Dá sa ovplyvniť veľkosť bábätka počas tehotenstva?
Veľa kamarátok teraz rodi a každá ma obrovských novorodencov, takmer 4kg a nad 4kg. No ja mám dosť keď to vidím. Som v polovici tehotenstva a nerada by som mala take veľké babo. Vitamíny a hovadiny pre tehotné neberiem, z toho som čítala že celkom priberá plod. Ja neviem či to je genetikou, stravou alebo čím, ale príde mi šialene že sa take veľké deti rodia všetkým… Dá sa to nejak ovplyvniť?
@anonym_a44706 hej, to je "rada", ako keby teraz mala zacat fajcit, aby nemala velke dieta, otras toto 🫣🙄. A pritom to vobec nemusi tak but a poskodit si ma dieta tym fajcenim? Rada za milion, fakt.
@anonym_ce784e to som nenapísala ja. Ja len vyvraciam teóriu že deti fajčiarok sú menšie. Samozrejme pocas tehotenstva som nefajčili ani som znova nezačala a ani by som žiadnej tehotnej nikdy v živote neodporúčala nič čo by mohlo ,,zmenšiť alebo poškodiť plod

@anonym_autor ja mám za sebou 2 tehotenstva, rodila som na termín dievča 3300g a chlapec 3320g rovnako som pribrala okolo 11kg , brala som poctivo tehotenské vitamíny. Ja keď som sa narodila mala som 3900g. Podľa mňa to nevieme ovplyvniť. Pri dcérke som jedla ozaj len zdravo cez tehotenstvo, pri chlapcovi som si išla na arašidovom masle ,avokade a majonéze.