Dá sa ovplyvniť veľkosť bábätka počas tehotenstva?
Veľa kamarátok teraz rodi a každá ma obrovských novorodencov, takmer 4kg a nad 4kg. No ja mám dosť keď to vidím. Som v polovici tehotenstva a nerada by som mala take veľké babo. Vitamíny a hovadiny pre tehotné neberiem, z toho som čítala že celkom priberá plod. Ja neviem či to je genetikou, stravou alebo čím, ale príde mi šialene že sa take veľké deti rodia všetkým… Dá sa to nejak ovplyvniť?
Moje deti mali 2700g, 2400g a posledné 4150g. Prečo? Netuším. Možno jedine vekom, lebo nič iné som nerobila, pri každom som ešte aj rovnako pribrala.
@anonym_autor mam 4 deti a brala som vitaminy a mala som vahy: 2810g, 3050g, 3100g, 2900g.
Za mna je to kusok aj o genetike, menej o jedle, co a kolko matka je.
Moje deti mali 2700g, 2400g a posledné 4150g. Prečo? Netuším. Možno jedine vekom, lebo nič iné som nerobila, pri každom som ešte aj rovnako pribrala.
@marhulka13 ja som mala vek: 30, 32, 37 a 39, deti cca rovnako velke 🤔. A to dieta, co bolo najvacsie, je celkovo najutlejsie v neskorsom veku, ked si porovnam vsetkych v problizne rovnakom veku 🫣. To je neovplyvnitelne podla mna.
Je to genetika si myslím, nedá sa cielene ovplyvnit a ukľudním ťa, na izbe pri oboch pôrodoch som mala také drobné mamičky a cez 4kilá deti a nemali problém ,ani poranenia ,keď tak malé. Samozrejme sme rôzne
Ja som mala oba pôrody otrasné , syn 3.900, dcéra 3.650
Plody fajciarok su priemerne mensie
@martinmmartin bola som pred tehotenstvom fajčiarka a syn mal 4,3kg. Čiže až také pravidlo to nebude.
Tak vitaminy su dobre, aspon kys.listova, na prevenciu razstepu nervovej trubice... potom ine zalezitosti, ako zelezo na prevenciu anemie, tvojej aj babatka. Ale to je vedlajsie... este zvysuje porodnu vahu babatka, ked matky su diabeticky
cukrovkárky zvyknú mať väčšie deti
Moj mal 55cm a 3200g. Take dlhe chude nozky mal. Nebude to aj tym, kolko priberie zena? Ja som ozaj malo pribrala a syncek bol chuducky po narodeni. Potom pekne pribral 🙂.
bude to genetikou, brala som kopu vitamínov moje deti mali 2017g a 2780g. Ja som sa narodila tiez okolo 2.5kg. Tehu cukrovka sposobuje vacsie deti
Za mna genetika a potom prietoky, mozes jest, ak dietatu neprejdu ziviny, tak nenaberie vahu. Ale ovplyvnit to vies iba naozaj takymi vecami ako riedenie krvi, inak asi nic zasadne.
Nijako to neovplyvnis...ja som pri prvom pribrala 18kg a syn mal 3740g...pri druhom som nepribrala vôbec nič, prave naopak som schudla a druhy sym mal 3790g
Za mna genetika a potom prietoky, mozes jest, ak dietatu neprejdu ziviny, tak nenaberie vahu. Ale ovplyvnit to vies iba naozaj takymi vecami ako riedenie krvi, inak asi nic zasadne.
@kiki68 Ja som mala dobre prietoky, a este aj fraxyparine som pichala, anopyrin brala a maly sa narodil ako prutik tenucky.
Je to genetika a nijako to neovplyvnis.
Pri prvom tehu som pribrala 12 kil a maly ma 3840g a druhe tehu a porod o 2 roky hned pribrala som 8 kil a mala mala 3340. Vkuse som bola vpohybe pri malom nemala som cas oddychovat. Ale uprimne bala som sa aby mala nevazila vela lebo syn sa rodil tazko. Malu som porodila za hodinu a bez jedineho stehu. Nejedla by som vela sladkeho a bielej muky na tvojom mieste. Ja som mala aj pri oboch tehu cukrovku
@anonym_autor podľa mňa je to genetika. Prvé som mala 4kg, druhe tiež, tretie 4,4 kg a štvrté 3,5 kg. Prvé tri sú po mne. Posledné po manželovi. Genetika je sviňa.
@anonym_autor brala som vitamíny a deti mali 3,28 a 3,10kg, ja som mala pri narodení cez 4 kg a mama žiadne vitamíny nebrala
paneboze, sibe ti? to budes robit chujoviny, len aby si mala mensie dieta? dnesnym matkam fakt prepina, nie ze by chceli zdrave dieta, ale chcu MALE dieta a este su ochotne robit somariny, co niekto poradi na konovi...
@anonym_autor vraj aj vitaminy robia svoje, ale vela aj genetika. Suseda mala malicke do 3kg a pritom je "babizňa". Ja chuda a ci som brala vitaminy pri prvom, ci nie pri druhom, obaja mali nad 4kg...prvy 4650g 54cm a druhy 9d pred terminon 4200g 54cm. Pri tretom som mala uzkosti a myslim ze kvoli tomu ma len 3150g.
Svagrina, manzelova sestra mala tiez 4 velke deti...nad 3,5kg az ku 4kg. Svokra ze mala vacsie deti, preto si myslim, ze je to aj genetikou.
moje deti mali 3660, 3300, 3100, 3150 g.
Vitamíny som nebrala, cukrovku som tiež nemala. Pribrala som rôzne 16, 11, 13, a 10 kg.
Bavila som a s lekárom na túto tému a ani lekári nevedia prečo jedno bábo sa narodí s váhou 2kg a druhé zas má 4 kg.
Mne to príde že genetika hrá svoju úlohu.
@anonym_autor to fakt nad tymto uvažuješ ??
Ja som mala obe deti male jedno 39tt 3040g druhe 38tt 2810g takze neviem, pribrala som malo jedla som vsetko vitaminy som brala len kyselinu listovu a draslik lebo som mala malo.
@anonym_autor ja som pribrala v tehotenstve viac ako 20 kg a jedla vitaminy dokonca este dlho pred otehotnenim a potom cele tehotenstvo poctivo kazdy den a dieta vazilo ledva 3200. takze zaver si sprav aky chces, ale myslim, ze v prvom rade aby bolo zdrave a pribralo kolko same potrebuje uz v brusku. zvysok su spekulacie, ktore mozu akurat tak skor uskodit ako pomoct.
@marhulka13 to iste syn 3200...dcera 2700 a posledna 4100
paneboze, sibe ti? to budes robit chujoviny, len aby si mala mensie dieta? dnesnym matkam fakt prepina, nie ze by chceli zdrave dieta, ale chcu MALE dieta a este su ochotne robit somariny, co niekto poradi na konovi...
@cyberk a najlepsie si vybrat pohlavie
@martinmmartin bola som pred tehotenstvom fajčiarka a syn mal 4,3kg. Čiže až také pravidlo to nebude.
@anonym_a44706 hej, to je "rada", ako keby teraz mala zacat fajcit, aby nemala velke dieta, otras toto 🫣🙄. A pritom to vobec nemusi tak but a poskodit si ma dieta tym fajcenim? Rada za milion, fakt.
@kiki68 no uvidime teraz, mala som take mensie deti, vsetky 4, pri prvych dvoch som ani tlak nemala vysoky a prvy mal 2810g v 4.tyzdni narodeny. No a dalsie 2 deti s vysokym tlakom, ale az ku koncu, bez liekov, 3100 a 2900, teraz cakam piate babo, som stara uz, po 40-ke 😅, a beriem Dopegyt a Anopyrin. No uvidime, dam vediet.
@anonym_autor mám 3deti
3710g 3520g a 4630g brala som max. kyselinu listovú, pri poslednom nič.. nemala som ani tehotenskú cukrovku a bol narodený na termín 🤷♀️

Plody fajciarok su priemerne mensie