najskôr bolo také že budeme mať len jedného ale mňa strašne chytila muza že chcem aj druhé. Mužovi sa moc do toho nechcelo ale povedal že veď dobre. keďže ma svoj vek 43 ja 32 , pracuje mimo sk a vravel mi že to bude náročné. Len ja som chcela pre syna aj súrodenca keďže v našej rodine neni nikto malý žiadny bratranci sesternice nič. Malý ma len nás 2 babky 3 strýkovia a jednu tetu. Všetko vekovo nad 40 a60 rokov.. a teraz k veci. Zostala som tehotná a som neštástna a teda dosť sa začínam obávať toho ako to budem zvládať dve deti.ako ste to mali vy baby tiež ste sa zľakli alebo ste sa všetky tešili?
@158polica158 Uplne v pohode, ja by som sa toho nebala a je to aj rozumne , bude mat partaka v rodine. My sme mali druhe po 5 rokoch a vobec nelutujeme. Ano, 2 roky tie deti aj porevu atd, ale potom uz budes mat skor vyhodu a aj veci po sebe pekne ponosia.
nepanikar, neboj, každá matka ma 2 ruky práve preto aby dokazala fungovat pri dvoch detoch. a ja hovorim, ze kocik vynasla tiez matka aby jedno kocikovala a dve do kazdej ruky, takze pohodka to das. rataj s tazsimi prvymi mesiacmi ale to zvladnes urcite a potom bude uz lepsie drzim palčeky a uzivaj si tehu ❤️❤️
@158polica158 cakame piate. Sice mam muza doma, ale tak...🫣😅.
Najtazsi je prechod z 0 na 1 dieta a potom z 1 na 2.
Ale zvladnut sa to da. Ja mam 2x rozdiel necele 2 roky.
Ale Tvoj ma 2,5, vsak ho prihlasis do skolky a zvladnes, co by nie? Mne ked sa druhe narodilo, tak som mala 2 rocne doma, co ani nerozpravalo, este nosilo plienky. A zijeme. Das to. Ved uz je na ceste, tak co teraz?
@158polica158 ved v pohode, kym bude druhe, starsie uz pojde do skolky, budes mat cas aj na male. Ja mam 3deti s cca 2r rozdielom a prvy rok pri dvoch bol tazky...kvoli rezimu a tej pozornosti.
Dobre si urobila, ze si chcela surodenca, zvladnes to. Obavy mala asi kazda. Aj som sa tesila, ale prislo aj 100 otazok...vsetko sa postupne casom riesilo, vela veci za pochodu a to bolo asi najlepsie.
Ja som mala druhé keď malo prvé 1,5roka takže dosť podobná situácia. Na začiatku to bolo samozrejme trochu ťažšie ale treba sa len zabehnúť. Ty máš ale oproti mužovi výhodu že si zvykneš skôr jemu to bude trvať dlhšie tým že chodí do zahraničia. Potom sa občas môže stať že ty vyhoríš a budeš očakávať od neho tak isté nasadenie ako máš ty. To sa ale nestane s tým musíš počitať. Mama alebo svokra malé plus keby ti boli občas po ruke. Nejdem ti mazať medové motúziky popod nos ale držím palce.
Ďakujem baby 🙂 ja sa aj tesim ale možno preto som taká negatívna lebo mám začiatky veľmi ťažké som veľmi unavená stále by som spala jesť mi nechuti Mám žalúdok ako na vode takže energia 0. A do škôlky od septembra ide to bude mať 3 roky takže to aj keby nemáme druhé tak do škôlky by šiel určite. Rozpráva všetko pekne plienky ešte ma ale snažíme sa odplienkovat, snáď cez leto 😁 ďakujem vám baby
@158polica158 cakame piate. Sice mam muza doma, ale tak...🫣😅.
Najtazsi je prechod z 0 na 1 dieta a potom z 1 na 2.
Ale zvladnut sa to da. Ja mam 2x rozdiel necele 2 roky.
Ale Tvoj ma 2,5, vsak ho prihlasis do skolky a zvladnes, co by nie? Mne ked sa druhe narodilo, tak som mala 2 rocne doma, co ani nerozpravalo, este nosilo plienky. A zijeme. Das to. Ved uz je na ceste, tak co teraz?
@anonym_577608 tak to ti gratulujem a fakt obdivujem. To sú všetko plánované tehotenstva ?🙂
@anonym_577608 tak to ti gratulujem a fakt obdivujem. To sú všetko plánované tehotenstva ?🙂
@158polica158 dakujem, ale netreba obdivovat. Nie vzdy to zvladam. My sme vsetky nase deti nechali do nasho zivota prist, prve dve sme proste chceli. Tretie bolo 5 rokov po druhom, to som uz mala 37 rokov a povedali sme si, ze to nechame na Pana Boha, lebo uz sa nam do toho moc nechcelo. Prisiel covid a nejak sa zadarilo. A potom to stvrte uz bolo prekvapko, ale bola som rada, ze sa to tak stalo, ma aj to tretie dieta svojho rovesnika, partaka a starsia dcera vytuzenu sestricku. A sme si mysleli, ze sme uz komplet, ale nakoniec teda, ze este jedno zvladneme, ak sa podari, lebo uz mam po 40-ke. Je to narocne, ale ti starsi sa velmi dobre ucia, su dost samostatni, robia aj mladsim ranajky, veceru, knizky precitaju, dcera je taka animatorka. Niekedy je veselo a super a niekedy chaos, stres, panika a bitky, ale som vdacna za to, ze sa maju radi a ze su zdravi, sikovni. Dufam, ze aj toto posledne bude zdrave, to je to najdolezitejsie. Neboj sa, zvladnes toto druhe lavou zadnou, len je to taka zmena, samozrejme a chce to vela organizacie a trpezlivosti. Ke dpovyrastu, si povies, ze sa nemohlo nic lepsie stat. Mne by bolo luto, kebh som ich tu nemala 🙂. Drzim Ti palce, nech ste hlavne zdravi.
Ja som s druhým otehotnela keď mala dcéra 9 mesiacov.Muz v zahraničí a stále na oboch sama.Ked máš 2,5 ročné dieťa a kým sa narodí ďalšie to prvé bude staršie už neboj sa dáš to
@158polica158 dakujem, ale netreba obdivovat. Nie vzdy to zvladam. My sme vsetky nase deti nechali do nasho zivota prist, prve dve sme proste chceli. Tretie bolo 5 rokov po druhom, to som uz mala 37 rokov a povedali sme si, ze to nechame na Pana Boha, lebo uz sa nam do toho moc nechcelo. Prisiel covid a nejak sa zadarilo. A potom to stvrte uz bolo prekvapko, ale bola som rada, ze sa to tak stalo, ma aj to tretie dieta svojho rovesnika, partaka a starsia dcera vytuzenu sestricku. A sme si mysleli, ze sme uz komplet, ale nakoniec teda, ze este jedno zvladneme, ak sa podari, lebo uz mam po 40-ke. Je to narocne, ale ti starsi sa velmi dobre ucia, su dost samostatni, robia aj mladsim ranajky, veceru, knizky precitaju, dcera je taka animatorka. Niekedy je veselo a super a niekedy chaos, stres, panika a bitky, ale som vdacna za to, ze sa maju radi a ze su zdravi, sikovni. Dufam, ze aj toto posledne bude zdrave, to je to najdolezitejsie. Neboj sa, zvladnes toto druhe lavou zadnou, len je to taka zmena, samozrejme a chce to vela organizacie a trpezlivosti. Ke dpovyrastu, si povies, ze sa nemohlo nic lepsie stat. Mne by bolo luto, kebh som ich tu nemala 🙂. Drzim Ti palce, nech ste hlavne zdravi.
@anonym_577608 Klobúk dole pred tebou. Želám veľa šťastia s 5 deťmi.

Každá je ina, určite sme sa vsetky hned netesili. Ale zvládli sme to, niektore uspesne, ine menej. Ja som mala napriklad už ročne dieta, ked bolo to staršie vo veku tvojho. Takže nemaj od seba prehnane ocakavania. Bude dobre.