Celebrity a cisársky - aký je skutočný dôvod?
Prečo všetky celebrity a hlavne teraz tie 4 čo rodili (Gáboríková, Judínyová,Mokraňova....) Rodia cisárskym len kôli postavičke či sú iné dôvody?
@lily14 keby si si aspon poriadne informacie zistila. Pociskova rodila prirodzene, druhe dokonca v aute, Gaborikova prirodzene, Ostrihonova prirodzene atd. Takze slovo vsetky slovenske celebrity rodia cisarskym je, ze uplne mimo. SC ziadnu postavicku nezaruci, lebo s nou absolutne nesuvisi. Takze aj tu si riadne mimo. Dovody, preco ma niekto SC su velmi rozne a nikoho do toho nic. Len ta ktorej sa to tyka a jej lekar.
@kittykat22 len si zabudla na jeden fakt, sekcia je veľká brusna operácia, ktorá je oveľa viac rizikovejšia ako prirodzený vaginalny pôrod. Menej deti sa nerodí kvôli spôsobu porodu ale kvôli finančnej situácii mladých rodín.
@lily14 ziadne fakty o vyhodach neexistuju, tak ako moze dopadnut zle prirodzeny porod, moze aj SC a naopak. Ziadny (ani prirodzeny porod ani sekcia) ti nezarucia dobru postavu, mudre dieta, super dojcenie proste nic. Vela je o psychike, o citlivosti (precitlivenosti) matky na bolest, na nemocnicu, na ludi pri porode a dalsich milion veci. Preto tu na MK nikdy nebude dohoda, ze prirodzeny/cisarsky je lepsi/horsi ako ten druhy. Lebo kazda zena to vnima inak. Takze ak sa aj "celebrity" rozhodli zabezpecit si/mali indikaciu na sekciu je to len a len ich vec - lebo mali na to (oni/lekar) svoje dovody.
@terezia323 ludia nemaju deti nie preto, ze by nemali peniaze, ale pretoze chcu velmi dobry zivotny standard a nebudu ho obmedzovat detmi. Vsetci chceme dobre byvanie, auta, dovolenky, vylety, televizie, dobre jedlo, dobre vyzerat, a na deti nezostava kapacita. Mame penazi ako nikdy v historii, a mame najmenej deti.
@terezia323 rizikovejšie pre matky nie pre deti!
@terezia323 a ja som nenapisala ze sa rodi menej deti koli sposobu porodu, ale ze keby mali zeny na vyber, tak by sa mozno zvysili cisla, co by bolo pozitivne. A ak si si prispevok dobre precitala, tak co sa tyka toho, ze je to operacia bolo spomenute vo vete - ze by z toho aby doktorov otocilo. Co sa tyka tych cisel sa nemylim - lebo je vidiet, ze akonahle maju zeny na vyber tak valna vacsina voli cisarsky rez. Viz "celebrity" o ktorych je prave tato tema.
@biela_sova ja som presne preto absolvovala akutnu sekciu... inak by to neskoncilo dobre
@lily14 znama je gynekologicka a teda cisarsky rez na ziadost nerobi, ale ma kolegov ktory s tym nemaju problem. Oni to nerobia ani tak koli peniazom, ale je to pohodlnejsie. Dohodnu si matku, spravia co maju do hodinky a ide sa dalej. Odpadne xy rodiciek a na tie co zostanu, je viac casu. Neviem kolko je lekarov v nemocnici tak ked sa stretnu len 2 komplikovane porody + do toho cisarsky, tak ten doktor sa asi nerozkraja. Okrem ineho nestastna smrt prominentneho dietata - to by bol asi aj drahy sud, a nie je nic lepsie ako mat meno vsade v novinach spojene so smrtou novorodenca 🤷♀️ Takto si dohodne matku a ide na istotu. Vsetci spokojni.
@lily14 rizikovejsia aj pre deti.....
@lily14 myslím,že tu baby nespomenuli podstatnú vec,a to "prečo sú porodnici tzv.celebrít naklonenejší CS?" zabudli ste na fenomén "rýchla mediálna smrť",koľko porodníkov vacšinou prvorodičiek si vezme na svedomie,že sa niečo pokašle?koľko z nich obetuje svoju možno 20-25r prax,klientelu,povesť?mala som susedu,útlejšiu,nižšiu,mladú babu,čerstvo po VŠ,svadbe,prvorodička...pri prirodzenom porode jej praskla maternica,svoje dieťa ani nevidela,zomrela na vykrvácanie...nebola vyvolená :( čo y nasledovalo,ak by bola "celebrita"?
@zuzuliennka1 prečo?
@stastnamamulka ale niekedy sa doktor moze aj rozkrajat a dieta sa neda zachranit. Staci ak sa nozicka zamota do pupucnej snury, dieta sa zasekne v porodnych cestach, alebo sa mimcu z nezistenych zastavi srdce. Takych pripadov je velmi malo, ale su. Samozrejme kym prejde pitva, oficialna sprava a tlacovka, vsetci maju jasno koho je to vina. Aj keby to nebola jeho vina, tak mu to navzdy zostane na triku. Moze zamavat dobremu menu papa.
@lily14 pre dieťa nie? Naštuduj si odbornú literatúru. Krásny rešerš si vieš spraviť cez sciencedirect a prečítaj si aké následky ma sc na deti a matky.
@kittykat22 bohužiaľ s tým lekári musíme rátať. Ja by som nemala to svedomie vystaviť ženu zbytočnej sekcii a naopak tlačiť na prirodzený pôrod za každú cenu, ale to je vedomie a svedomie lekárov a to my nevplyvníme. A v dnešnej dobe Hippokratova prísaha veľa uniká lekárom.
@terezia323 samozrejme, to je tvoje rozhodnutie, a ja s tym nemam problem. Len si musis uvedomit, ze lekarovi zostane svojim sposobom spokojnost - v zmysle dobre odvedenej prace a pocitu, ze spravil co mohol. Ale matke zostane prazdna naruc.
@lily14 nedostatocne okyslicenie babatka, hrozi ze babatko lekar poreze, neprechadza porodnymi cestami s prirodzenymi bakteriami, ktore tam su a mali by sa na dieta “nalepit”, problemy s dychanim, nizsie Apgar skore,..
Presne ako som hovorila... Cibuľa šla cisárskym. Je to celé nejaké podozrivé.
@extempore a z kadiaľ vieš, že rodila sekciou?
Nemyslíš vážne túto otázku 🙈
@oblecenie99 Chvalabohu, že je synček aj ty v poriadku.. tie, čo odsudzujú ženy, ktoré podstúpili CS, že su lenive, tak hovoria len preto, že im závidia, že v prípade bezproblemoveho CS netrpeli porod. bolesťami ako ony.. a maju pocit, že každý musí prejsť nejakými bolesťami, aby to bolo "fér".. a v ktorej nemocnici boli tak necitlivé sestričky?
@hlasok no, aj ja som mala bezproblemovu sekciu, ale ta jazva teda bolela jak slak... pri sekcii nie su bolesti pri porode, za to su po nom a nie najmensie a poporodna adaptacia je horsia... ale tak ako su bezproblemove aj vaginalne porody a zeny tvrdia, ze by si to zopakovali aj trikrat, su aj zeny s traumou ze nikdy viac a to iste sekcia... to sa porovnavat neda, faktom je, ze sekcia nie je “lahsi” porod, je iny.. narocny svojim sposobom a bolestivy tiez
@zuzuliennka1 a čo sa týka dieťatka?
@lily14 skor si myslim ze sa boja kontrakcii,a ako to budu zvladat a nasledne ci budu vediet tlacit..o postavu tu nejde podla mna. Ja som mala kamosku ktora si to vybavila kvoli tomuto prave
Mala z toho panicky strach.
Len dnes to uz Vela zien zneuziva a vyuziva.. ten panicky strach..a pod tymto titulom as nechaj radsej rezat.. nie??
Ze vas to bavi este to tu riesit

@lily14 judyniova zato cisár lebo ma 100 rokov 😅 gaborikova prirodzený pôrod určite 🙂