Celebrity a cisársky - aký je skutočný dôvod?
Prečo všetky celebrity a hlavne teraz tie 4 čo rodili (Gáboríková, Judínyová,Mokraňova....) Rodia cisárskym len kôli postavičke či sú iné dôvody?
@zuzuliennka1 ale to je o psychike, tu treba dat do poriadku, mozno aj navstevou odbornika. Nie je ok byt odpalena z toho, ze som nerodila prirodzene, mat z toho vycitky. Je to porod, je uplne irelevantne ako dieta prislo na svet (prirodzene, SC) ak je zdrave a spokojne.
@zuzuliennka1 neboj sa, aj ja mam z toho traumu. Aj na kona do dvoch skupín som si pytala radu ako prezit stavy po, v nemocnici som bola mimo, tazko som to prezivala psychicky aj fyzicky a hoci som vždy chcela dve deti, tetaz viem ze moj syn ostane jedinacik lebo nie som ochotna to prezivat znova. Ale zároveň sa teraz do nekonecna lutovat a ano pogratulujem si, ako som sa dokazala aj na zaklade rad zien tu z kona imaginarne prefackat, a zacat fungovať.
Ja porody neporovnavam, nezazila som vaginalny, neviem ake to je, suhlasim ze dolezite je zdravie, prispevkom som cielila na zeny ktore si myslia ze zena ktora neporodila prirodzene a nekoji je menejcenna, ako to tu niektore prezentovali.
@malinoismum potom som to prečítala ešte raz,vpohode ;) bola už dosť pokročilá hodina :D
@lenuliatko84 ano ja mam traumu z fyzickej bolesti. Ale ja som v tomto cela "divna", ja aj po odbere krvi rukou nehybeb 4 dni lebo ma "boli", nedajboh ked sa porezem o nozik. Lukoplast z maleho paticky musel po odbere dávať dole muz, lebo mna az striedalo a pot oblieval z tej "rany" co tam (ne) mal... 🙄
@zuzzqa Mňa zaskočilo,že celkom dosť ľudí mi povedalo,napísalo,že jak dobre,mala som to bez bolesti a že to vlastne nebol ani pôrod.U mňa presne toto spustilo ten smútok či čo a pocit zlyhania..predtým som to nikdy neriešila,nebola som typ že mám vysnený pôrod a paradoxne som neriešila ani to kojenie..no ale keď sa nedarilo ani to,tak som už začínala trochu upadať.Samozrejme to chcelo čas,už som fajn 🙂 ja som sa veľa naučila na materskej,bolo to také padnuté na hubu .. nikdy som nechápala ženy,ktoré mali depku z toho,že rodili cisárskym,veď preboha hlavne že sú s babom v pohode .. a nechápala som ani mamky na materskej,že coooo nestíhajú,však sú doma celý deň..no..tak takto.Uz chápem :D
@lily14 , nie Gaborikova rodila prirodzene, pozrite si fotku, ktoru dala tesne po porode, s manzelom a dieta na bruchu, to urcite nedavaju zenam, ktore rodili cisarskym rezom. A sama Gaborikova to dementovala na svojom instagrame, ze rodila sc.
@oblecenie99 ano chápem, ja som mala rovnake zmýšľanie ako ty ale aj mi ostalo( ja stale nechapem ako mamky na materskej nic nestíhajú, ale ja mam zase dobre dieťa a skvely time management 😂) našťastie ja takych pre mna az primitívnych ludi vo svojom okoli nemam, to len tu na konovi sa stretávam s tym obmedzenym nazorom ze ak si neorodila prirodzene, nemala bonding, muza pri porode a nekojis aspoň do prvej triedy tak si nula 🤷🏼♀️
@zuzzqa tak sa ospravedlnujem. co som napisala... no ja som paradoxne po porode to akosi neriesila, aj kojenie som rozbehla, takze super, u mna to az po roku! spustil proste dalsi porod v rodine... ja som bola prva, takze nebolo s kym “porovnat”, opytat sa. A velmi podobne vnimam aj to, ze aj nas syn bude jedinacik. Nedokazem si predstavit absolvovat to opat, sanca je vzdy, ze by to zas bola sekcia. Akotak horkotazko si davam postavu dokopy 2,5r po prvom porode. Po dalsom by som to riesila snad do 40tky, nie dakujem
@zuzuliennka1 moja ty máš asi ešte stále traumu z porodu
Cisársky není as tak hrozí mala som pri prvon... Len doktori sú niektorý nanič
@barboragaborova23 ... gramatika pomoooc
@malinoismum každý sa pomili a vy ste sa US nepomilili kaydy ma chyby
@barboragaborova23 Áno, mýliť sa je ľudské.
(Áno, Milica je Lucke)
@barboragaborova23 ty sa nemýliš, ty jednoducho neovládaš pravopis...
@lily14 moja ty mas traumu asi sama zo seba, ked tu mas potrebu zakladat taketo diskusie
Tak dievčatá , očividne ste poniektoré zase len útočili,nadávali a kritizovali...nie preto som tu dávala túto.temu! Reálne má.zaujimalo prečo celebrity si vybavujú cisárske ,či to má niejake výhody? Lebo aj ja sa mam rozhodnúť či sc alebo prirodzene,mám na to zdravotné dôvody( cysty v hlave) jeden neurológ ,že to dám aj prirodzene,iní vravia že môžu prasknúť....prvý som mala prirodzený pôrod celkom ok! Mám sa rozhodnúť čo a.ako..preto sa pýtam má.sc aj výhody? Vraj áno...nepridusia dieťa,hlavicku nezdeformuju...ja bolesť vydrzim,hlavne ide o dieťa aby bolo zdravé!
@lily14 a preto si s tou otázkou spojila celebrity a doteraz kým si toto nenapisala si sa nedostala k podstate ?
Ako toto môže niekoho trápiť 🤦🏽♀️ a tie názory lebo sú lenivé a podobne? Kks tocma asi až nasralo na chvíľu 😂 tak aj ja som rodila cisárskym a moje dieťa vysrastalo na um, no ešteže som neni žiadna celebrita, aby ma náhodou mamičky na koni nerozoberali prečo ,čo a ako a či som lenivá alebo som chcela len mat peknú postavičku 🙄 (čo je teda podla mna pri cisárskom oveľa ťažšie keď už...) a ked tak rodili tak buď bol nato dôvod alebo tak rodiť chceli, neviem prečo vás to tak veľmi zaujíma 🤷🏽♀️
@lily14 hlavne je to rychle.za pol hodinky mas pokoj a nemusis sa trapit hodiny v bolestiach.ja som za sekciu. Sama som tak rodila,ppdla mna je to pohodlnejšie, samozrejme rana boli dlhsie ale mas rodinu ktora ti prve tyzdne pomaha kym si zvyknes ze si mama
@lily14 ale to si napisala az teraz, povodny prispevok vypalil teda ale ze uplne inak... sekcia je rychla, ja som ani porodne bolesti nemala, nepostupoval porod - na druhu stranu, ako vyhodu to nevnimam, islo o zivot dietata, klesali mu ozvy, bala som sa o neho - v tejto suvislosti to radsej tie porodne bolesti...
porod je rychly a “bezbolestny”, ale dieta dostanes len nachvilu a inak ste 24h od seba (ja som toto odlucenie brala psychicky dost zle), rozbeh kojenia bol tympadom katastrofa (ale podarilo sa), jazva a rana po operacii bolela neskutocne, ale relat. rychlo to preslo (ked uvazim ine velke operacie, ze sa clovek dava dokopy tyzdne), ale ak by som nahodou rodila opat, velmi by som chcela prirodzene... sekciu uz nie...
a prepac, ale montovat sem vyroky o “lenivych” zenach, lebo si “zvolili” sekciu - po prve, bezna zena si na slovensku sekciu vybrat len tak nemoze, ak sa bavime o statnej klasick. nemocnici.. na sekciu musi byt dovod, a po druhe - bezbolestny a bezproblem. porod to tiez nie je.. ze to niektor zvladli lavou zadnou, je super, ale to je tak isto aj s prirodz. porodom - niektore zeny ani nevedeli ze porodili a isli by do toho aj 3x este a ine zeny sa trapili vyse 24h a su mozno pozasivane az po pas a celkovo v nich porod zanechal traumu... ja som cvicila a robila vsetko pre to, aby som to zvladla (aj po operacii panvy, ktoru mi robili par rokov dozadu) a zrazu pride den D - monitor, nepostupujuci porod, klesajuce ozvy, sekcia... a rychle rozhodnutie - pockame ale nemusi to dopadnut dobre alebo cisarsky hned.... takze ano. ja z toho mam traumu a nechcela by som to absolvovat zas a neskutocne ma hneva oznacenie “leniva zena” lebo rodila sekciou.......
a tie vyhody co pises pri sekcii - ano, ale su aj nevyhody - dieta nema zdeformovanu hlavu prirodz. porodom, zato moze nastat problem s dychanim a celkovo - ten porod sa “prirodzeny” nevola asi pre nic za nic
@terezia323 Ze? Lahko sa rozhoduje o osude, zivote a zdravi deti inych zien. Hlavne ak taketo bludy pise laicka, co to niekde na koniku citala. Baby, spytajte sa svojich gynekologov, ako koncia porody, kde zena za kazdu cenu nastoji na prirodzenom porode. Resp. pozrite si stare casti Modreho z neba, kazda druha cast je o takychto pridusenych detoch... lebo nenastupila akutna sekcia.
@malinoismum pretože vacsinou celebrity aj slovenske rodia cisárskym!
@lily14 a to ma čo spoločne s tvojim zdrav. Stavom??
@malinoismum z mojim stavom nič!
@lily14 Tak dievča moje, ty sama nevieš na čo si sa pytala. Rovno napíš že ťa zaujimalo, že prečo rodia zname baby cisárskym rezom, a či to ma niečo spoločne s postavou... a nepleť sem tvoj zdravotny stav ako ospravedlnenie... lebo si sa takto zbytočne zamotala. Kazdopadne, nech je dietatko v poriadku, a zdrave - nech si vyberie ktorukolvek cestu a tebe mamicka, zelam tiez len to najlepsie a - v dobrom- nemysli a neries kraviny 🙂
@malinoismum prosím ťa nepíš tu! Ďakujem
Ja by som bola rada, keby si mamicky mohli vybrat ci chcu robit CS alebo prirodzene. Slovensko ma zufalo malo deti. Keby moznost CS zvysila porodnost na Slovensku, tak to by bola parada. Samozrejme za tento nazor by ma vacsina lekarov najradsej zniesla zo sveta. Pravda vsak je, ze nemame deti. Nielen ze nebude na dochodky, ale nebude ani na zdravotnictvo - pri sucasnom trende rakovina kam sa pozries, pri epidemii obezity to bude v zdravotnictve financna hitparada. A nezabudajme na skvely odhadovany priemerny vek 78 rokov 🙄 Viac deti by nam urcite prospelo.
@oblecenie99 presne si vystihla to ako som sa citila ja velmi dlho po porode, do bodky!!!

@lenuliatko84 ano. napriklad ja.... ja som z toho mala jedno obdobie traumu a pocit zlyhania