Čo bolo pre vás na tehotenstve najťažšie a naopak najkrajšie?
Najkrajšie pohyby, soná a pôrody, naozaj som si ich užila a najťažšie 9m, kedy už som ani nevydržala sedieť, ležať, chodiť dlhšie, dieťa naliehalo, brucho tvrdlo, nespala som a podobne.
Najkrajšie určite tie ultrazvuky, počuť zvuk srdiečka, merania koľko drobec podrástol, prvé pohyby. Teraz som v 39. týždni a už na nič iné nemyslím, len že to chcem mať za sebou 😀 veľké bolesti mám odspodu, hrozné pichanie pri chôdzi/státí, pri každom pohybe, v noci 15x na WC, obrovské tlaky, ani topánky si človek nevie zaviazať, ponožky obliecť, o holení tam dole nehovoriac 😀
Najťažšie:
- prvý triimester - zvracanie, nevoľnosť
- 9 mesiac a čakanie na pôrod (ťažká som bola, nevládala, v kuse cikať a pod.)
- pôrod a spamätávanie sa po ňom
- strach o dieťa počas celého tehotenstva - snažila som sa byť pokojná, ale vždy každý týždeň som si vrvaela, že super, už je opäť väčšie a silnejšie 🙂
Najkrajsie:
- keď sa malý narodil
- pohyby bábätka
- sono a keď som tam videla bábätko
- kazdomesacne správy o Tom, že bábätko dobre prosperuje
- celý ten zázrak toho, čo vlastne moje telo dokázalo spolu s manželovim
Najťažšie asi vracanie do polovice 6 mesiaca, prvý trimester veľké nechutenstvo, citlivosť na pachy ( najhoršie som zvládala pach uhoriek to bol horor) veľmi veľká únava a vlastne zle mi nebolo len keď som spala, bolesť pŕs. Keď toto všetko odznelo tak mi zistili tehotenskú cukrovku čiže zas obmedzenie keď by som už jedna všetko zaradom nemohla som. Najkrajšie bolo asi cítiť prvé pohyby a vidieť rásť bruško 🙂 a potom asi zas nastalo ťažké obdobie keď už chceš žeby bábo bolo vonku pretože sa ťažko chodí, obúva, dáva riadne kopance, boli ťa aj otáčanie v posteli, tvrdene brucho.
Normalne a tazke casy v tehotenstve. Krasny tak porod. ;D Byt tehotná mi nepride krasne..
Najtrahsie-po rokoch ked sa podarilo som si vysnivala dokonale tehu-opak pravdou ... v 8tt masivne krvacanie -mesiac nohy hore ..
Do 20 tt strach ci je vsetko v poriadku..
Od24 tt serklaz ... doteraz lezim som 31+4...
Čiže najhorsie psychicky ,ze sa nemozem vytesovat ako som si to predstavovala ze budem hrdo ukazovat brusko ..
boli ma uz cely clovek ale neviem ci z lezania alebo z tehu 😂🙈
Najkrajsie
Aj napriek všetkému co sa deje ...som stastna ze citim pohyby ,ze sa to deje ze som konecne tehotna ❤️🙏🏻
Verim ze ked sa maly narodi tak mi to vsetko vynahradí a vtedy budem najstastnejsia ❤️🙏🏻🍀

Ahoj,najťažšie migrény, zvracanie až do konca 5mesiaca (našťastie len pri prvom), tvrdnutie brucha.
Najkrajšie ,že sa nám obe deti zadarili na prvú šupu,ako sme si priali.nakolko mám v okolí najbližšom, len páry ,ktoré majú deti cez umelé, koľko si toho vytrpeli,financie a podobne.
A ešte 2 najhoršie zážitky, pre mňa pôrody.bohuzial.nie som na rodenie,no