Čakám prvé dieťa a bojím sa pôrodu
Ahojte, čakám prvé dieta a tak nejak ako sa mi blíži pôrod, chytám paniku. Keď sa rozprávam o detoch s kamoskami alebo rodinou, kazdy mi hovorí čo ma caka - že sa najbližší rok absolútne nevyspim, že dieta bude nonstop plakať a vracat, že bude neustále chore a že všetko sa zlepší až keď bude mat rok - rok a pol. Prosim vas je to naozaj tak? Naozaj tomu dietatu stačí spat pár hodín denne a zvyšok je hore? Pripadne tým detským veciam ako vracanie, bolesti atd dá sa tomu predist? Ja sa hrozne bojim že to nezvládnem ☹️☹️
A ako bude s tebou blabocať tým detským hlasom, mimikou, úsmevom. A v spánku keď sa bude usmievať na anjelikov
@autorka to kto vypusta tieto zarucene "pravdu" o detoch?
Ano, deti placu, lebo nevedia rozpravat, a placu aj ked uz vedia hovorit, lebo su to deti. Ano, boli ich brusko, ano, aj vracaju, aj vsetko. Ano, vsetko bude pre teba nove, dieta preveri aj vztah, dieta zmenit doterajsi zivot, obrati ho. Ja som disponovala rovnakym strachom. Vies co mi pomohlo? Ked mi jedna kamoska povedala, ze vsetko je len obdobie, ze vsetko trva iba chvilku. A aj toto ma dve tvare, lebo iba chvilu bude trvat aj to, ze dieta ta bude bezvyhradne potrebovat, a rovnako aj bezvyhradne milovat, a budes pre neho top. Uzivaj si to, nemusis mat vsetko, ci top upratane, top najlepsie hracky, knihy, top postavu, atd.
A isto si na objednavacom formulari zaklikla, ze chces dietatko, ktore bude zdrave ako buk, prespi celu noc a nebude grcat? Lebo niekedy na to maminky zabudnu a potom sa cuduju 🙂
Ale vazne, je to uplne normalne. Nic v zlom, ale pokial nemas v blizkom okoli male deti a nezaujimas sa o ne, tak vacsinou mas okolo seba vysmiate deticky z reklamy a casopisov... a na druhej strane mamicky rady prehanaju...
Mam dve deti. Starsie nespalo od narodenia. Prvy rok na mne viselo. Doslovne. Nikoho ineho nechcelo a jacalo az bolo modre a prestavalo dychat. V noci nespalo cele 3 roky, budilo sa 6-10 krat za noc. Zacalo chodit pred rokom ale rozpravat az v 3 rokoch, takze uzasne krizy. Ziaden rezim nic. A napocuvala som sa milion nevyziadanych rad. Aha a spalo LEN na mne. AJ cez den. Ak vobec, lebo niekedy prespalo len 5minut. A prve mesiace vecerne plakanie aj 3-4 hodiny, casto som myslela ze susedia na mna socialku zavolaju. Druhe dieta, ten isty pristup vsetko. Kludne, usmiate. V noci sa zobudilo cca 1-2 krat a od roka prespi viac menej celu noc, pokial nie je chore. Rano prve mesiace mavalo denny spanok, zaviezla som maleho do skolky na pol deviatu, starsie v kociku a zaspalo a spalo kolkokrat do 12h30-13h... Je pravda, ze grcavalo, prve mesiace, reflux a ABKM, ale ked sme to vyriesili, tak odvtedy pohoda.
Proste su deti, ktore prespia a ine, co nie. Su deticky chorlavejsie ine menej. Prve mesiace byvaju casto koliky a brusko. Too ze dietatko spalo od narodenia, neznamena, ze bude spat aj nadalej a to ze nespalo, neznamena ze o tyzden ci mesiac spat nebude. Neovplyvnis a nevyberies si.
V tehotenstve mi stale niekto vravel, ze sa mam este vyspat kym mozem. Neznasala som to. Zial mali pravdu. V 2. rokoch syn zacal konecne spavat celu noc. Koliky ani bolesti brucha nastastie nikdy nemal. A to bol chlapec, takze nemusi to tak vobec byt. Ale odstrasilo ma to dostatocne. Staci mi jeden.
Ako všelijako môže byť, ale nikdy už to nebude ako predtým.

Juuj a pockaj na tie krasne prve usmevy, to ked ta zbada a zacne kopat rukami nohami od radosti, to ako sa vzdy babenko natiahne ked sa prebudi, ked uvidis ako napreduje a povie ti prvykrat cielene mama a da ti pusu a objime ta.
Ano, su to aj tazke veci ale aj krasne 🙂 neboj sa, vsetky zle veci sa nestanu naraz a hned, ono na to prides ako si mas poradit😊