Čakáme tretie dieťa
Pekný večer mamičky. Je tu niekto kto má 2 detičky a čakal ďalšie? Máme doma 4r dcérku a 1,5r synčeka. MS mi mešká už týždeň, dnes som si spravila test pepino a clearblue a obe vyšli pozitívne. Chceli sme časom ešte jedno dieťatko, ale prišlo to skôr ako sme plánovali... Bojím sa či sa to dá zvládnuť v takomto vekovom rozdiele. Blbé poznámky si prosím nechajte. Ďakujem aj za prečítanie.
@anonym_autor ach tieto ženy čo dlho nikto nepomiloval. To sú komentáre ženy.
Ok keby mala 18 a má frajera 3 mesiace chápem taký komentár ale je to rodina. Proste sa také veci dejú. Pýtala sa, či sa to dá zvládnuť. Potrebuje povzbudiť a nie čítať či mala ochranu. Tak nemala a čo ? Tak nemala a plánovali neskôr a čo ako ???
A tebe autorka- vieš aká je výchova detí , čo obnáša tehotenstvo, pôrod , šestonedelie a prvý rok. Dala si to 2x takže to dasts prehľadom aj 3.
Áno bude to náročné prvé roky ale staršia bude zachvilu parťáčka na úplne inej úrovni a toto babatko bude total šťastné vyrastať pri 2 súrodencoch. Všetko je tak, ako má byť.
@majus2323 napísala si mi z duše. Všetko je tak ako má byť,podľa mňa to zvládnete a staršia bude pomáhať 🥰 ja som najstaršia z 3 deti, mamina mala podobnú situáciu po strednej sestre. A dosť som jej pomáhala ( není to samochvala ale fakt 😅 ) bude to ťažšie miestami ale bude to krásne ♥️ všetci traja spolu 😊 ako ja so sestrami. Nič lepšie sa nemohlo stať.
Tieto komentáre tu sú extrém extreeeem! Minule ste v diskusii kde baba čakala 3tie a chcela ho dať preč písali ste jej že je pohodlná a že by ste si kvôli tomu nedali preč dieťa. Keď žena rozmýšľa nad interupciou je zle keď si ho chce nechať a len sa pýta na názor či to zvládne tiež je zle, tak čo chcete? Ľudia v dnešnej dobe sú fakt zlý a keď sa stretnem s ľuďmi čo sú v pohode tak je to zázrak, a k otázke prechádzam si podobnou situáciou ako ty dokonca aj deti máme vekovo podobne, ak by si chcela môžme si napísať
@anonym_f7008f presne tak, pýtala som sa iba na názor hlavne tých, ktorí si tým prešli a či sa to dá zvládnuť. Nevidím na tomto celom príspevku nič zlé, ale niektoré komentáre sú naozaj strašné.. 🤷♀️ len ako ťa nájdem? Môžme si kľudne napísať. 🙂
@anika dar? Vám niekto dieťa daroval? 🤦
@mateson2004 mne moje dve daroval sam Boh, ze su zive a zdrave. Aspon pre mna to je takto. Pokial Ste o ziadne nikdy neprisla, tak neviete aka to je brackets to, ze vobec pride dieta na svet
Tieto komentáre tu sú extrém extreeeem! Minule ste v diskusii kde baba čakala 3tie a chcela ho dať preč písali ste jej že je pohodlná a že by ste si kvôli tomu nedali preč dieťa. Keď žena rozmýšľa nad interupciou je zle keď si ho chce nechať a len sa pýta na názor či to zvládne tiež je zle, tak čo chcete? Ľudia v dnešnej dobe sú fakt zlý a keď sa stretnem s ľuďmi čo sú v pohode tak je to zázrak, a k otázke prechádzam si podobnou situáciou ako ty dokonca aj deti máme vekovo podobne, ak by si chcela môžme si napísať
@anonym_f7008f presne tak. Všetko je v tejto dobe zle. Aj na dobrom sa už dá niečo vytknúť.
@mateson2004 mne moje dve daroval sam Boh, ze su zive a zdrave. Aspon pre mna to je takto. Pokial Ste o ziadne nikdy neprisla, tak neviete aka to je brackets to, ze vobec pride dieta na svet
@kiki68 ja som o jedno dieťatko prišla, napriek tomu nemám pocit, že by mi druhé niekto daroval. Normálne sme si ho urobili s mužom.
@kiki68 ja som o jedno dieťatko prišla, napriek tomu nemám pocit, že by mi druhé niekto daroval. Normálne sme si ho urobili s mužom.
@anonym_ed7fab tak pre mna je to dar skrz to, ze som ho donosila a neumrelo pri / po porode. Tiez, ze ja zrovna mam nejake a dalsi nemaju nic
Ja mam deti 7, z nich boli planovane tri😂Vek 25,20,19,9,5,2,1.Sme tu ziví zdraví,najstarsie su uz z domu.Da sa vsetko,je to niekedy zahul ale da sa .
Normálne by sa tie anonymne odpovede mali zrušiť 😀 ľudia sú strašne znechutení zo svojich životov a píšu tu blbosti. Veľa šťastia autorke, isto to zvládnete. Nebude to úplne ľahké, keď je malý vekový rozdiel, ale dokelu nemusíme byt všetci babovky, čo si nechcú trochu zobrať z vlastného pohodlia.
@anonym_576a20 co je na tom blbé? Dospelá žena ktorá už má 2 deti asi vie ako sa robia deti, nie?
@simona20201309 neviem asi že načo to tu zamorovat negativizmom furt, este aj odveci, keď autorka písala že plánovala tretie
@simona20201309 neviem asi že načo to tu zamorovat negativizmom furt, este aj odveci, keď autorka písala že plánovala tretie
@anonym_576a20 No ale co cakat na otazku, ked uz ocividne tehotna sa pyta, ci sa to da zvladnut...
Tak to staršie už bude mať v čase pôrodu skoro 5 rokov a mladšie 2.5.
Zvládnuť sa to dá, ak mate kde bývať a z čoho. Žiť. Pripadne nejaké úspory.
Ten vekový rozdiel nie je tak hrozby. Ja som mala pri narodení tretieho syna 2 dcérky, jedna mala 4 r a 4 mesiace druhá 2r a 2mesiace.
Zvladlu sme to. Čo iné nám zostávalo. Staršia chodila do škôlky. Mladšie dve boli so mnou doma. Ráno staršiu vodil muz
, poobede som chodila ja alebo mi dcéru vzala zo škôlky kamarátka. Sama sa ponúkla. Pre babetko som mala veci dosť, až nadbytok.
@mateson2004 hej, pod stromcekom sme nasli;)
@anonym_autor precitala som si. Mas 2 možnosti iba.
Zvládneš to
Nezvládnes to.
Tak si vyber.
@anonym_ed7fab áno, dieťa sa normálne urobí s mužom. Nie je nič ľahšie, však? Proste chceš a urobíš ..ibaže by nie.
@anonym_autor ja by som to urcite nezvladla. Potrebujem priestor a cas aj pre seba. Tri male deti, hotovy blazninec. Tebe prajem, aby si to zvladla a aby Ta male deticky naplnali.
@anonym_576a20 plánovať a neplanovane splodiť nejde dokopy....
@anonym_autor nooo, či neskôr či teraz, to je už jedno. Srdečne gratulujem k bábätku. Jasne, že to zvládneš, chce to dobrú organizáciu počas dňa, najstaršie dáš do škôlky a s dvomi budeš doma. Naši susedia mali dvojčatá a hneď tretie bábo, 3 mesiace po pôrode otehotnela. Zvládli to, už sú na ZŠ. Držím palceky, aby všetko dobré v zdraví dopadlo 👍.
@anonym_autor mat tretie dieta v dnesnej dobe je velka odvaha. Ale ked naozaj chces a mate aj nejake zabezpecenie, tak tento vekovy rozdiel je super. Vsetci traja sa spolu zahraju. Prvy rok bude velmi tazky, ale potom to bude lepsie ako vacsi rozostup, kde by bolo tazke najmladsiemu a najstarsiemu travit cas spolocnou aktivitou
@anonym_8bd8c2 doslova napísala blbe poznámky si nechajte a nevieš si pomôcť 🙄
@anonym_576a20 blba otazka - blba odpoved. sikovny clovek to zvladne a hlupakovi nic nepomozw
@anonym_autor ahoj, mala som to presne takto dcera 4 a syn 1.5 roka a cakali sme tretie 🥰 jasns, ze sa to da zvladnut a ubehlo to ani nevieme ako, uz bude mat najmensia 11, drzim paste, zvladnete a budu partaci uvidite 😊
@anonym_autor ahoj. Ja mám doma tri deti, 5r, 3r a čochvíľa 1rok. Tiež nie celkom planovane. Zvládanie to. Je to náročné, ale nie som na to sama. Bývame so svokrovcami, ktorí veľmi pomáhajú. Deti chodia do škôlky a ja som doma s malou. Financne je to tiež ešte zvládnuteľné. Teš sa deti sú radosť a za nič na svete by som ich nevymenila.
@anonym_8bd8c2 Blbá poznámka, ale ja som nenapísala, že nechceme dieťa. Napísala som, že sme chceli trochu neskôr. To je rozdiel.
@anonym_autor v prvom rade gratulujem.....myslim ze sa prisposobite a zvladnete.
@anonym_autor Neboj sa, ženy zvládnu všetko, vždy a za každých okolností.Das to,hore hlavu.
@anonym_autor velmi sa teším s vami. Chcem vas povzbudit, ze to zvladnete. Mamy su silnejsie ako sa zdaju. A verte, že deti budu mat medzi sebou skvele blizke vzťahy. Mam to doma. Nenechajte si ukradnúť radosť z noveho zivota, verte, ze dobre bude a stoji to za to. ❤️
Ale nie vždy to je ľahké...ako zivot sam, takze normalka, pohodka. My mame 3 takto po sebe a ďalšie 2 s vacsim odstupom. Nelutujem, lebo ďalšie uz nebudu...
Drzte sa, vela zdravia a pohody ❤️
Zvladnes. Bude to ale o nervy, no je to len obdobie a prejde to. Deti rychlo rastu, treba len vydrzat,,kym su malinke.
So mnou bola v porodnici pred 3 rokmi baba,,ktora mala 6- te babo. Rozdiely medzi detmi minimalne.
@anonym_autor ahoj jasné, že to zvládneš! I ja som zvládla Matej 2015, Jakub 2017, Katarína 2020 a teraz týždeň pred pôrodom...To som na nich viac menej sama, chlap v robote a rodina nezáujem ... Drž sa gratulujem!!! 🌻
@anonym_autor super, gratulujem! Jasne zvladnes- my sme mali 3 a 3/4 a druhy 2 a pol keď sa nám narodilo tretie. A potom ešte o dva roky svrte- takže za necelých 6 rokov sa nám narodili 4 deti a úplne v pohode. Dobre priznam prvý rok po narodení 4teho bil ťažký 🙂🙂zvladnete ak si budete s manželom pomáhať a nebudete na seba a na rodinu klásť príliš perfekcionisticke očakávania 🙂
@anonym_autor My mame 3 deti 🙂 Medzi prvym a druhym rozdiel 1,5 roka a medzi nimi a 3. je 3,5 a 5 rokov 🙂 Ja som tuzila mat aj 3. skor, no nepodarilo sa. Ale je to super tak, ako to je 🙂 Bude to super aj u vas 🙂

@anonym_autor mar tri deti je beznejsie, ako si myslis,
Je to dar.